Pokloni za kamiondžije ili vozače kamiona (IDEJE)

Skoro je nemoguće da u svom bližem okruženu nemate nekog kamiondžiju. Velika većina ljudi ima rodbinu, prijatelje ili komšije koji voze kamion i od toga žive. Samim tim se pojavljuje i potreba da u određenim prilikama te svoje kamiondžije obradujete nekim poklonom.

Zavisno od toga da li poklon birate za kamiondžiju koji vam je bračni partner, otac, brat ili je neko od prijatelja, poklon će biti ličniji ili uopšteniji. Međutim, u svakom slučaju ćete želeti da taj poklon ima veze sa prostorom u kojem vaš kamiondžija provodi najviše vremena, a to je kamion. Ili da jasnije kažemo: njegovo mezimče.

Ukoliko ne znate šta da poklonite svom kamiondžiji, već ste ranije „ispucali“ sve dobre ideje kojih ste mogli da se setite i sad vam nedostaje „kamiondžijske“ inspiracije, pogledajte predloge koje vam nudimo i pronađite nešto što će odgovarati vašoj dragoj osobi.

1. Torbica ili fascikl za dokumente

Vozaču kamiona je uvek potrebno mnogo više dokumenata nego vozaču putničkog automobila jer mora imati određene otpremnice, putne naloge, narudžbenice, dozvole i slične stvari, a sve to pored onih klasičnih registracijskih dokumenata koji se podrazumevaju za svako vozilo. Zato je vrlo praktično da vozač kamiona ima torbicu ili fasciklu posebno namenjenu držanju dokumenata. Na taj način je sve na jednom mestu i nema zbrke kada zatreba neki dokument. Nabavite jednu ovakvu torbicu i njome obradujte svog kamiondžiju.

2. Mala lopata, gumena prostirka i rukavice

U kamionu je uvek potrebno imati određeni alat koji će pomoći da se reše iznenadni problemi. Jedna od takvih situacija je i kada preko noći napada mnogo snega. Uz pomoć male lopate i rukavica, vaš kamiondžija će lako otkopati sneg i osloboditi svoje točkove. Gumena prostirka mu može dobro doći u slučajevima kada zbog nečega treba leći ispod kamiona, da otkloni kvar ili nešto drugo. Svakako nećete pogrešiti ako jednom kamiondžiji poklonite ovakve stvari.

3. Termos boca

Ovo je poklon o kojem ne moramo ništa posebno pisati. Jasno je da je uvek dobrodošla topla kafa ili čaj kada su u pitanju duge vožnje i da je termos boca odlično pomagalo u tim slučajevima. Izaberite termos bocu u omiljenoj boji vašeg kamiondžije ili na njoj odštampajte i zalepite neke motive vezane za kamion. To će sigurno popraviti raspoloženje vašeg vozača.

4. Ćebe i jastučić

U životu jednog kamiondžije, odmor i pauza često znače dremanje unutar kamiona, a za takve prilike je uvek dobrodošlo manje ćebe i jastučić uz njega. Zato izaberite neko simpatično ćebe, dodajte još simpatičnije jastuče, sve lepo spakujte i obradujte svog dragog kamiondžiju.

5. Navigacija

Ukoliko vam nije problem izdvojiti odgovarajuća sredstva, poklonite dragom kamiondžiji navigaciju za kamion. To je nešto što mu je neophodno u toku vožnje na dužim relacijama i nešto što bi svakako morao sam nabaviti. Uz vaš poklon će mu vožnja biti mnogo lakša, a i navigacija će ga uvek podsećati na vas.

6. Mini frižider ili rashladna torba

Na svakom putovanju je od velike koristi mini frižider ili prostrana rashladna torba. Na taj način će dosta namirnica ostati sačuvano od kvarenja, a i mnoga pića će leti biti daleko prijatnija ako su ugodno rashlađena. Dakle, ne možete pogrešiti ako svom kamiondžiji poklonite rashladnu torbu ili mini frižider i tako obogatite prostor njegovog kamiona.

7. Auto-usisivač

Naravno da je dobra higijena unutar kamiona imperativ ako se uzme u obzir da taj kamion predstavlja i prostor za hranu i prostor za spavanje. Zbog toga je odličan izbor poklona za jednog kamiondžiju praktičan auto-usisivač. Ovakav aparat ne zahteva mnogo skladišnog prostora, lako se njime rukuje i vrlo je prikladan za manevrisanje u skučenim prostorima. Verujemo da ćete ovakvim poklonom obradovati svog dragog vozača.

8. Privesak za ključeve „kamion“

Simpatičan poklon za vašeg kamiondžiju može biti i privesak za ključeve u obliku kamiona ili u obliku masivnog šlepera. Takav privesak često ima i neke druge funkcije kao što su, na primer, mala svetiljka, nožić koji se izvlači iz kućišta priveska ili mala olovka koja je uvek pri ruci. S dodacima ili ne, ovaj privesak je simpatičan poklon za jednog kamiondžiju i s njim sigurno nećete pogrešiti.

9. Majica s natpisom

Kao i za bilo koga drugog i za kamiondžiju postoji majica sa duhovitim natpisom pa nema razloga da i vi ne izaberete jednu takvu i da njome ne nasmejete svog vozača kamiona. Natpisa vezanih za kamiondžije ima raznih, a vi možete birati one koji najviše odgovaraju osobi kojoj majicu poklanjate. Na internetu je zaista mnogo izbora kada je ova tema u pitanju i zato vam uopšte neće biti teško da se odlučite za onu pravu.

10. Prednja i zadnja kamera

Uvek je u vožnji dobrodošla kamera koja može zabeležiti šta se na putu dešava, ali i ona koja će pomoći u toku parkiranja. Sigurni smo da se vaš vozač kamiona uopšte ne bi bunio kada bi na poklon dobio nešto vredno poput prednje i zadnje kamere. Zato, ako vam to nije problem, poklonite ovakav poklon svom kamiondžiji i obradujte ga njime.

11. Drveni zidni sat

Na internetu možete pronaći zanimljivu ponudu zidnih satova od drveta koji su namenjeni baš vozačima kamiona. Pored klasičnih kazaljki i brojeva, na tom satu se nalazi i veliki kamion koji je odlično uklopljen u formu sata. Ovakav poklon je vizuelno vrlo zanimljiv, a ima i svoju praktičnu vrednost. Dakle, kao poklon za kamiondžiju je odličan izbor.

12. Nosač flaše „kamion“

Još jedan zanimljiv poklon od drveta je i poveći kamion koji na svom krovu ima nosače za flašu. Svaka flaša se odlično uklapa u to ležište i sve zajedno vrlo lepo i zanimljivo izgleda. Kada gledate ovaj poklon, imate osećaj da vam kamion dovozi piće, a vaše je samo da ga uzmete. Sigurni smo da je ovo odličan izbor poklona za svakog kamiondžiju.

13. Držač mobilnog telefona

Svima je jasno da je klasično telefoniranje u toku vožnje opasno i zabranjeno. Da bi se telefon u toku vožnje ipak mogao koristiti, ali na bezbedan način, izmišljen je držač mobilnog telefona koji se montira na masku pored volana. Zato izaberite jedan ovakav kvalitetan i praktičan držač i poklonite ga svom kamiondžiji.

14. Nakit

Kao i za bilo koju drugu osobu ili profesiju, tako i za kamiondžiju možete pronaći nakit koji je prikladan za poklanjanje u svim prilikama. Na raspolaganju su vam ogrlice sa motivima kamiona, lančići sa priveskom u obliku istog ili možda satovi koji sadrže neke slične motive. Izaberite nešto od ove ponude i lepim nakitom, prikladnim baš za kamiondžiju, obradujte svoju dragu osobu.

15. USB u obliku kamiona

Ako znate koju muziku voli vaš kamiondžija, prebacite mu te pesme na USB koji izgleda poput kamiona i razveselite ga svojim poklonom. Ovakav vaš izbor će mu sigurno dobro doći kada bude sam u svom kamionu i kada poželi popuniti tu samoću dobrom muzikom. Samo spoji USB i eto veselja i dobrog raspoloženja.

16. Šolja za kamiondžiju

I vozač kamiona mora iz nečega piti kafu, čaj ili neki drugi topli napitak pa je dobar izbor poklona za ovakvu osobu šolja na kojoj piše „Ne bacajte se pod kamion, bacite se pod kamiondžiju“. Takva šolja će sigurno razveseliti vašeg vozača kad god je uzme u ruke, a svakako će ga podsetiti na vas.

17. Velika baterijska lampa

Bilo da se radi o kamionu ili o nekom drugom vozilu, velika baterijska lampa je uvek potrebna. Posebno kada se desi da tokom noći morate nešto poslovati oko svog vozila ili da baš tad morate naći neki predmet koji se negde u vozilu zagubio. Zato izaberite dobru i praktičnu veću baterijsku lampu i njome obradujte svog kamiondžiju.

18. „Kamion“ nosač čašica

Zanimljiv poklon koji može imati i praktičnu svrhu je posuda u obliku kamiona na kojoj su poslagane čašice za rakiju ili liker. Takav poklon će se sigurno dopasti svakome ko ga vidi jer je dekorativan, a posebno će biti drag nekome ko ima čvrstu „vezu“ sa svojim kamionom.

19. Anti san uređaj

Odličan poklon za svakog vozača, a pogotovo za vozača kamiona je anti san uređaj. Radi se o uređaju koji se postavlja na glavu i koji reaguje jakim zvučnim signalima kada glava vozača počne da se neprirodno pomiče, odnosno da pada napred. Na taj način, aparat omogućava trenutno buđenje. Naravno da je idealno rešenje da se zaustavi kamion i odspava koliko je potrebno, ali to nije uvek moguće i zato je ovakav uređaj od velike pomoći.

20. Držač čaše

Praktičan poklon je svakako i držač čaše koji se montira u prednjem delu kamiona kako bi čaša bila na dohvat ruke bilo kom vozaču. Izaberite neki simpatičan držač koji se lako postavlja i koji je još lakši za upotrebu, pa takvim poklonom obradujte svog kamiondžiju.

21. Osveživač kabine

Kako bi prostor u kojem kamiondžija provodi najviše vremena bio svež i mirisan i da se ne bi osećao na naftu, treba ga redovno provetravati. Međutim, nekada to nije dovoljno, posebno ako se u vanjskom vazduhu nalaze čestice smoga i dima. Zato je odlično rešenje posedovanje aparata koji pročišćava i osvežava vazduh. Nabavite jedan ovakav aparat i njime iznenadite svog kamiondžiju.

22. Masažer za vrat i ramena

Svima je jasno da je posao vozača kamiona vrlo naporan za kičmu, a posebno za vrat i rameni pojas. Nakon sati i sati provedenih za volanom, svakom kamiondžiji bi dobro došla jedna masaža vrata i ramena. Zato nabavite odgovarajući masažni aparat, lepo ga upakujte i poklonite ga svom dragom vozaču.

23. Upaljač

Ukoliko je vaš kamiondžija pušač, možete mu pokloniti zanimljiv upaljač u obliku najdražeg vozila ili neku tabakeru koja na sebi ima sliku kamiona. Sigurno će mu to biti drag poklon i često će ga podsećati na vas.

24. Otirač sa slikom kamiona

Dobar poklon jednom kamiondžiji je i otirač sa slikom kamiona na kojem piše „Ulaziš u moj svet“. Ovo je i duhovit i praktičan poklon, a namenjen je upravo nekom kamiondžiji. Dakle, s takvim poklonom sigurno nećete pogrešiti.

25. Figurica Anđela čuvara

Na putu uvek vrebaju opasnosti i nikada nije viška „čuvara“, bilo da su s ovog ili s onog sveta. Kako biste to i simbolično predstavili, možete svom kamiondžiji pokloniti figuricu Anđela čuvara koju će on okačiti negde u kamionu i osećati se zaštićeniji.

Koji god poklon da izaberete, obradovaćete svog kamiondžiju, a najvažnije od svega je da mu od srca poželite sigurnu vožnju i lep povratak kući.