Šta pokloniti sinu za rodjendan – 30 ideja

Ima li veće sreće i većeg slavlja od onog kada muškarcu jave da je postao otac i još da je dobio sina. To uzbuđenje i taj ponos je neprevaziđen. Kako vreme prolazi, ponosni tata se svim silama trudi da usreći svog mezimca i da mu na razne načine udovolji. Mama je, naravno, uvek tu kao neko bez koga se ne može i ko je prva linija nežnosti i podrške, ali tata i sin imaju posebnu vezu.

Upravo zato je svaki rođendan muškog potomka poseban događaj i potrebno je izabrati najbolji poklon za taj dan. Kako dete raste i pokloni se menjaju, pa nije svejedno da li sin ima tri-četiri godine, da li je u tinejdžerskom dobu ili je već oženjen i ima svoju porodicu. Kroz svo to vreme njegovog života, uvek je najvažnija ljubav i podrška koju mu roditelji pružaju, druge stvari su sporedne, ali nije nevažno da tog posebnog dana svog mezimca obradujete nečim lepim i nečim što za njega ima posebno značenje.

Svaki roditelj najbolje poznaje želje svog deteta, pa će zato moći pretpostaviti šta je to što bi mnogo usrećilo njegovog mezimca. Međutim, ponekad se desi da nismo sigurni šta pokloniti ili gde to potražiti, pa se zato nađemo na pravim mukama.  Najčešće je to slučaj kada su sinovi već porasli, posebno kada se nađu u tinejdžerskom dobu i kada postaju zatvoreni prema svojim roditeljima. Zrelo doba njihovog sina je već malo lakši period za roditelje, ali i ono zna ostavljati dileme.

Ukoliko ste u jednoj od takvih nedoumica, pogledajte našu listu predloga rođendanskih poklona za sina i sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara. Listu smo formirali hronološki, od poklona za dečake, preko onih za tinejdžere do poklona za sinove u zrelom dobu.

1. Kostim nekog superheroja

Svako dete je zaluđeno crtaćima, bajkama i uopšte svetom fikcije u kojem može da proživljava sve što se nalazi u njegovoj bujnoj mašti. Izgradnju i dopunjavanje te mašte uveliko potpomažu likovi superheroja koje deca redovno sreću u medijskom sadržaju. Baš zbog toga bi vašeg mezimca mnogo obradovalo kada bi za rođendan dobio kostim nekog od tih junaka. Vi najbolje znate ko mu je posebno drag i važan, pa nabavite takav kostim i usrećite svog mališana. Sigurno ćete taj rođendan provesti slušajući srećno vrištanje i akciju heroja u ulozi vašeg sina.

2. Trampolin

Većina dece je puna energije i nikada neće da idu na spavanje. Kako biste im istrošili tu energiju, a da se oni pri tome baš dobro zabave, nabavite im trampolin i pustite ih da skaču do mile volje. Posebno će biti efektno ako takav poklon stigne baš na rođendan i vaš mezimac postane glavna zvezda među svojim drugarima.

3. Dečji alat za popravke

Svako dete voli da oponaša odrasle, a u tome posebno uživa dečak koji oponaša svog tatu. Tata je, naravno, najbolji i najveći na svetu i sve može, a posebno dobro popravlja stvari svojim alatom. Kada bi vaš sin dobio jedan takav alat kojim bi mogao „popravljati kvarove“, njegovoj sreći ne bi bilo kraja. U prodavnicama postoji veliki izbor dečjih igračaka sa ovom tematikom, pa vam, nikako neće biti problem da izaberete set koji je najbolji za vašeg mezimca.

4. Golovi za mali fudbal

Fudbal je najčešći sport koji dečaci upražnjavaju i koji posebno vole. Ako živite u kući i imate dvorište, nabavite svom sinu male golove i postavite ih na travu u neki deo dvorišta koji je prikladan za dečju igru. Sigurno će vaš mališan jedva čekati da daje golove u društvu s vršnjacima ili u igri sa svojim tatom. Ovakav poklon će oduševiti svakog dečaka.

5. Električni automobil za decu

Ukoliko ste u mogućnosti, nabavite svom sinu dečji automobil koji se pokreće na električni pogon. Laki su za održavanje, akumulator punite po potrebi, a deci pružaju odličnu zabavu. Najbolje od svega je što dete u igri može biti vozač koji obezbeđuje prevoz svojim drugarima jer vozilo poseduje dva mesta za vožnju. Sigurni smo da ćete ovakvim poklonom veoma obradovati svog sina i pružiti mu osećaj da je „veliki“.

6. Dres s imenom omiljenog igrača

Većina dečaka ima svog omiljenog igrača, bilo da je to nešto što su „prepisali“ od tate ili se baš njima neki igrač posebno sviđa, pa bi zato bilo lepo da svom sinu poklonite dres s imenom tog igrača. Možda možete nabaviti i još nešto od opreme koju taj sportista koristi, pa sve to zajedno pokloniti sinu za rođendan. Biće vam veoma zahvalan što ste ga na taj način obradovali.

7. Sobni koš

Kada malo porastu, dečaci vole dosta vremena provoditi s drugarima na sportskom terenu ili sami u svojoj sobi. Kako biste im pružili još dodatne zabave koja je potpuno cool kada im društvo dođe u posetu, nabavite sobni koš i poklonite ga svom sinu. Možda baš i nećete uživati u buci koju će pri tom praviti, ali nešto morate i pretrpeti da biste usrećili vlastitog naslednika.

8. Električni pikado

Pikado je igra koju igraju i mlađe i starije osobe, pa će jedan takav poklon dugo biti korišćen u sobi vašeg sina. Električni pikado je posebno zanimljiv jer automatski javlja poene i broj pogodaka, pa nema nikakve sumnje ko je šta postigao, a pri tome ne zauzima mnogo mesta. Dobar je izbor i za grupnu zabavu i za samostalno vežbanje ili samo oslobađanje od stresa. Svakako je odličan izbor poklona za vašeg sina.

9. Pametni sat

Evo jednog poklona koji momci rado koriste i koji će ih „podići“ na lestvici njihovih drugara. Tehničke stvari su u stalnom napredovanju, pa više uopšte nije dovoljno imati običan sat dobre marke, nego je potrebno koristiti pametni sat koji svašta može. Naročito je to cool poklon za jednog sina koji je tinejdžer i koji će tako biti u trendu. Dakle, ulepšajte rođendan svog sina poklonom u vidu pametnog sata.

10. Konzola

Ukoliko je vaš sin u tinejdžerskom dobu ili je onaj koji ima više godina, ali obožava igrice, poklonite mu dobru konzolu i usrećite ga maksimalno. S obzirom da su tinejdžeri stalno ili za računarom, s mobilnim telefonom ili igraju igrice, ovim poklonom ćete mu dati ono što svakako najviše voli i najviše koristi. Bićete posebno super roditelj i sin će vas još više voleti.

11. Zvučnici u boji

Većina mladih ljudi mnogo sluša muziku i voli da je sluša glasno, pa su im za to neophodni jaki zvučnici. Da biste usrećili svog sina na njegov rođendan, poklonite mu super zanimljive zvučnike koji menjaju boju ovisno o jačini  muzike i tako stvaraju odličan vizuelni efekat. Ovakav poklon će sigurno oduševiti vašeg sina, ali je pitanje koliko ćete vi želeti biti prisutni kada te zvučnike bude koristio u svojoj sobi. Ali, izdržite i ostanite super roditelj do kraja.

12. Mobilni telefon ili laptop

Nema nikakve potrebe da posebno opisujemo ovaj poklon. Jasno vam je koliku važnost imaju i mobilni telefon i laptop u životu mladića ili čak zrelije osobe, pa vam ostaje samo da vidite koliki vam je budžet i da li možete svom sinu priuštiti najnoviji model ovih „spravica“. O njegovoj sreći i zadovoljstvu zbog dobijanja takvog poklona, ne trebamo ni govoriti.

13. Karte za utakmicu ili koncert

Uvek postoji neka posebno važna utakmica ili posebno važan koncert na koji bi vaš sin želeo otići, a rođendan je odlična prilika da mu tu želju i ispunite. Potrudite se da nabavite karte za neki od tih događaja i da ih predate svom sinu u vidu poklona za rođendan. Sigurni smo da će vam biti zahvalan i da će ceniti vaš trud, posebno ako se radi o kartama koje su prilično skupe ili se teško nabavljaju.

14. Navigacija za automobil

Koliko god su muškarci zaluđeni sportom, toliko su zaluđeni automobilima, a možda čak i više. Stalno glancaju i „maze“ svog automobilskog ljubimca, kupuju mu raznu opremu i podižu vrednost pred svojim drugarima. Upravo zato je odličan izbor poklona za rođendan vašeg sina neka dobra navigacija koja će se odlično uklopiti u njegov automobil. Njega ćete oduševiti, a vi ćete moći uživati u sreći i zahvalnosti vašeg mezimca.

15. Rođendanska zabava „za odrasle“

Ukoliko je vaš sin u odraslom dobu i sve mu je „jasno“ oko muško-ženskih odnosa, za rođendan mu možete organizovati zabavu na kojoj će biti svi njegovi drugari i koja će kao vrhunac zabave imati striptizetu koja iskače iz rođendanske torte od kartona. Naravno da takvo nešto uvek gledamo u filmovima u kojima se slavi momačko veče, ali vi nemate nikakvog razloga da čekate venčanje vašeg sina da biste ga iznenadili ovakvim poklonom. Možete to organizovati baš za ovaj rođendan.

16. Pokloni s aktuelnom tematikom

Ukoliko vaš sin voli Harija Potera, Zvezdane ratove ili neke druge aktuelne stvari, nabavite mu neke predmete koji u sebi sadrže elemente onoga što voli i što će ga podsećati na omiljene likove iz tih filmova. Možete mu pokloniti, na primer, toster u obliku kacige iz Zvezdanih ratova ili „čarobne štapiće“ iz Harija Potera. Ukoliko se malo potrudite, pronaći ćete još mnogo stvari s aktuelnim temama koje vaš sin voli i time ga mnogo obradovati.

17. Putovanje na Mundijal

Ako imate sina koji je vatreni ljubitelj fudbala, sigurno mu je jedna od želja da ode na Svetsko prvenstvo u fudbalu. S obzirom da mu se bliži rođendan, kao odličan poklon za taj dan bilo bi putovanje na jedan takav događaj. Naravno, ukoliko ste u mogućnosti da poklonite ovakav put, vaš sin će biti oduševljen vašim poklonom i vrlo dugo će ga pamtiti.

18. Ruksak sa solarnim punjačem

Bilo da vaš sin ima tinejdžerske godine ili je u zrelijoj dobi, ovakav ruksak će mu dobro doći. To je vrlo praktičan predmet koji u svom sastavu ima solarni punjač, USB priključak, blutut i još mnogo toga što je potrebno modernom čoveku. Dimenzije su mu takve da u njega može stati i laptop, pa je i to pozitivna stavka. U svakom slučaju, vaš sin će sigurno pronaći mnogo razloga i načina da koristi ovaj ruksak.

19. Pijani rulet

Kako biste nasmejali i oraspoložili vašeg sina i njegovo društvo, poklonite mu „pijani rulet“ za rođendan. Ovaj rulet ima čašice s brojevima i kada ga zavrtite, kuglica kaže koji broj/čašica treba da popije svoje piće. Naravno da u čašicama ne mora biti alkohol, može to biti neko bezazleno piće. Od samog društva zavisi kako će tu igru igrati, a vi ste svoj deo odradili i dali im zanimljivu ideju kroz ovaj poklon.

20. VR naočare

U današnje vreme sve vrvi raznim tehničkim stvarčicama i izumima, pa je sasvim logično da takvo nešto poklanjate svom odraslom sinu. Virtualne naočare su izvor zabave i svi koji su ih koristili se s tim slažu. Zato nabavite jedne takve naočare i poklonite ih svom sinu za rođendan.

21. Električni romobil

Ako ste u dilemi šta da poklonite odraslom sinu, električni romobil bi mogao biti rešenje vašeg problema. Ovo je prevozno sredstvo koje sve više koriste i studenti i zaposleni ljudi, a predstavlja prilično praktičan način da se probijete kroz gradsku gužvu i brzo dođete tamo gde ste pošli. Vaš sin će se sigurno prijatno iznenaditi i vrlo obradovati ovom poklonu.

22. Zidni šah

Kada imate sina koji je ljubitelj šaha, možete mu za rođendan pokloniti neobičan zidni šah koji će ga obradovati svojom originalnošću i praktičnošću u isto vreme. Lako ga možete nabaviti na Amazonu i unapred sve isplanirati, kako biste spremni dočekali taj radosni dan kada ćete iznenaditi svog sina ovim nesvakidašnjim poklonom.

23. Dron

Ukoliko ste u mogućnosti, poklonite svom sinu dron kojim će snimati razne lokacije iz raznih uglova i na taj način se zabavljati zajedno sa porodicom ili svojim društvom. Ove tehničke sprave su sve češće u upotrebi i nije nikakvo iznenađenje kada ih negde vidimo. Vašeg sina će sigurno obradovati razne mogućnosti koje će mu vaš poklon pružiti.

24. Bademantil

Sigurno ste upoznati s tim kojeg junaka ili koju tematiku vaš sin baš voli, pa se potrudite da pronađete bademantil s tim likovima ili tom tematikom i da mu ga poklonite za rođendan. Svako jutro, dok bude ispijao jutarnju kafu, ili svaki put nakon tuširanja, vaš sin će moći uživati u mekoći i udobnosti bademantila koji ste mu poklonili, a sve to će biti ulepšano i naglašeno omiljenim likovima i značenjem.

25. Podloga za laptop

Stalna upotreba laptopa je dovela do toga da se na tržištu masovno pojave podloge za laptop i to je zaista dobra „pojava“. Ima ih raznih oblika i s raznim dodacima, ali sve umnogome olakšavaju držanje laptopa i pomoćnih stvari oko njega. Izaberite onu koja bi po svemu mogla najbolje odgovarati potrebama vašeg sina i poklonite mu je za rođendan. Sigurno će vam biti zahvalan.

26. Nakit

Koliko god da ovaj poklon izgleda „već viđen“ i običan, on to uopšte ne mora biti. Svom sinu možete pokloniti lep i kvalitetan lančić sa neki priveskom koji za njega ima posebnu simboliku ili je ima za vas i njega zajedno. Takođe, možete mu pokloniti dobar ručni sat ili možda džepni sat, ako bi mu se to više dopalo. Naravno, u opciji su i muško prstenje kao i narukvice. Ugravirajte posvetu i obradujte svog sina ovom uspomenom na vas.

27. Odeća i obuća

U slučaju da ste i vi i vaš sin osobe koje najviše cenite klasične vrednosti i takve poklone, možete se opredeliti da svom sinu za rođendan poklonite kvalitetne i lepe kožne cipele ili neku dobru i skupu košulju čiji model odgovara ukusu vašeg sina. S ovim poklonom nikada nećete pogrešiti jer je to nešto što nikada ne izlazi iz mode.

28. Knjiga

Evo još jednog bezvremenog poklona koji uvek nađe svoju primenu i put do korisnika. Kao i sve druge ljude, i vašeg sina sigurno zanimaju neke životne oblasti o kojima je moguće nabaviti dobru i zanimljivu knjigu. Potrudite se da pronađete neke retke stvari pretočene u oblik knjige koje će vaš sin mnogo ceniti. Lepo je spakujte, napišite posvetu i obradujte svog sina ovim poklonom.

29. Roštilj i pribor za roštilj

Većina muškaraca voli da bude roštilj-majstor, pa je to praktičan i lep poklon, ako i vaš sin spada u tu grupu ljudi. Kupite mu roštilj koji odgovara prostoru u kojem će ga koristiti, a možete dodati i neke delove opreme za taj roštilj. Nakon toga, preostaje vam samo da nabavite meso koje ćete roštiljati i rođendanska zabava može da počne.

30. Omiljena hrana

Ukoliko ste tokom godina iscrpili skoro sve ideje za rođendanski poklon vašeg sina ili je on već nabavio sve što želi da ima, poklonite mu omiljenu hranu koju ne jede često. Svaka osoba ima neku vrstu hrane kojoj se posebno raduje i koju joj neko naročito lepo sprema. Napravite paket od te hrane, sve lepo aranžirajte i usrećite svog sina za njegov rođendan.

Nadamo se da ste među našim predlozima našli one koje možete iskoristiti da obradujete vašeg sina i da mu ulepšate rođendan. Bio on mali dečak ili zrela osoba, pokažite mu da ga mnogo volite i da ste ponosni na njega, to će mu sigurno biti najvažnije, a poklonu će se svakako obradovati jer dolazi od vas.