10 poklona za Rakove

Ljudi rođeni u periodu od 21. juna do 22. jula su u horoskopu Rakovi. Poznati su kao osetljiva, emotivna, brižna i intuitivna bića. Često su izuzetno sentimentalni ili preterano ćudljivi, a neretko i jedno i drugo u isto vreme.

Ipak, odani su prijatelji i spremni su da učine sve za one koje vole. Ako i vas voli neki Rak i želite da mu/joj se zahvalite i pokažete koliko vam je važan/a, evo nekoliko saveta šta da mu/joj poklonite za rođendan, krštenje ili, čak bez ikakvog posebnog povoda (ovo poslednje bi ga/je najviše obradovalo).

1. Izlet ili putovanje

Možda vam se ponekad čini da Rakovi ne vole iznenađenja, međutim, ako biste u tajnosti organizovali izlet u prirodu ili putovanje u drugi grad ili zemlju, ne bi mnogo oklevali da prihvate takvu vrstu avanture.

Reč je o ljudima koji vole da provode vreme sami, u „svoja četiri zida“, ipak, vrlo često su svesni da im je promena potrebna, pa se neće libiti da izađu iz svoje zone komfora.

Deca rođena u znaku Raka uživaće ukoliko ih počastite celodnevnim boravkom u igraonici, Dino parku, zoološkom vrtu i slično.

Imajte u vidu da su Rakovi vodeni znakovi, te da bi savršen dan bio proveden negde na moru, čak i u zimskom periodu.

2. Komad nakita ili džepni sat

Većina Rakova ne voli da se „kinđuri“, ali voli da ima neku vrednu uspomenu na dragu osobu. Kada govorimo o nakitu, to ne mora da bude skupa ogrlica ili prsten sa dragim kamenom.

Vrlo ćete ga/je obradovati čak i ukoliko odlučite da sami napravite neki komad nakita, poput plastične narukvice.

Za muškarca rođenog u znaku Raka, savršen poklon mogao bi da bude ručni sat. Još bolje je ukoliko u antikvarnici ili na buvljaku pronađete stari ručni sat. Setite se, Rakovi su nostalgična bića i povratak u prošlost im uopšte nije stran.

3. Polica za knjige

Osobe rođene u znaku Raka su vrlo kreativne i maštovite. Često se bave poslovima vezanim za umetnost, a ako im to i nije primarno zanimanje, obično vole da slikaju, crtaju ili pišu u slobodno vreme. Knjige su im strast, ali i potreba.

Premda vole da čitaju, s vremena na vreme se ulenje. Ipak, ako im poklonite knjigu omiljenog autora, zapostaviće sve svoje obaveze dok je ne pročitaju. Pošto vole knjige, dobar poklon bi bila i polica na koju bi mogli da smeste kolekciju koju uredno čuvaju i koju im nikako ne smete „rasturiti“ tako što nećete vratiti knjigu koju su vam pozajmili.

4. Putna torba ili kofer

Astrolozi kažu da Rakovi vole da se ušuškaju pored onih koje vole, međutim, promena sredine im uvek prija. Nije im problem čak ni da sami „pobegnu“ negde na par sati ili nekoliko dana. Zato bi putna torba ili kofer bio vrlo koristan poklon za njih.

Dečacima rođenim u znaku Raka uvek možete da poklonite ruksak za školu ili trening, dok sa devojčicama nećete pogrešiti ako odaberete neku zanimljivu tašnicu.

5. Kolaž zajedničkih fotografija

S obzirom na to da su Rakovi vrlo često nostalgični i melanholični, te skloni da se mislima vraćaju u prošlost, potrebno ih je stalno podsećati koliko su vam važni.

Naručite ili sami napravite kolaž zajedničkih fotografija. Imaće i lepu uspomenu, ali i opipljiv podsetnik koliko cenite njegovo tj. njeno prijateljstvo.

6. Album ili knjiga omiljenog autora

Veruje se da se svako rađa sa nekim talentom, a Rakovi su rođeni kreativci. Ipak, ponekad im je potreban podsticaj da bi upravo tu svoju vrlinu iskoristili na najbolji mogući način. Inspiraciju pronalaze u muzici, pa im možete pokloniti album omiljenog izvođača.

Ako vaš Rak voli da piše, to je obično znak da voli i da čita. Ipak, ako mu/joj tražite knjigu potrudite se da „pogodite“ ukus. Sigurno se neće zamarati savremenom beletristikom. Trileri, kriminalistički romani, pa čak i knjige posvećene filozofiji, psihologiji i istoriji su ipak mnogo bolji izbor za poklon jednom Raku.

7. Mirisna sveća ili mirisni štapići

Možda niste primetili, ali Rakovi imaju vrlo osetljiv njuh. Nikad neće koristiti previše agresivan parfem, šampon ili gel za tuširanje. Draže im je kada na odeći osećaju miris deterdženta, tj. omekšivača. To je jasan znak da im je važno da osete lep miris.

Mirisne štapiće i sveće naći ćete na svakom koraku. Samo je bitno da odaberete notu u kojoj će vaš Rak uživati.

8. Pidžama, spavaćica ili seksi donji veš

Rakovi su vrlo strastveni ljubavnici, premda uglavnom tako ne deluju na prvi pogled. Nećete pogrešiti ako ženi rođenoj u znaku raka poklonite seksi donji veš ili spavaćicu. Izbegavajte neudobnu čipku, nego se potrudite da pronađete materijal koji će joj biti udoban.

Muškarcu rođenom u znaku Raka možete da poklonite pidžamu. Iako više voli da spava u donjem vešu, obradovaće se interesantnoj pidžami koju će da ponese na putovanje ili kada ne spava u svom domu.

Pidžama je idealan poklon i za mališane koji su rođeni u periodu od 21. juna do 22. jula.

9. Daska za sečenje ili serviranje hrane

Najbolji domaćini su rođeni u znaku Raka. Oni vole da vas dočekaju u svom domu i da vas ugoste na najbolji mogući način. Veruju u devizu da „ljubav dolazi preko stomaka“. Zato rado spremaju hranu za one koje vole.

Nemojte da im poklanjate šerpe i tiganje, zato što toga imaju na pretek. Umesto toga, zanimljiva daska za sečenje ili serviranje hrane može da bude pun pogodak. Nemojte se iznenaditi ukoliko vam sledeći put kad ga/je posetite upravo na tome posluži neko vrlo ukusno jelo.

Za decu rođenu u znaku Raka idealan poklon u ovom slučaju bi upravo bila kuhinjica, kuća za lutke ili pak set alata, ako je u pitanju dečak Rak.

10. Ćebence ili udoban jastuk

Premda vam ova ideja na prvu izgleda izlizano, verujte nam na reč. Udobno ćebence ili ukrasni jastuk mogli bi da budu nešto što će mnogo usrećiti vašeg Raka. Jako im je važno da se u svom domu osećaju dobro, dakle, sve što vezano za njihov konfor predstavlja odličnu opciju.

U radnjama, ali i na internetu ne nedostaje ni pokrivača, a ni jastuka, na vama je samo da se potrudite da pronađete onaj koji će najviše odgovarati osobi koju želite da obradujete.

Ako želite da budete kreativni možete da naručite pokrivač sa uzorkom vaših zajedničkih fotografija. Dakle, dobićete topao i udoban kolaž koji će dragu osobu uvek podsećati na toliko koliko vam znači.