Ideje poklona za medicinske tehničare

Iako su medicinske sestre osobe koje mnogo češće srećemo u medicinskoj praksi, nije tako retko ni da se tu nađu i medicinski tehničari. Bilo da im se želimo zahvaliti za humano ponašanje na radnom mestu ili da ih privatno poznajemo i želimo darovati, potrebno je pronaći neki poklon koji je primeren baš za njihovu profesiju.

Ukoliko se nalazite u dilemi šta da poklonite nekom medicinskom tehničaru, najbolje je da pregledate našu listu ideja i predloga poklona baš za ovu kategoriju ljudi.

1. Majica sa duhovitom štampom

Simpatičan poklon nekom medicinskom tehničaru kojeg privatno poznajete može biti majica na kojoj je odštampano „Medicinski brat je dobar kao sestra“. Izaberite jednobojnu majicu od prirodnih materijala pogodnu za štampanje i odnesite je da vam ispišu navedeni tekst. Sigurni smo da ćete ovakvim poklonom nasmejati vašeg medicinskog tehničara.

2. Šarene olovke u obliku šprica

Prosto je nezamisliva slika nekog medicinskog tehničara ili sestre bez injekcije u njihovim rukama. Nije retkost da čujemo kako neko od njih ima baš „laku ruku“ kad daje injekciju, dok od nekih drugih „treba bežati što dalje“. Zato je svakako simpatičan poklon nekom medicinskom tehničaru upravo špric, ali onaj koji piše. Olovke u obliku šprica je lako nabaviti, a dodatna pogodnost je što možete birati između mnogo različitih boja i na taj način još više obradovati vašeg tehničara.

3. Termos boca s natpisom

Izaberite neku lepu termos bocu za koju mislite da će veličinom odgovarati potrebama na radu vašeg medicinskog tehničara i dajte da na njoj odštampaju nešto poput „Brat u svetu sestara“. Pogled na tu „termosicu“ će uvek iznova izmamiti osmeh na licu dotičnog tehničara, a istovremeno će mu biti od koristi u vreme dežurstva ili noćnih smena.

4. Šolja za medicinske tehničare

Kako mnoga zanimanja imaju „svoju“ šolju, za očekivati je da je imaju i medicinski tehničari. Ta očekivanja su sasvim opravdana jer postoji šolja čija je ručka izrađena u obliku male figure „medicinskog brata“. Zato nikako nećete pogrešiti ako nabavite jednu ovakvu šolju i njome iznenadite i nasmejete svog dragog medicinskog tehničara. Sigurni smo da će mu ispijanje kafe ili čaja biti mnogo lepše.

5. Kecelja „medicinski brat“ sa natpisom

Nabavite jednu luckastu kecelju sa slikom medicinskog tehničara i dajte da vam na njoj odštampaju tekst poput onoga „Potrebna medicinska sestra radi balansa“. Simpatično zapakujte ovaj svoj poklon, stavite na njega baš veliku mašnu i iznenadite dragog“ medicinskog brata“.

6. USB stik „medicinski tehničar“

Na internetu lako možete pronaći i poručiti USB stik u obliku medicinskog tehničara. Takođe, možete birati između bele, plave i roza boje, bez obzira što se radi o muškoj figurici. Stik je izrađen od plastike i prikazuje tehničara sa kapom na glavi i špricom u ruci. Ovo je i praktičan poklon koji ima osam gigabajta memorije pa ćete svom tehničaru dati i zanimljiv i koristan poklon. Dakle, dobar izbor u svakom pogledu.

7. Pamučne maske sa „licima“

U svom ovom ludilu oko korone, maske su postale sastavni i neizostavni deo našeg života. Posebno je bilo važno da te maske nose zdravstveni radnici kako bi se dodatno zaštitili, a tako zaštitili i druge. Da biste tu „obavezu“ učinili lepšom, možete svom medicinskom tehničaru pokloniti komplet pamučnih maski sa printom veselih lica. Ovakve maske deluju opuštajuće na sve one koji ih gledaju, ali čine veselijim i one koji ih nose.

8. Čarape za medicinare

Simpatične pamučne čarape koje su dekorisane raznim medicinskim „stvarčicama“ predstavljaju dobar izbor poklona za jednog medicinskog tehničara. Čarape svakako nose svi, a kada one jasno pokazuju kojoj profesiji neko pripada, onda je to zgodan spoj posebnog i korisnog. Zato izaberite jedne ovakve čarape i njima oraspoložite svog „medicinskog brata“.

9. Olovka sa figuricom tehničara

Poznato je da medicinski radnici mnogo pišu i da zato često nemaju dovoljno olovaka u pravom momentu. Da biste jednom medicinskom tehničaru olakšali ovakve situacije, poklonite mu olovku koja na svom gornjem delu ima figuricu „medicinskog brata“ i koja vrlo simpatično izgleda. Na taj način će uvek imati spremno sredstvo za pisanje, a i jasno će „promovisati“ svoju profesiju.

10. Udobna obuća

Svaka smena zdravstvenog radnika podrazumeva mnogo stajanja na nogama, a posebno se to odnosi na medicinske tehničare. Zbog toga je bitno da na svojim nogama imaju udobnu anatomsku obuću koja će im olakšati odrađivanje svake smene. Povedite računa o veličini obuće koju vaš tehničar nosi, izaberite najudobniji model i obradujte ga svojim poklonom.

11. Mali automobil hitne pomoći

Kada želite pokloniti nešto simpatično i jednostavno jednom medicinskom tehničaru, možete mu pokloniti mali automobil hitne pomoći. Takvu „stvarčicu“ ćete lako pronaći na odelu igračaka u svakoj velikoj prodavnici, ali biste u određenim radnjama mogli potražiti i neku od figurica suvenira u obliku kola hitne pomoći. Na vama je da odlučite šta vam je lakše ili zanimljivije da kupite i poklonite svom „medicinskom bratu“, a mi smo sigurni da ćete ga obradovati bilo kojom od ove dve varijante.

12. Mekana deka i mali jastuk

Svaki odmor je mnogo lepši i ugodniji kada se pokrijete mekanom dekom i naslonite na udoban jastučić. Zato izaberite neku manju deku, praktičnu za poneti, i uz nju stavite simpatičan jastučić na kojem ćete dati da se odštampa „mirna noć“. Ovakav poklon će dobro doći svakom tehničaru kada bude imao malo vremena da predahne, bilo kod kuće ili u toku noćnog dežurstva. Potrudite se da lepo upakujete svoj poklon i da njime iznenadite dragog tehničara.

13. Planer u obliku medicinskog kartona

S obzirom da je u današnje vreme moguće sve personalizovati, možete u nekoj štampariji naručiti da vam izrade planer čije korice će izgledati kao medicinski karton. Na tim koricama odštampajte ime medicinskog tehničara kojem ovaj poklon želite dati i luckasto popunite rubrike „medicinskog kartona“. Poklon će ga sigurno nasmejati i oraspoložiti, a planer će moći koristiti na uobičajen način. Možete biti sigurni da vaš tehničar takav poklon još nije dobio i da će ga prijatno iznenaditi.

14. Igla za kravatu „injekcija“

Dragog medicinskog tehničara možete obradovati lepim poklonom kakav je igla za kravatu u formi injekcije. Ovaj držač kravate možete naći izrađen od zlata ili srebra, ali je moguće nabaviti ga i u nekoj jeftinijoj varijanti. Od vas zavisi kakav i koliko materijalno vredan poklon želite dati određenom medicinskom tehničaru pa ćete prema tome i birati materijal od kojeg je pomenuta igla napravljena. U svakom slučaju, ova igla za kravatu je lep i praktičan poklon koji može krasiti kravatu i odelo bilo kojeg muškarca.

15. Narukvica „Crveni krst“

Zanimljiv komad nakita, koji neće biti napadan na ruci muškarca, je tanka narukvica sa malim plavim srcem i crvenim krstom utisnutim preko njega. Ovakva narukvica jasno pokazuje naklonost prema humanitarnom radu i pomaganju ljudima i nekako čini da osoba izgleda toplije i pristupačnije. Plavo srce je predviđeno za muške, a crveno za ženske narukvice, dok je sve ostalo na njima isto.

16. Praktična torba

Svaki medicinski tehničar ponekad, ili čak često, odlazi na teren i u kućne posete, a tada mu je neophodna praktična lagana torba sa mnogo pregrada. Potrebno je poneti sav medicinski materijal koji će u tim posetama koristiti i bitno je da on bude lako dostupan tokom upotrebe. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom „medicinskom bratu“ poklonite lepu i praktičnu torbu za rad na terenu. Izaberite neku neutralnu boju, lepo je zapakujte i iznenadite svog tehničara.

17. Torta „injekcija“ sa šaljivim tekstom

Ukoliko odlazite na određene proslave kod nekog medicinskog tehničara, nećete pogrešiti ako na poklon ponesete ukusnu tortu u obliku injekcije. Tražite da vam na torti ispišu tekst u stilu „Veličina je bitna“ i na taj način izvucite osmeh na lice svih onih koji to budu čitali. Naravno, i sami možete napisati ovaj tekst na torti, ako ste u tome vešti. Sigurni smo da će vaš tehničar uživati u „veličini“ i ukusnim zalogajima ove torte.

18. Ručni sat

Vreme je bitna stavka u obavljanju posla svakog medicinskog tehničara. Jasno je da se mnoge terapije moraju dati baš u određeno vreme i da je zbog toga neophodno imati tačan sat. Iako je ovo klasičan poklon, nikako nije za odbaciti, pa zato izaberite lep muški sat nekog poznatog brenda i njime iznenadite svog dragog tehničara.

19. Kalupi za led u obliku injekcija

Nema dobrog letnjeg pića bez komada leda u njemu, a kada je taj led u obliku malih injekcija, onda je to pravi poklon za medicinskog tehničara. Nabavite putem interneta kalupe za led u formi šprica i takvim poklonom „šokirajte“ svog dragog „medicinskog brata“. Verujemo da ćete odmah biti pozvani na neko hladno piće i na isprobavanje delotvornosti vašeg poklona.

20. Anti stres lopta u obliku krsta

Nema nikakve potrebe naglašavati koliko je medicinski posao stresan za svakog medicinara i koliko tuge i brige svakodnevno prođe kroz njihov radni prostor. Ponekad su ishodi lepi, ali ponekad i nisu pa je količina nakupljenog stresa u svakome od njih baš velika. Zato nikako nećete pogrešiti ako jednom medicinskom tehničaru poklonite anti stres lopticu u obliku crvenog krsta.

21. Kravata za medicinare

Pronađite kravatu sa zanimljivim printom namenjenim medicinskim radnicima i takvim poklonom iznenadite svog dragog tehničara. Sigurni smo da će tu kravatu nositi sa ponosom, a posebno lepo je što će se setiti vas svaki put kada je stavi.

22. Neseser za medicinare

Ovo je jedan vodootporni neseser koji poseduje mnogo pregrada i zatvarača pa je vrlo praktičan za sve vrste putovanja. Moguće ga je koristiti čak i u tuš kabini jer mu vodena para neće naškoditi. Posebno je zanimljivo to što je „posut“ printom raznih medicinskih stvarčica i kao takav predstavlja odličan poklon za svakog medicinskog tehničara.

23. Privesak za ključeve sa medicinskim detaljima

Svakome je potreban neki privesak za ključeve, a mi smo sigurni da je za jednog medicinskog tehničara najbolji baš ovaj. Naime, radi se o privesku za ključeve koji na sebi ima malenu figuricu šprica, medicinske kape i medicinskog kartona. Dakle, nema bolje.

24. Džepni sat s priveskom medicinski tehničar

Ovo je vrlo simpatičan sat koji svaki medicinski tehničar može nositi u svom džepu i na taj način osloboditi ruke pritiska i smetnje koju mu mogu stvarati ručni satovi, pogotovo kada nosi gumene rukavice. Sat je okruglog oblika, a privesak omogućava pričvršćivanje sata za odeću. Već ranije smo napomenuli važnost tačnog vremena za svakog medicinskog radnika pa je ovo sigurno odličan izbor poklona za nekog medicinskog tehničara.

25. Varjača u obliku šprica s tekstom

Ovo je luckast poklon napravljen od drveta čiji vrh je izrađen u obliku injekcije. Dužinom varjače stoji natpis „Gde ja ubodem, ništa ne boli“ i nema šanse da se vaš tehničar ne nasmeje kada mu to poklonite. Varjaču može koristiti prilikom kuvanja ili je može okačiti na zid kao šaljivu dekoraciju.

Nadamo se da smo vam pomogli u pronalaženju najboljeg poklona za vašeg dragog medicinskog tehničara.