Najbolje ideje za poklon za godišnjicu braka

U stresnim i teškim vremenima gde svako gleda samo sebe i svoje interese, gde želi sve brzo i odmah, jako je teško ostati u dugogodišnjoj vezi ili braku. Kada se tako nešto ipak desi i brak traje godinama, potrebno ga je „nagraditi“ obeležavanjem godišnjica.

Svaka nova zajednička godina u bračnoj zajednici predstavlja razlog za slavlje i pokazuje da su supružnici na pravom putu.

Da bi ta slavlja i obeležavanja godišnjica bila potpuna, potrebno je pronaći prikladne poklone za godišnjicu braka. Naravno da se pokloni razlikuju zavisno od toga da li ih supružnici poklanjaju jedno drugome ili te poklone dobijaju od drugih ljudi.

Kako bismo vam pomogli da ulepšate slavlje svojih prijatelja i dragih ljudi, ili da taj dan ulepšate jedno drugom, nudimo vam mnogo dobrih ideja za poklone povodom godišnjice braka.

1. Torta

Kakva bi to proslava bila da na njoj nema torte? Potpuno je nebitno da li će je slavljenici iseći u društvu uže porodice ili sa brojnim gostima. Bitno je da taj čin obave sa dragim ljudima i da „zaslade“ godišnjicu ukusnom i lepom tortom. Naručite da vam je izrade u obliku srca, na više spratova ako je veći broj gostiju pozvan, da ispišu lepe želje i obradujte slavljenike. Ako ste i sami majstor poslastičarskog zanata, pustite mašti na volju i iznenadite drage ljude.

2. Večera

Godišnjica braka je odlična prilika da svom partneru pripremite ukusnu i svečanu večeru ili da rezervišete sto u nekom restoranu i tamo zajedno proslavite. Omiljena muzika i hrana upotpuniće ovaj bitan događaj na najbolji način.

3. Drvo braka

Osmislite i izradite drvo braka po uzoru na porodično stablo. U ovom slučaju, grane će predstavljati protekle godišnjice, mesta gde ste ih proslavili, ljude sa kojima ste ih obeležili i slično. Ovakav poklon možete pokloniti roditeljima ili svojim prijateljima kao lep emotivan podsetnik na bračne godine koje su za njima. Naravno, drvo braka možete pokloniti i jedno drugome i time pokazati da se svega sećate i koliko vam te godišnjice znače.

4. Spisak razloga

Svaka žena i svaki muškarac su imali neke razloge zbog kojih su zavoleli baš tu osobu i odlučili da s njom grade porodicu i provedu život. Kako godine prolaze, život nas „stavlja u mašinu“, počinjemo uzimati zdravo za gotovo partnere sa kojima delimo svakodnevnicu i potiskujemo negde razloge zbog kojih smo ih zavoleli. Godišnjica braka je pravi trenutak da se prisetimo tih razloga i da ih ponovo kažemo partneru. Ispišite ili odštampajte sve ono što volite i cenite kod bračnog druga, maštovito dekorišite, uokvirite ili osmislite drugačiju formu. Partner će vas sigurno još više voleti.

5. Odevni predmeti

Svečana haljina ili odelo za muža je odličan izbor poklona za ovu priliku. Ako tome dodate i cipele, bićete potpuno spremni za odlazak na večeru ili veću proslavu. Samo povedite računa o željama i ukusu slavljenika i imaćete pravi poklon.

6. Putovanje

Malo zajedničke samoće i mira za dugogodišnje bračne partnere može biti pravi blagoslov. Ne pruža se svaki dan prilika da se odmaknu od obaveza i svakodnevne rutine. Ako vam finansije dozvoljavaju, uplatite neko lepo putovanje roditeljima, svojim prijateljima ili radnim kolegama za njihovu godišnjicu braka. Naravno, to isto možete i sami pokloniti sebi i svom partneru povodom ovog datuma, ako ste u mogućnosti.

7. Bon za relaksaciju

Odličan izbor poklona za radne ljude i prilika da se zajedno opuste i posvete jedno drugom. Odlazak u neki spa centar, odmor i zajednički provedeno rasterećeno vreme, biće neprocenjiv poklon.

8. Kurs nekih veština

Mnogo je bračnih partnera koji uživaju u istim aktivnostima. Ovo je prilika da im poklonite kurs iz oblasti neke od tih aktivnosti. Bez obzira da li su dobri poznavaoci određene tematike ili ne, uvek se mogu dodatno usavršavati i nadograđivati. Tako im možete pokloniti kurs kuvanja, baštovanstva, izrade cvetnih aranžmana, slikarstva, plesa ili bilo čega drugog što će ih razveseliti.

9. Šolje „gospođa i gospodin“

Naručite personalizovane šolje za čaj ili kafu sa natpisom „gospođa (ime slavljenice)“, a tako i za gospodina slavljenika ili tražite da ispišu neki šaljivi tekst ispod njihovih imena. Ovakav poklon će sigurno razveseliti i nasmejati vaše prijatelje.

10. Kuhinjski roštilj

Sa ovakvim poklonom, niko ne mora čekati lepo vreme da raspali roštilj. Miris pravog roštilja može obradovati sve njegove ljubitelje i u sred zime. Ovaj poklon je namenjen za upotrebu u zatvorenom prostoru, kako mu i ime kaže, ali ga možete izneti i vani čim vam vreme to dozvoli. Bilo da su u pitanju samostalni obroci ili zajednička druženja sa prijateljima, uživanje je zagarantovano.

11. Set posuđa

Obradujte svoje prijatelje, roditelje ili radne kolege kvalitetnim setom za ručavanje. Ukusno dekorisani tanjiti, šolje i escajg ulepšaće svaki sto, a pogotovo onaj postavljen za proslavu godišnjice braka. Iznenadite ih ovim posuđem i, možda, nekom večerom uz to.

12. Medalja i diploma

Brakovi koji imaju dugogodišnji staž, zaista zaslužuju medalju. I oni najsretniji su sigurno nailazili na razna iskušenja, pa je potrebno odati im priznanje na izdržljivosti i očuvanju takvog braka. Kupite u radnjama medalje i diplome namenjene ovakvim događajima i nasmejite i obradujte vaše slavljenike. Ili jedno drugo.

13. Nakit

Ovo je poklon sa kojim nema greške. Nakit je nešto što se uvek može koristiti, bez obzira na godine i pol. Ako poklanjate dami, ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje…sve dolazi u obzir. Obratite samo pažnju na ukus i želje slavljenice, pa u skladu s tim i birajte. Muškarcu uvek možete pokloniti kvalitetan sat, dugmad za košulju ili muški prsten. I ovde je, naravno, potrebno voditi računa o ukusu onoga kome poklanjate.

14. Ekstravagantni upaljač

Ako se radi o pušaču, upaljač je siguran poklon. Izaberite luksuzniji model, dajte da se ugravira datum i posveta, lepo upakujte i poklonite uz flašu vina. Ovo je nekako više muški poklon, ali jednako dobar može biti i za damu ako izaberete „nežniji“  upaljač ukrašen detaljima.

15. Spotify ili Google Play pretplata

Sve što radimo, lepše je i lakše uz muziku. A najlepše je kad svu omiljenu muziku imamo na jednom mestu. Ovakav poklon možete darovati i roditeljima ili prijateljima.

16. Ljubavne praline

Mnogo je načina da izrazimo ljubav u braku, a jedan od njih je i kutija ljubavnih pralina. Ukusno i dekorativno izrađene poslastice u obliku malih srca, jestivo oslikane i ispisane, mame osmeh i zahvalnost.

17. Buket od medenjaka

Naručite buket od medenjaka i obradujte voljenu osobu. Ovi medenjaci se izrađuju po željama naručilaca, sa likovima i oblicima koje oni žele. Vi znate šta je specifično za vama dragu osobu, pa to i tražite da napišu i oblikuju. Može to biti srce, maca, motor, knjiga, laptop, kozmetika i slično. Mogućnosti su velike, na vama je da tražite.

18. Seksi veš

Godišnjica braka je odlična prilika da se ožive i razbuktaju bračne strasti. Pomoć u tome je sigurno i neki lep komplet seksi veša. Izaberite neobičan set kakav do sada niste imali i uživajte u zajedničkom isprobavanju istog. Bračni partneri najbolje znaju šta vole i šta da poklone jedno drugom.

19. „Borat“ kupaći

Ako volite šalu i luckaste igre, poklonite svom partneru kupaći kostim u stilu Borata. Ovo će ga sigurno nasmejati, a i vi ćete uživati u toj šali.

20. Majica sa provokativnim natpisom

Bračni partneri imaju to pravo i slobodu da jedno drugom poklanjaju stvari koje nisu za tuđe oči nego za internu upotrebu. A kad je već tako, mogu se opustiti i za godišnjicu braka pokloniti nešto izazovno i „ludo“.

21. Album sa slikama

Izaberite fotografije koje imaju posebno značenje za ljude kojima ih darujete, popunite album i obradujte ih. U skladu sa njihovim ukusima, album može biti od prirodne kože, jute, prerađenih materijala i slično. Hronološki složite fotografije i ispričajte lepu zajedničku priču.

22. Video snimak

Ako imate priliku da pronađete snimke iz doba upoznavanja i druženja slavljenika, pa tome dodate detalje sa svadbe i ranijih godišnjica, možete napraviti zanimljiv video snimak podsećanja na godine zajedničkog života. Ovo je poklon koji ima posebnu sentimentalnu vrednost i zato će vam slavljenici biti veoma zahvalni.

23. Posteljina

Kupite ili sašijte kvalitetnu i lepu „ljubavnu“ posteljinu sa brojem godišnjice koju proslavljaju i iznenadite slavljenike.

24.Peškir za dvoje

Veliki pamučni peškir na kojem je njena strana iscrtana na dve trećine peškira, a njegova na jednoj trećini, biće i zabavan i praktičan poklon. Bračni partneri ga mogu koristiti na letovanju ili nekom drugom odmoru.

25. Set za vino ili skupoceno vino

Pribor za otvaranje flaša i čuvanje pića, spakovan u simpatičnu kutiju u obliku boce vina, praktičan je i lep poklon za godišnjicu braka. Slavljenici će moći uživati u ovom poklonu kad god požele da se opuste uz neko piće ili kad im dođu gosti.

26. Veliki kuvar

Veliki nacionalni kuvar , vaše ili tuđe zemlje, mogao bi biti odličan poklon za godišnjicu braka ako su slavljenici zaljubljenici u kuvanje. Sabrani recepti na jednom mestu, upotpunjeni bogatim ilustracijama, ni jednog kuvara ne mogu ostaviti ravnodušnim.

27. Unakrsni horoskop

S obzirom koliko su popularne emisije o horoskopu i predviđanju sudbine, mogao bi biti zanimljiv poklon izraditi jednu takvu „sudbinsku“ kartu slavljeničkog  bračnog para, ali sa komičnim sadržajem. Pošto su vam to prijatelji i dobro ih poznajete, lako ćete ubaciti neke “buduće“ smešne   situacije u kojima bi se „trebali“ naći.

28. Zahvalnost roditeljima

Ako vaši roditelji imaju bogat bračni staž, vi onda imate mnogo materijala iz zajedničkog života na kojem im možete biti zahvalni: na brizi za vas, na trudu i pomoći kad god vam je trebala, na podršci i razumevanju, na svakodnevnom iskazivanju ljubavi…Potrudite se da saberete sve te reči zahvalnosti u jedno delo i lepo ga uobličite. Može to biti mala knjiga, pano, pesma, album s rečenicama i slikama…šta god vam se učini prikladno. Roditelji će sigurno biti ganuti do suza i ovu godišnjicu će dugo pamtiti.

Godišnjica braka je poseban događaj i svakako ga treba prikladno obeležiti. Pored poklona koji ćete poneti, potrudite se da odate priznanje zajedničkom životu dvoje ljudi koji su, pored svih životnih teškoća i izazova, još uvek skupa.