Pokloni za Škorpije (10 ideja)

Mnogi se, uslovno rečeno, plaše Škorpija zbog nekih njihovih karakternih crta, međutim, reč je o vrlo strastvenim, hrabrim i snalažljivim ljudima. Ako vam je Škorpija prijatelj, znajte da ste imali sreće.

Ukoliko zanemarimo njihovu nepoverljivu i pomalo zajedljivu prirodu, te visok stepen ljubomore, dobro je imati Škorpiju u svojoj blizini, ali odabrati mu/joj odgovarajući poklon nije lak zadatak

U nastavku teksta vam donosimo deset ideja koje bi vam mogle pomoći da odlučite šta ćete kupiti svojoj Škorpiji za sledeći rođendan.

1. Suptilna narukvica ili sat

Škorpije ne vole napadnu odeću ili aksesoar, zato bi dobar poklon za ženu rođenu u ovom horoskopskom znaku bila diskretna zlatna ili srebrna narukvica. Možete da odaberete i neki drugi materijal, tj. nakit od plastike, drveta i slično, međutim, jako je bitno da on bude ukusno ukrašen, bez nekih šljaštećih detalja koje Škorpije ne vole.

Muškarcu rođenom u znaku Škorpije možete da poklonite sat sa kožnom narukvicom. Obratite pažnju na veličinu sata, kako ne biste odabrali neki koji ne pristaje obimu njegove ruke, zato što će vam se samo „kiselo“ nasmejati i zahvaliti, a vaš poklon će ostati u svojoj originalnoj kutiji. Neće se potruditi čak ni da ga nosi pred vama.

2. Aparat ili kuvalo za kafu

Većina Škorpija ne može da započne dan bez kafe. Neki je piju „čistu“, bez mleka, šećera ili ostalih dodataka, dok drugi uživaju u neobičnim ukusima. Bilo kako bilo, svoju Škorpiju ćete obradovati aparatom za kafu ili kuvalom koje će dosta da ubrza njegove tj. njene jutarnje rituale.

Za devojčicu rođenu u znaku Škorpije savršen poklon bi bila igračka u vidu kuhinjice, dok dečaku možete da kupite set alata.

3. Sunčane naočare

Ljudi rođeni u znaku Škorpije mnogo paze na to kako izgledaju. Nemaju komplekse kada je njihov fizički izgled u pitanju, a kada su svesni svojih nedostataka, umeju da ih prikriju na pravi način.

Kvalitetne sunčane naočare koje odgovaraju obliku lica vaše omiljene Škorpije bi mogao da bude dobar poklon.

Svesni ste da naočare za sunce možete pronaći u raznim varijantama, a pre nego što odlučite koje da kupite osobi rođenoj u znaku Škorpije, najbolje bi bilo da ga/je povedete sa sobom u radnju kako biste izbegli neželjena neugodna iznenađenja.

4. Ručak ili večera u dobrom restoranu

Većina Škorpija voli da pojede nešto vrlo ukusno. Neki od njih nisu vrsni kuvari, međutim, ako imaju dovoljno snažan motiv, potrudiće se da pripreme fino jelo. Ako ne znate šta da poklonite muškarcu ili ženi rođenom/j u znaku Škorpije odvedite ga/je u restoran na ručak ili večeru.

Sami ćete oceniti da li su restorani sa domaćom ili internacionalnom kuhinjom pravo rešenje za njega tj. nju. Ipak, najvažnije je da izaberete mesto gde će on tj. ona moći da se opusti i da se oseća ugodno. Škorpije umeju da odglume da im je prijatno, ali ne vole uštogljenu atmosferu.

5. Udobna obuća

Premda im je jako stalo do toga kako izgledaju, Škorpije zbog modnog trenda neće rizikovati udobnost. Žene rođene u ovom horoskopskom znaku retko nose cipele sa visokom potpeticom zato što misle da ih to sprečava da budu aktivne i brze u rešavanju svakodnevnih problema i izazova.

Ako već želite da im kupite cipele, izbegavajte salonke, nego se potrudite da nađete udobne sandale ili čizme sa diskretnim detaljima.

U svakom slučaju, najbolji izbor obuće za ljude rođene u znaku Škorpije su patike. U zavisnosti od njegovog tj. njenog stila života, odaberite one za trčanje, šetnju i slično. Draga osoba će vam biti zahvalna na ovom korisnom znaku pažnje.

6. Čaše za vino, džin ili martini

Ovo ne znači da su Škorpije alkoholičari. Naprotiv, prilično su trezveni i znaju da pronađu meru u svemu. Ipak, važno im je da se hrana i piće serviraju u odgovarajućim posudama, tj. čašama namenjenim upravo tome.

Potrudite se da pronađete čaše za njegovo tj. njeno omiljeno piće. Izbor je šarolik, a za koju varijantu ćete se odlučiti zavisi upravo od toga u kom piću vaša Škorpija najviše uživa.

7. Držač, lampica ili straničnik za knjige (bookmarker)

Među Škorpijama ima mnogo „knjiških moljaca“. Njihov ukus je prilično raznolik, ali imaju omiljene autore i verovatno kolekciju svih knjiga koje je on tj. ona napisao/la.

Vode računa o knjigama, retko ih pozajmljuju iz biblioteke i od drugih ljudi. Radije će kupiti knjigu koju žele da pročitaju kako bi je imali na svojoj polici.

Pored toga, vode računa o tome da su stranice uredne, nikad ništa ne podvlače i ne prave tzv. uši. Zato bi straničnik ili lampica za knjige bio zanimljiv poklon za Škorpiju.

8. Časovi borilačkih veština ili samoodbrane

Moguće je da vam ovakav poklon zvuči neobično, međutim, Škorpije uvek traže pravi način da iz sebe izbace negativnu energiju. Neki od njih trče, drugi šetaju, praktikuju jogu ili se rekreativno bave sportom.

Časovi neke borilačke veštine ili samoodbrane bi mu/joj proširili vidike. Zato razmislite o tome da mu/joj sledećim povodom darujete upravo to.

Deca rođena u znaku Škorpije imaju razna interesovanja. Često menjaju sportove i vannastavne aktivnosti, tako da bi im ova vrsta poklona dobro došla.

9. Društvena igra

Škorpije imaju izražen takmičarski duh. Ne vole da gube, pa će se u svakoj prilici potruditi da budu najbolji. Čak i odrasla Škorpija će uživati igrajući neku društvenu igru. Pored onih klasičnih, poput „Rizika“,  „Monopolija“ i slično, u bolje opremljenim knjižarama i na internetu pronaći ćete širok spektar raznih zabavnih igara koje možete da poklonite svojoj Škorpiji.

Ako ih budete igrali sa njom, pripremite se na borbu sa „nemilosrdnim protivnikom“.

10. Snežna kugla

Čak i ako ste na trenutak pomislili da bi snežna kugla bio „otrcan“ poklon za odraslog muškarca rođenog u znaku Škorpije, razmislite još jednom o njegovim navikama.

Ako je reč o osobi koja voli da putuje, saznajte koji grad bi želeo/la da poseti i pronađite na internetu snežnu kuglu sa motivima tog mesta. To će ga/je podstaći da nastavi da planira obilazak te zemlje ili grada.

Snežna kugla je uvek dobar poklon za decu, ali s ovim poklonom sačekajte da malo porastu, zato što, ako ovaj ukras razbije to može da napravi haos u prostoru i u glavi njihovih roditelja.