Najbolji pokloni za oproštaj i rastanak

Dešava se da nekome želimo pokloniti nešto za uspomenu jer želimo da nas ta osoba pamti dugo vremena. Najčešće je reč o bliskim osobama, o dragim prijateljima ili o voljenoj osobi. Međutim, ponekad se desi i da nekom poslovnom saradniku želimo dati nešto što će ga podsećati na zajedničku saradnju.

Kada se nađete u takvoj situaciji i kada želite nekome pokloniti nešto po čemu će vas pamtiti, onda je najbolje da to budu neki simpatični predmeti koji toj osobi neće zauzimati mnogo prostora, a ipak će je podsećati na vas. Mi smo vam pripremili 30 predloga poklona za oproštaj i rastanak, a na vama je da izaberete onaj koji vam najviše odgovara.

1. Privesak sa fotografijom

Kada za rastanak želite pokloniti nešto osobi koja vam je vrlo bliska, nikako nećete pogrešiti ako se odlučite za privesak koji je iz dva dela i koji se otvara, a unutra stavite svoju i fotografiju te osobe. Ovo će biti trajni podsetnik na vas i na vezu koju s tom bliskom osobom imate.

2. Narukvica „srce u srcu“

Još jedan lep poklon za rastanak i oproštaj s bliskom i dragom osobom je narukvica „srce u srcu“. Reč je o simpatičnoj tanjoj narukvici koja na sredini ima srce, a u njemu je smešteno manje srce. Poruka ove narukvice je jasna i govori „čuvam te u svom srcu“ ili „ti si srce moga srca“. Verujemo da će to biti vrlo draga uspomena na vas i da će je vaša bliska osoba rado nositi.

3. Teglica ili flašica s porukama

Izaberite neku simpatičnu teglicu ili takvu flašicu pa je ispunite malim porukama namenjenim osobi od koje se opraštate. Sve što joj želite poručiti, sada imate priliku da stavite na jedno mesto, da to zatvorite i predate u trajno vlasništvo dragoj osobi. Kad god pomisli na vas, može pročitati neku od tih poruka.

4. Mali sat koji ne radi

Važni pokloni uopšte ne moraju biti skupi, bitna je njihova simbolika i namera. Zato izaberite jedan simpatičan mali stoni sat sa kazaljkama i nemojte ga navijati. Lepo ga upakujte, a uz njega priložite ručno pisanu poruku u kojoj stoji: „Ovaj sat ne pokazuje vreme jer je ono za nas stalo i učinilo naše poznanstvo/prijateljstvo bezvremenim.“

5. Magnet „večno prijateljstvo“

Magneti su odavno znak pažnje i način da se sačuva uspomena na nekoga ili nešto. Zato nećete pogrešiti ako nekome od koga se opraštate poklonite jedan magnet sa motivima koji su prikladni za vaš odnos, bilo da je on prijateljski ili nešto drugačiji.

6. Ručno oslikana posuda

Ako nekome želite pokloniti nešto što će ga uvek podsećati na vas i što će biti unikatan poklon, možete sami oslikati neku posudu, vazu ili kutiju. Takav predmet će lako naći svoje mesto u prostoru u kojem živi osoba od koje se opraštate i podsetiće je na vas kad god pogleda taj predmet.

7. Ručni ili džepni sat s posvetom

Ukoliko želite nekoj osobi pokloniti malo vredniji poklon prilikom rastanka, možete se odlučiti za lep ručni sat ili za onaj u džepnoj verziji. To, naravno, ovisi o tome da li je osoba ženskog ili muškog pola. Tražite da vam na satu ugraviraju poruku koju želite i takvim poklonom obradujte osobu od koje se opraštate. Biće to draga uspomena.

8. Šolja s natpisom

Simpatičan poklon za uspomenu na vas može biti i šolja s nekim prikladnim natpisom. Ovaj predmet je u svakodnevnoj upotrebi, a to znači da će vas se dotična osoba vrlo često setiti. Izaberite neobičnu šolju i dajte da na njoj odštampaju tekst po vašoj želji, a to uvek može biti i neki univerzalni tekst za rastanke kao što je „zauvek u sećanju“.

9. Dnevnik uspomena

Ako se rastajete s osobom s kojom imate dosta zajedničkih uspomena, možete napraviti jedan lep dnevnik tih uspomena. Izaberite neku prikladnu svesku pa u nju izlepite razne fotografije, koje ćete obavezno prokomentarisati tekstom. U taj dnevnik možete zalepiti i neke manje predmete, omote od nečega i slično. Možete nešto i nacrtati. Na vama je da pustite mašti na volju i da iskoristite uspomene koje imate.

10. Upaljač s posvetom

Ukoliko je osoba od koje se opraštate pušač, možete joj za uspomenu pokloniti lep upaljač s posvetom. Ako ta osoba ima svoju kancelariju, upaljač ne mora biti džepni, nego može biti stoni. U svakom slučaju, taj upaljač će biti nešto što će vašu dragu osobu često podsetiti na vas.

11. Tabakera

Kada je reč o tabakeri, nekako uvek prvo pomislimo na žene pa tek onda na muškarce. Žene su profinjenija bića pa je normalno da i koriste više takvih predmeta. Zato nećete pogrešiti ako dragoj ženskoj osobi poklonite lepu tabakeru za uspomenu. Naravno, samo ako je ta osoba pušač. Na tabakeri možete ugravirati posvetu s datumom i učiniti taj poklon još ličnijim.

12. Kravata ili svilena marama

Ako želite pokloniti nekoj osobi nešto za uspomenu, a niste naročito bliski s njom, uvek se možete opredeliti za klasične i proverene poklone poput kravate ili svilene marame. To su modni detalji koje nosi svaka osoba i s kojima nećete pogrešiti. Kada neka žena ili muškarac budu nosili ono što ste im poklonili, setiće vas se s osmehom.

13. Mini šah

Kada se rastajete od osobe koja voli šah i rado ga igra, možete joj za uspomenu pokloniti mali šah džepnog formata. Na taj način će joj omiljena igra uvek biti pri ruci, a ujedno će je podsetiti na vas. Izaberite neki komplet lepe izrade i obradujte dragu osobu.

14. Razne figurice

Za rastanak i oproštaj se najčešće poklanjaju neki mali predmeti koji imaju određenu simboliku. Zato nećete pogrešiti ako za oproštajni poklon izaberete jednu figuricu koja predstavlja nešto posebno osobi od koje se rastajete. Ukoliko ta osoba voli knjige, poklonite joj figuricu knjige. Isto tako možete pokloniti figuricu brodića, bicikla, alata, računara i slično, ovisno o tome šta ta osoba radi i voli. Bilo koja od tih figurica će biti draga uspomena za dotičnu osobu i podsećaće je na vas.

15. Set mirisnih sveća na lepom postolju

Svaka prostorija lepše miriše kada se u njoj upali neka mirisna sveća. Zato poklonite dragoj osobi za rastanak jedan lep set mirisnih sveća zanimljivog oblika i na nekom lepom postolju, a ona će vas se setiti svaki put kada upali te mirisne sveće. Čak i kada one izgore do kraja, kad god dotična osoba negde oseti isti miris, pomisliće na vas.

16. Kratki video-snimak

Kako biste nekoj osobi pokazali koliko vam je važna i koliko vam je teško što se od nje opraštate, možete snimiti kratki video i u njemu joj reći neke lepe stvari i naglasiti koliko će vam nedostajati. Ubeđeni smo da će ta osoba često gledati ovaj video i da će misliti na vas.

17. Knjiga s posvetom

Knjiga je uvek dobar izbor poklona i uklapa se u sve prilike. Zato izaberite jednu knjigu koja ima posebno značenje za osobu od koje se rastajete, napišite dirljivu posvetu unutar korica i takvim poklonom se oprostite od drage osobe. Ovo je poklon koji će jako dugo trajati i koji neće izgubiti na vrednosti.

18. Mala biljka u saksiji

Kada se od nekoga opraštate, možete mu pokloniti malu biljku u saksiji i poručiti da je neguje kao što ste vi negovali vaše prijateljstvo. Ta biljka će biti simbol rasta i razvoja vašeg odnosa čak i kada ste fizički udaljeni.

19. Plišana igračka

Simpatične plišane igračke su oduvek bile deo mnogih poklona pa tako i poklona za rastanke i oproštaje. Posebno ih često poklanjaju ljubavni parovi i bliske prijateljice. Zato nikako nećete pogrešiti ako za oproštajni poklon izaberete neku simpatičnu plišanu igračku, lepo je upakujete i poklonite dragoj osobi. Sigurni smo da će je ta igračka uvek podsećati na vas.

20. Mala ikona

Ukoliko se rastajete i opraštate od osobe koja vam je mnogo važna i prema kojoj gajite posebne osećaje, možete joj pokloniti jednu malu ikonu kao čuvara dok vi niste tu. Vaša draga osoba tu ikonu može nositi uz sebe gde god da ode, a svaki put kad je pogleda, raznežiće se od pomisli na vas.

21. Privesak „anđeo“

Kao i ikonu, i privesak u obliku malog anđela možete pokloniti nekome ko vam je mnogo važan i poručiti mu da uz njega/nju ostavljate posebnog anđela čuvara. Takav privesak će uvek biti nešto posebno za tu osobu i neće se odvajati od njega.

22. Detelina sa četiri lista

Ukoliko se rastajete od nekoga kome želite poželeti mnogo sreće u budućnosti, možete toj osobi pokloniti detelinu sa četiri lista, bilo kao figuricu ili kao privesak za ključeve. Na taj način ćete poslati jasnu poruku svojih želja i dati lepu uspomenu određenoj osobi.

23. Mala zvezda

Kada se opraštate od nekoga, kao simpatičan poklon za rastanak možete pokloniti malu zvezdu i naglasiti da je to simbolična zvezda vodilja u budućem periodu. Ovakav poklon će uvek biti podsetnik na vas i na vašu originalnost.

24. Oproštajna zabava

Oproštajni poklon ne mora uvek biti neki predmet, može to biti i posebna zabava koju će osoba od koje se rastajete dugo pamtiti. Potrudite se da organizujete zabavu kakvu ta osoba voli i na nju pozovite najdraže ljude osobe od koje se opraštate.

25. Otisak dlana

Kada se rastajete od nekoga do koga vam je mnogo stalo, želite toj osobi ostaviti nešto što ima emotivno značenje. Zato uzmite lep komad papira pa na njemu bojom napravite otisak svog dlana. Ispod toga napišite nešto u stilu „kada ti nedostajem, stavi svoj dlan na moj, zažmiri, u mislima me pozovi i ja ću biti s tobom“. Ništa drugo ne bi imalo emotivniju poruku za tu osobu.

26. Vezena maramica

Ako želite nekoj osobi pokloniti nešto lično što će je dugo podsećati na vas, možete uzeti komad lepog platna i na njemu svojom rukom izvesti određeni tekst. Takav poklon će biti unikatan i imaće posebno značenje za osobu od koje se rastajete. Ovo nije materijalno vredan poklon, ali je zato emotivno neprocenjiv.

27. Pribor za pisanje

Ukoliko se opraštate od nekoga s kim niste naročito bliski, ali želite da toj osobi poklonite nešto za rastanak, nikako nećete pogrešiti kada kupite lep pribor za pisanje i date da na njemu ugraviraju određenu posvetu ili datum. Ovakvi pokloni su prikladni i za poslovne saradnike kao i za komšije ili dalju rodbinu.

28. USB stik

U današnje vreme je USB stik u stalnoj upotrebi pa je to dobar izbor poklona za rastanak od neke osobe i uspomenu na vas. Izaberite jedan simpatičan i neobičan USB stik, lepo ga upakujte i njime obradujte osobu od koje se opraštate. Sigurno će vas se često setiti.

29. Zajednička fotografija s potpisima

Kada se opraštate od osobe s kojom imate više zajedničkih prijatelja, možete napraviti kolektivnu fotografiju, svi se na poleđini potpisati i tu fotografiju lepo uokviriti. Ovakav poklon će uvek izmamiti osmeh na lice osobe od koje se rastajete i biće joj draga uspomena jer će sve drage prijatelje imati na jednom mestu.

30. Kišobran

Izaberite jedan neobičan kišobran sa posebnim detaljima i bojama pa njime iznenadite osobu kojoj želite dati nešto za uspomenu. Može to biti kišobran u flaši, možda onaj mali kišobran za kućne ljubimce, veliki kišobran u duginim bojama ili neki drugi neobičan model kišobrana. Ovo je predmet koji će dotična osoba sigurno često koristiti, a to znači da će se svaki taj put setiti vas.

Nadamo se da smo vam dali dosta dobrih ideja za poklon određenoj osobi prilikom rastanka i oproštaja. Na vama je da odaberete onaj najprikladniji.