Najbolji pokloni za veridbu (20 ideja)

Bliski prijatelji ili neko od rođaka vam je javio da se sprema da uplovi u bračne vode i želi da prisustvujete svečanom činu zaruka, a vi ne znate šta da poklonite budućim mladencima?

Naravno, ovaj poklon sigurno će biti skromniji od onoga koji ćete im pripremiti za venčanje, a mi vam donosimo 20 predloga kojima biste mogli da obradujete srećni par.

1. Poklon bon za romantičnu vožnju čamcem po reci ili jezeru

Veridba je posle venčanja najromantičniji čin u životu zaljubljenih ljudi. Reč je o vrlo posebnoj prilici, zato se visoko na listi našla upravo ova ideja.

Ukoliko u vašoj blizini postoji reka i jezero na kome može da se iznajmi čamac, ili poznajete nekoga ko ima svoj čamac ili brodić, dobra ideja bi bila da budućim mladencima poklonite vožnju koju će dugo pamtiti i prepričavati svojim prijateljima, pa i potomcima.

Pored toga, fotografije koje par može da napravi tokom jedne ovakve avanture, sigurno će se naći među najdražim uspomenama u tom periodu života.

2. Gramofon ili gramofonska ploča

U periodu kada dvoje ljudi treba da uplovi u zajednički život, uzbuđenje je na vrlo visokom nivou. Zaljubljeni su, srećni i sve rade s osmehom.

Ako im poklonite gramofon ili gramofonsku ploču izvođača koga oboje vole, priuštićete im nezaboravne trenutke.

Možda će uz vaš poklon još bolje uvežbati svoj prvi ples, a vi ćete biti ponosni na sebe što ste makar malo doprineli da ovaj čin izgleda bolje, lepše i zabavnije.

3. Aparat za kafu ili čajnik

Možda vam se ovakav poklon ne čini kao dobra ideja, ali romantična jutra zaljubljenog para biće još lepša ukoliko im poklonite aparat za kafu. Nije reč o klasičnom kućnom aparatu, nego o nečemu što može doprineti da jutarnji ritual bude magičan.

Ukoliko znate da mladenci ne piju kafu, nemojte da brinete jer će ovaj aparat sigurno iskoristiti kad im budu dolazili gosti u zajednički dom.

Alternativa ovakvom poklonu bi bio neki interesantan čajnik ili kuvalo.

4. Manje putne torbe

Ako vaši mladenci vole da putuju ili posle venčanja planiraju da pobegnu na medeni mesec, set manjih putnih torbi bio bi odličan izbor. Reč je o korisnom poklonu koji će moći dugo da upotrebljavaju na zajedničkim izletima.

U radnjama ili na internetu sigurno ćete moći da pronađete set putnih torbi interesantnog dezena, a uvek možete na ceduljici namenjenoj za ime i prezime upisati „gospodin i gospođa …“. To bi bio posebno zabavan i lep gest za zaljubljeni par.

5. Čaše za šampanjac

Šampanjac, kao vrlo otmeno piće, služi se na skoro svakom venčanju. Mladenci upravo ovim pićem nazdravljaju svojim gostima. Zašto im onda ne bi ste poklonili neke lepe čaše za šampanjac koje, ne samo da će poslužiti tokom svadbe, nego će ga i kasnije koristiti?

Pored toga, imaće lepu uspomenu na dragu osobu koja je sa njima delila neke nezaboravne trenutke.

6. Daska za sečenje tj. posluživanje hrane ili set noževa

Mnogi mladenci kada se tek usele u zajednički dom imaju potrebu da tu dočekuju drage ljude. Uz hranu i piće komentarišu se svadba, svadbeno putovanje, a priča se i o nekim planovima za budućnost.

Upravo iz tog razloga vam predlažemo da za veridbu poklonite dasku za posluživanje hrane. Postoji mnogo različitih i zanimljivih opcija kada su ovakva kućna pomagala u pitanju.

Druga varijanta je set noževa. S obzirom na to da mladenci treba da opreme svoj zajednički dom, ovakav dar bi im sigurno bio od koristi.

7. Boca vina, šampanjca ili nekog egzotičnog pića

Sa bocom kvalitetnog pića nikad ne možete da pogrešite. Raspitajte se šta par najviše voli da pije, te potražite najbolju moguću opciju u prodavnicama alkoholnih pića. Pored toga, bocu nekog ukusnog pića možete da naručite i putem interneta.

Ako ga zapakujete na zabavan i zanimljiv način sigurno ćete oduševiti zaljubljeni par.

8. Kibla (posuda za led)

Uz flašu kvalitetnog pića ide i posuda za led. Možete ih pronaći u različitim varijantama. Premda su one od stakla lepše, naš savet je da birate kiblu od inoksa zato što mogu duže da sačuvaju željenu temperaturu tečnosti koja se u njima nalazi.

Na internetu ćete pronaći i kible sa interesantnim uzorcima, tako da je bitno da se potrudite i istražite šta se nudi na sajtovima za prodaju, tj. kupovinu.

9. Poslužavnik tj. tacna za krevet

Ukoliko ste nekad bili zaljubljeni sigurno znate kako je lep osećaj buditi se pored voljene osobe. U tim trenucima se oboje trude da što više usreće jedno drugo, a jedan od načina jeste i doručak u krevetu.

Na tržištu postoji mnogo različitih tacni namenjenih obroku u postelji, te nećete imati problem da pronađete onu koja će se najviše dopasti budućim mladencima.

10. Album ili ram za slike

Prava šteta je što je dolaskom digitalnih fotoaparata skoro potpuno iščezao običaj da se slike izrađuju. Međutim, ako mladencima poklonite album ili lep ram za slike, navešćete ih da drage uspomene sa venčanja ili medenog meseca sačuvaju i u tradicionalnom obliku.

Premda je potražnja verovatno manja, u knjižarama i na internetu nećete imati mnogo problema da pronađete album koji će odgovarati ukusu vama dragih ljudi. Ako uz poklon napišete i neku emotivnu poruku, sigurno ćete izmamiti osmeh na licima budućeg bračnog para.

11. Kuvarica sa „receptima za dvoje“

Verovatno ste primetili da novopečeni parovi sve rade zajedno. Pokušavaju jedno drugome da pokažu ljubav na razne načine. Jedan od njih su svakako kulinarske veštine. Ako potražite kuvar namenjen parovima, možda ćete im pomoći u misiji da im ovaj period bude još bolji i interesantniji.

Možete da im kupite i običnu knjigu recepata, međutim, interesantnije su opcije u kojima će dobiti savet šta da spreme jedno drugome, tj. kako da se kuvajući dodatno zbliže.

12. Dnevnik za dvoje

Ako se pitate šta podrazumeva „dnevnik za dvoje“, vreme je da upotrebite maštu. Ovako interesantna beležnica je pravi poklon za ljude koji tek treba da uplove u zajednički život.

Ne samo da će im biti zabavno da je zajedno popunjavaju, nego će im pomoći da bolje razumeju jedno drugo, a znate da je razumevanje i spremnost na kompromis ključ dugovečnog braka.

Ovakav poklon ćete pronaći u bolje opremljenim knjižarama, a ponuda nije siromašna ni na prodajnim platformama na internetu.

13. Peškiri ili set posteljine

Dobro znate da ljudima koji se tek useljavaju u zajednički stan ili kuću treba mnogo raznih sitnica. Zato predlažemo da razmislite o tome da budućem bračnom paru poklonite set peškira za različite namene.

Druga opcija jeste neka kvalitetna posteljina zahvaljujući kojoj će aktivnosti u postelji biti još ugodnije.

Nemojte da se plašite da je ovakav poklon čist kliše, zato što će vam budući mladenci sigurno kazati da ste napravili odličan izbor.

14. Pidžame

Već smo spomenuli kako novopečeni ljubavnici imaju potrebu da mnogo vremena provode zajedno i u svakom detalju vide potvrdu da su jedno u drugome pronašli svoju srodnu dušu. Iste pidžame u ženskoj i muškoj varijanti sigurno bi bile zabavan i koristan dar za mladi par.

Potrudite se da nađete uzorak koji odgovara njihovim karakterima, a nemojte da izbegavate ni one sa simpatičnim detaljima ili romantičnim natpisima.

15. Majice sa šašavim natpisom

Ovakav poklon bi sigurno obradovao zaljubljeni par. Možda u majicama sa nekim ludim natpisom neće izaći na večeru ili u šetnju, ali će im svakako biti drago da u svom garderoberu imaju ovakvu vrstu odeće.

Naš predlog je da se potrudite da nabavite personalizovane majice, te da izbegavate one na kojima piše „njegova“ tj. „njen“, zato što tako nešto nije originalan poklon.

Upotrebite maštu i ne žalite vreme da pronađete ono što će ih usrećiti. Na kraju krajeva, treba vam samo malo volje, zato što ovakva vrsta poklona obično uopšte nije skupa.

16. Mirisna kupka ili soli za kupanje

Lepa kupka ili so za kupanje nije poklon samo za ženu iako ćete na reklama videti kako u dugom izležavanju u kadi uglavnom uživaju pripadnice nežnijeg pola. Naprotiv, mladi parovi su skloni da na ovaj način jedno drugome pokazuju nežnost i ljubav.

Gelove, soli, pene, spužvice i slično, u nekim drogerijama možete pronaći u vrlo lepom pakovanju.  Pošto je reč o gestu kojim želite da pokažete da vam je drago što su odlučili da krenu u zajednički život, nemojte da mislite da je ovakva vrsta poklona previše jeftina u odnosu na povod.

17. Društvena igra

Ma koliko želeli da srećne trenutke, poput veridbe ili venčanja provedu sa dragim ljudima, mladenci najviše uživaju u trenucima koje provode sami. Zašto im onda ne biste poklonili neku društvenu igru uz koju će se odlično zabavljati?

Na kraju krajeva, pošto im, jer su na početku braka, strasti sigurno ne nedostaje, neće imati problem ni da se dodatno povežu igrajući se.

18. Slagalica sačinjena iz fotografije mladenaca

Ovakav poklon nema veliku upotrebnu, ali ima ogromnu sentimentalnu vrednost. Pronađite njihovu zajedničku fotografiju (najbolje je onu koju su podelili na društvenim mrežama zato što ćete tako biti sigurni da im se dopada) i na internetu potražite sajt koji se bavi izradom slagalica od slika koje korisnici šalju.

Sigurno će se iznenaditi što ste odraslim ljudima odlučili da poklonite nešto sa čime deca vole da se igraju, a kada otkriju da su umesto crtanih junaka, upravo njih dvoje glavni likovi na slici, biće oduševljeni vašom idejom.

19. Šolje koje se ljube

Bilo da uživate u kafi, čaju ili nekom drugom toplom napitku, u svom domu morate da imate šolju. Zato razmislite o tome da budućim mladencima poklonite šolje neobičnog oblika.

Na tržištu ima „more“ opcija kada su ovakve sitnice u pitanju. Naš predlog su šolje „koje se ljube“. Reč je o romantičnom i interesantnom poklonu koji će im sigurno mnogo značiti.

20. Personalizovani otirač

Ako su vaši prijatelji koji planiraju venčanje opušteni i ne mare mnogo za formu, običaje i slično, sigurno se neće uvrediti ukoliko odlučite da im poklonite otirač za ulazna vrata sa nekim zanimljivim i otkačenim uzorkom ili natpisom.

Na tržištu ne nedostaje ni dimenzija, ni boja, a ni oblika otirača na koje se može utisnuti poruka kakvu želite. Vašim budućim mladencima bi se verovatno dopalo da im gosti koji ulaze u njihov dom primete neki interesantan pozdrav ili slogan koji je osmišljen lično za njih.