Šta pokloniti vatrogascu?

Dobro je poznato koliko je posao vatrogasca opasan i naporan. Zbog toga je važno da vatrogasci budu u dobroj fizičkoj kondiciji, ali i da trezveno razmišljaju i brzo deluju.

Sve ono što može uticati na njihovo dobro raspoloženje, na razbijanje napetosti i na podsticanje koncentracije je svakako dobro došlo, bilo u vidu poklona ili lepog druženja.

Ako u svojoj porodici ili među prijateljima imate nekog vatrogasca i želite da ga obradujete određenim poklonom, a niste sigurni šta da mu poklonite, možete pregledati naše predloge poklona i među njima ćete sigurno pronaći nešto što će vam se dopasti.

1. Upaljač „vatrogasni aparat“

S obzirom da je vatra glavni element u poslu svakog vatrogasca, a vatrogasni aparat glavno sredstvo rada, upaljač u obliku vatrogasnog aparata je idealan spoj to dvoje. Čak i kada vaš vatrogasac nije pušač, ovakav poklon će mu se sigurno dopasti i rado će ga nositi sa sobom.

2. Majica s natpisom

Kako biste uneli malo humora u životnu svakodnevnicu vašeg vatrogasca, možete mu pokloniti majicu sa nekim duhovitim natpisom. Majica je odevni predmet koji će uvek naći primenu i koji neće ostati ležati negde po strani, a kada je tekstom vezana baš za vatrogasca, onda je dobar izbor poklona. Možete i sami smisliti odgovarajući tekst za tu majicu, a mi vam predlažemo da to bude nešto kao „Sve što se upali, neko mora da ugasi“ ili „Gasim svaki požar“.

3. Zidni sat od vinil ploče ili drveni sat

Neobičan i simpatičan poklon nekom vatrogascu može biti i zidni sat koji je izrađen od vinil ploče. Radi se o satu koji je postavljen na nekadašnju crnu gramofonsku ploču i čiji delovi su izrezani tako da predstavljaju vatrogasce i njihovu opremu. Ako vam se više dopada drveni zidni sat, možete izabrati onaj koji je napravljen od bukovog drveta i na čijem gornjem delu je oslikano vatrogasno vozilo, a u donjem delu ispisan prikladan tekst. Za koji god sat da se odlučite, obradovaćete svog vatrogasca.

4. Ukrasi za jelku

Veoma simpatičan poklon nekom vatrogascu u vreme novogodišnjih praznika je ukras za jelku koji je izrađen u obliku vatrogasne uniforme. Ovaj ukras ima na sebi natpis po želji i lako se može personalizovati. Ako tako želite, možete naručiti nekoliko uniformica za jelku i na njima ispisati različite tekstove. Ubeđeni smo da ćete ovakvim poklonom razveseliti svog vatrogasca.

5. Gravirani džepni sat za vatrogasca

Ovaj antikni džepni sat je namenjen baš vatrogascima i veoma lepo izgleda. Ima dugački dekorativni lanac i omogućava lako spremanje u džep ili vađenje iz džepa. Na satu su ugravirani dekorativni delovi koji predstavljaju vatrogasce i njihovu profesiju. Dakle, nikako nećete pogrešiti ako jedan takav sat donesete na poklon svom vatrogascu.

6. Lančić za vatrogasce

Nakit je uvek dobar izbor poklona, bilo da poklon dajete deci ili odraslima. Lep komad nakita može dugo trajati i uvek predstavlja dragu uspomenu na onoga ko je taj nakit darovao. Zato izaberite lančić koji na sebi ima tri mala privesaka i to u obliku vatrogasnog aparata, kacige za vatrogasce i priveska sa znakom vatrogasaca. Sve zajedno lepo izgleda i predstavlja prikladan poklon vatrogascu.

7. Šolja za tople napitke

Poznato je da na tržištu postoje šolje za sve moguće profesije i hobije pa ni vatrogasci nisu izuzetak. Zato vam neće biti nikakav problem da za svog dragog vatrogasca izaberete simpatičnu šolju sa prikladnim tekstom o ovom zanimanju ili onu šolju koja na sebi ima reljefno urađenu sliku vatrogasca sa šmrkom. Za koju god da se odlučite, nećete pogrešiti.

8. Termos boca

Jasno je da su vatrogasci često dežurni i da moraju ostati budni i pribrani. Topla kafa ili čaj će im sigurno u tome pomoći pa će jedna termos boca biti dobar doprinos toj budnosti. Izaberite neku bocu sa natpisima ili slikom koji predstavljaju vatrogasce, a možete jednostavno pokloniti svom vatrogascu klasičnu kvalitetnu termos bocu.

9. Figurica vatrogasnih kola

Ubeđeni smo da bi vaš vatrogasac rado ukrasio svoj životni prostor lepom figuricom nekadašnjih vatrogasnih kola. Reč je o figurici u crvenoj boji koja verno predstavlja vatrogasna kola iz ranijeg veka i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Možete ih naručiti u dve veličine, odnosno veća ili manja vatrogasna kola.

10. Kutija „hidrant“

Koliko je hidrant važan prilikom gašenja požara, ne moramo uopšte naglašavati. Zato je potpuno jasno da je i svaki poklon u obliku hidranta vrlo prikladan kao dar jednom vatrogascu. Mi vam predlažemo da izaberete manju kutiju u obliku hidranta, da je lepo zapakujete i njome iznenadite svog vatrogasca. S ovim poklonom će on moći sve svoje sitnice držati na jednom lepom mestu.

11. Suvenir „vatrogasac“

Evo jedne vrlo simpatične i lepe figurice koju možete birati u raznim pozama. Naime, postoji više figurica vatrogasca i sve su u različitim pozama. Neke od njih predstavljaju vatrogasca koji nosi merdevine, neke osobu koja vuče šmrk, druge vatrogasca koji stoji pored vatrogasnog kamiona, a ima i onih figurica koje prikazuju vatrogasca dok vodi dete za ruku. Od vas zavisi koju ćete izabrati, a moguće je i da ih kupite više i tako napravite malu kolekciju vatrogasaca.

12. Članstvo u teretani

U uvodu smo spomenuli koliko je važno da vatrogasac bude u dobroj fizičkoj kondiciji pa nećete pogrešiti ako jednom vatrogascu platite članstvo u nekoj teretani. Možete platiti članarinu za jedan mesec, za četvrtinu godine, pola ili za celu godinu. To, naravno, ovisi o vašem budžetu i željama dotičnog vatrogasca.

13. Izdržljiva torba

Bilo da ide u teretanu ili na posao, vatrogasac mora nositi određenu opremu i za to mu je potrebna kvalitetna torba. Izaberite jednu izdržljivu torbu sa praktičnim rasporedom džepova i pregradaka pa takvim svojim poklonom iznenadite dragog vatrogasca.

14. Komplet džepnog alata

S obzirom da se vatrogasci često nađu u nezgodnim situacijama i da ne mogu nekim delovima vozila ili objekata prići sa velikim alatom, potrebno je da uz sebe imaju manji komplet alata kojim će rešavati nastali problem. Takav je, na primer, sekač pojasa u automobilu ili manji ključ za odvrtanje šarafa, jak nožić i slične alatke.

15. Baterijska lampa

Naravno da je jako osvetljenje uvek potrebno kada se vatrogasci nađu u gustom dimu i mračnim prostorijama. Tada su im neophodne sigurne baterijske lampe u koje se mogu pouzdati. Zato nećete pogrešiti ako svom vatrogascu poklonite neku jaku baterijsku lampu sa dugim vekom trajanja.

16. Protivpožarna točilica (pp)

Evo jednog luckastog poklona koji se može praktično iskoristiti. Reč je o točilici za pivo, sok ili neki drugi napitak koja izgleda kao aparat za gašenje požara. Točilica je izrađena od čvrste plastike, zapremine je jednog i po litra i praktična je za korišćenje. Zato smo ubeđeni da će se ovakav poklon mnogo dopasti vašem vatrogascu.

17. Kecelja sa slikom vatrogasca

Za sve one vatrogasce koji rado posluju po kuhinji i koji se ne ustručavaju pripasati kecelju kad nisu na dežurstvu, ovakav poklon je dobar izbor. Kecelja je pomalo duhovita, ali i praktična za rad u kuhinji pa je lepo zapakujte i poklonite dragom vatrogascu.

18. Hidrant za kolače

Naravno da ne postoji hidrant za kolače, ali zato postoji stalak za kolače u obliku hidranta i moramo vam reći da vrlo dekorativno izgleda. Kolači će biti još ukusniji ako ih poslužite na ovakvom neobičnom stalku pa se nemojte ustručavati da hidrantom za kolače iznenadite nekog vatrogasca.

19. Pizza sekač „sekira“

Poznato je da su vatrogasci i sekire u bliskom „srodstvu“, a sigurno često jedu i pizzu pa nikako nećete pogrešiti ako jednom vatrogascu poklonite sekač za pizzu u obliku sekire. Ovaj simpatični crveni sekač će nasmejati vašeg vatrogasca i podsetiti ga na vas svaki put kad ga bude koristio.

20. Globus dekanter „vatrogasac“

Ovo je zaista vrlo dekorativan poklon i razveseliće vašeg vatrogasca. Radi se o flaši u obliku globusa koja je postavljena na drveni nosač, a na sebi ima reljefno iscrtan znak vatrogasaca. Uz ovaj „globus“ dolaze i dve čaše sa istim motivima pa sve zajedno vrlo lepo izgleda. Ako u flašu natočite i neko ljuto piće, poklon će biti bez mane.

21. Jastučić i čarape

Onda kada vatrogasac odmara, jastučić je od velike važnosti, bilo da ga drži ispod glave ili iza leđa. Posebno je zanimljiv onaj jastučić na kojem se nalazi slika vatrogasca u borbi s plamenom ili ona na kojoj stoji pored vatrogasnog vozila. Pored jastuka, simpatičan poklon vatrogascu su i čarape sa istim motivima.

22. Čizme

Izaberite čvrste i izdržljive čizme koje će moći zaštititi noge vašeg vatrogasca, obratite pažnju na broj obuće koji vatrogasac nosi pa ga iznenadite svojim vrednim i korisnim poklonom.

23. Set za održavanje obuće

Kada smo već kod obuće, da napomenemo kako je dobar izbor poklona za vatrogasca i set za održavanje te obuće. Izaberite odgovarajuće kreme i četke, možda mekanu krpu i kutiju u koju ćete sve to staviti. Lepo ih upakujte, stavite mašnu i obradujete svog vatrogasca.

24. Kožni novčanik

Ovo je poklon koji možete pokloniti svakome, bilo da je reč o ženi ili muškarcu i bez obzira kojom profesijom se bavi. Međutim, kada želite da taj novčanik bude nešto posebno i kada ga poklanjate nekom vatrogascu, birajte onaj novčanik na kojem su ugravirani motivi koji predstavljaju ovaj posao.

25. Mini stoni fudbal

Srećom, vatrogasci često imaju mirnu smenu i ne pozivaju ih ni na kakvu intervenciju. To je zaista dobro, ali zna biti malo dosadno čekati da smena prođe. Kako biste svom vatrogascu skratili to vreme i pomogli mu da se opusti sa svojim kolegama, možete mu pokloniti mini stoni fudbal. Za ovu igru nisu potrebne nikakve pripreme i lako je mogu napustiti ili joj se ponovo vratiti.

26. Ukrasni hidrant za dvorište

Evo jednog vrlo simpatičnog poklona koji vaš vatrogasac može držati u dvorištu. Reč je o ukrasnoj figuri hidranta koja stoji na postolju od cigle. Ovaj predmet je crvene boje i vrlo lepo se uklapa među zasađeno cveće i ukrasno kamenje pa će sigurno biti odlična dekoracija svakom dvorištu.

27. Zidna polica „požarne stepenice“

Ovo je još jedan dekorativan poklon, ali je on namenjen unutrašnjem prostoru. Radi se o polici za zid na kojoj se mogu držati razne stvari kao što su knjige, figurice, ali i manje saksije s cvećem. Polica vrlo simpatično izgleda i lako se pričvršćuje na zid pa verujemo da ćete ovakvim poklonom obradovati svog vatrogasca.

28. Šah za vatrogasce

Šah je još jedan način da vatrogasci skrate vreme na poslu kada nema intervencija i može biti koristan moždani trening. Posebno je ugodno igrati šah ako su tabla i figurice izrađene u obliku nekih vojnika iz ranijeg vremena, rimskih ratnika ili ako su izrađene kao figure u uniformama policajaca i vatrogasaca.

29. Iluziona lampa 3D led

Ove lampe su zaista impresivne kada se uključe i ostavljaju utisak 3D figure u prostoru. Međutim, reč je o 2D panelu koji je tako osvetljen. Lampu možete nabaviti u raznim oblicima, a mi vam predlažemo onu koja prikazuje vatrogasni kamion. Radi pomoću USB priključka i ima mogućnost osvetljenja u deset različitih boja. Sigurni smo da će je vaš vatrogasac često uključivati.

30. Crtani film „Vatrogasac Sem“

Možda vam ovaj predlog poklona izgleda nekako neozbiljno za odraslog muškarca, ali i sami sigurno znate da mnogi odrasli ljudi vole crtane filmove i da su za neke čak sentimentalno vezani. Zato mislimo da će se i vaš vatrogasac lepo zabaviti i opustiti gledajući crtani film baš iz svoje struke. Ko zna, možda počne gledati i neke druge crtaće.

Nadamo se da ste uspeli izabrati poklon za koji verujete da će se mnogo dopasti vašem dragom vatrogascu.