Ideje poklona za nautičare

Postoje ljudi koji vole jedrenje, plovidbu, ljuljuškanje brodice, jahte ili nekog drugog plovila i kojima je otvoreno more prava sloboda. Ako i vi poznajete nekog takvog, onda ste sigurno već dolazili u situaciju da tražite odgovarajući poklon za tu osobu.

Naravno da ne želite biti „ponavljači“ u svojim poklanjanjima i naravno da ćete pokušati pronaći poklon koji će biti poseban baš za jednog nautičara ili nautičarku. Međutim, ako ste do sada već „ispucali“ sve dobre ideje ili nikako niste uspeli pronaći prikladan poklon za ovu kategoriju ljudi, pogledajte ideje koje mi ovde nudimo i sigurni smo da ćete lako pronaći pravi poklon za svog nautičara.

1. Pribor za pecanje

Većina nautičara kad-tad zaustavi svoje plovilo i sa palube proba nešto upecati za ručak, odnosno večeru. Ponekad to pecanje nema nikakve veze sa glađu nego predstavlja čisto uživanje u miru i prirodnoj „meditaciji“ koju stvara ljuljanje talasa. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom nautičaru poklonite praktičan komplet za pecanje koji će mu dobro doći u momentima opuštanja. A ni večera nije za odbaciti.

2. Brod u boci

Prikladan poklon za jednog nautičara je svakako brod u boci. To je dekorativan detalj svakog prostora, bilo da se radi o stanu ili nekoj jahti. Izaberite neki simpatičan brod u zanimljivoj i neobičnoj boci i takvim poklonom razveselite svog nautičara. Sigurni smo da će mu to biti draga uspomena na vas.

3. Akvarij

Nautičari su obično osobe koje svoj životni prostor uređuju u duhu onoga što vole, a to je voda i plovidba. Upravo zato smo sigurni da bi se svakom nautičaru dopalo da na poklon dobije lep akvarij sa ukrasnim biljkama, malim kovčegom s blagom i pokojom simpatičnom ribicom. Takav akvarij vaš nautičar može postaviti u dnevnom boravku svoje kuće ili u nekom delu jahte, brodića ili drugog pogodnog plovila. U svakom slučaju, to je nešto što će ulepšati i razveseliti njegov ili njen prostor.

4. Peškir „jedrilica“

Peškir je uvek dobar poklon, a kada ga poklanjate nekome ko voli sunčanje i odmaranje na plaži, jahti, brodiću i slično, a uz to je i nautičar, onda je pun pogodak pokloniti mu peškir sa printom jedrilice. Ovakav poklon je i lep i vrlo upotreban, a nije ni kratkog veka. Dakle, potražite kvalitetan peškir sa ovakvim ili vrlo sličnim printom i njime obradujte dragog nautičara.

5. „Greb“ karta sveta

Svakako nećete pogrešiti ako nekom nautičaru poklonite kartu sveta koja je izrađena tako da na njoj možete ogrebati delove sveta koje ste posetili i otkriti naziv tog područja. Ovakva karta je i dekorativan detalj na svakom zidu, a i predstavlja određenu motivaciju za nova putovanja. Svaki nautičar će je sigurno rado koristiti i uz nju  planirati buduća putovanja. Na tržištu je moguće pronaći nekoliko vrsta ovakvih karata, a vi izaberite onu za koju verujete da će oduševiti vašeg nautičara.

6. Mirisni sapuni

Mirisni sapuni su lep poklon za bilo koju osobu, ali ako izaberete one u obliku morske zvezde ili malih čamaca, sigurno ćete njima razveseliti i iznenaditi nekog nautičara. Ovakve sapune lako možete pronaći u prodavnicama ručno rađene kozmetike ili ih možete poručiti putem interneta. Ne predstavljaju veliki izdatak, a veoma su simpatičan poklon.

7. Podmetači za čaše sa gumenom podlogom

Nabavite neke lepe podmetače za čaše sa gumenom podlogom koji na sebi imaju štampu u obliku jedrilice, sidra, kormila ili nekih morskih motiva pa takvim poklonom iznenadite jednog nautičara. Podmetači za čaše su uvek aktuelni, a oni sa gumenom podlogom posebno dobro dođu na nekom plovnom objektu gde je sve vrlo „lelujavo“ i nestabilno. Lepo ih upakujte i obradujte svog nautičara.

8. Flaša „morska sirena“

Morske sirene su često opevane dame mora i o njima se znaju mnogi mitovi, a neizostavne su pratilje mornara, ali i nautičara. Zato, izaberite jednu flašu u obliku sirene pa u nju ulijte omiljeno piće vašeg nautičara ili je jednostavno napunite šarenim kamenčićima, lepo je upakujte i poklonite dragoj osobi. Sigurni smo da će se vaš nautičar obradovati ovom poklonu.

9. Ručni sat s kompasom

Da je ručni sat uvek dobar izbor poklona, to je svima jasno, ali kada je to sat koji na sebi ima ugrađen kompas, onda ćete sigurno njime oduševiti svakog nautičara. Potražite ovakav sat s narukvicom za koju mislite da će se najviše dopasti osobi kojoj to želite pokloniti, dajte da vam na njemu ugraviraju datum ili posvetu, sve ukusno zapakujte i usrećite jednog nautičara.

10. Kovčeg s „blagom“

Svaki mornar i nautičar mašta o tome da u nekim udaljenim i egzotičnim predelima pronađe kovčeg sa skrivenim blagom i da se tako obogati. Naravno, bar je tako u svim avanturističkim filmovima. Maštao vaš nautičar o skrivenom blagu ili ne, sigurno će se obradovati simpatičnom suveniru u obliku kovčega s blagom i rado će ga držati na nekom vidnom mestu.

11. Bermude ili kratke pantalone

Nezamislivo je neko nautičko putovanje bez određene vrste odeće, a tu prvenstveno mislimo na kratke pantalone ili na one nešto duže, tzv. bermude. Izaberite jedan ili više ovakvih odevnih predmeta sa mornarskim printom pa ih poklonite svom nautičaru. Vodite računa o veličini odeće koju kupujete, a uz ove pantalone možete dodati i majice u mornarskom stilu, ako to želite. Sigurni smo da se vaš nautičar neće buniti.

12. Časopis o jedrenju

Nema tog nautičara koji će se buniti kada dobije časopis o jedrenju. Zato slobodno uplatite mesečnu ili polugodišnju dostavu ovakvog časopisa svom dragom nautičaru, a možete i sami da mu kupite nekoliko brojeva raznih izdavača. Dobra informisanost o novitetima i zanimljivostima na polju jedrenja će svakako dobro doći bilo kojem nautičaru.

13. Kabanica

Idealno bi bilo da tokom svakog putovanja nema kiše i nevremena, ali svi znamo da to i nije baš moguće pa je zato najbolje biti spreman i na loše vremenske uslove. Takvo vreme nikada nije ugodno ni na kopnu, a kamoli na moru, pa je dobra kabanica od velike pomoći u takvim trenucima. Zbog svega navedenog sigurno nećete pogrešiti ako svom nautičaru poklonite neku kvalitetnu kabanicu. Još ako nađete onu koja je u njegovoj omiljenoj boji, biće to pun pogodak.

14. Maketa jedrilice

Ukoliko tražite poklon za nekog nautičara koji priželjkuje određenu jedrilicu ili ima već jednu koju baš obožava, možete mu pokloniti maketu takve jedrilice i time ga mnogo usrećiti. Ovakvi pokloni se mogu naručiti ili nabaviti u određenim suvenirnicama. Sigurni smo da ćete ovakvim izborom poklona mnogo obradovati dotičnog nautičara.

15. Nakit

Nakit je uvek poklon koji se ne odbija i koji ide uz svaku priliku. Zato nikako nećete pogrešiti ako jednom nautičaru poklonite lančić sa priveskom u obliku jahte ili nekog morskog motiva. Takođe, možete izabrati privesak za ključeve sa istim motivom ili se odlučiti za dugmad za košulju sa ovom tematikom. Narukvice su isto tako u opciji, a na vama je da odlučite šta ćete od toga izabrati za poklon koji ćete dati dragom nautičaru.

16. Viseća ležaljka

Jednom kada vaš nautičar negde pristane i poželi da uživa u leškarenju i odmoru, dobro će mu doći viseća ležaljka koju će moći jednostavno okačiti između dva drveta ili neka dva stuba. Takva ležaljka se lako spakuje jer zaista zauzima malo prostora, a pruža lepu priliku za lenčarenje i uživanje. Nabavite jednu viseću ležaljku i njome iznenadite i obradujte dragog nautičara.

17. Deka i jastuci

Simpatična deka sa motivima mora i nekoliko isto takvih jastučića mogu krasiti stambeni ili plovni prostor svakog nautičara. Pored praktične upotrebe, tu je i estetski efekat ovakvih predmeta. Zato izaberite neku lepu i mekanu deku sa motivima jedrilice, jahte, mora ili brodova, dodajte uz nju dva-tri jastučića, sve lepo upakujte i obradujte dragog nautičara.

18. Pribor za pranje i čišćenje plovila

Jasno je da se svaki plovni objekat mora održavati urednim kako bi svom vlasniku pružao potpuno zadovoljstvo tokom plovidbe. Zgodno bi bilo da napravite mali komplet od sredstava za čišćenje, kanti, krpa sa mikro vlaknima i odgovarajućim četkama pa da to sve upakujete u posebnu kutiju i poklonite svom nautičaru kao specijalan poklon.

19. Dvogled

Dvogled je neophodno pomagalo svakom nautičaru kada se upusti u neko od svojih putovanja. Bilo da se radi o profesionalnim dvogledima poput onih mornaričkih ili o nekim amaterskim verzijama ovih naprava, svakako nećete pogrešiti ako jedan od njih izaberete za poklon svom nautičaru.

20. Kompas

Svaki nautičar zna da nema sigurne plovidbe bez ispravnog kompasa pa nije naodmet imati jedan u rezervi. Izaberite neki kompas neobičnog izgleda i njime iznenadite i obradujte dragog nautičara. Ovakav poklon će mu biti od praktične pomoći, a ujedno će ga uvek podsećati na vas.

21. Čamac na naduvavanje

O kojem god plovilu da se radi, čamac na naduvavanje je potreban deo opreme. Postoje oni veći i oni manji modeli, a na vama je da odlučite koji od njih bi najviše odgovarao dotičnom nautičaru. Izaberite odgovarajući čamac i njime upotpunite plovnu opremu vašeg dragog nautičara. Sigurni smo da će vam biti zahvalan i da će se obradovati poklonu.

22. Višenamenski alat za nautičare

Ovakav alat je neophodan svakom nautičaru i ni jedan od njih se ne bi smeo uputiti na neku plovidbu bez odgovarajućeg alata za prvu pomoć. Višenamenski alat za nautičare sadrži sve one delove koji su neophodni za brze popravke tokom plovidbe i sigurno nećete pogrešiti ako tako nešto poklonite jednom nautičaru.

23. Posuda u obliku broda

Veoma simpatičan i neobičan poklon, a vrlo prikladan za svakog nautičara, jeste posuda u obliku broda čija vesla predstavljaju male kašike. Ova posuda je izrađena od aluminija i odlična je za držanje leda ili nečega sličnog. U njoj se mogu hladiti flaše pića, ali se može držati i voće. U svakom slučaju, ovo je vrlo interesantan poklon koji će oduševiti svakog nautičara.

24. Šolja s mornarskim užetom

Evo jedne vrlo zanimljive šolje koja će izazvati osmeh na licu bilo kojeg nautičara ili mornara. Radi se o šolji za tople napitke, a naravno da iz nje možete piti i sve što je hladno, koja na sebi ima konopac i uputstva za vezivanje osam različitih čvorova. Dok iz šolje ispijate svoj omiljeni napitak, istovremeno možete vežbati vezivanje nekog od navedenih čvorova. Dakle, idealan poklon za svakog nautičara.

25. Tacna „sidro“

Svom dragom nautičaru možete pokloniti lepu tacnu sa slikom sidra i gumenom podlogom protiv klizanja. Ovakva tacna će mu dobro doći tokom plovidbe jer će na njoj moći bezbedno držati čaše i flaše kao i ostalo manje posuđe. Praktičan i lep poklon koji će se sigurno svideti vašem nautičaru.

Nadamo se da smo vam sa ovih 25 ideja uspeli pomoći da pronađete idealan poklon za svog nautičara i da ga tim poklonom zaista obradujete.