Poklon za lekara – ideje

Zdravlje je specifičan deo našeg života i kada je narušeno, to predstavlja poseban problem. Naravno, u takvim situacijama su nam lekari najbolji prijatelji, ili bi bar trebali biti, i svi se trudimo da im na odgovarajući način iskažemo svoju zahvalnost.

Međutim, nekada nismo sigurni šta da poklonimo određenom lekaru, a da to ne bude klasičan i mnogo puta viđen poklon.  Pokušavamo pronaći nešto neobično i posebno kako bismo ostavili drugačiji pozitivan utisak na tu osobu. Naravno, može se desiti da tražimo poklon za lekara koji je naš dobar prijatelj ili je deo naše porodice, bilo šire ili uže, pa je u takvim slučajevima dozvoljeno i da se s tim lekarom malo našalimo. Tada i poklon može biti nešto drugačiji i „luckastiji“.

Bilo da želite nešto pokloniti lekaru s kojim niste u bliskim odnosima ili onome s kojim to jeste, mi vam možemo pomoći da napravite pravi izbor poklona za tu osobu. Pregledajte našu listu ideja i u to se uverite se sami.

1. Šolja s figuricom lekara

Ovo je jedan vrlo simpatičan poklon bilo da ga poklanjate lekaru prijatelju ili onom kojeg znate „službeno“. Šolja je potrebna svakoj osobi i nikada neće biti višak, a posebno ako izgleda specifično kao ova. Naime, radi se o šolji za tople napitke koja na sebi ima izrađenu 3D figuricu lekara sa stetoskopom oko vrata. Postoje muške i ženske figurice pa je moguće birati šolju i za lekara i za lekarku. Sigurni smo da sa ovakvim poklonom nećete pogrešiti i da ćete njime prijatno iznenaditi i obradovati svog lekara.

2. Veliki termometar

Nabavite veliki termometar u formi injekcije i takvim poklonom „šokirajte“ svog lekara. Ovakav termometar je idealan detalj na zidu svake lekarske ordinacije ili na zidu neke lekarske čekaonice. Ubeđeni smo da će lekari sa privatnom praksom biti oduševljeni vašim poklonom – imaće jasan pokazatelj sobne temperature, a uz to i vrlo atraktivan detalj na zidu. Dakle, pun pogodak.

3. Olovke u boji u obliku šprica

Svi znamo da lekari stalno nešto pišu i da im je neophodna olovka. Kako biste im malo ulepšali tu radnju i izmamili osmeh na lice, poklonite svom lekaru olovke veselih boja koje su izrađene u obliku šprica. Ove simpatične hemijske olovke ne koštaju mnogo, ima ih u raznim bojama i lako se mogu nabaviti putem interneta. Sve u svemu, nema nikakvog razloga da ovakvim poklonom ne razveselite nekog dragog lekara.

4. Pribor za pisanje

Ukoliko biste ipak da jednom lekaru poklonite neki ozbiljniji poklon, možete se odlučiti za lep i kvalitetan komplet pribora za pisanje. Već smo napomenuli kako lekari stalno nešto pišu i kako im je pribor za pisanje neophodan i zato smo sigurni da bi se obradovali ovakvom poklonu. To je nešto što je i lepo i praktično, a istovremeno može biti i draga uspomena. Izaberite komplet za pisanje nekog od proverenih proizvođača i iznenadite njime svog lekara.

5. Majica sa natpisom

Postoji mnogo simpatičnih majica sa još simpatičnijim natpisima, a vi biste za svog lekara mogli izabrati neku od onih na kojima piše „Divan je dan za spasavanje života“. Na takvoj majici je obično odštampana i EKG linija sa nacrtanim srcem pa je ukupni utisak još bolji. Kako god bilo, majica je ugodna za nošenje, a sigurni smo da će biti i ugodna za oko, tako da s ovim poklonom sigurno nećete pogrešiti. Uostalom, uvek možete izabrati majicu koja vam odgovara i dati da vam na njoj odštampaju tekst kakav želite.

6. Udobna obuća

Ako bolje poznajete lekara za kojeg tražite poklon, možete mu/joj pokloniti udobnu obuću koja će mu/joj olakšati radne sate. Jasno je da je lekarski poziv takav da podrazumeva mnogo vremena provedenog na nogama i da u tom slučaju udobna obuća zlata vredi. Povedite računa o broju obuće koju vaš lekar ili lekarka nosi pa izaberite kvalitetan anatomski izrađen model. Lepo upakujte svoj poklon i obradujte nekog zdravstvenog radnika.

7. Lekarska torba

Nepotrebno je napominjati kako lekari često odlaze u kućne posete ili kako moraju nositi nešto od medicinskog pribora kada ordiniraju u nekoj od privatnih ordinacija. Zbog svega toga je potrebno da imaju odgovarajuću torbu i da im je ona uvek spremna. Dobro su poznati modeli lekarskih torbi i tu se nema mnogo šta novo dodati, ali ipak možemo napomenuti da je moguće nabaviti torbu sa posebnim pregradama i sa određenim medicinskim priborom. Na vama je da odlučite kakvom torbom ćete iznenaditi jednog lekara, a na lekaru je da u tom poklonu uživa.

8. Organski sapuni

Lekari su osobe koje jako često peru ruke i koje zbog toga moraju svojim rukama pružati posebnu negu. Sigurni smo da ćete prijatno iznenaditi svog lekara ako mu/joj poklonite set organski izrađenih sapuna u nekom simpatičnom obliku. Naravno, možete ih potražiti u obliku stetoskopa ili belog mantila, ali smo sigurni da vaš lekar neće imati ništa protiv nekih drugih zanimljivih oblika. Simpatično zapakujte ovaj poklon i njime obradujte svog lekara.

9. Stetoskop

Ukoliko želite pokloniti nešto mladom lekaru, možda onom koji tek započinje svoju lekarsku karijeru, možete mu/joj pokloniti stetoskop. To je osnovni instrument u radu svakog lekara i sigurno će mu se mnogo obradovati.

10. Privesak za ključeve

Dobro prepoznatljiv detalj svakog lekara jeste beli mantil i zato ćete napraviti dobar izbor ako dragom lekaru poklonite privesak za ključeve u obliku belog mantila. Takav privesak će ga uvek podsećati na vas, a istovremeno će jasno pokazivati kojom profesijom se osoba bavi. Ovakav poklon je i praktičan i simpatičan, ne iziskuje mnogo novaca i nije obavezujući pa s njim sigurno nećete pogrešiti.

11. Aparat za kafu

U slučaju da želite iznenaditi i obradovati nekog lekara malo ozbiljnijim poklonom, možete izabrati neki od kvalitetnih aparata za kafu i na taj način darovati određenog lekara. Ispijanje kafe u toku dežurstva je obavezna radnja, a vrlo često je potrebna i u pauzama u toku lekarske smene. Zbog svega navedenog, aparat za kafu je odličan izbor poklona za nekog lekara i sigurni smo da s takvim poklonom nećete pogrešiti.

12. Kutija „prva pomoć“

Nabavite kutiju za prvu pomoć pa iz nje izvadite sanitetski pribor i ispunite je energetskim čokoladicama, žitnim tablama, osvežavajućim napicima, nekim grickalicama i slično. Stavite unutra sve ono za što znate da vaš lekar ili lekarka voli i da mu/joj može poslužiti kao „prva pomoć“ u teškim radnim danima. Vaš lekar će se sigurno slatko nasmejati kada otvori ovu kutiju i rado će koristiti njen sadržaj.

13. Knjiga aforizama o lekarima

Malo šale i dobrog raspoloženja nikome nije naodmet i zato nećete pogrešiti ako jednom lekaru poklonite knjigu aforizama o lekarima. Izaberite neku od onih knjiga koje imaju lepe tvrde korice, napišite duhovitu posvetu, lepo je upakujte i iznenadite dragog lekara svojim poklonom.

14. Korpa s vinom i sirevima

Ukoliko ne znate šta da poklonite jednom lekaru, a želite da vaš poklon bude formalnog sadržaja, možete izabrati neko kvalitetno vino i nekoliko vrsta ukusnih sireva koji se s tim vinom dobro slažu, sve to spakovati u prikladnu korpu i takvim poklonom iznenaditi određenog lekara. Sigurni smo da će vaš lekar uživati u dobrom zalogaju i opuštajućoj čaši vina nakon napornog radnog dana.

15. Uokvirena Hipokratova zakletva

Vrlo lep detalj svake lekarske ordinacije je odštampana i uokvirena Hipokratova zakletva. Može to biti urađeno u većoj formi i namenjeno stajanju na zidu, a može biti izrađeno i u obliku manjeg stonog okvira unutar kojeg se nalazi odštampana ova zakletva. Vi odlučite koji od ovih modela je bolji za vašeg lekara pa ga takvim poklonom i obradujte. Lako ćete pronaći ovakve radove na internetu.

16. Buket medenjaka

Medenjaci su zaista simpatičan poklon, posebno za mlađe osobe. Kada je u pitanju jedan lekar ili lekarka koju želite nečim obradovati, možete naručiti da vam izrade medenjake u obliku lekarskih rekvizita kao što su stetoskop, beli mantil, infuzija, špric. Takođe, možete tražiti da vam na nekim od tih medenjaka ispišu posebne poruke za tog lekara ili da vam nešto iscrtaju. U svakom slučaju, ovako lepo upakovan buket raznih „lekarskih“ medenjaka sigurno će obradovati vašu dragu osobu, a može i jako dugo trajati.

17. Ogrlica „otkucaji srca“ EKG

Specifičan poklon za bilo kojeg lekara može biti ogrlica koja predstavlja EKG liniju otkucaja srca. Takva ogrlica je lep i simpatičan poklon koji naglašava profesiju kojom se ta osoba bavi. Ukusno je izrađena, nije napadna i lako se može uklopiti u mnoge odevne kombinacije. Verujemo da nikako nećete pogrešiti ako ovu ogrlicu izaberete kao poklon nekom lekaru.

18. Torta „stetoskop“

Ukoliko odlazite na neku proslavu kod dragog i bliskog lekara, možete na poklon poneti ukusnu i lepu tortu u formi stetoskopa ili možda belog mantila. Takve torte su atraktivnog izgleda, a ukus možete određivati sami. Ako ste vešti, napravite ovu poslasticu svojim rukama i odredite njen sastav prema afinitetima lekara kojem tortu nosite. Ukoliko niste za tu opciju da sami pravite tortu, naručite je kod profesionalaca i dogovorite se s poslastičarima o njenom ukusu.

19. USB „injekcija“

Jasno je da mnoge kompjuterske podatke moramo prenositi s mesta na mesto i da nam u tome dosta pomaže USB. Naravno, i lekari imaju iste takve potrebe i uvek im dobro dođe još jedan USB stik, a kada je on u obliku injekcije, to znači da će sigurno izmamiti osmeh na lice svakog lekara koji ga bude koristio. Zato se nemojte dugo premišljati, nego svom dragom lekaru poklonite jedan ovakav memorijski štapić i obradujte ga svojim poklonom.

20. Daska za rezanje sa slikom stetoskopa

S obzirom da je stetoskop osnovni lekarski instrument, dobrodošao je na svim poklonima koji se tiču lekara. Upravo zato vam predlažemo da jednom lekaru koji voli „poslovati“ po kuhinji poklonite dasku za rezanje sa slikom stetoskopa. Ovakav poklon je vrlo praktičan, a istovremeno potpuno lekarski.

21. Stoni organizer

Ukoliko vaš lekar ima svoju ordinaciju, možete mu pokloniti dobar stoni organizer. Na vama je da odlučite da li će to biti veći ili manji primerak, ali i da li će biti od kvalitetnog drveta, kamena ili metala. U svakom slučaju, ovakav predmet je od velike pomoći na svakom radnom stolu jer ga održava urednim samim tim što sve stvari imaju svoje mesto i što ih je u svakom momentu lako pronaći.

22. Hipokratova bista

Simpatičan predmet u bilo kojem lekarskom prostoru je mala bista oca medicine, odnosno Hipokrata. Ovakav detalj naglašava profesiju kojom se osoba bavi, a istovremeno je dekorativan predmet u određenom prostoru. Sigurni smo da bi se svakom lekaru svideo ovaj poklon i da nikako nećete pogrešiti ako mu baš to poklonite.

23. Donji veš sa štampom

Ukoliko je lekar za kojeg tražite poklon vaš partner ili partnerka, možete mu/joj pokloniti donji veš na kojem je odštampano „Dođi na pregled“. Naravno da vi sami možete smisliti i druge rečenice kojima ćete „začiniti“ svoj poklon i kojima ćete obradovati i nasmejati svog lekara. Bitno je da poklon bude dobro prihvaćen i da što pre odete „na pregled“.

24. Hinz Kunst figure lekara

Ove posebne figurice su ručno izrađene od cementa i svaka ima svoj broj. Izgledaju vrlo simpatično i verno prikazuju osobu i profesiju kojom se bavi. Možete birati između malog i velikog modela, a i jedan i drugi su podjednako zanimljivi. Za koji god da se odlučite, sigurno ćete njime obradovati i iznenaditi svog lekara.

25. Lekarske čarape

Ako ste rešili da jednog lekara obradujete nekim manjim poklonom, možete mu/joj pokloniti čarape sa motivima lekarske profesije kao što su stetoskop, špric, beli mantil i slično. Vrlo je verovatno da će se ovakav poklon mnogo više dopasti mlađim lekarima i da će ga rado nositi, ali nije isključeno ni da će nešto stariji lekari biti obradovani ovim „luckastim“ poklonom. Možda će ih baš on podsetiti na početke, na studentske dane i razne ludorije.

Nadamo se da smo vam olakšali potragu za poklonom kojim ćete obradovati nekog lekara.