Pokloni za Device – 10 predloga

Preterano kritične i ponekad prilično dosadne Device ipak se smatraju najiskrenijim prijateljima među znakovima Zodijaka. One su praktične, analitične i vredne, ali mogu da budu izuzetno kritične prema sebi i drugim ljudima.

Ako imate Devicu u svojoj blizini znate da im je rad važniji od zabave i da su izuzetno pedantne.

Ukoliko ste u dilemi šta da svojoj omiljenoj Devici poklonite za rođendan ili povodom nekog drugog lepog događaja, u nastavku teksta vam donosimo 10 ideja koje vam mogu pomoći prilikom odabira.

1. Pegla na paru (stimer) za vertikalno peglanje

Verovatno ne postoji Devica na svetu koja nije „bolesno“ uredna. Kod njih sve mora da stoji na svom mestu i ako im nešto poremetite, spremite se na to da ćete osetiti pasivnu agresiju, a nikako otvorenu nervozu ili gnev.

Muškarac ili žena rođen/a u znaku Device uvek je lepo obučen/a. Reč je o ljudima koji svaki komad odeće moraju da usklade, a nećete ih uhvatiti nespremne čak ni dok čiste po kući.

Garderoba mora da bude savršeno opeglana, pa imajući to u vidu, predlažemo da svojoj dragoj Devici poklonite tzv. stimer na paru za vertikalno peglanje kako biste mu/joj barem malo skratili vreme koje provodi trudeći se da niti jedan komad odeće nema ni najsitniji nabor.

Ovaj poklon praktičan je i za muškarce i za žene rođene u znaku Device.

2. Parni čistač ili robot usisivač

Još jedno savremeno „čudo tehnike“ je dobar izbor ako želite da usrećite svoju Devicu. Reč je o multi-praktičnim parnim čistačima koji olakšavaju život svakome, a naročito ljudima rođenim u periodu od 23. avgusta do 22. septembra.

Ako tražite poklon za osobu koja mnogo radi i nema dosta vremena da sprema kuću, idealna bi opcija bio robot usisivač. Zahvaljujući ovom malom kućanskom uređaju Devica koju volite će imati više vremena da se posveti druženju sa vama.

U radnjama i onlajn prodavnicama sigurno nećete imati problem da pronađete neki od ova dva uređaja po povoljnim cenama.

3. iPod (MP3 ili MP4 plejer)

Device rado slušaju muziku, naročito dok putuju ili kad se odmaraju na plaži. Njihovi mobilni telefoni su puni starijih hitova, a zašto im onda ne biste nabavili malo praktičnije rešenje u vidu iPoda ili nekog drugog plejera na koji će moći da snime sve ono što rado slušaju?

Ovakvi pokloni praktični su i za tinejdžere kojima je uvek prilično teško pronaći odgovarajući poklon. Deci rođenoj u znaku Device ipak poklanjajte malo skromnije poklone. Umeju oni da čuvaju svoje stvari, ali ukoliko su mali, ovako nešto im zaista nije potrebno.

4. Diskretna ogrlica ili sat

Ljudi rođeni u znaku Device ne vole kič, stvari koje blešte i privlače previše pažnje. Uglavnom su prilično stidljivi, pa se tako i oblače, tj. stilizuju svoj izgled. Nećete naći Devicu sa ogromnom ogrlicom, priveskom ili narukvicom.

Zato, ako razmišljate da obradujete Devicu ženskog pola, birajte diskretan nakit. Sa druge strane, ako kupujete za muškarca rođenog u znaku Device, dobra opcija bi bio sat sa kožnom narukvicom. Vodite računa o tome da su brojevi vidljivi i da sat nikako nije digitalni, zato što im se takav poklon neće svideti.

5. Poklon bon za masažu ili kozmetički tretman

Nije lako biti Devica i mnogo je razloga za to. Premda je reč o izuzetno dobrim osobama, njihov najveći neprijatelj su oni sami sebi. Previše su analitični i kritični prema sebi i drugim ljudima. Neko bi rekao da su komplikovani i teški.

Upravo iz gore navedenih razloga, Device se teško opuštaju. Iz tog razloga ne bi bilo loše kada biste svojoj Devici uplatili masažu ili kozmetički tretman kako bi se malo relaksirala i zaboravila na sve što se dešava u njegovoj tj. njenoj glavi i šta on/ona misli da se događa oko nje tj. njega.

6. Rokovnik ili planer

Device ne vole iznenađenja i njihov svaki momenat u danu mora da bude pažljivo isplaniran. Kada preuzmu na sebe neku obavezu ili nekome nešto obećaju, ne postoji mogućnost da to neće uraditi ili da će tu osobu izneveriti.

Koristan poklon za svaku savesnu devicu bi upravo bio rokovnik ili planer. Tu će moći da zapisuje, ne samo šta sve treba da uradi, nego i neke svoje misli koje će kasnije da analizira i da izvlači zaključke.

7. Termos boca ili šolja za kafu

Većina Devica voli kafu. Nekima je draža crna kafa bez mleka i šećera, dok druge vole sve varijante instant kafa, kapućina i sličnih napitaka. Možda ste i vi primetili da Devica samo iz jedne šolje u svom domu pije kafu. Ako je ta šolja već prilično stara, razmislite o tome da joj kupite novu.

Druga opcija je termos boca koja će vašoj dragoj Devici pomoći da ne ostane bez „goriva“ u vidu kofeina dok se trudi da završi sve što je za taj dan isplanirao/la.

8. Kozmetički set za negu lica

Verovatno ste i sami primetili da Device vode računa o sebi. Trude se da se zdravo hrane i, premda vole slatkiše, pokušavaju da ih ne konzumiraju u velikoj količini jer to nije dobro za ten.

Ako i vaša Devica zbog čokolade kuburi sa bubuljicama, ne bi bilo loše kada biste mu/joj poklonili neki dobar kozmetički set za negu lica.

Potražite u apotekama ili bolje snabdevenim drogerijama neku od navedenih opcija. Danas nije teško da se pronađe poklon set upakovan tako da bi mogao odgovarati i istančanom ukusu prefinjene Device.

9. Bademantil

Pedantnim Devicama je kupatilo omiljeno mesto u kući. Možda ste primetili da se tuširaju po nekoliko puta dnevno i koliko im je higijena važna.

Za ta česta kupanja korisno bi bilo imati udoban bademantil. Uostalom u ovom „odevnom predmetu“ Devica može da provodi i neke slobodne trenutke kada nije okupirana poslovnim obavezama.

Imajte u vidu da je bademantil dobar poklon za oba pola, a posebno je interesantan poklon za decu rođenu u znaku Device.

10. Organizator za ladice

Znate koliko je Devicama bitno da sve bude na svom mestu. One preziru nered i često im smeta kada garderoba u njihovim ormarima nije složena kako treba ili kada ne mogu da srede radni sto onako kako žele.

Iz tog razloga vam predlažemo da svoju Devicu obradujete organizatorom za ladice. Ova praktična „sprava“ omogućuje da trud koji se ulaže u čišćenje i spremanje ne propadne već kroz par dana.