Šta pokloniti momku ili dečku za rođendan (IDEJE)

Ljubav je uvek lepa i treba je slaviti. Nema loše ljubavi. Ako je loša, to nije ljubav, to je nešto drugo. I to loše svakako ne treba nastavljati. Ali, mi sad nećemo govoriti o lošim stvarima – govorićemo o lepim vezama, o pažnji, poštovanju i poklanjanju.

Nema te devojke koja uživa u vezi sa svojim momkom, a koja ne razmišlja o tome kako da ga iznenadi poklonom i da ga obraduje. To je, jednostavno, u ženskoj prirodi.Vole da poklanjaju i na poklone reaguju burno, pa očekuju isto. Zato se devojke često razočaraju kada od svojih momaka ne dobiju reakciju kakvu očekuju. I onda razmišljaju o tome gde su pogrešile, a greške nema- prosto, „žene su sa Venere, a muškarci sa Marsa“.

Naravno, ne poklanjaju iste poklone svom momku tinejdžerke i zaposlene devojke. Ni finansijska situacija im nije ista, a ni očekivanja. Ove mlađe, mogu svoje momke obradovati i nekim sitnijim poklonima manje materijalne vrednosti, bitno je da u te poklone udahnu malo originalnosti.

Ako ste još uvek u dilemi šta da mu poklonite, prođite kroz našu listu predloga i izaberite nešto.

1. Šolja s ceduljicom

U mnogim radnjama i kućnim radinostima možete pronaći simpatične šolje s raznim natpisima vezanim za ljubav. Izaberite onu koja najlepše govori o vašim osećanjima prema momku, pa dodajte neki manji slatkiš i kesicu njegove omiljene  instant kafe. Uz to, na dekorativnom komadu papira, napišite neku lepu ljubavnu poruku i stavite u šolju zajedno s kafom i slatkišem. Ukrasite sve velikom mašnom i poklon je potpun. Ovakvi pokloni nikoga finansijski ne opterećuju, a puni su lepe simbolike.

2. Bežične slušalice

Ovo je praktičan poklon za momka koji je često uz kompjuter. Ne ometa druge dok nešto radi, a može ih zadržati na glavi i kad hoda prostorijom. Izbor boje i oblika je nebitna, pogledajte na Redditu koje modele korisnici hvale i koji su dobri.

3. Provokativan veš za njega

Ako ste u dužoj vezi, uvek dobro dođe malo simpatičnog osveženja međusobnih odnosa. Pronađite u radnjama ili na internetu zanimljiv provokativni donji veš, pa ga luckasto upakujte i iznenadite momka. Uz ovo možete dodati i nekoliko predloga za seksi igrice dok isprobava poklonjeni veš. Momak se sigurno neće buniti.

4. Provokativan veš za sebe

Kad smo već kod ljubavnih igrica, zašto ne biste i sebi kupili provokativan donji veš i time obradovali momka? U slučaju da je bio baš, baš dobar i da zaslužuje dodatnu nagradu, poklonite mu jedan vruć striptiz u tom novom vešu. Verovatno ne postoji poklon koji bi ga više usrećio.

5. Posebna torta ili kolač

Za ljubitelje slatkiša i domaćih kolača, uvek je pravi izbor napraviti lepu tortu sa njegovim omiljenim sastojcima. Ako sami  niste baš vični u pravljenju ovih poslastica, lako ih možete naručiti kod profesionalaca. I nemojte da ovo bude običan poklon- ispišite neku poruku koja će imati dublje značenje, a onda zamolite prijateljicu da vam pomogne servirati tortu/kolač. Vi budite „sto“ na kojem stoji ova poslastica, a prijateljica neka oko vas zaveže mašnu za poklon, i tako dočekajte momka. Verujem da će vašmomak pronaći mnogo načina da pojede tortu sa ovog „stola“.

6. Upaljač

Ako je vaš momak pušač ili frik za preživljavanje, uvek mu možete pokloniti lep i kvalitetan upaljač. Nabavite neki u skladu s njegovim ukusom. Možete ga povezati s markom auta koji vozi ili muzičke grupe koju sluša, ili prosto odneti upaljač da vam na njemu ugraviraju neke lepe reči posvete.

7. Sat

Iako je vreme koje provedete zajedno nemerljivo, možete mu pokloniti dobarsat da bi ga ipak merio i na sastanke s vama stizao na vreme. Proverite kakav sat bi voleo da ima, pa se potrudite da takav i nabavite.

8. Nakit

Iako je žena prva asocijacija na nakit, i muškarci ga nose. A zašto i ne bi? Lep lančić sa neobičnim priveskom, može da krasi i muški vrat. Ili neka narukvica, prsten, dugmad za košulju. Izaberite nešto od ovoga, ali vodite računa da bude usklađeno s ukusom vašeg momka. Možete dati da se ugravira posveta i tako pojačati utisak.

9. Sony PlayStation

Ako imate viška novca, poklonite mu poslednju verziju navedene konzole. Sama činjenica da ste prevrnuli svet da je pronađete mnogo će mu značiti.

10. Torba ili ruksak za laptop ili za  posao

Ako je vaš momak vezan za rad na laptopu i mora ga svakodnevno nositi na posao, poklonite mu praktičnu torbu u kojoj će moći prenositi laptop i potrebnu opremu za rad. Izbor je veliki, od onih platnenih do kožnih, a na vama je da odlučite koja će najviše odgovarati. U slučaju da vašem momku ne treba torba za laptop, možete mu pokloniti lepu mušku tašnu. U njoj će moći nositi sve one sitnice koje svima trebaju, kao što su ključevi, novčanik, telefon, dokumenti i slično.

11. Novčanik

Kad-tad svi moramo zameniti stari novčanik i to je odlična prilika da momku poklonite novi. Oslušnite njegove želje i komentare o tome šta mu odgovara kod postojećeg novčanika, a šta bi voleo da je drugačije, pa potražite takav model. Simpatično ga upakujte i sigurno će se obradovati.

13. Telefon

Ako ste baš odlučili da usrećite momka i budžet vam dozvoljava veće izdatke, poklonite mu najnoviji model telefona o kojem stalno govori. Pazite da i boja bude njegova omiljena i da mu ništa ne pokvari doživljaj sreće, kad već toliko izdvajate.

14. Dodaci za auto

Kadsu muškarci u pitanju, razni dodaci za auto su uvek dobrodošli. Nećete pogrešiti ako izaberete nove presvlake u njegovoj omiljenoj boji ili nabavite masažne prostirke za sedala. Isto tako je dobar izbor i držač mobilnog telefona za auto  ili nova navlaka za volan. Ako ste u dobroj finansijskoj situaciji, možete mu pokloniti kvalitetnu navigaciju sa ugradnjom. Izbor dodataka za auto je velik, a momci neće imati ništa protiv koji god da izaberete. Ako nema automobil, ovaj poklon će biti kontraproduktivan.

15. Sportska oprema

Ako imate momka koji se rado bavi sportom i čak redovno trenira, imate i priliku da mu poklonite nešto od sportske opreme. Nove patike ili trenerka su uvek dobrodošle. Sportska torba u kojoj će nositi opremu je itekako potrebna. Ili, možda neki rekviziti kao što su tegovi, kožna lopta, reketi. Sve je to potrošno i vremenom ga treba zameniti.

16. Sto za stoni tenis ili sobni koš

Momci rado pozivaju drugare na večernja muška druženja, pa će im neka nova zabava dobro doći. Kupite mu mini ili pravi stoni tenis ili sobni koš i pustite ga da se kod kuće zabavlja s društvom dok ste vi sa vašim prijateljicama. Biće vam zahvalan na ovom poklonu i razumevanju važnosti muških okupljanja,

17. Polica za knjige

Montažna polica za knjige je dobar izbor poklona za sve one momke koji vole da čitaju i kupuju knjige. Takvim ljudima uvek fali još malo prostora za odlaganje knjiga, pa ćete ga ovom policom sigurno obradovati.

18. Knjiga

Kad smo već kod polica za knjige, logičan izbor poklona je i knjiga. Ljubiteljima pisane reči je lako pronaći poklon, samo treba obratiti pažnju na onaj žanr koji ih trenutno zanima i na naslove koje bi rado imali. Napišite posvetu i datum, a momak će vam sigurno biti zahvalan.

19. Zajedničko putovanje

Iznenadite svog momka nekim putovanjem za dvoje. Može to biti duži put od nekoliko dana ili samo vikend kao mali beg od svakodnevnice. Naravno, sve to ovisi o vašem slobodnom vremenu i o finansijskim mogućnostima. U svakom slučaju, opušteno zajedničko vreme daleko od uobičajenih stvari, ima neprocenjivu vrednost.

20. Kratki izlet

Ne mora svaki put zahtevati mnogo novaca. I sa minimalnim izdacima moguće je organizovati kratak izlet u obližnje izletničko mesto. Napunite korpu za izlet ukusnim sendvičima, kafom, vodom i osvežavajućim pićima, pa dodajte deku i poklonite svom momku nezaboravan i rasterećen dan kojeg će se dugo i rado sećati.

21. Pribor za pisanje i planer

U slučaju da je vaš momak na takvom poslu koji iziskuje obavezno planiranje i zapisivanje predstojećih događaja, poklonite mukvalitetan pribor za pisanje i lep planer. Pronađite u odgovarajućim radnjama dekorativne olovke, nalivpera i reprezentativne rokovnike, pa sve ukusno spakujte i poklonite svom momku.

22. Sunčane naočare

Leto je nezamislivo bez dobrih sunčanih naočara. Potražite one koje imaju visoku zaštitu od UV zračenja i koje sigurno štite oči. Sa Serengeti modelima nećete pogrešiti. Naravno, obratite pažnju na oblik i boju koja odgovara izgledu vašeg momka i njegovom ukusu, pa ga prijatno iznenadite.

23. Poklon-bon za masažu

Užurban život i stresna svakodnevnica, dovode nas u stanje premorenosti, pa je masaža blagotvoran poklon. Posebno ako vaš momak provodi mnogo vremena radeći u sedećem položaju za kompjuterom. Darujte mu ovakav bon i on će vas još više voleti.

24. Video igru na Steamu ili Epic Gamesu

Uvek mu možete kupiti neku video igru na nekom od ovih servisa. Može to biti neki kultni klasik poput Counter Strikea i Age of Empire ali možete izabrati nešto moderno ili nešto što on voli recimo Doom Eternal.

25. Kozmetički set

Standardan, ali uvek potreban poklon je kozmetički set. Izaberite onu marku proizvoda koju vaš momak rado koristi, lepo sve spakujte i poklonite mu uz omiljeni slatkiš.

Pokloni su uvek dobrodošli i svi im se raduju, bilo da su deca ili odrasli, a poklanjanje je čin koji oplemenjuje onoga koji daje. Iskrena radost i zahvalnost na licu osobe kojoj smo nešto poklonili, uliva snažne emocije i u nas same. Zato je poklanjanje s ljubavlju, a ne reda radi, ono što treba činiti. U tom slučaju, materijalna vrednost poklona ima najmanji značaj. Setite se ovoga i često obradujte svog momka nekom sitnicom, a one krupnije poklone možete priuštiti za veće događaje.