Ideje poklona za medicinsku sestru

Verovatno ne postoji osoba koja nije imala „bliski susret“ s nekom medicinskom sestrom. Neko iz tog susreta nosi lepa iskustva, a neko i ne baš tako prijatna. Međutim, kako god bilo, medicinske sestre su osobe od kojih nam ponekad mnogo toga zavisi i koje želimo da darujemo iz ovog ili onog razloga.

Ukoliko se i vi nalazite u situaciji da nekoj medicinskoj sestri želite pokazati zahvalnost za njenu požrtvovanost i iskazanu humanost, ili je želite nečim odobrovoljiti, sigurno se pitate šta da joj poklonite, a da ne bude uobičajeno. Moguće je i da vam je određena medicinska sestra blizak član porodice ili prijateljica pa joj zato želite nešto pokloniti. Naravno da će se u ovim slučajevima  pokloni razlikovati, a mi smo se potrudili da vam olakšamo njihov izbor.

1. Privesak „kapa medicinske sestre“

Simpatičan, a opet praktičan poklon bilo kojoj osobi jeste privesak za ključeve. Kada se radi o poklonu koji je namenjen jednoj medicinskoj sestri, onda je sigurno da nećete pogrešiti ako joj poklonite privesak za ključeve u obliku kape medicinskih sestara. Simbolika je potpuno jasna, a mi smo ubeđeni da će vaša medicinska sestra rado koristiti ovaj poklon.

2. Šaljiva kecelja

Ako ste u bližim odnosima sa određenom medicinskom sestrom, možete joj pokloniti kecelju sa šaljivom slikom i natpisom. Izaberite onu kecelju koja na sebi ima sliku zgodnog medicinskog tehničara i dajte da se na njoj odštampa tekst poput „Tražim ovakvu srodnu dušu“. Verujemo da ćete svojim poklonom oraspoložiti i nasmejati dragu medicinsku sestru, a i nikad se ne zna – možda joj se neki „brat“ i javi na „oglas“.

3. Udobna obuća

Ovakav izbor poklona je dovoljno rečit sam za sebe jer je dobro poznato koliko vremena jedna medicinska sestra provede na nogama, posebno ako je reč o onoj koja radi u bolnici. Ukoliko je to osoba koja vam je bliska, možete izabrati kvalitetnu anatomsku obuću i njome obradovati vašu dragu medicinarku. Obratite pažnju na adekvatan broj obuće, kao i na boju, lepo upakujte svoj poklon i iznenadite svoju dragu medicinsku sestru.

4. Šarene olovke u obliku injekcije

Sve medicinske sestre su poznate po davanju injekcija svojim pacijentima, a naročito su takve „operacije“ popularne kod dece. Zato je dobar izbor poklona za neku medicinsku sestru upravo nekoliko olovaka veselih boja koje su izrađene u obliku injekcije. Medicinske sestre stalno nešto zapisuju u toku svoje smene pa će im ovaj poklon biti i koristan i zabavan. Naravno da će njime uveseljavati  sve mališane koji dođu, ali će sigurno nasmejati i one starije pacijente.

5. Kutija „prva pomoć“

Spakujte svojoj dragoj medicinskoj sestri nekoliko „preko potrebnih“ stvari za lakše izdržavanje smene i napomenite joj da je to „prva pomoć u kriznim momentima.“ Možete kupiti kutiju za prvu pomoć pa iz nje izvaditi sanitetski materijal i staviti nekoliko energetskih tabli, određene grickalice, orašaste plodove i neke napitke. Ali možete i sami napraviti neku kutiju, zanimljivo je oslikati i ispisati. Uostalom, izaberite ono za što znate da vaša medicinska sestra posebno voli, sve lepo spakujte i iznenadite dragu osobu.

6. Manja mekana deka

Noćne smene znaju biti baš naporne, ali se ponekad desi da noć protekne prilično mirno i da se stvori prostor za manji predah. U takvim situacijama dobro dođe manja ugodna deka koja će dežurstvo učiniti toplijim i lepšim. Ovakva deka je dobrodošla i kada je reč o odmoru kod kuće nakon naporne smene. Gledanje filma ili jutarnje ispijanje kafe će sigurno biti prijatnije ako je vaša medicinarka lepo ušuškana u ovakvu dekicu.

7. Jastučić s natpisom

Izaberite neki lep jastučić neutralnih boja i dajte da na njemu odštampaju nešto poput „ Stvoren za leđa umorne medicinske sestre“. Stavite veliku mašnu na ovaj jastučić i njime iznenadite jednu medicinsku sestru. Možete dodati neku dobru čokoladu i na taj način omogućiti vašoj medicinarki da istovremeno odmara i uživa u okusu omiljenog slatkiša. Biće vam zahvalna.

8. Ambijentalna lampa

Na tržištu je lako pronaći ambijentalnu lampu namenjenu baš medicinskim sestrama pa nema nikakvog razloga da i vi ne potražite jednu takvu. Lampa je izrađena u obliku kape medicinskih sestara ispod koje stoji injekcija, a tekst možete birati sami. Prednost ove lampe je i u tome što pruža mogućnost izmene boja, a samim tim i osvetljenja prostorije. Dakle, vaša medicinska sestra može podesiti ovu lampu da „baca“ neko romantično svetlo po prostoru ili ono mnogo jače u hladnijim, na primer, plavim tonovima.

9. Šolja

Simpatičan poklon za neku medicinsku sestru može biti i šolja za tople napitke sa ručkom u obliku medicinske sestre. Takve šolje neobično izgledaju, privlače poglede i izmamljuju osmehe. Naravno, uvek možete otići korak dalje i dati da vam na toj šolji odštampaju neki tekst po želji koji je namenjen toj posebnoj medicinskoj sestri.

10. Lančić s priveskom

Nakit je uvek dobar izbor poklona za neku ženu, a kada se radi o medicinskoj sestri, možete se odlučiti za lep lančić sa priveskom u obliku kape za medicinske sestre ili sa priveskom u obliku injekcije. Takođe je dobra opcija privesak kao medicinski karton ili onaj u obliku crvenog krsta. Verujemo da će se vaša medicinska sestra obradovati poklonu bilo koji od navedenih privesaka da odaberete.

11. Majica s natpisom

Već postoji veliki izbor majica sa šaljivim natpisom koje su namenjene baš medicinskim sestrama, ali vi možete izabrati i neku posebnu majicu pa je odneti  da vam na njoj odštampaju tekst po želji.  Ukoliko nemate neku drugu ideju, možete tražiti da na majici ispišu „Glavna u svom sestrinstvu“, luckasto je upakovati i takvom majicom iznenaditi svoju medicinsku sestru.

12. Torta „medicinski karton“

Ukoliko vaša medicinska sestra slavi neki bitan događaj, na slavlje joj možete poneti prikladnu tortu u obliku medicinskog kartona, injekcije ili kape za sestre. Ova torta, naravno, može biti i u obliku medicinske sestre. Bilo koju formu da izaberete, ostavićete očekivani utisak. Potrudite se da torta bude omiljenog okusa vaše slavljenice i od srca joj čestitajte događaj na koji ste pozvani.

13. Čokoladne figurice

Bilo da tražite poklon za medicinsku sestru s kojom imate strogo profesionalan odnos ili za onu koja vam je bliska u privatnom životu, nikako nećete pogrešiti ako za taj poklon izaberete čokoladne figurice raznih oblika koji predstavljaju medicinsku opremu. Pored simpatičnog izgleda, ove figurice su i vrlo ukusne jer su izrađene od kvalitetne čokolade. Dakle, nema bojazni da će ih neka medicinska sestra ostaviti po strani i da im se neće obradovati.

14. USB „medicinska sestra“

Na tržištu je zaista lako pronaći razne forme USB stika i zato smo sigurni da vam neće biti nikakav problem da nabavite onaj u formi medicinske sestre.  O velikoj koristi i širokoj upotrebi ovog prenosnog pomagala nema potrebe da govorimo i potpuno je jasno da će takav poklon uvek dobro doći bilo kojoj osobi. Kada se još radi o ovako posebnom i simpatičnom izgledu tog malog predmeta, onda je taj poklon pun pogodak.

15. Čarape s medicinskim printom

Ove vesele čarape su namenjene svim medicinarima pa će svakako biti prikladan poklon i za jednu medicinsku sestru. Radi se o čarapama koje su „posute“ printom medicinskih pomagala i pribora, a izrađene su od ugodnog pamuka. Potražite odgovarajuću veličinu i ovakvim poklonom iznenadite svoju medicinsku sestru.

16. Naušnice „medicinska kapa“

Veoma simpatičan poklon za neku medicinsku sestru mogu biti male naušnice u obliku kape za sestre. Naušnice možete pronaći na internetu u jeftinijoj varijanti i izrađene od neplemenitih metala, ali ih možete kupiti i u zlatari kao vredan poklon izrađen od zlata ili srebra. Od vas zavisi koju vrstu poklona tražite i koliko želite da on bude „ozbiljan“ pa ćete se time i rukovoditi.

17. Broš  „kutija prve pomoći“

Svi medicinari su osobe koje pružaju prvu pomoć, ali su medicinske sestre uvek na „prvoj zdravstvenoj liniji“ pa je znak prve pomoći nekako prirodno vezan za njih. Zato nikako nećete pogrešiti ako jednoj od tih sestara poklonite broš u formi kutije prve pomoći. Ovo je simpatičan komad nakita koji jasno pokazuje koja je njena profesija i ubeđeni smo da će ga vaša medicinska sestra rado nositi.

18. Narukvica srce „Nurs“

Još jedan komad nakita koji je namenjen baš medicinskim sestrama je i narukvica koja na sebi ima malo srce na kojem piše „Nurs“. Engleski jezik je i kod nas postao skoro maternji pa nikome neće biti problem da shvati šta ova narukvica predstavlja i na koga se konkretno odnosi.  Dakle, ni s ovim poklonom nema greške.

19.  Buket „medicinskih“ medenjaka

Naručite veliki buket medenjaka izrađenih u formi raznih medicinskih „stvarčica“, posebno injekcija, kapa, medicinskih kartona, kutija za lekove i slično pa takvim buketom iznenadite i obradujte neku medicinsku sestru. Pored simpatičnog izgleda, ovaj buket ima dug rok trajanje, što znači da će jako dugo ulepšavati životni prostor vaše medicinske sestre. Sigurni smo da će mu se ona obradovati.

20. Torba s pregradama

S obzirom da medicinske sestre često odlaze na teren i da sa sobom moraju nositi medicinsku opremu i lekove, potrebna im je praktična torba koja će im olakšati taj posao. Upravo zato izaberite jednu lepu torbu sa mnogo pregrada, jednostavnu za nošenje, ukusno je upakujte i njome iznenadite svoju dragu medicinsku sestru.

21. Silikonski kalupi za kolače

Verovali ili ne, lako možete nabaviti silikonske kalupe za kolače koji su izrađeni u formi kape za medicinske sestre, injekcije ili druge medicinske opreme. Kalupi su u roza i plavoj boji, a na vama je da izaberete onaj koji će se više dopasti vašoj medicinskoj sestri. Ili da uzmete oba i da rešite dilemu. U svakom slučaju, vaša draga medicinska sestra se može posvetiti pravljenju poslastica čim dobije vaš poklon.  Možda će vas uskoro pozvati na „medicinske“ kolaće.

22. Bon za SPA

Nema te osobe koja ne želi provesti bezbrižan dan u opuštenoj atmosferi nekog SPA centra pa smo sigurni da ni vaša medicinska sestra nije izuzetak. Nakon napornog rada, sigurno bi joj godilo da se prepusti odmoru i uživanju u jednom takvom prostoru. Zato nikako nećete pogrešiti ako dotičnoj medicinskoj sestri poklonite bon za SPA centar i na taj način je iznenadite.

23. Masažer

Bilo da odlučite jednoj medicinskoj sestri pokloniti masažer za stopala ili onaj za ramena i leđa, izbor će biti dobar. Verujemo da će ta medicinska sestra uživati u blagodetima masaže koju pružaju ovi masažeri i da će vam biti veoma zahvalna na tom poklonu. Rado će ga koristiti nakon svake radne smene i to će je uvek podsetiti na vas i vaše razumevanje.

24. Marama sa „medicinskim“ printom

Lep modni detalj za svaku ženu je odgovarajuća marama. Zato nabavite jednu maramu koja na sebi ima print u obliku medicinskih detalja pa takvim poklonom iznenadite i obradujte neku medicinsku sestru.

25. Kvalitetna čokolada i voćno vino

Naravno da jednoj medicinskoj sestri uvek možete pokloniti kvalitetnu čokoladu i lepo voćno vino. To je poklon koji nema greške iako je konvencionalan. Uz to možete dodati i neko cveće, ako smatrate da tako treba. Vaša medicinska sestra će se svakako obradovati ovom poklonu i znaće uživati u njemu.

Mi smo se trudili da vam olakšamo izbor poklona za neku medicinsku sestru i iskreno se nadamo da smo u tome i uspeli. Uvereni smo da nikako nećete pogrešiti ako izaberete bilo koji od ponuđenih predloga.