Šta pokloniti zubaru (stomatologu)? (15 ideja)

Ako ste u potrazi za poklonom koji će izmamiti osmeh na lice jednog zubara tj. zubarke, na pravom ste mestu.

Bilo da tim darom želite da počastite bliskog prijatelja, člana porodice ili partnera tj. partnerku koji/a se bavi ovim poslom ili samo želite da se poklonom zahvalite svom zubaru na dobro odrađenom poslu, ovih 15 ideja vam mogu pomoći da bez previše truda nađete ono što vam je potrebno.

1. Tablet ili iPad

U današnje vreme je izuzetno važno da informaciju koja nam je potrebna dobijemo na što brži i lakši način. Bez obzira na profesiju, svaka osoba koja se bavi poslom sa drugim ljudima, mora da bude u toku i da su mu/joj određeni podaci na dohvat ruke u svakom trenutku.

Iz tog razloga predlažemo da svom omiljenom zubar tj. zubarki poklonite tablet ili iPad. Ovi uređaji su jednostavni za korišćenje, većih su dimenzija i imaju pregledniji interfejs od telefona, pa su vrlo praktični za unošenje i kontrolu podataka.

Premda zubar tj. zubarka u svojoj ordinaciji verovatno ima računar, laptop ili rokovnik u koji zapisuje termine, dobro će mu/joj doći i ova vrsta pomoći kako bi svoj dan organizovao/la na što bolji način.

2. Bežične slušalice

Verovatno znate koliko posao stomatologa može da bude stresan i fizički i mentalno zahtevan. Zato je zubaru tj. zubarki, kao i svakom drugom potrebno opuštanje.

Istraživanje pokazuje da muzika pozitivno deluje na duh i telo, pa ne bi bilo loše kada biste razmotrili ideju da dragom zubaru tj. zubarki kupite bežične slušalice.

Moći će da ih koristi dok se vozi na posao, trenira ili šeta kako bi se opustio/la, tako da smo sigurni da ćete sa ovim poklonom svom zubaru tj. zubarki izmamiti osmeh na lice.

3. Bežični zvučnici

Ovakva vrsta uređaja je u poslednje vreme vrlo popularna. Skoro da nema doma u kome bežični zvučnici nemaju svoje mesto, a isto važi i za poslovne prostore.

Moguće je da ste primetili da u stomatološkim ordinacijama uvek svira neka ugodna muzika kako bi se i pacijent, a i lekar opustili.

Zato je naš predlog da svom zubaru tj. zubarki poklonite bežične zvučnike, a na njemu je da odluči da li će ih koristiti u svom domu ili na radnom mestu.

4. Budilnik sa radiom

Ni zubar, kao ni drugi lekari, ako su savesni i odgovorni prema svojim pacijentima nemaju radno vreme. Zato njihov dan počinje vrlo rano, a završava se obično kasno.

Kako bi svako jutro započeo/la s osmehom, zubaru tj. zubarki možete da poklonite budilnik sa radiom.

Uz ugodnu muziku lakše će da ustane i imaće mnogo više energije i elana da se izbori sa dnevnim obavezama i izazovima.

5. Električna četkica za zube

Sigurno ste na prvu pomislili da je električna četkica za zube „otrcan“ poklon za jednog zubara. Međutim, u krivu ste. Zubari su najsvesniji koliko je higijena usta važna i zato nikad ne propuštaju jutarnje i večernje rituale pranja zuba i nege desni.

Danas ovakve uređaje možete da pronađete po izuzetno pristupačnim cenama. Čak i one prilično kvalitetne varijante četkica za zube naći ćete na sniženju, tako da ćete za malo novca odabrati vrlo koristan i dobar poklon za zubara tj. zubarku.

6. Personalizovana šolja za kafu

Premda kafa nije baš dobra za zube zato što ostavlja tamne mrlje na njima, zubari nisu imuni na kofein. Bilo da im je potrebna doza ovog „čarobnog napitka“ ujutro pre posla ili kako bi se tokom dana „resetovali“, šolja dobre kafe ima blagotvoran učinak.

Razmislite o tome da zubaru tj. zubarki poklonite neku interesantnu šolju. Na internet sajtovima namenjenim prodaji možete da nađete šolje sa unikatnim i šaljivim natpisima, pa ako želite dobar poklon za svog zubara, vreme je da se bacite na gugl pretragu.

7. Boca za vodu ili termos boca

Svaki lekar, pa tako i zubar zna koliko je važan adekvatan unos vode u organizam kako bi zdravlje bilo na zadovoljavajućem nivou. Iz tog razloga vam predlažemo da svom zubaru poklonite bocu za vodu ili termos bocu.

Ovakvi pokloni dolaze u raznim veličinama i oblicima, a možda ćete na internetu uspeti da pronađete neku koja u šaljivom tonu opisuje posao kojim se vaš zubar bavi. Zato, bacite se u potragu za jedinstvenim poklonom.

8. Udobne klompe ili papuče

Primetili ste da većina zubara nosi specijalne klompe, što je sasvim razumljivo s obzirom na to kojim se poslom bave i koliko dugo traje njihov radni dan. Čak i ukoliko pouzdano znate da vaš zubar tj. zubarka ima anatomske klompe, nema razloga da mu/joj ne poklonite rezervne.

Ovakav poklon naći ćete u apotekama i bolje opremljenim drogerijama. Istražite na internet portalima i forumima koja je to vrsta papuča koja odgovara ljudima koji se bave ovim poslom i sigurno ćete usrećiti svog zubara tj. zubarku.

9. Mirisna sveća ili mirisni štapići

Niko nije imun na lep i ugodan miris, a mirisne sveće sigurno viđate na svakom koraku. Na internetu ćete pronaći šašave oblike sveća koje mogu svakoga da obraduju i nasmeju.

Za svog zubara tj. zubarku možete da odaberete onu u obliku zuba. Ne samo da će sveća zamirisati prostor u kome živi ili radi, nego će i izgledati zabavno.

Mirisni štapići su takođe dobra opcija. S obzirom na to da su manjih dimenzija, tj. da ne zauzimaju mnogo mesta, a daju prostoru svež miris, mogu se postaviti u bilo kom delu prostorije. Neće smetati, a daće sasvim novu dimenziju prostoriji u kojoj se nalaze.

10. Ram za sliku ili diplomu

Moguće je da ste primetili da i u zubarskim, kao i u mnogim drugim ordinacijama stoje diplome, sertifikati ili pohvale koju je dobila osoba koja tu radi. Zato ne bi bilo loše kada biste razmotrili ideju da svom zubaru poklonite interesantan ram za diplomu.

Za početak u njoj može da stoji vaša pohvala, tj. razlozi zašto mislite da on tj. ona odlično radi svoj posao.

Druga varijanta je ram za sliku. Klasični ramovi su prevaziđeni, međutim, postoje vrlo zanimljive varijante, samo je potrebno da malo istražite šta se na tržištu nudi.

11. Interesantan zidni kolaž

Vaš zubar tj. zubarka je možda veliki ljubitelj umetnosti i ume da prepozna vrednu sliku, međutim, mi vam predlažemo da „idete na sigurno“ i da potražite neki zanimljiv zidni kolaž koji će da ulepša prostoriju u koju se postavi.

Pošto su klasična umetnička dela prilično vrlo skupa, alternativno rešenje jesu slike novih, mladih autora. Interesantne kolaže možete da pronađete i na internetu.

12. Kvalitetno vino ili set pribora za vino

Mnogi stručnjaci se slažu da čaša vina dnevno pozitivno deluje na ljudski organizam. Zašto onda svom zubaru tj. zubarki ne biste poklonili bocu kvalitetnog vina? Raspitajte se da li više voli crno ili belo i potrudite se da pronađete nešto po njegovom tj. njenom ukusu.

Napomena je da ne poklanjate ona „slavska“ vina koja se samo u različitim ukrasnim kesama prosleđuju od jednog do drugog domaćinstva kada se ide u goste.

Druga opcija jeste set pribora za vino koji se sastoji iz vadičepa, prstena koji sprečava curenje, rezača folije, levka, vakum čepa i slično. U radnjama možete pronaći vrlo kvalitetne i lepo upakovane setove po povoljnim cenama.

13. Košara sa voćem

Ako želite da zaista obradujete svog zubara tj. zubarku možete mu/joj pokloniti košaru sa različitim voćem. Vodite računa o tome da voće bude sezonsko i sveže, a ne „plastično“ koje u sebi ima toliko aditiva da nema ukusa.

Ovaj poklon možete da zapakujete sami. Kupite raznovrsno voće, košaru i, ako želite, ukrasni providni celofan i mašnu. Košaru možete, a i ne morate da prekrivate celofanom, zato što je voće zbog svojih boja dovoljan ukras.

Druga opcija jeste da u radnji zamolite da vam prodavači naprave aranžman koga se sigurno nećete postideti.

14. Mini kaktus u saksiji

Ovakvi pokloni su idealni zato što je kaktus biljka koja ne traži preteranu pažnju i negu. Dovoljno je da ga s vremena na vreme zalijete i da ima dovoljno svetla. Predlažemo manje verzije zato što su praktične i u kući, a i u poslovnom prostoru, tj. ordinaciji.

Na ovaj način vaš zubar tj. zubarka može da ukrasi svoj radni prostor diskretnim i lepim detaljem, a da time stekne dodatno poverenje i simpatije drugih pacijenata.

15. Držač za olovke u obliku zuba

Bez obzira na to da li je zubar tj. zubarka kome tj. kojoj tražite poklon vama bliska osoba ili profesionalac kome želite da pokažete zahvalnost za dobro urađen posao, poklon u vidu držača za olovke u obliku zuba može da bude vrlo interesantna ideja.

Prvo, reč je o korisnom poklonu, a drugo, u skladu je sa profesijom osobe koju želite da obradujete. Dakle, nema greške!