Pokloni za buduće mame – ideje

Skoro celog života, žensko telo se priprema da postane majka. Ako taj proces ne započne ovog meseca, sva ista priprema se nastavlja sledećeg. Priroda je tako odredila. Koliko je uloga majke važna za ženu i njeno potomstvo, vidimo iz ovog primera.

A koliko se žena žrtvuje da bi ispunila tu ulogu i na svet donela novo biće, jasno nam je  svaki put kad vidimo trudnicu. Meseci strpljivog čekanja, trpljenja mnogih promena, često i neugodnih, i strepnje nad čedom koje nose. Naravno, govorimo o velikoj većini majki koje su to postale svojom voljom.

Međutim, sva patnja, neugodnost, i osećaj žrtve pada u vodu nakon što u ruke uzme svoju bebu. Ljubav koja je tada preplavi ne može se opisati rečima. I ljubav bebe prema majci je velika. Ona je oseća po mirisu i glasu čak i kad je ne vidi.

Ali, dok ne dođe do te sretne faze da uzme u naručje svoju bebu, buduća mama ima mnogo briga. I fizičkih i psihičkih. Kako joj se telo menja, nastaju i neki problemi kojima se mora prilagođavati, a tu su i brige i strahovi za zdravlje bebe i ishod poroda. Uz sve to, žena se brine i da sad nije dovoljno lepa svom partneru, a postoji strah i kako će izgledati nakon poroda.

Zbog svega ovoga, ženama treba pružiti veliku podršku i ljubav. Svakodnevno im treba pokazivati koliko su nam važne, koliko ih volimo i kako su lepe. Od takvog našeg ponašanja, mnogo blagodeti imaju svi: i žene i muškarci, a i njihova šira porodica i okolina. Samo sretna i smirena buduća mama, na svet može doneti zdravo i sretno dete. Takva sretna i smirena mama je u stanju nositi se sa svim životnim zahtevima i neće predstavljati teret svojoj porodici i okolini.

S obzirom da status buduće mame traje nekoliko meseci, pokušajte je usrećiti što češće u tom periodu. Nisu tu potrebna neka velika dela, mali znaci pažnje će je oduševiti i pokazati da brinete za nju. Da biste lako pronašli nešto prikladno za buduću mamu, možemo vam pomoći i mi. Sastavili smo listu brojnih predloga, pa je pogledajte.

1. Stolica za ljuljanje

Svako ponekad poželi da se opusti i odmara u stolici za ljuljanje. Već vidimo sliku lenog ljuljanja, pijuckanja kafe i slušanja muzike- divota. A zamislite samo koliko je takav odmor blagotvoran za jednu trudnicu  i njena umorna leđa i noge. Nakon svih uobičajenih dnevnih poslova, bila bi presretna da se zavali u udobnu stolicu za ljuljanje i dobro se odmori. Nabavite jednu ovakvu stolicu i obradujte buduću mamu.

2. Paket losiona i ulja za telo

Buduće mame su, naravno, najviše koncentrisane na bebe i njihovo zdravlje, ali svakako moraju misliti i na sebe i svoj izgled. Nema nikakvog razloga da im trudnoća ostavi ružne tragove na koži ako to mogu sprečiti pravilnom negom. Mnoga organska ulja i losioni za telo vrlo blagotvorno deluju na kožu i pomažu joj da ostane elastična, a to je ono što budućoj mami trenutno treba. Zbog svega navedenog, napravite lep paket ulja i losiona za telo, pa ih poklonite budućoj mami. Biće vam vrlo zahvalna.

3. Masaža za trudnice

Malopre smo spomenuli odmaranje budućih mama u stolici za ljuljanje nakon napornog dana i koliko to ima opuštajući efekat na njihova leđa i noge. A zamislite sad koliko bi tek za to opuštanje učinila jedna prava stručna masaža za trudnice. Ne postoje dovoljno jake reči da to opišu. Poklonite budućoj mami ovu blagotvornu masažu i biće vam zahvalna do neba.

4. Knjiga o trudnoći i porođaju

Koliko god pitanja da trudnica postavi svom lekaru, uvek neko ostane zaboravljeno i sumnje se namnože. Naravno, ne može svaki čas da zivka lekara i zapitkuje ovo i ono, ali zato može polako i u miru da čita knjigu o trudnoći i porođaju. U ovoj knjizi je sve lepo opisano od prvog dana trudnoće, pa do izlaska iz babina. Detaljno su obuhvaćene sve moguće situacije i nedoumice buduće mame. Nakon njenog čitanja, mnoge stvari su jasnije i trudnica je mnogo mirnija u pogledu svog stanja. Nabavite jednu ovakvu knjigu, lepo je upakujte u bebasti papir i poklonite budućoj mami.

5. Dnevnik trudnoće i čekanja

Svaka žena zna koliko je strpljenje stvarno  važno u životu tek kada postane trudnica. Da bi joj ovi dani i meseci lakše i brže prolazili, poklonite joj simpatičan dnevnik trudnoće da ga piše dok čeka bebu. Može ga popuniti mislima i osećajima koje je nekog dana imala, zabeležiti kada se beba pomaknula i kako, šta je budući tata baš tog dana uradio i slično. Nakon nekog vremena, kada sve to prođe, biće joj jako zanimljivo pročitati te reči. Tada će ih gledati drugim očima i s dugim osećajima.

6. Žensko veče

Pripremite jedno pravo žensko veče , onako opušteno, neobavezno, u kojem ćete se sve vi ležerno obući i uživati u ćaskanju, druženju i šalama. Naravno, dame koje su već mame, mogu podeliti svoja pozitivna iskustva sa budućom mamom i dati joj korisne savete oko mnogo stvari. Svako može napraviti nešto od hrane, neke sendviče i slično, pa doneti na ovo druženje. Buduća mama će se lepo opustiti i uživati u društvu bez ikakvog napora.

7. Jastuk za leđa

Svakoj trudnica ima problem sa bolnim leđima jer stalno nosi teret koji se povećava. Veliko olakšanje joj predstavlja kada ta leđa može adekvatno podupreti pri sedenju. U današnje vreme nije problem pronaći dobar anatomski jastuk za leđa trudnice i tako joj mnogo olakšati. Potrudite se da nađete ovaj jastuk i poklonite ga budućoj mami. Verujte da će vam biti zahvalna.

8. Mirisne sveće

Napravite lep paket od raznih mirisnih sveća čije arome trudnica voli i ulepšajte joj dan. U trenucima opuštanja, ona će moći izabrati sveću u čijem mirisu želi da uživa tog momenta, a vas će se rado setiti kad god upali neku od njih.

9 .Kuhinjska pomagala

Nisu sve trudnice te sreće da mogu bez brige raditi i baviti se fizičkim aktivnostima. Neke, nažalost, moraju mirovati da bi sačuvale trudnoću. U ovakvim situacijama je od velike pomoći kada u kuhinji ima aparate za brzu pripremu zdrave hrane. Mogu to biti razni pekači i kuvala na paru ili neki drugi uređaji koji mnogo ubrzavaju proces pripreme hrane. Ovakav poklon će imati svoju primenu i kada dođe beba, pa opet bude trebalo uštedeti na vremenu provedenom u kuhinji. Iznenadite i obradujte buduću mamu jednim ovakvim poklonom.

10. Odeća

Udobna odeća je veoma važna budućoj mami jer joj omogućava normalno kretanje i ne steže bebu. Upravo zato, poklonite svojoj trudnici neku lepu udobnu haljinu u kojoj može da ide na preglede kod lekara ili u popodnevnu šetnju gradom. Takođe joj možete pokloniti simpatične majice od prirodnih materijala na kojima su odštampani veseli natpisi sa likovima beba. Sve ove stvari će joj dobro doći i obradovaće je.

11. Set za odlazak u bolnicu

Da bi budućoj mami boravak u bolnici bio što prijatniji, poklonite joj lepo spakovan set po njenoj meri u kojem će se naći udobne papuče, ogrtač, peškir za lice i tuširanje. Kada bude pakovala torbu za bolnicu, ovo će joj baš dobro doći i podsetiće je na vas. Sa ovim poklonom sigurno nećete pogrešiti.

12. Pojas za trudnice

Kako odmiče trudnoća i kako beba raste u maminom stomaku, budućoj mami je sve teže da nosi ovaj teret, posebno kada se saginje i ispravlja. Zato su stručnjaci osmislili pojas za trudnice koji dobro podupire trudnički stomak i mnogo olakšava poslednje mesece trudnoće. Nabavite jedan ovakav pojas i poklonite ga budućoj mami. Sigurno će odahnuti od olakšanja.

13. Bebi odeća i igračke

Buduće mame su jako sentimentalne i razneži ih sve što ima veze sa bebama. Sve minijaturne stvarčice su im preslatke i izazivaju nežan osmeh. S obzirom da je tako, kupite neku slatku odeću za bebicu i neku plišanu igračku, pa budućoj mami ulepšajte dan. Ne mora to biti ništa skupo ni veliko, samo neka sitnica za popravljanje raspoloženja.

14. Korpa organskog voća i povrća

Svi znamo koliko je bitno da se trudnice zdravo hrane, pa je odlična ideja da jednoj budućoj mami poklonite korpu punu ukusnog voća i povrća koje je organski gajeno. Od ovog poklona može praviti smuti, ceđene sokove, salate i supice, a sve to je vrlo zdravo. Ako se budućoj mami ovo baš dopadne, vi opet ponovite.

15. Termos boca ili šolja

Nabavite malu termos bocu koju će buduća mama moći lako nositi sa sobom gde god da krene. Ako mora da čeka na pregled kod lekara ili negde drugo, može da ponese kafu ili čaj u maloj boci i da ga tamo pije. Isto tako, možete nabaviti i termo šolju koju trudnica može koristiti u iste svrhe. Ovo su vrlo praktični predmeti i dobro dođu i kod kuće kada ste u poslu, pa nemate vremena sesti i pijuckati kafu.

16. Knjiga imena za bebe

Uvek postoji neka dilema oko izbora imena deteta, pa se često dešava da je došao termin poroda, a beba još nema ime. Kako biste olakšali izbor budućim roditeljima, poklonite im ovu knjigu u kojoj su sabrana mnogobrojna imena za devojčice i dečake. Nakon njenog listanja, sigurno će im se svideti neko ime, pa će se lako dogovoriti. I biće vam zahvalni.

17. Torba za bebi opremu

Svakoj mami treba torba za nošenje bebinih stvari, pa je ovo dobar izbor za poklon jednoj trudnici. Odaberite neku lepu i praktičnu torbu, dekorisanu toplim motivima u kojima će buduća mama uživati. Torba ne treba biti prevelika, da ne bi stvarala problem pri rukovanju, ali ni suviše mala, da bi mogle stati sve potrebne stvari za bebu. U radnjama sa bebi opremom postoje veliki izbori, pa ćete sigurno uspeti pronaći nešto prikladno za buduću mamu.

18. Aparat za masažu

Svi znamo kakav je osećaj kada su nam mišići ukočeni i napeti, a još gore, kada su upaljeni. Tada nam je preko potrebna dobra masaža. Trudnice svakodnevno imaju ovaj problem, pa bi im aparat za masažu bio idealan poklon. Nebitno je da li je to neki veliki ili manji aparat, bitno je da dobro radi svoj posao. Buduća mama će vam biti veoma zahvalna.

19. Omiljena hrana

Svi znamo kako se nekim trudnicama pojave prohtevi za određenom hranom ili pićem i kako je ponekad teško da joj se u tome ugodi. Ali, ako ste u mogućnosti da napravite ili kupite omiljenu hranu buduće mame, obavezno je time obradujte. Nije važno da li se radi o slanoj ili slatkoj hrani, mali svakodnevni užici mnogo će joj olakšati i ulepšati trudničke dane. Biće to lep gest pažnje s vaše strane.

20.Termin kod frizera i kozmetičara

S obzirom na sve fizičke promene koje se budućoj mami dešavaju, njeno samopouzdanje može biti poljuljano, pa bi bilo vrlo lepo da joj poklonite plaćen termin kod frizera i kozmetičara. Nakon malo ulepšavanja, svaka žena se oseća sigurnije i bolje, a trudnice pogotovo. Ovaj poklon će joj mnogo značiti i veoma će ceniti vašu pažnju.

Kao i u svemu drugom, i ovde je najbitnija dobra namera i želja da se pomogne i ugodi jednom biću. A posebno je to važno kada se radi o  budućoj mami. Kako bi njeni trudnički dani protekli što lepše, često joj poklanjajte  neke drage sitnice.