Ideje za najbolje poklone za dan zaljubljenih

Ima li na ovom svetu išta lepše od ljubavi? Naravno da nema. Iz ljubavi sve počinje i tu se sve vraća. Zbog ljubavi se stvaraju najveća dela, ali započinju i ratovi- tolika je njena snaga.

Bez obzira šta ko mislio o našem postanku, o tome kako i ko nas je stvorio i zašto, jedno je sigurno: čovek, kao biće, nije stvoren ni zamišljen da mrzi, i neophodna mu je ljubav. Da je tako, lako možemo videti na primerima onih ljudi koji su bili tirani jer su, u stvari, bili  duboko nesretni i falila  im je ljubav, a onda se potpuno promenili kada su je dobili. Kad mrzi, čovek se oseća loše, ali kad voli- ceo svet je njegov.

Upravo zbog svega ovoga, ljubav treba slaviti svaki dan, treba je negovati, graditi i ceniti njene blagodeti. Ona se, zaista, jako brzo množi kada se deli. Zastanite i pogledajte ljude oko sebe, podelite osmeh, budite ljubazni, pomazite životinju i videćete koliko ćete se bolje osećati, a sve će vam se vratiti.

Zamislite, koliko ćete tek lepoga dobiti od svojih najbližih kada im podarite ljubav. Nije važno da li je to dete, supruga, suprug, momak, devojka ili prijatelj, ljubav je ljubav- ovo su samo njeni oblici.

Istina je da se pod ljubavlju najčešće misli na zaljubljeni par, na ljubavnike, i da se Dan zaljubljenih slavi u to ime. Mi ćemo se, svakako, pridružiti tom obeležavanju i reći da bi darivanje voljene osobe tim povodom trebalo biti duboko iskreno i nikako nametnuto.

Za šta god da se odlučite i šta god da  poklonite voljenoj osobi, neka to bude od srca i sa puno ljubavi. Setite se da je to vaša voljena osoba, voljena, ne neki stranac. I ako vas neko prisiljava da pamtite datume i kupujete poklone, pomislite da je to možda zato što toj vašoj voljenoj osobi nedostaje vaše pažnje i ne oseća se voljeno. Da je drugačije, verovatno biste se sami svega setili.

Dakle, Dan je zaljubljenih, ljubav je u svom najlepšem ruhu, a vi je proslavite tako što ćete obradovati onoga kog volite nečim lepim i natopljenim LJUBAVLJU.

U slučaju da imate dileme oko izbora poklona, a ne biste hteli razočarati osobu koju volite, potražite neke ideje u nastavku našeg teksta. Sigurni smo da ćete pronaći nešto što će usrećiti vašu voljenu ili voljenog. Pokloni su različite „težine“ jer nije isti osećaj ako ste s nekim u ljubavnoj vezi mesec-dva i dvadeset godina, a vi odlučite koji je primeren vama.

1. Buket medenjaka s motivom ljubavi

U poslednje vreme, izrada raznih medenjaka je postala pravi hit. Možete ih naručiti za sve prilike, od rođendana, slava, krštenja do svadbi, pa zašto onda ne biste i za Dan zaljubljenih?  Naručite buket medenjaka u oblicima srca, ispisan vama bitnim ljubavnim rečima. Možete dodati i neke druge oblike ako imaju veliki značaj za vašu vezu. Sve lepo dekorišite „ljubavnim“ papirom i mašnom, dodajte omiljeni slatkiš i poklon je spreman. Neobičan i topao.

2. Plišane igračke

Veliki je izbor simpatičnih plišanih igračaka sa motivima ljubavi i ljubavnim rečima, pa vam neće biti nikakav problem odabrati neku za voljenu osobu. Ovakvim poklonima najčešće pribegavaju tinejdžeri i oni u kraćim vezama, ali uvek mogu biti dobar izbor za Dan zaljubljenih i za ostale veze ako ih neka osoba baš voli.

3. Kutija sa ljubavnim porukama

Lepa drvena kutija ispunjena mnoštvom ljubavnih poruka sigurno će obradovati vašu voljenu osobu. Da biste je učinili ličnijom, ugravirajte datum i posvetu. Ovakvim porukama možete ispuniti i neku neobičnu staklenu  teglu. Lepo je oslikajte, ako već nije, i ispišite posvetu.

4. Buket ljubavnih balona

Ovo je veseo lebdeći poklon, a uz to i ljubavni. Kupite mnoštvo balona u obliku srca i s ljubavnim natpisima, pa ih uvežite u veliki buket i pustite da dođu do voljene osobe. S obzirom da se sve može učiniti ličnim, možete to uraditi i s ovim balonima, pa staviti vaše zaljubljene slike na njih ili neke druge vama bitne motive.

5. Kućni ljubimac

Većina devojaka voli životinje i želi da ima kućne ljubimce. Ako je i vaša devojka takva, a još uvek nema svog ljubimca, poklonite joj mače, štene, kornjaču, papagaja ili akvarij s ribicama, ovisno o tome koje životinje priželjkuje. Stavite im veliku mašnu oko vrata, ili kaveza, i pustite da „govore“ umesto vas.

6. Torta duplo srce

Ovu tortu zovu još i „srce u srcu“, pa gde ćete bolju simboliku?! Naručite omiljenu tortu vaše voljene osobe, sa svim sastojcima koje najviše voli, tražite da ispišu ljubavne reči koje vam posebno znače i u ovom obliku čestitajte Dan zaljubljenih svom partneru ili partnerki.

7. Bombonjera sa ljubavnim porukama

Kupite skupu i kvalitetnu bombonjeru čiji su komadići umotani u lepo ispisan i dekorisan papir. Svaka čokolada je priča za sebe jer šalje neku novu ljubavnu poruku. Ako imate posebnih želja u vezi teksta poruka, možete tražiti da ispišu baš to što vama posebno znači. Ovo će biti vrlo lepo iznenađenje kada voljena osoba podigne poklopac bombonjere, a „ljubav“ sa čokolade je zapljusne.

8. Kolaž od fotografija

Izaberite fotografije na kojima ste sa voljenom osobom u nekim srećnim trenucima, zagrljeni i nasmejani, ili na kojima se ljubite, pa napravite lepo aranžiran kolaž. Dodajte i neke osećajne poruke pune ljubavi i zahvalnosti, pa sve lepo uokvirite neobičnim okvirom. Ovakav poklon je trajan i topao podsetnik vaše ljubavi i voljena osoba će to znati ceniti.

9. Video najdražih trenutaka

Ako ste u dužoj vezi i imate bogatu zajedničku istoriju, sigurno možete pronaći mnogo snimljenih zajedničkih trenutaka. Sakupite taj materijal, pa napravite lepu video prezentaciju vaše ljubavi i onoga što ste do sada prošli. Naravno, u tome vam može neko i pomoći, deca ili stručno lice iz te oblasti. Ovo će biti veoma emotivan poklon za Dan zaljubljenih i voljena osoba će vas još više voleti.

10. Jastuk za spavanje „zagrli me“ i „grlim te“

Ako često odsustvujete od kuće i voljena osoba vas željno čeka, poklonite joj jastuk na čijoj jednoj strani piše „grlim te“, a na drugoj „zagrli me“. Kad god budete jako nedostajali vašem partneru ili partnerki, može da zagrli jastuk i misli na vas čak i dok spava. Isti takav možete imati i vi.

11. Mirisne sveće s temom ljubavi

Poklonite voljenoj osobi kvalitetne mirisne sveće u raznim ljubavnim oblicima, od srca do zagrljenih parova. Naravno, odaberite mirise koje najviše voli, sve lepo upakujte i obradujte je.

12. Romantična kupka

Potrudite se oko voljene osobe, pa joj pripremite vrlo romantičnu kupku. Ugasite svetla, rasporedite upaljene mirisne sveće svuda po stanu, pospite put do kade laticama cveća, naspite lepo vino, napunite kadu toplom vodom i zamirišite mirisnim kupkama. Uz sve to, falite samo vas dvoje i Dan zaljubljenih biće potpun.

13. Masaža za parove

Ako oboje uživate u opuštanju uz masažu, uplatite termin za  „ljubavnu“ masažu u dvoje i povedite tamo voljenu osobu. Naravno, ovo treba biti iznenađenje i poseban poklon, pa se potrudite da to tako i organizujete.

14. Romantična večera

Dan zaljubljenih je događaj kada se teško nalaze slobodna mesta u ugostiteljskim objektima, pa se zato potrudite da na vreme rezervišete mesto u željenom restoranu. Izvedite svoju voljenu osobu na lepu romantičnu večeru, uz muziku i vino, posvetite joj se i provedite nekoliko sati samo vas dvoje.

15. Zajedničko putovanje

Ako ste u prilici da putujete, organizujte neko romantično putovanje za dvoje i Dan zaljubljenih provedite na mestima koja ste oduvek želeli zajedno da posetite. Ugađajte jedno drugom, opustite se i pamtite dugo  ovo putovanje puno ljubavi.

16. Knjiga o ljubavi

Ljubav je česta tema u književnim delima, pa vam neće biti teško da pronađete neku zanimljivu i lepu knjigu s tom tematikom. Ako je vaša voljena osoba zaljubljenik u knjige i čitanje, ovo će biti idealan poklon. Koliko god knjiga da imaju, takvim osobama je uvek drago dobiti još neku.

17. Kamasutra

Da biste začinili svoj ljubavni život i obogatili onaj seksualni, poklonite partneru ili partnerki ovu drevnu knjigu. Nakon što je zajedno proučite, možete isprobati neke nove načine upražnjavanja telesne ljubavi. Možda će vam ova knjiga dati sasvim novi pogled na život i odnose ljubavnih partnera.

18. Igračke iz seksi šopa

Dugogodišnji partneri sigurno imaju određenu rutinu u svom svakodnevnom životu, pa tako i u onom seksualnom. Da bi se ovaj deo veze osvežio i unelo dodatno uzbuđenje, poklonite svojoj voljenoj osobi neku od igračaka iz seksi šopa. Možda će to pomoći da baš na Dan zaljubljenih svom parteru ili partnerki ostvarite neku luckastu fantaziju.  Dakle, uživite se u uloge i uživajte.

19. Nakit s temom ljubavi

Kvalitetan i ukusno odabran nakit je prikladan poklon u mnogim prilikama, pa tako i u ovoj. Bilo da se radi o ženskom ili muškom nakitu, izbor je veliki. Ako se radi o vašoj voljenoj, za Dan zaljubljenih joj možete pokloniti lančić s priveskom u obliku srca na kojem ste ugravirali datum ili posvetu. Ili to mogu bili lepe naušnice sa istim motivom. Prsten, narukvica i broš su takođe dobar izbor, a vi ćete najbolje znati  šta bi je od toga najviše obradovalo.

Ako se radi o vašem partneru, kopča za kravatu, narukvica ili skup privesak sa vašim imenima, posvetom  i simbolima Dana zaljubljenosti, biće prikladan poklon.

20. Lista razloga vaše ljubavi

Nabavite kvalitetnu hartiju i uredno ispišite mnogobrojne razloge zbog kojih volite svoju voljenu osobu. Napišite i zbog čega ste joj sve zahvalni, pa to stavite u zanimljiv okvir, upakujte i predajte kao lep emotivan poklon. Naravno, umesto da sve sami ispišete, ako tome niste naročito vični, možete naručiti u nekoj štampariji da to obave za vas. Za šta god da se odlučite, ovo će biti poklon koji će sigurno ganuti vašu voljenu osobu.

21. Ljubavne pesme

Napravite kompilaciju omiljenih ljubavnih pesama vaše voljene osobe i poklonite joj to za Dan zaljubljenih. Posveta i ljubavne reči su, naravno, obavezne. Ako uz to dodate komplet nekog provokativnog veša, partner ili partnerka se sigurno neće buniti. Ionako ćete na kraju u njemu zajedno uživati.

22. Šolje „polovine“

Ako vi i voljena osoba volite da imate i koristite stvari koje predstavljaju dve polovine jedne celine, možete joj pokloniti simpatične šolje koje se svojim oblikom uklapaju jedna u drugu i čine“ jedno“. Ljubavne poruke na njima se podrazumevaju.

23. Kozmetika

Za ozbiljnije dugogodišnje veze koje su prošle kroz mnoge Dane zaljubljenih, i ne vesele se nekim detinjastim poklonima, dobar izbor poklona je svakako kvalitetna skupa kozmetika. Vi već sigurno znate koji su to proizvodi kojima se partnerili partnerka raduju, pa nešto od toga i izaberite.Takođe, omiljeni parfem i cveće ,uz kvalitetnu čokoladu, uspešno će naglasiti reči kojima ćete čestitati ovaj praznik svojoj voljenoj osobi.

24. Ljubavna poruka na nebu

Ako vam ne predstavlja problem da angažujete avion koji će na nebu ispisati ljubavnu poruku za vaše voljeno biće, ovo će biti upečatljiv poklon za Dan zaljubljenih i dugo ga neće zaboraviti.

Na kraju bilo kog dana, pa tako i ovog Dana zaljubljenih, ljubav ne određuju pokloni koje smo dali ili dobili nego emocije i trud koji smo u njih uložili. Naravno, svako od nas voli da dobije poklon i da ga se sete u određenim prilikama, ali je taj poklon mnogo lepši kada je s ljubavlju pripreman i biran. Zato, uživajte u ljubavi svakog dana i delite je svuda.