Ideje za poklon za 8. mart

Svakog osmog marta proslavljamo ravnopravnost žena u društvu i pokušavamo da im odamo počast koju zaslužuju kao bake, majke, sestre, supruge, prijateljice i radne koleginice. Koliko u tome uspevamo, još uvek je upitno, ali je veoma bitno da se i dalje trudimo.

Neke stvari u našem društvu se neće promeniti još dugo, dugo, ali to ne znači da svako od nas ne treba menjati svoje mikro okruženje i odnositi se prema ženama kao prema nekome ko je u svemu ravnopravan sa muškarcima ili čak bolji.

Svaka žena zaslužuje poklon, ali je zaista žalosno ako na taj poklon mora čekati godinu dana. Poklanjati možemo svakog dana i ti pokloni ne trebaju biti skupi niti obavezujući. Za umornu mamu ili zaposlenu ženu, poklon je i kada umesto nje odradite određene obaveze, kada joj priuštite malu masažu ili joj jednostavno poklonite jedan cvet kao znak da cenite sve ono što ona svakodnevno čini za vas. Takvi pokloni su joj sigurno draži od, na primer, dobijanja nekog parfema bez imalo emocija.

Dakle, nemojte se setiti svojih dragih žena samo kada se bliži praznik Osmi mart i kada lupate glavu smišljajući šta da im poklonite toga dana. Setite ih se što češće i pokažite im koliko su bitne u vašem životu, koliko ih volite i cenite. I setite se svega što one čine za vas, i kada su zdrave i kada su bolesne.

Naravno, proslava Osmog marta je prilika da svojim dragim damama poklonite nešto lepo i nešto što je primereno baš za njih. Ne dajemo iste poklone mamama i svojim devojkama, kao ni sestrama i učiteljicama. Zato smo vam mi ovde pripremili posebnu listu poklona za Dan žena i to tako da smo predloge razdvojili prema tome kojoj ženi poklon kupujete.

POKLON MAJCI ZA OSMI MART

1. Tašna ili cipele

Mnogo puta smo ponovili da ni jedna žena nema previše tašni i cipela, pa je to sigurno slučaj i sa vašom majkom. Pogotovo ako je vaša majka mlađih godina. Izaberite lepu modernu tašnu ili neku za koju znate da se mnogo sviđa vašoj majci, ukusno je upakujte i čestitajte ovaj praznik ženi koja vas je odgajila. Umesto tašne, možete izabrati odgovarajuće cipele i tim poklonom usrećiti svoju mamu. Naravno, ako vam budžet to dozvoljava, vi slobodno poklonite i tašnu i cipele, niko vam neće zameriti.

2. Sat

Lep i kvalitetan ručni sat može krasiti ruku vaše majke, ako se odlučite za ovaj poklon. Ukoliko vaša mama rado nosi ručni sat i vi znate za neki koji joj se posebno sviđa, ovaj praznik je odlična prilika da je takvim poklonom obradujete. Međutim, ako ne nosi ručni sat, ali želi da ima lep stoni ili zidni sat, možete izabrati jedan takav model i njime čestitati Osmi mart svojoj dragoj mami.

3. Kozmetički tretman

Bila ona mlađa ili starija, svaka mama voli da izgleda lepo i sveže i da se dobro oseća kada dobije komplimente zbog svog izgleda. Upravo zato je dobar izbor poklona za jednu mamu plaćeni kozmetički tretman u nekom kozmetičkom salonu. Izaberite salon, uplatite tretman, a vreme odlaska na taj tretman pokušajte ostaviti fleksibilno, kako bi se mama mogla lakše organizovati i u potpunosti uživati u vašem poklonu. Verujte da će vam biti mnogo zahvalna.

4. Šal ili marama

Uz većinu odevnih kombinacija dobro ide svileni šal ili marama. Možete izabrati neki komad u neutralnim bojama ili se potruditi da saznate koja boja nedostaje u kolekciji vaše mame i da je onda obradujete baš takvim šalom ili maramom. Uz ovaj odevni dodatak, dodajte omiljeni slatkiš vaše roditeljke i sve lepo upakujte, a onda s puno ljubavi čestitajte Osmi mart svojoj mami.

5. Kućanski aparat

Ukoliko znate da bi vaša majka volela da poseduje određeni kućanski aparat, ovaj praznik je prilika da je tim aparatom i obradujete. Može to biti aparat za kafu, za vafle, za vodu, možda toster ili mikser. Na vama je da se raspitate kakve želje u vezi kućnih aparata vaša majka ima i da onda te želje pokušate ispuniti.

6. Set tanjira

Svaka majka voli da dočeka praznike sa lepo postavljenim stolom i da se na taj način pokaže kao vrhunska domaćica. Kvalitetan i lep komplet tanjira na stolu uveliko doprinosi prazničnom izgledu tog stola i vaša majka će sigurno uživati u ovakvom poklonu. Izaberite komplet tanjira u nekom modernom ili retro stilu, što svakako zavisi od ukusa vaše mame, raskošno ga zapakujte i obradujte vašu dragu damu.

7. Masažer

Nakon napornog dana, svakoj ženi prija mala kućna masaža za koju se ne mora dodatno spremati. Kućni uslovi su idealni za rasterećeno opuštanje uz pomoć nekog od masažera. Možete izabrati onaj za telo ili onaj za stopala i priuštiti svojoj mami relaks kupku za noge. Sigurni smo da će to biti poklon koji će koristiti tokom cele godine i zbog kojeg će vas često spominjati.

POKLON SESTRI ZA OSMI MART

1. Parfem

S obzirom da se radi o vašoj sestri, sigurno znate kakav joj je ukus kada su parfemi u pitanju, pa se potrudite da izaberete onaj koji najviše voli ili onaj koji odavno priželjkuje da ima. Svaka žena voli da lepo miriše i da po tom parfemu bude prepoznatljiva, a sigurni smo da je takav slučaj i sa vašom sestrom. Uz parfem dodajte omiljeni cvet vaše sestre i čestitajte joj Dan žena.

2. Novčanik

Neobičan kožni novčanik ili neki lep klasičan model, uvek predstavljaju dobar izbor poklona za Osmi mart. Vaša sestra je neko čije želje prilično dobro poznajete, pa vam ne bi trebao biti problem da pogodite njen ukus. Ona će ovaj poklon još više voleti jer će je uvek podsećati na vas i priliku u kojoj ga je dobila. Dakle, simpatično upakujte novčanik i obradujte svoju sestru.

3. Košulja ili suknja

Moderna košulja ili klasična suknja su uvek dobar izbor poklona za rođenu sestru. Novi odevni predmeti nikada nisu višak i dobro dođu da malo osveže postojeću garderobu. Ako ste dobro upoznati sa stilom svoje sestre, možete joj birati odevne komade u tom duhu ili se opredeliti za one klasične modele koji nikada ne izlaze iz mode i koje sve žene imaju u svom ormaru.

4. Kozmetički kofer

Kao i većina žena, i vaša sestra verovatno ima mnogo kozmetike i problem gde i kako da je drži. Upravo zato, poklonite svojoj sestri kofer za kozmetiku i omogućite joj da na jednom mestu ima pregledno složene sve kozmetičke preparate. To će joj mnogo olakšati korišćenje te kozmetike i vaša seka će vam biti neizmerno zahvalna zbog toga.

5. Astrološka karta

U današnje vreme je na svakom koraku moguće čuti nešto o astrologiji, izradi natalne karte i predviđanju lične sudbine. Naravno da to nije izmišljotina našeg doba i da su još stari mudraci i naučnici govorili o značaju astrologije za čoveka. Potpuno je jasno da zvezde i svemir imaju uticaja na nas smrtnike, pa zašto onda ne bismo znali kako tačno izgleda naša natalna karta i šta nam je u zvezdama zapisano. Na osnovu tog zapisa, mogli bismo mnogo bolje razumeti svoje porive i želje, a i poneke greške. Poklonite izradu natalne karte svojoj sestri, pa ćete kroz nju i sebe bolje razumeti. Ipak ste vi rođenjem povezani.

6. Bademantil

Jedan mekani i topli bademantil će sigurno razveseliti vašu seku, a i vama će izmamiti osmeh na lice kada nju vidite sretnu. Zato izaberite simpatičan i praktičan bademantil, ukusno ga upakujte i obradujte svoju sestru za Dan žena.

7. Aparat za kafu

Verovatno je i vaša sestra ljubitelj toplog napitka zvanog kafa. Zato je Osmi mart prava prilika da joj poklonite jedan aparat za kafu koji će, na primer, držati na poslu da joj se omiljeni napitak uvek nađe pri ruci. Naravno da taj aparat može koristiti i kod kuće i da samo o njoj ovisi gde će ga sve upotrebljavati. Na vama je da joj aparat obezbedite, a ona će se s njim već snaći. I svakako će vas izljubiti zbog poklona.

POKLON DEVOJCI ZA OSMI MART

1. Nakit

Osmi mart je prilika da poklonite koji god hoćete komad nakita svojoj devojci. Bazirajte se na njen ukus i ono što preferira, a birati možete između raznih lančića, naušnica, narukvica, prstenja, privesaka, ogrlica ili satova. Za šta god da se odlučite, možete dati da vam ugraviraju posvetu i onda to s ljubavlju pokloniti svojoj devojci.

2. Zajednička večera

Ovaj praznik je odlična prilika da svoju devojku izvedete na lepu večeru u neki restoran koji joj se posebno sviđa ili u neki u kojem nikada nije bila. Potrudite se da se vaša devojka toga dana i na toj večeri oseća vrlo posebno i da ovaj vaš poklon nikada ne zaboravi. Biće joj drago što je žena, ali i što je vaša devojka.

3. Provokativan veš

Nema ništa loše u tome da svojoj devojci za Osmi mart poklonite lep čipkani veš i da je kasnije u njemu samo vi gledate. Ona će ga sigurno sa zadovoljstvom oblačiti za vas, a i vi ćete imati koristi od ovog svog poklona. Lepo sve spakujte, napišite prikladnu poruku i čestitajte praznik svojoj devojci. Kasnije ćete ga zajedno slaviti.

4. Vikend-putovanje

Ako vam vaš budžet to dozvoljava, uplatite vikend-putovanje za svoju devojku i za sebe, pa lepo provedite Osmi mart na nekom neobičnom mestu. Na taj način ćete se oboje dugo sećati baš tog Osmog marta, a i obradovaćete svoju devojku obilaskom nekog mesta na kojem ranije nije bila. Ukoliko vam je ovo prevelik trošak, možda možete organizovati jednodnevni izlet do nekog mesta koje bi vaša devojka volela posetiti i na taj način je usrećiti za ovaj praznik.

5. Masaža

Kao lep poklon za Osmi mart, možete svojoj devojci uplatiti masažu u nekom od salona. Termin ostavite fleksibilan i dozvolite da vaša devojka sama odredi kada će se prepustiti ovom uživanju. Uplata ove masaže vas nikako ne sprečava da vi sami svojoj devojci priuštite jednu bonus masažu. Sigurni smo da se ona ne bi bunila.

6. Epilator

Nema te žene koja muku ne muči sa depilacijom i pokušavanjem da svoju kožu održava glatkom i lepom. Da biste joj u tome bar malo pomogli, poklonite svojoj devojci kvalitetan epilator kojim će lako i brzo rešavati probleme uklanjanja dlačica s tela. Sigurno će vam biti zahvalna.

7. Buket medenjaka

Veoma simpatičan i kreativan poklon su medenjaci koje je moguće izraditi u raznim oblicima i postaviti ih na štapiće, a onda upakovati kao lep i raskošan buket. Ovakve medenjake možete naručiti po želji i na njima može pisati sve što vi želite. Takođe, mogu biti u obliku srca, mede, torte, parfema, knjige i bilo čega drugog. Vaša devojka će biti oduševljena ovim originalnim i lepim poklonom.

POKLON BAKI ZA OSMI MART

1. Stolnjak i salvete

Svaka baka voli da ima lep stolnjak na stolu kada dočekuje svoje goste. Zato se potrudite da joj nabavite jedan bogato vezeni stolnjak u retro stilu ii neki klasičan model koji nikada ne izlazi iz mode i uklapa se uz sve kombinacije. Ovakav poklon će razveseliti vašu baku, posebno zato što stiže od njenih unuka.

2. Set šolja za kafu ili čaj

Ovo je još jedan poklon s kojim ne možete pogrešiti kada ga poklanjate svojoj baki. Lepe šolje za kafu ili čaj su uvek prikladan poklon, posebno kada se uzme u obzir da su to predmeti koje bake često razbiju i treba im zamena. Kao i stolnjak, i šolje možete izabrati u retro stilu ili se opredeliti za neke druge koje su više prirasle srcu vaše bake.

3. Topli prsluk

Svakoj baki je u proleće potreban lep i topao prsluk koji će nositi kada debele kapute ostavi u ormar do iduće zimske sezone. Osmi mart je idealna prilika da svojoj baki poklonite ovakav jedan prsluk ili vestu i da je obradujete korisnim i lepim poklonom.

4. Zdela za voće

Izaberite neku prikladnu zdelu za voće pa u njoj lepo i ukusno aranžirajte nekoliko vrsta voća koje vaša baka voli. Dodajte i paketić kafe, sve zamotajte u ukrasni celofan i dekorišite velikom mašnom. Baka će dobiti i koristan i lep poklon, a popraviće i nivo vitamina u svom organizmu.

5. Dekorativne saksije

Ukoliko je vaša baka osoba koja voli gajenje cveća, možete joj za Osmi mart pokloniti nekoliko dekorativnih saksija. Napravite lep set od, recimo, tri saksije različite veličine, ukusno ih zapakujte i čestitajte svojoj baki ovaj praznik. Sigurno ćete je mnogo obradovati, a saksije će je uvek podsećati na vas.

6. Tanko ćebe za popodnevno dremanje

Svaka baka treba malo predahnuti u toku dana, a najbolji način za to je kratko dremanje uz televiziju. Da se baka ne bi prehladila, poklonite joj tanje ćebe kojim će se pokriti dok traje odmor. Možete izabrati neko ćebe u veselim bojama i motivima, da razveselite baku, ili neko za koje znate da će se vašoj baki posebno svideti. Svaki put kad se pokrije ovim ćebetom, vi ćete joj biti na pameti.

7. Buket cveća, kafa i bombonjera

Ukoliko ste već iscrpili razne mogućnosti kada je poklon baki za Osmi mart u pitanju, uvek možete pokloniti ono što je klasika i nećete pogrešiti. Kupite lep buket živog cveća, omiljenu bakinu kafu i bombonjeru, sve stavite u ukrasnu vrećicu i izljubite svoju baku dok joj čestitate praznik.

POKLON PRIJATELJICI ZA OSMI MART

1. Mirisne sveće

U prodavnicama je moguće pronaći zaista razne vrste mirisnih sveća i one mogu biti vrlo lep poklon za jednu damu. Napravite manji set od nekoliko neobičnih mirisnih sveća, izaberite miris koji vaša prijateljica voli i obradujte je ovim poklonom za Osmi mart.

2. Omiljeni slatkiši

Verovatno znate koji su to slatkiši koje vaša prijateljica najviše voli, pa iskombinujte neke od njih, napravite ukusan poklon-paket, dodajte ružu, ili neki drugi cvet prema ukusu vaše prijateljice, i tim poklonom obradujte svoju prijateljicu za Dan žena. Žene i slatkiši su uvek dobra kombinacija.

3. SPA tretman

Ukoliko ste u mogućnosti, uplatite svojoj prijateljici dan u SPA centru i omogućite joj opuštanje i uživanje. Ona će vam sigurno biti veoma zahvalna zbog toga, a nakon poklonjenog tretmana i uživanja u njemu, biće još bolja prijateljica jer će biti odlično raspoložena.

4. Knjiga

Ako je vaša prijateljica osoba koja voli knjige i dobro štivo, uvek joj možete pokloniti neku od knjiga o kojima je u poslednje vreme pričala. Oslušnite malo šta o tom polju govori i šta bi volela da nabavi i pročita, pa baš tom knjigom obradujte svoju prijateljicu za Osmi mart. Biće joj veoma drago, a posvetu će uvek iznova rado čitati.

5.Karte za kulturni događaj

Vašoj prijateljici možete pokloniti karte za neki kulturni događaj za koji znate da bi ga ona rado posetila. To će je sigurno veoma usrećiti, a vi ćete joj na lep način čestitati Osmi mart. Ukoliko ste ljubitelj istih događaja, možete ih posetiti zajedno sa svojom prijateljicom i lepo se provesti u zajedničkom druženju.

6. Omiljeno cveće

Izaberite u cvećari omiljeno cveće vaše prijateljice, tražite da ga dekorativno upakuju i obradujte je ovim poklonom za Osmi mart. Ako je prijateljica neko ko voli saksijsko cveće, bazirajte se na kupovinu takvog, a ako više voli rezano cveće, poklonite joj buket onog cveća koje joj je omiljeno. Danima će je uveseljavati u njenom domu i podsećati je na vas.

7. Poklon-bon

Ukoliko ste već ranije „ispucali“ sve opcije za kupovinu poklona svojoj prijateljici, ona vam sigurno neće zameriti ako joj poklonite bon koji može iskoristiti onako kako ona želi i kada to želi. Poklonite joj bon u nekoj prodavnici koju baš voli i na taj način je usrećite povodom Osmog marta.

POKLON UČITELJICI ZA OSMI MART

1. Pretplata na časopis

Ukoliko znate koju naučnu oblast učiteljica voli, možete joj platiti pretplatu na časopis iz te oblasti i tako je obradovati za Osmi mart. Ta pretplata ne mora biti velika, može se odnositi samo na jedan mesec i predstavljati poklon vašeg deteta.

2. Knjiga

Prikladan poklon za svaku učiteljicu je lepa knjiga, pa je takav slučaj i kada je Osmi mart u pitanju. Izaberite knjigu za koju znate da se učiteljici dopada ili neku za koju pretpostavljate da bi mogla izazvati njeno zanimanje.

3. Buket cveća

Klasičan i uvek lep poklon za Osmi mart je buket cveća. Svako dete će sa radošću svojoj učiteljici odneti ovaj buket i tako joj čestitati praznik. Uz buket cveća, dete samo može napraviti čestitku i poneti je svojoj učiteljici.

4. Set za pisanje

Kao prikladan poklon učiteljici za Osmi mart, možete kupiti lep pribor za pisanje, ukusno ga upakovati i dati detetu da obraduje svoju učiteljicu. Pribor za pisanje je nešto što treba svaka učiteljica i čega nikada nije viška.

5. Ukrasni medenjaci

Za Osmi mart možete naručiti da vam naprave ukrasne medenjake u obliku cveta i sa imenom vašeg deteta na njima, a na nekima može pisati čestitka za praznik. Dete može poneti buket od tri ili više ovih simpatičnih medenjaka i tako obradovati svoju učiteljicu za Osmi mart. Medenjaci su nešto što traje jako dugo i što će uvek podsećati učiteljicu na vaše dete.

6. Kišobran

Kao neobičan i neočekivan poklon učiteljici za Osmi mart, možete kupiti lep kišobran i poslati dete sa ovim poklonom u školu. Učiteljica će dobiti nešto što ima svoju upotrebnu vrednost, a ujedno je i neočekivan poklon.

7. Šolja sa posvetom

Ovo je poklon koji je već postao uobičajen i mnogo puta viđen, ali vi možete izabrati neku neobičnu šolju i dati da na njoj odštampaju neke posebne reči vašeg deteta. Samim tim, šolja će postati poseban i vredan poklon koji će učiteljicu dugo podsećati na njenog đaka i ovaj Osmi mart.

Nadamo se da ste među našim predlozima pronašli neke koji su pun pogodak za ono što tražite. U svakom slučaju, volite svoje bake, majke, sestre, devojke, prijateljice i učiteljice, pa će svaki njihov dan biti poput Osmog marta.