Šta pokloniti ćerki za rođendan

Ko god ima decu, zna da se roditelj ostaje do kraja života i da nema nikakve veze da li vaša deca imaju dve, dvadeset ili pedeset godina, oni su i dalje vaša deca i vi se zbog njih brinete, ali i radujete. Na isti način ste ponosni na njih i kada naprave prve korake, kada diplomiraju, ali i kada oni postaju roditelji i brinu o svojoj deci. Možda im tada najviše i trebate.

Ako imate ćerku, ta veza je još jača, ali i još nežnija. Zato uvek želite da je nečim obradujete i pokažete joj koliko vam znači, koliko ste sretni što je ona u vašem životu i koliko je bezuslovno volite. Za iskazivanje ljubavi vam ne treba nikakav poseban povod, možete je pokazivati svakog dana kroz neke male poklone ili sitne i lepe geste, ali dolazak ćerkinog rođendana je ipak posebna prilika za to.

Samim tim što svake godine na taj dan slavite njen dolazak u vaš život, to je prilika i povod da joj nečim posebnim pokažete da mislite na nju, da je razumete i mnogo volite. Poklon uopšte ne mora biti skup, bitno je da je to poklon koji će za vašu ćerku imati posebnu simboliku i značenje.

Ćerka je ćerka i kada joj slavite drugi rođendan, i kada proslavljate onaj osamnaesti, a i kada je darujete za njen pedeseti rođendan, ali se pokloni u tim dobima bitno razlikuju. Svima je jasno da mala devojčica i zrela žena nemaju iste želje i potrebe. Naravno da je onda potrebno i poklone prilagoditi određenom dobu.

Naša lista predloga za rođendanski poklon ćerki je sastavljena tako da ide hronološkim redom, odnosno od poklona za devojčice, preko onih za tinejdžerke, pa sve do poklona za ćerke u ozbiljnim godinama. Nadamo se da će vam nešto od tih predloga predstavljati „pun pogodak“.

1. Kostim likova iz bajki

Nema te devojčice koja nije opčinjena nekim od likova iz bajki i koja ne želi da bude kao ti likovi. Naravno, najčešće se radi o nekim princezama nežnog srca ili junakinjama koje spasavaju svet, a ponekad su to i neki smešni likovi koji nas sve zabavljaju svojim ludostima. U svakom slučaju, svaka devojčica će biti presretna ako joj poklonite kostim omiljenog lika iz bajki i ako baš u tom kostimu bude dočekivala svoje goste na rođendanu. Bićete „najnajnajbolji“ roditelj na svetu tog dana. Za kasnije se već morate sami snalaziti.

2. Set dečje kozmetike

Koliko puta ste samo videli da vam je ćerkica uzela ruž za usne i da se njime namazala kako bi ličila na vas? Ili na neku poznatu ličnost koja joj je draga? Sigurno se to desilo mnogo puta jer deca obožavaju da oponašaju odrasle. Zamislite samo, kolika bi bila njena sreća da ima svoj lični set kozmetike koju joj niko ne bi branio da koristi. Upravo jedan takav dečji komplet joj možete pokloniti za rođendan i veoma je usrećiti.

3. Plišana igračka s porukom

U današnje vreme je moguće sve personalizovati, pa je to dobar način da svojoj ćerki priuštite samo njenu plišanu igračku koja će se razlikovati od svih drugih. Izaberite neku od igračaka koje mnogo voli, potrudite se da bude velika i dajte da na njoj ispišu poruku koju želite za svoju ćerku. Ta poruka može biti odštampana direktno na igračku, a može biti i na svilenoj mašni koju će igračka nositi. U bilo kojem obliku, igračka s posebnom porukom će veoma obradovati vašu ćerku.

4. Kućni ljubimac

Ako je vaša ćerka veliki ljubitelj životinja i već dugo vas moli da joj poklonite kućnog ljubimca, ovo je idealna prilika da joj ulepšate rođendan i učinite ga posebnim. Nabavite kućnog ljubimca kojeg odavno želi, rešite sve potrebne veterinarske stavke, stavite veliku mašnu na njega i usrećite svoju ćerku.

5. Kućica za lutke

Evo jednog poklona u kojem vaša ćerka može uživati sama, ali i sa drugom decom. Kućica za lutke će je okupirati na duže vreme i pomoći razvoju njene mašte dok je bude uređivala i izmišljala razne scenarije. Kada joj u goste dođu druga deca, moći će zajedno planirati zabavu i provoditi vreme u lepoj igri.

6. Mikroskop za devojčice

Ne znamo zbog čega su ovako nazvali ovaj mikroskop kada u njemu mogu uživati i dečaci, ali znamo da će ovakav poklon oduševiti vašu ćerku. Radi se o mikroskopu koji ima snažnu lupu i koji povećava stvari mnogo puta, a deca na njemu mogu posmatrati razne stvari i zabavljati se. Mogu stavljati vlati trave, delove voća, tkanine i slično kako bi videli uvećanu teksturu. Naravno, poklon je prikladniji za školsku decu, koja ponešto znaju o mikroskopu, nego za onu predškolsku.

7. Kreda u boji za kosu

Ovo je poklon kojim se mogu zabaviti i devojčice, ali i tinejdžerke, pa je svakako dobar izbor za vašu ćerku. Kredom je moguće obojiti kosu bez nekih štetnih efekata. Lako se ispire i pruža mogućnost za razne kombinacije u izgledu kose i boje. Za mlađi uzrast, to može biti dobra i smešna zabava, a za tinejdžerke je to cool izgled kojim će oduševljavati svoje društvo i privlačiti neophodnu pažnju.

8. Fen i pegla za kosu

Ćerke su uvek raspoložene za doterivanje i pravljenje frizura, to im je čak imperativ u određenom životnom dobu, pa je za rođendanski poklon odličan izbor neka dobra pegla za kosu sa raznim dodacima. Takođe, dobar izbor poklona za ovu priliku je i kvalitetan fen s mnogim dodacima. Ovo je poklon koji će sigurno biti maksimalno iskorišćen i na kojem će vam ćerka biti mnogo zahvalna.

9. Tornado šolja za tople napitke

Vrlo zanimljiva šolja za kafu, čaj ili mleko koja sama meša svoj sadržaj i to pritiskom na dugme. Ovo je jedan interesantan poklon koji će oduševiti i zabaviti vašu ćerku jer je vrlo neobično posmatrati kada šolja počne stvarati vrtlog u vašem napitku nakon što pritisnete dugme. Naravno, možete reći zbogom kašičici za mešanje kafe ili čaja i „mućkati“ svoj napitak kad god hoćete.

10. Bežične slušalice

Koliko ste samo puta poželeli da ne čujete muziku koju sluša vaša ćerka, a sada vam se pruža odlična prilika da jednim udarcem „ubijete dve muhe“. Nabavite bežične slušalice u nekoj lepoj nežnoj boji ili onoj koju voli vaša ćerka i poklonite joj ih za njen rođendan. Vi ćete biti mirni, ona oduševljena i svi sretni.

11. Pametni skuter

Ovo je jedan vrlo zanimljiv poklon koji će oduševiti vašu ćerku, pogotovo ako je tinejdžerka. Skuter izgleda kao neka igračka, a u stvari je vrlo moćan i može prilično brzo da se kreće. Podnosi veliku težinu, ne zauzima mnogo mesta, pa ga vaša ćerka može držati i u svojoj sobi. Ova sprava joj omogućava veliku mobilnost, a opet nije nešto na čemu će biti ugrožena dok ga vozi. Svakako će biti oduševljena ovim poklonom.

12. Kišobran koji menja boje

Ako imate ćerku koja nije ljubiteljica kiše, koja mrzi oblačno vreme i teško se odluči da izađe iz kuće po takvom vremenu, onda ćete je ovim poklonom usrećiti i oraspoložiti u vreme kiše. Poklonite joj kišobran koji menja boje kada se pokvasi i koji pod uticajem kiše postaje vrlo veseo i živahan. Takav kišobran mora nasmejati svaku osobu, ma koliko ona ne volela kišu.

13. Kozmetičko ogledalo u punoj veličini

Većina devojaka ima mnogo nakita, torbica i raznih stvari kojima upotpunjuje svoj izgled. Da bi proverile da li je sve na svom mestu, pomoći će im ogledalo u punoj veličini koje će držati u svojoj sobi. U ovom slučaju ne mislimo samo na obično veliko ogledalo, nego nam je na umu ogledalo koje se otvara celom dužinom i unutra pruža mogućnost skladištenja i čuvanja nakita, torbica i drugih dragocenosti. Ovakav poklon je pun pogodak za svaku ćerku.

14. Dnevnik s posebnom posvetom

Svojoj ćerki možete pokloniti lep kožni dnevnik na kojem ćete ugravirati poruku upućenu samo njoj od vas. To može biti i neki drugi materijal, zavisno od toga šta ona voli, ali je poenta u tome da će je taj dnevnik pratiti celog života i podsećati na vas. U njemu mogu biti čuvane razne uspomene i on može predstavljati veliku dragocenost u kasnijem životu.

15. Lančić s priveskom

Ukoliko je vaša ćerka fan horoskopa, astrologije i sličnih stvari, kupite joj kvalitetan lančić s priveskom horoskopskog znaka ili neke planete. Potrudite se da pronađete neobične priveske i da je time i iznenadite i obradujete, a i da pokažete kako je razumete i poznajete.

16. Kožni novčanik s odeljkom za mobilni telefon

Ovo je jedan i lep i vrlo praktičan poklon koji će se sigurno dopasti vašoj ćerki. Kožni novčanik sadrži mnoge pregrade i mesta za novac i kartice, a na prednjem delu ima poseban odeljak za mobilni telefon koji se zakopčava i tako sprečava ispadanje telefona iz novčanika. Sigurni smo da će vaša ćerka uživati u ovom lepom i praktičnom poklonu.

17. Lampa „zvezdano nebo“

Za lep i zvezdan ugođaj u devojačkoj sobi može biti zaslužna i lampa koja osvetljava sobu na poseban način i tako je pretvara u delić svemira. Pored toga što daje svetlo, ova lampa može stvoriti atmosferu beskrajnog mira koji imate kada noću posmatrate vedro i zvezdano nebo. Ovim poklonom ćete sigurno obradovati vašu ćerku.

18. Karte za koncert

Možda se čini kao „već viđen“ poklon, ali nikako nije bezazlen i nebitan. Ukoliko vaša ćerka dugo čeka da ode na koncert omiljene grupe ili izvođača, a koncert je u drugom gradu ili su karte mnogo skupe, ovo je prilika da je obradujete i omogućite joj da uživa u koncertu koji priželjkuje. Biće vam veoma zahvalna.

19. Rođendanska zabava

Poklon ne mora uvek biti neka konkretna stvar, može to biti i organizovanje lepe i zanimljive rođendanske zabave na kojoj  će biti neka iznenađenja. Sigurno bi vaša ćerka bila oduševljena da je iznenadite takvom zabavom i da joj taj dan priuštite tretman kao posebnoj zvezdi. Okupite njene prijatelje i organizujte zabavu kakvu joj nije imala.

20. 3D puzzle

Bilo da se radi o starijoj ili mlađoj ćerki, ovakav poklon je dobra ideja i može uneti mnogo zabave u svako društvo. Ako niste raspoloženi za više ljudi, puzzle možete slagati i sami, a njihov efekat je uvek smirujući i takav da izaziva ponos kada nešto složite do kraja. Ove slagalice su čak i lep predmet koji možete držati na komodi, pa će se vaša ćerka obradovati jednom takvom kompletu, posebno ako se radi o nekim likovima koje posebno voli.

21. Relaks vikend

 

Ukoliko imate ćerku koja je ozbiljnijih godina i koja je opterećena raznim obavezama, poklonite joj jedan opuštajući vikend u nekom SPA centru. Takav poklon će joj biti nešto što će do kraja iskoristiti samo ona i samo za sebe. Nakon obaveza koje je iscrpljuju, odlično će joj „sesti“ jedan relaks vikend koji je dobila na poklon. Takvo nešto se teško zaboravlja i sigurno mnogo ceni.

22. Putovanje

Ako vam vaš budžet dozvoljava da se „isprsite“, nemojte se zaustavljati na relaks vikendu, nego svojoj ćerki poklonite putovanje kakvo odavno priželjkuje. Sigurno postoji nešto što bi volela posetiti, neko mesto na kojem bi baš volela provesti nekoliko dana ili se negde dobro odmoriti i zabaviti. S obzirom da ste joj roditelj, sigurno su vam poznate njene želje oko takvih stvari, pa joj ih i ispunite ukoliko ste u takvoj mogućnosti. Sigurni smo da vam to ćerka neće zaboraviti.

23. Mobilni telefon

Bez obzira koliko joj je godina, vaša ćerka sigurno neće imati ništa protiv da dobije najnoviji model mobilnog telefona. Tome će se posebno obradovati ona ćerka koja je u tinejdžerskom dobu ili  malo starija od toga, ali ne verujemo da će se buniti ni ona koja je u zrelijim godinama. Tehničke stvari stalno napreduju i dolaze sa raznim novitetima, pa će jedna takva „spravica“ biti zanimljiv poklon i za vašu ćerku.

24. Ćebe za obući

Bila starija ili mlađa, svaka ćerka se u hladnim danima voli ušuškati u ćebence i uživati u svojoj kafi uz dobru knjigu, omiljeni časopis ili surfanje telefonom. Da se ne bi stalno morala pokrivati i nameštati ćebe, poklonite joj ćebe za obući koje ima rukave i vrlo je praktično. U njemu može hodati po kući, pa joj neće biti problem ni ako mora ustati da nešto dohvati, a stalno će joj biti toplo.

25. Aparat za kafu

Kada smo već kod ćebeta i ispijanja kafe, da biste postupak pripreme skratili i učinili lepšim, poklonite svojoj ćerki kvalitetan aparat za kafu i omogućite joj uživanje u omiljenom napitku kada god to poželi. Ovim poklonom će moći obradovati i ostatak svoje porodice kada se nađu na zajedničkom „kofi druženju“.

26. Šolja na kojoj se menjaju slike

U današnje vreme nije nikakav problem nabaviti šolju na kojoj se mogu postaviti lične fotografije i još postići da se te fotografije izmenjuju kako se menja nivo vruće tečnosti u šolji. Izaberite neke fotografije koje su vam posebno drage i koje imaju sentimentalnu vrednost za vašu ćerku, pa dajte da vam ih preslikaju na jednu ovakvu šolju, a onda njome iznenadite i obradujte svoju miljenicu. Svako ispijanje kafe, čaja ili nekog drugog toplog napitka će izazvati osmeh i navalu lepih emocija kod vaše ćerke.

27. Tašna i cipele

Koliko god to zvučalo uobičajeno kao poklon, sigurni smo da uvek postoje neke cipele koje bi baš lepo upotpunile neku odevnu kombinaciju vaše ćerke ili bi to mogla učiniti neka nova tašna. Zato se nemojte ustručavati da svojoj ćerki poklonite cipele ili tašnu, a možda i oboje, za njen idući rođendan. Obratite pažnju koje je cipele merkala u izlogu ili koju je tašnu duže zagledala i obrtala  u rukama, pa joj upravo to spakujte kao rođendanski poklon.

28. Kozmetički kofer

Svaka žena ima dovoljno kozmetičkih sredstava da joj svakako treba neko manje koferče da to sve ponese kada negde ide. Ili da to sve drži na jednom mestu u svojoj kući. Zato je kozmetički kofer vrlo praktičan, a i lep poklon koji bi mogao usrećiti i obradovati vašu ćerku. Konačno će moći svu svoju kozmetiku imati na okupu i neće joj uvek nešto faliti kada se doteruje.

29. Komplet posuđa

Lep komplet posuđa će sigurno obradovati ćerku koja je u ozbiljnijim godinama i koja sama vodi svoje domaćinstvo. To je nešto što svaka žena voli da ima i čime se rado hvali kada joj dolaze prijatelji koje želi lepo da ugosti. Upravo zato nećete pogrešiti ako svojoj ćerki poklonite jedan lep i kvalitetan komplet posuđa.

30. Kurs ikebane, grnčarstva, slikarstva, plesa

Ukoliko vaša ćerka želi da isproba nešto novo i zanimljivo u životu, moguće je da bi uživala u pohađanju nekog zanimljivog i kreativnog kursa. Platite joj jedan od kurseva izrade cvetnih aranžmana ili izrade predmeta od gline, možda slikarstva ili plesa. Vi najbolje znate kakvi su afiniteti vaše ćerke i šta je to što bi je od ovoga zaista obradovalo.

Koji god poklon da izaberete, ne zaboravite da je to vaša ćerka i da joj od tog poklona mnogo više znači i treba vaša ljubav i razumevanje, bila ona mala devojčica ili zrela žena.