Šta pokloniti najboljoj drugarici ili prijateljici

I kada imamo tinejdžerske godine i kada smo mnogo stariji, prijatelji su veoma važni u našem životu, a oni najbolji su neprocenjivi. Ko na bilo koji način izgubi te prijatelje, najbolje zna o čemu govorimo.

Brojne su situacije kada bismo mogli poklanjati nešto svojim najboljim prijateljicama, od onih posebnih do onih svakodnevnih, ali ponekad ni sami ne znamo šta da im poklonimo, a da to bude posebno i neobično. I sami smo bili u takvim situacijama, znamo kako to izgleda, i zato smo vam pripremili listu od 30 predloga poklona za najbolju drugaricu ili prijateljicu. Verujemo da ćete na toj listi pronaći poklon kakav tražite.

1. Zvono za prijateljstvo

Kako biste svojoj najboljoj drugarici ili prijateljici naglasili da ste uvek tu za nju i da na vas uvek može računati, poklonite joj zvono za prijateljstvo. Ovo simpatično zvonce, na kojem piše „Pozvoni za prijatelja“, simbolično govori: „Samo me pozovi i ja odmah dolazim, kad god da me trebaš“. Uz ovaj poklon možete dodati omiljeni slatkiš i kafu vaše prijateljice pa sve simpatično zapakovati i prijatno je iznenaditi simbolikom ovog malog paketa. Sigurni smo da će vaša prijateljica znati ceniti ovu poruku.

2. Držač mobilnog telefona „lena ruka“

Skoro da nema osobe koja svako malo ne drži mobilni telefon u svojim rukama i to joj stvara problem u toku rada. Ako je i vaša najbolja drugarica jedna od tih osoba, spasili biste je ovakvim svojim poklonom. Radi se o vrlo praktičnom držaču mobilnog telefona koji ima dugu izdignutu šipku i možete je okretati na sve strane, te tako prilagoditi ugao gledanja svojim potrebama. Uz ovu „lenu ruku“ svaki posao je lako obaviti jer su vam ruke potpuno slobodne, a telefon stoji u visini očiju. Zaista dobar i praktičan poklon za sve one koji uživaju u gledanju videa dok nešto rade ili spremaju, na primer, po kuhinji.

3. Natalna karta

Sve je veće interesovanje za astrologiju i njena tumačenja naših života. S obzirom na to, odličan izbor poklona za najbolju drugaricu i prijateljicu bi bila izrada i tumačenje njene natalne karte. Ovaj poklon nije nikakva lakrdija i ima određenu životnu težinu. Pomoću natalne karte i njenog pravilnog tumačenja, svaka osoba može shvatiti svoju ulogu u ovom životu, bolje razumeti međuljudske odnose, otkriti svoje kočnice i svoje pokretače i na taj način mnogo toga promeniti nabolje.  Zato sigurno nećete pogrešiti ako svojoj najboljoj prijateljici poklonite njenu natalnu kartu sa jasnim tumačenjem.

4. Zajedničke smešne fotografije

Vrlo lep poklon, pun sentimentalnog naboja, može biti izrada zajedničkih fotografija na kojima se nalazite u posebnom raspoloženju i izdanju. Izaberite nekoliko fotografija, ili samo jednu baš posebnu, na kojima ste sa svojom prijateljicom u nekom smešnom izdanju ili nekom vama vrlo dragom događaju. Te fotografije, ili tu jednu, odnesite  da ih uvećaju i uokvire pa ih poklonite svojoj dragoj prijateljici. Naravno da uz ovaj poklon možete napisati nekoliko rečenica koje će samo pojačati celokupni utisak.

5. Posteljina sa printom nekog mačo muškarca

Ako želite malo nasmejati vašu prijateljicu, možete joj pokloniti luckastu posteljinu sa velikom štampom nekog mačo muškarca. Uz posteljinu joj napišite poruku u stilu „ Stigao momak iz snova“ ili „Snovi ti se ostvaruju“. Naravno da će se vaša najbolja drugarica slatko nasmejati kada vidi poklon koji ste joj doneli, ali smo ipak sigurni da će rado spavati u ovoj posteljini. Bar nikada neće zaspati mrzovoljna.

6. Muzički jastuk

Ovo je jedan vrlo praktičan poklon, posebno kada ga poklanjate osobi koja rado sluša muziku pre spavanja. Radi se o udobnom jastuku na koji možete prikopčati uključen mobilni telefon i preko njega slušati muziku. Jastuk ima kabl koji se spoji sa telefonom i muziku iz telefona čuje samo onaj ko spava na tom jastuku, dok su svi ostali oslobođeni buke. Dakle, ako je vaša najbolja drugarica i prijateljica ljubitelj slušanja muzike u krevetu, ovaj poklon će je oduševiti i biće vam vrlo zahvalna.

7. Putovanje

Ukoliko vam budžet to dozvoljava, počastite svoju najbolju drugaricu i prijateljicu nekim lepim putovanjem na mesta o kojima stalno priča. Možete na to putovanje otići i zajedno, ako vam tako odgovara ili to može biti putovanje namenjeno samo vašoj drugarici. O vama i njoj ovisi da li ćete se odlučiti za vikend-putovanje ili za neko višednevno. U svakom slučaju, ovaj poklon je nešto o čemu će vaša prijateljica dugo pričati i na čemu će vam sigurno biti mnogo zahvalna.

8. Kozmetički ormarić

Nema te žene koja nema problema sa viškom kozmetičkih preparata i sa organizacijom istih. Zbog svega toga, nabavite lep i praktičan kozmetički ormarić, birajte onaj sa više pregrada i polica, pa takvim poklonom obradujte svoju dragu prijateljicu. Ovaj ormarić će joj pružiti priliku da sve svoje kozmetičke stvarčice uredno spremi i da joj uvek budu lako dostupne. Pravi poklon za jednu ženu.

9. Cipele ili tašna

Nema potrebe naglašavati koliko bi se svaka ženska osoba obradovala novoj tašni ili novim cipelama. Ubeđeni smo da ni vaša najbolja drugarica ili prijateljica nije izuzetak. S obzirom da ste bliski sa tom osobom, poznajete njen ukus pa vam neće biti nikakav problem da izaberete model koji joj se baš dopada i da ne pogrešite odgovarajući broj obuće. U svakom slučaju, sigurno ćete prijatno iznenaditi svoju najbolju drugaricu ovim lepim poklonom.

10. SPA tretman

Odličan izbor poklona za svaku dragu osobu je svakako plaćen tretman u nekom SPA centru. Nema ničeg boljeg od opuštanja nakon napornog dana i to još u rukama stručnih osoba. Ukoliko ste u mogućnosti, možete svojoj najboljoj drugarici i prijateljici uplatiti celodnevni boravak u pomenutom centru i na taj način ovaj poklon dovesti na još veći nivo.

11. Specifičan nakit

Nakit je uvek poklon koji je dobrodošao u svim prilikama. Ne možete pogrešiti ako nekome poklonite lep komad nakita, posebno ako je on prilagođen godinama i ukusu osobe kojoj ga poklanjate. S obzirom da vi sigurno dobro poznajete ukus svoje najbolje drugarice i prijateljice, neće vam biti teško da joj izaberete odgovarajući lančić s priveskom, možda ogrlicu, narukvicu, prsten ili naušnice. Na pojedine komade nakita možete tražiti da vam ugraviraju posvetu i datum, a svakako ih birajte u specifičnim oblicima koji posebno predstavljaju njena interesovanja.

12. Vibrator ili masažer

Pošto tražite poklon za svoju najbolju drugaricu i prijateljicu, vi ste neko ko joj je veoma blizak i sigurno joj možete dati i malo drugačiji poklon od onog uobičajenog. Zato nema nikakvog razloga da svojoj najboljoj prijateljici ne poklonite vibrator, čak i ako je u srećnoj vezi. Ovo može biti i šaljiv poklon, sve zavisi o tome kako ćete se prema njemu odnositi. Ukoliko, ipak, ne biste da joj poklanjate vibrator, možete joj pokloniti neki od masažera, bilo za stopala ili ramena i leđa, a takav poklon će joj sigurno uvek dobro doći.

13. Izazovan donji veš

Poklonite svojoj najboljoj drugarici i prijateljici poseban komplet donjeg veša s porukom da „raspameti određenog tipa“. Sigurno ćete je nasmejati, ali i usrećiti takvim poklonom. Svaka žena voli da izgleda posebno i zanosno pred očima voljene osobe pa ni vaša prijateljica sigurno nije izuzetak. Izaberite neki od kompleta veša koji se vaša najbolja prijateljica možda ne bi ni usudila da sama kupi i na taj način joj pružite sasvim novi doživljaj nje same. Biće vam zahvalna i još više će vas voleti.

14. Kuhinjski aparat

Ukoliko znate da vaša najbolja prijateljica i drugarica želi neki od kuhinjskih aparata, potrudite se da je iznenadite i obradujete baš tim poklonom. Moguće je da želi neki poseban aparat za kafu ili mikser, pekač, možda neki blender i tako dalje. Izaberite baš ono što će je u tom momentu usrećiti i ulepšajte joj dan svojim poklonom.

15. Posebna šolja „večnog prijateljstva“

Kada birate ovaj poklon, vodite se onim što vaša najbolja drugarica i prijateljica baš voli, čime se bavi i u kojim oblastima uživa pa kupite šolju s takvim oblicima. Neće vam biti nikakav problem da pronađete šolju sa ručkom u obliku ruža za usne, termometra, epruvete, figurice medicinskih radnika, fenom za kosu, ispisanu nekim formulama, sa printom knjiga i tako dalje. Na odabranoj šolji dajte da vam odštampaju „Od srca tebi“ ili izaberite neku jednobojnu šolju i na njoj odštampajte vašu zajedničku sliku s tekstom „Zauvek jedna uz drugu“. Šta god od ovoga da odaberete, biće to vrlo draga uspomena.

16. Torta od omiljenih slatkiša

Svaka žena ima svoje omiljene slatkiše i „hranu za utehu“. Kao njena najbolja drugarica i prijateljica, vi ste sigurno upoznati s tim koja je to hrana i koji slatkiši su u pitanju. Zato  vam uopšte neće biti teško da kupite baš te slatkiše i da od njih formirate simpatičnu i dekorativnu „tortu“, da je zanimljivo upakujete i takvim poklonom iznenadite i obradujete svoju najbolju prijateljicu.

17. Poklon-bon za omiljenu prodavnicu

Kao dobar izbor poklona za najbolju drugaricu i prijateljicu možete nabaviti jedan poklon-bon za neku prodavnicu koju vaša prijateljica rado posećuje. Ostavite joj na volju da sama izabere ono što joj se u tom momentu najviše dopada i da to sebi lako priušti pomoću vašeg poklon-bona. Sigurni smo da će nakon te kupovine biti dobro raspoložena i da će s vama rado podeliti sve utiske.

18. Popis smešnih zajedničkih situacija

Kako biste nasmejali i oraspoložili svoju najbolju drugaricu, možete joj pokloniti simpatično urađen popis luckastih situacija u kojima ste se nalazili tokom zajedničkog druženja. Sigurni smo da je bilo dosta takvih dešavanja tokom proteklih godina i da vam uopšte neće biti teško da oformite jedan takav spisak. Izaberite neki dekorativan čvršći papir, ispišite sve po stavkama, dodajte neke komentare sa strane pa celi spisak uokvirite i predajte svojoj prijateljici kao poklon, a onda zajedno uživajte komentarišući i prisećajući se određenih dešavanja.

19. Solarni punjač

Svi se često nađemo u situaciji da nam se ispraznila baterija nekog prenosnog uređaja i da bismo ga trebali napuniti, a nemamo pri ruci izvor električne energije. Za takve situacije je odlično rešenje posedovanje solarnog punjača. Ovo je korisna stvarčica pomoću koje je moguće puniti dva uređaja istovremeno i koja se lako dopuni. Sigurni smo da će ga vaša prijateljica rado nositi u svojoj tašni i da će joj mnogo puta pomoći.

20. Ukrasne teglice za začine

Ukoliko imate najbolju drugaricu i prijateljicu koja uživa u poslovanju po kuhinji, možete joj pokloniti komplet dekorativnih teglica za začine. Izaberite neki neobičan oblik tih teglica, napunite ih začinima i svoj poklon učinite još posebnijim. Verujemo da ćete obradovati svoju najbolju drugaricu.

21. SPA set kupka i sveće

Izaberite određenu kupku za koju znate da se dopada vašoj prijateljici pa uz nju dodajte nekoliko mirisnih sveća i organskih sapuna u neobičnim oblicima, formirajte simpatičan komplet u nekoj korpici, zanimljivo zapakujte i takvim poklonom obradujte svoju dragu prijateljicu. Uz sve ovo možete dodati i neki simpatičan manji ili veći peškir.

22. Bademantil sa natpisom

Svima su dobro poznata ona jutra u kojima rado ispijamo kafu ušuškani u mekani bademantil, a o posebnom osećaju nakon tuširanja da i ne govorimo. Zato izaberite jedan posebno lep i mekan bademantil pa dajte da vam na njemu odštampaju tekst „Zaslužila si da uživaš“. Spakujte ga u neki zanimljiv papir, stavite veliku mašnu i poklonite svojoj najboljoj drugarici.

23. Knjiga o prijateljstvu

Dobar poklon najboljoj drugarici i prijateljici može biti i neka lepa knjiga koja govori o posebnom prijateljstvu ili knjiga citata i izreka vezanih za prijateljstvo. Bilo koju od navedenih knjiga da izaberete, nećete pogrešiti. Napišite dirljivu posvetu unutar knjige, poput one „Mi smo posebna knjiga“, stavite datum, lepo je upakujte i takvim poklonom iznenadite svoju najbolju drugaricu.

24. Jastuk „dečko“

Ukoliko imate najbolju drugaricu i prijateljicu koja trenutno „solira“, odnosno nema momka, možete joj pokloniti šaljiv poklon u obliku jastuka „dečko“. Radi se o većem plišanom jastuku koji ima zašivenu veliku ruku, a služi za grljenje i utehu. Verujemo da ćete nasmejati vašu prijateljicu ovim poklonom i da ćete se zajedno šaliti na temu „momak“.

25. Personalizovana ulična tabla

Da biste iznenadili svoju najbolju prijateljicu nekim posebnim poklonom, a istovremeno joj naglasili koliko je za vas posebna, možete naručiti personalizovanu uličnu tablu. Radi se o tabli koja izgleda potpuno isto kao ona na kojoj su ispisani nazivi ulica, plave je boje, ali vi na toj tabli možete tražiti da vam odštampaju tekst po želji. Na vama je da izaberete tekst, a mi vam predlažemo nešto u stilu „Ulica najbolje prijateljice na svetu, (ime)“. Sigurni smo da će ovo biti potpuno neočekivan poklon i da će obradovati vašu prijateljicu.

26. Odeća

Ako niste sigurni šta da poklonite svojoj najboljoj drugarici i prijateljici, uvek možete izabrati nešto od odeće koju ona rado nosi pa je obradovati takvim poklonom. Da biste poklon učinili posebnijim i drugačijim, poklonite joj nešto od onoga što ne može sama sebi priuštiti ili ne zna kako da do toga dođe, a možete izabrati i neke smelije kombinacije i tako potaknuti svoju prijateljicu da bude opuštenija i sigurnija u sebe.

27. Ambijentalna lampa „najbolja prijateljica“

Prednost ovakvog poklona je što vaša najbolja drugarica istovremeno ima osvetljenje i ugodan ambijent u boji koju voli. Lampa pruža mogućnost izmene više boja, zauzima malo prostora i lepo izgleda pa je svakako jako dobar izbor poklona za bilo koju osobu. S obzirom da je moguće personalizovati ovu lampu, zatražite da vam na njoj ispišu tekst po želji, a mi vam predlažemo da to bude „najbolje prijateljice zauvek“  ili „neraskidivo prijateljstvo“. Ubeđeni smo da ćete ovakvim poklonom obradovati svoju najbolju drugaricu i prijateljicu.

28. Prase za frižider

S obzirom da se radi o vašoj najboljoj drugarici, jasno je da vas ona razume i kada je savetujete i kada je dobronamerno kritikujete, a tko i vi nju. Ukoliko je vaša prijateljica od onih osoba koje su stalno na nekoj dijeti i koje mnogo vole da jedu, poklonite joj ovo simpatično prase za frižider. Ovo je šaljiv poklon, ali može dati i dobre rezultate u držanju dijete. Figurica praseta je u roze boji, ima senzore za svetlo i drži se na polici frižidera. Pri svakom otvaranju vrata tog frižidera, prase počinje glasno groktati bez prestanka, šaljući nam tako jasnu poruku o budućem izgledu, ako se ne odmaknemo od frižidera praznih ruku. Totalno poučno.

29. Telefon

Ukoliko vam finansije dozvoljavaju veći izdatak, poklonite svojoj najboljoj drugarici i prijateljici novi model telefona koji bi ona volela imati. Svi znamo da su mobilni telefoni u današnje vreme „centar sveta“ svakog čoveka i da im svi pridaju veliku pažnju, a retko se može normalno i funkcionisati bez tog telefona. Potrebno je biti stalno dostupan i zbog porodice i zbog posla. Zato iznenadite i mnogo obradujte svoju najbolju prijateljicu ovako „moćnim“ poklonom.

30. Tehnika za računar

Kada je vaša najbolja drugarica poslom ili hobijem mnogo vezana za računar, onda je logično da joj uvek treba nešto od opreme koja uz taj računar ide. Izaberite nekog zanimljivog miša za računar, neobičnog oblika, možda podlogu za laptop, prenosnu kameru, držač i separator kablova, USB stik i slično. Takođe, možete izabrati lepo i udobno jastuče za radnu stolicu koju vaša prijateljica stalno koristi. Šta god od ovoga da joj poklonite, verujemo da će je obradovati i uvek podsećati na vas.

Nadamo se da ste među našim predlozima pronašli onaj koji je baš po meri vaše najbolje drugarice i prijateljice i da ćete je tim poklonom mnogo obradovati.