Deset najboljih poklona za Ribe

Ribe su kreativne, maštovite, emotivne i empatične. Reč je o vrlo tolerantnim ljudima, pa ako u svojoj blizini imate osobu rođenu u znaku Ribe, možete da se smatrate pravim srećnikom tj. srećnicom.

Premda se bave raznim poslovima, uglavnom su odlični umetnici i sportisti. Kao takvi, daju vam vrlo širok spektar mogućnosti da pronađete idealan poklon za rođendan, krštenje ili neki lep povod.

Za početak, mala napomena – Ribe su kreativne i poklanjaju zanimljive darove. Zato biste za savršen poklon za muškarca ili ženu rođenu u znaku Ribe trebalo da upotrebite maštu.

U nastavku teksta vam donosimo svoje predloge prilagođene različitim budžetima.

1. Karte za muzički koncert, pozorišnu predstavu ili izložbu

Astrolozi kažu da su ljudi rođeni u znaku Ribe veliki ljubitelji umetnosti. Pored toga, vole da stiču nova iskustva, tako da sigurno neće pogrešiti ako im poklonite ulaznicu za koncert omiljenog benda ili izvođača.

Ako vaša Riba voli pozorište, kupite mu/joj kartu za predstavu, a ako više uživa u lepim slikama ili skulpturama nabavite ulaznicu za dobru izložbu.

Zainteresovala bi ga/je čak i izložba stripova i karikatura, zato što to može da ga/je inspiriše da probudi zaspalu kreativnost, naročito ukoliko se bavi poslom koji mu/joj baš i ne odgovara.

2. Slušalice

Ribe vole da se opuštaju uz muziku, štaviše, ona je neizostavan deo njihovih života. Zato u svom domu mnogo češće imaju radio, nego TV prijemnik. Dobar poklon za Ribu koja svaki posao radi uz dobru muziku su bežične slušalice.

Možete ih vrlo lako pronaći u raznim varijantama. Ne morate da birate najskuplje. Najvažnije je da se svide dragoj osobi i da joj budu od koristi.

3. Sat

Ovakav poklon nećete darovati Ribi zato što kasni, nego upravo iz razloga što uvek voli svuda da stigne na vreme. Kada je u pitanju sat, budite maštoviti, ali i konstruktivni.

Ako vaša Riba dosta vremena provodi u svom domu ili u kancelariji kupite zidni ili stoni sat. Ukoliko je, sa druge strane, vrlo aktivna, potrudite se da pronađete dobar ručni sat. Pri tom izbegavajte bleštave detalje, cirkone i slično.

Ribu ćete oduševiti jedinstvenim satom koji ispunjava svoju svrhu, bez primisli da se tim detaljem privuče pažnja na onoga ko ga nosi.

4. Masaža, manikir ili pedikir

Ribe možda nisu najveći hedonisti u horoskopu, međutim, to ne znači da ne vole da ih neko razmazi ili da ih obraduje lepim gestom. Svoju Ribu ćete usrećiti ukoliko mu/joj za rođendan ili čak bez ikakvog konkretnog povoda poklonite kupon za masažu celog tela, delova tela ili stopala.

Pored toga, svoju ljubav i naklonost, te brigu za njega tj. nju pokazaćete i ukoliko mu/joj poklonite „termin“ za manikir ili pedikir. Možda vam to zvuči banalno ili bez veze, ali budite sigurni da će vam draga osoba biti vrlo zahvalna zbog ovog originalnog poklona.

5. Stolica na ljuljanje, udobna fotelja ili tzv. lazy bag

Iako vam stolica za ljuljanje možda deluje arhaično i smatrate da se vašoj mladoj Ribi ne bi svidela, budite sigurni da niste u pravu. Reč je o osobama kojima je udobnost vrlo važna, a to ste verovatno primetili po nekim navikama koje pokazuje.

Kada je u pitanju vrsta nameštaja za sedenje imate stvarno mnogo mogućnosti. Izbegavajte kupovinu preko interneta, jer tako nećete moći da ocenite da li je stolica, fotelja ili nešto treće dovoljno udobno za vašu Ribu.

Umesto toga, obiđite salone nameštaja, tj. prodavnice koje se bave ovom vrstom usluga. Ne izbegavajte ni pijace i sajmove polovnih stvari. Možda tamo nađete dobro očuvan i unikatan komad nameštaja u kome će vaša Riba da uživa.

6. Kupke, mirišljave soli i drugi preparati za kupanje

Ribe su vodeni znakovi, tako da nije čudo što uživaju u kupanju. Kada nisu u prilici da se opuste pored bazena, reke ili mora, vole da natoče punu kadu vode i da se tako reše nagomilanog stresa.

Ako je i vaša Riba priznala da je to način na koji se opušta, razmislite o tome da mu/joj kupite so za kupanje, neku kupku blagog mirisa, zanimljivi sunđer za kupanje i slično.

Budite oprezni zato što većina Riba ne voli previše agresivne mirise, pa se potrudite da pronađete nešto što će ga/je podsećati na miris mora, borova na plaži i slično.

7. Peškir ili udoban i kvalitetan set posteljine

Kao što smo napomenuli, Ribe vole vodu. Tu činjenicu možete da iskoristite da biste mu/joj pronašli savršen poklon. Kvalitetan peškir za plažu ili set manjih peškira za lice je vrlo korisna stvar, a pored toga i lep poklon.

Druga opcija je set kvalitetne posteljine. Ne morate da birate skupe materijale, dobar pamuk će svakako poslužiti svrsi, ali se ipak potrudite da pronađete dezen u kome će uživate, tj. posteljinu koju neće poželeti da prosledi drugoj osobi prvom prilikom.

8. Pribor za crtanje ili slikanje

Već smo pomenuli da su Ribe umetnici i veliki kreativci. Zato budite sigurni da nećete pogrešiti ukoliko mu/joj poklonite pribor za crtanje ili slikanje, tj. set boja. Druga varijanta je kvalitetan blok, štafelaj i slično. Ovi pokloni su idealni, kako za odrasle, tako i za decu.

Ako želite da i sami pokažete kreativnost, dragoj osobi možete da poklonite uramljenu zajedničku fotografiju ili dobru repliku umetničkog dela njegovog tj. njenog omiljenog autora.

9. Slagalica (puzzle)

Ukoliko ste bliski sa nekom Ribom sigurno znate da je reč o osobi koja voli izazove. Možda vam se čini da joj slaganje slagalice neće predstavljati dovoljno veliki izazov, međutim, niste u pravu.

Ribe svih generacija obožavaju da provode vreme pokušavajući da iz hrpe nasumičnih „kartončića“ raznih oblika naprave neku smislenu i lepu sliku.

Dete rođeno u znaku Ribe će se uvek obradovati ovakvom poklonu, a odrasloj osobi možete malo da „zakomplikujete život“ tako što ćete mu/joj darovati slagalicu od nekoliko desetina komada.

10. Parfem

Ribe obožavaju parfeme, bilo da je reč o muškarcima ili ženama. Pored toga, reč je o nečemu što oni drugima uvek rado poklanjaju. Potrudite se da pronađete odgovarajuću mirisnu notu. Ipak, ako želite da „igrate na sigurno“ raspitajte se kakve mirise voli i kupite onaj najsličniji njegovom tj. njenom ukusu.

Deci nemojte da kupujete parfeme, bolje je da odaberete nešto drugo zato što im u ranoj dobi tako nešto sigurno neće biti interesantno.