Šta pokloniti automehaničaru?

Svi koji imaju automobil znaju koliko je važno „biti dobar“ s nekim automehaničarom. A najbolje je biti dobar s dobrim automehaničarom. U današnje vreme, život bez automobila je nezamisliv i svaki njegov kvar stvara problem i paniku. Posebno zato što su automobili sve više digitalizovani, pa prosečan vozač nema nikakvog razloga ni podizati poklopac svog ljubimca da bi pokušao nešto popraviti. Da ne spominjem one vozače koji ne znaju ni gumu zameniti. Naravno, većina odmah pomisli na žene, ali, verujte, ima i među muškarcima mnogo takvih.

Bilo kako bilo, redovna kontrola ispravnosti vozila je obavezna i ključna za bezbednu vožnju. A redovne kontrole nema bez automehaničara. Sve dobre automehaničarske radionice su uvek pune klijenata i zauzetih termina, pa je teško ugovoriti pregled vašeg ljubimca. U one druge, slabo zauzete, ne vredi ići jer se ispostavi da je to više štete no koristi.

Zato je pravi blagoslov imati dobru dugogodišnju saradnju sa nekom automehaničarskom radionicom i moći uvek računati na njihovu brzu i kvalitetnu uslugu. A još je veći blagoslov imati automehaničara za jednog od prijatelja.

Ako je to vaš slučaj, sigurno ste bili u prilici da razmišljate šta da poklonite svom prijatelju automehaničaru. Ako, pak, nemate ove ljude među prijateljima, možda ste ipak nekada poželeli da nešto poklonite svom automehaničaru i tako mu pokažete da ste vrlo zadovoljni njegovom uslugom.

U slučaju da tragate za poklonom koji ćete dati osobi ove profesije, a ne znate kakav da odaberete, pogledajte naše predloge i sigurno ćete pronaći nešto odgovarajuće.

1. Majica sa odštampanim šaljivim cenovnikom

Uvek je lep osećaj kada uđete u neku radionicu a, umesto mrzovolje, dočeka vas duhovitost i vedro raspoloženje.Takva atmosfera govori mnogo o ljudima koji tu rade i o njihovom zadovoljstvu poslom. A svi znamo da zadovoljni i opušteni majstori mnogo bolje i predanije rade i da je se s njima lakše oko svega dogovoriti. Zato poklonite ovu šaljivu majicu svom automehaničaru i razveselite i njega i njegove kolege.

2. Zidni sat za radionicu

Dobar izbor poklona ovom majstoru je veći zidni sat u obliku automobila ili onaj sat koji umesto brojeva ima oslikane delove alata iz ove struke. Takođe je dobar i onaj sat čija je podloga prekrivena fotografijom nekog vozila. Bilo koji da odlučite pokloniti, nećete pogrešiti jer je sat ovde uvek potreban da bi se posao završavao na vreme.

3. Minijature automobila

S obzirom da je vaš majstor zaljubljenik u vozila, poklonite mu neku minijaturu starog automobila ili neku modernu sportsku verziju vozila koje baš voli. Možete pokloniti i nekoliko različitih minijatura i tako oformiti mali vozni park svom automehaničaru. Sigurni smo da će ih ponosno izložiti na vidnom mestu u radionici.

4. Postolje za mobilni telefon

Majstor koji se stalno saginje i nešto popravlja, mora dobro paziti gde drži svoj telefon da ga ne bi oštetio. Zato je idealno rešenje odložiti ga u postolje za mobilni telefon napravljeno u obliku automobila. Pored atraktivnog i zanimljivog izgleda, ovo je i praktičan poklon.

5. Privesak za ključeve

Simpatičan privesak za ključeve u obliku auto dizalice, sigurno će razveseliti svakog automehaničara i navesti one koji taj privesak vide da se raspituju od koga ga je dobio. Naravno da ćete se osećati lepo kada vas majstor sa zahvalnošću spomene.

6. Komplet gedora

Nema tog majstora kojem nije potreban komplet kvalitetnih ključeva da bi mogao u potpunosti obavljati svoj posao. Ako želite pokloniti nešto svom automehaničaru, ovo je odličan izbor. Odlučite se za veći set gedora u praktičnom pakovanju i iznenadite majstora.

7. Torta „automobil“

Ako vam je prijatelj automehaničar, zašto mu za rođendan, ili neku drugu proslavu, ne biste poklonili tortu u obliku automobila?  Naručite onu koju najviše voli, a od broja gostiju zavisi hoće li imati više spratova ili ne. Spojićete lepo s korisnim i prirediti zaista pravo iznenađenje prijatelju.

8. Posteljina s motivima motornih vozila

U slučaju da svog automehaničara bolje poznajete ili ste, možda, dobri prijatelji, poklonite mu posteljinu sa motivima motornih vozila koje voli.  U radnjama možete pronaći više vrsta, a ako vam to nije dovoljno, ponude na internetu su bezbrojne. Potrudite se da zadovoljite njegov ukus po pitanju boje i materijala, lepo sve spakujte i iznenadite ga.

9. Pretplata na časopis

Svaki automehaničar koji drži do sebe, pokušava biti što bolje informisan o novim metodama rada u svojoj struci. U tome mu sigurno pomaže redovna edukacija putem stručnih časopisa. Poklonite svom majstoru pretplatu na neki od ovih magazina, ili na više njih ako vam finansije dozvoljavaju. Obradovaćete ga i pomoći mu da bude bolji u svom poslu, a od toga svi imamo koristi.

10. Šolja za kafu „guma“

Nakon napornog rada, veoma prija šolja tople kafe ili čaja. Da bi užitak ispijanja omiljene tečnosti bio još veći, poklonite svom automehaničaru keramičku šolju za kafu u obliku naslaganih auto guma. A možete i onu koja ima izrađenu dršku u obliku okastog ključa. Bilo koju da izaberete, obradovaćete ovog majstora i setiće vas se svaki put kad nešto iz nje pije.

11. Stona lampa „motocikl“

Evo još jednog dobrog izbora poklona kada je u pitanju darivanje automehaničara. Stona lampa je praktičan i uvek potreban predmet, bilo da trebate bolje osvetljenje kada nešto čitate ili jednostavno da napravite prigušenu atmosferu u sobi. A kada je ta lampa u obliku motocikla, odličan je poklon ovom majstoru.

12. Radni kombinezon

Ako ste u bližim odnosima sa vašim automehaničarom, možete se raspitati o veličini odeće koju nose on i njegove kolege, pa im pokloniti radne kombinezone i rukavice. Ovo su stvari koje se često moraju menjati jer se u ovom poslu brzo zaprljaju, pa dodatni komadi uvek dobro dođu. Odštampajte neke šaljive natpise na njima ili jednostavno samo naziv radionice i poklonite svom omiljenom automehaničaru. Sigurno će vam biti zahvalan.

13. Velika navlaka za auto

Ako nemate garažu, ili je imate, ali u njoj nema mesta, pa automobil morate držati vani i leti i zimi, sigurno mu je potrebna navlaka koja će ga štititi od loših vremenskih prilika. U sličnoj situaciji se možda nalazi i vaš automehaničar, ili samo želi zaštititi skupa vozila od prašine i ogrebotina, pa bi mu dobro došla jedna ovakva navlaka. Neće vam biti problem da je nabavite i poklonite svom majstoru jer ih ima većina radnji.

14. Pepeljara u obliku motornog lanca

Ova teška i masivna pepeljara izgleda vrlo atraktivno u radnji jednog automehaničara. Čak i da on sam nije pušač, možete mu pokloniti ovakvu pepeljaru- koristiće je njegovi klijenti ili u njoj može držati sitne šarafe i druge delove za popravku automobila.  Svakako je to dobar poklon.

15. Kleme

Kablovi za paljenje su uvek potrebni jednoj automehaničarskoj radnji. Nikad se ne zna kada će akumulator zakazati ili se pojaviti neki drugi problem u vezi paljenja motora. Nabavite ove kablove i poklonite majstoru, biće vam zahvalan.

16. Knjiga

Vašeg automehaničara sigurno zanima istorija automobilizma: kako je sve počelo i izgledalo nekad, kako se razvijao motor i njegova brzina, kakav je bio vanjski izgled pojedinih automobila. Zato je odličan izbor za njegov poklon knjiga o istoriji automobilizma i o tome kako je sve izgledalo  u toj oblasti nekada davno . Nabavite ovu knjigu i poklonite vašem majstoru.

17. Digitalni multi metar

Svakom automehaničaru treba ovakvo pomagalo. Pomoću njega je lako izmeriti sve one vrednosti koje su bitne za dobar rad jednog motora. Nabavite ovaj digitalni multi metar i iznenadite vašeg majstora poklonom.

18. Flaša „automobil“

U mnogim radnjama možete pronaći lepe flaše u oblicima raznih automobila. Kupite neko kvalitetno piće i poklonite ga uz tu flašu i nekoliko čaša. A možete jednostavno u odabranu flašu naliti piće koje izaberete, pa tako sve zajedno pokloniti. Za koji god oblik poklona  da se odlučite, nećete pogrešiti, a automehaničar će se obradovati.

19. Veliki zidni kalendar

Svaka auto radionica ima neki zidni kalendar, pa je to dobra ideja za poklon vašem automehaničaru. Potražite kalendar sa lepim fotografijama raznih automobila, upakujte ga i poklonite majstoru.

20. Nakit

Automehaničar je samo čovek, pa su i za njega prikladni pokloni koje poklanjamo i drugim ljudima. Takav jedan poklon je lančić, ali ga možete učiniti posebnim ako izaberete privesak u obliku automobila ili nekog ključa za popravke. Ovo će se sigurno dopasti vašem majstoru jer je lepo i neobično, a potpuno u skladu s njegovim zanimanjem.

21. Kutija za alat

Nema tog majstora kome ne treba kutija u kojoj će držati alat. Nabavite veliku kutiju sa dosta pregrada namenjenih raznim veličinama alata i obradujte svog majstora ovim poklonom. Umesto kutije, možete pokloniti ormarić koji je pogodan za držanje alata i koji se lako smesti u neki ćošak radnje.

22. Niska automehaničarska kolica

Ova kolica su od velike pomoći kada se majstor mora zavući pod auto da bi nešto popravio. Omogućuju lak ulazak i izlazak ispod auta, pa je i popravak brži. Nabavite ovo pomagalo svom automehaničaru i prijatno ga iznenadite.

23. Kompjuterski miš „automobil“

Zanimljiv poklon ljudima iz ove branše je miš za kompjuter u obliku automobila. Kompjuter svi koriste, pa tako i miša za kompjuter, a ovaj je pravi pogodak.

24. Magnetska traka za ruku

Ovo je veoma praktičan poklon za sve koji rade sa sitnim delovima kao što su matice i šarafi. Traka je namagnetisana i drži pri ruci šarafe koje majstor mora postaviti, ili neke druge sitne delove. Odličan poklon za jednog automehaničara.

25. Put na sajam automehaničara

Ako vam budžet to dozvoljava, platite svom majstoru putovanje na neki od sajmova na kojem je moguće videti nova dostignuća iz oblasti struke. Svako usavršavanje i usvajanje novih znanja je dobrodošlo u bilo kom poslu, pa tako i ovom.

26. Okrugla torba u obliku volana

Torba je svakako potreban predmet za nošenje raznih stvari, a automehaničar bi uživao kada bi te stvari mogao nositi u torbi oblika i izgleda volana za auto. Nabavite jednu ovakvu okruglu torbu, lepo je upakujte i poklonite majstoru.

27. Zidna polica za radne ključeve

Svakoj radionici je potrebna ovakva polica na kojoj će majstori držati ključeve za rad. Lako se postavlja na zid, štedi prostor, a radni  ključevi su na jednom mestu i na dohvat ruke. Pravi poklon za automehaničara.

28. Kutija za posetnice

Kao i u svakom poslu, i ovde radnici dele posetnice svojim klijentima. Da bi izgledale lepo na stolu u kancelariji vašeg automehaničara, poklonite mu zanimljivu kutiju u formi nekog alata ili dela automobila. Posetnice će prosto privlačiti pogled.

29. Komplet magičnih krpa za brisanje

Automehaničar je zanimanje u kojem je prljanje ruku i odeće uobičajena pojava. Da bi se to koliko-toliko ublažilo, poklonite svom majstoru i njegovoj radionici komplet magičnih krpa za brisanje ruku. Uz ovo možete dodati i komplete zaštitnih rukavica.

30. Veliki poster devojke i automobila

Nekako smo svi navikli da u automehaničarskoj radnji vidimo kalendar sa golišavim devojkama ili neke takve slike, a one ponekad mogu izgledati neukusno. Da biste to izbegli, a da bi ovu radnju ipak krasila fotografija devojke, poklonite majstoru veliki uokvireni poster privlačne mlade devojke naslonjene na skupi automobil i ukusno obučene. U dnu ili na vrhu, odštampajte ime radnje i ovo će biti lep poklon, ni malo vulgaran.

Nakon čitanja svih ovih predloga, nadamo se da ste pronašli nešto što smatrate dobrom idejom za poklon vašem automehaničaru.  Koji god poklon da ste odabrali, poklonite ga i negujte dobre odnose s vašim majstorom.