Šta pokloniti najboljem drugu ili prijatelju?

Bogat je onaj ko ima prijatelje, a duboko je srećan onaj čovek koji to prijateljstvo zna ceniti. O vrednosti i veličini ovih odnosa se uči odmalena, ali se kroz odrastanje drugačije odnosimo prema prijateljima i na drugačiji način su nam potrebni.

Upravo zato postoji razlika u biranju poklona za najboljeg prijatelja kada je neko u tinejdžerskom dobu ili onda kada se nalazi u srednjim životnim godinama. Naravno da ne cenimo iste vrednosti u tim životnim razdobljima i naravno da od svog najboljeg prijatelja ne očekujemo istu podršku u školskom i u onom zrelom dobu. Zato su i pokloni drugačiji.

Mi smo vam ovde naveli predloge poklona i za mlađe i za starije prijateljstvo, a vi ćete lako prepoznati koji predlozi su odgovarajući baš za vašu dob i za vaš prijateljski staž.

1. Konzola za igrice

Evo jednog univerzalnog poklona, prikladnog za sve generacije. Ukoliko je vaš prijatelj osoba koja se ne odvaja od igranja igrica i samo o tome priča, bilo da je tinejdžer ili neko sa više godina, sigurno ćete ga obradovati poklonom u vidu neke nove konzole za igrice ili one koju odavno traži. S obzirom da vam je to najbolji drug ili prijatelj, neće vam biti teško da pogodite šta je to iz ove oblasti što će ga totalno „raspametiti“ i navesti da vas dodatno obožava.

2. Karte za utakmicu

Kada je strastveno navijanje u pitanju, nebitno je koliko godina vaš najbolji prijatelj ima. Ljubav prema omiljenom klubu je nešto što ne prolazi s godinama nego se najčešće samo učvršćuje. Ukoliko je teško doći do ulaznica za neku utakmicu, a vi znate da bi vaš najbolji prijatelj „ubio“ za njih, potrudite se svim raspoloživim snagama da nabavite baš te ulaznice i da svom najboljem prijatelju ostvarite veliku želju. Sigurni smo da će vam on biti večno zahvalan i da će još jednom uvideti veličinu vašeg prijateljstva.

3. Muško veče

Ukoliko želite obradovati svog najboljeg druga ili prijatelja nečim posebnim, a ničim konkretnim, organizujte mu jedno pravo muško druženje. S obzirom da vam je to najbolji prijatelj, sigurno dobro znate šta on baš voli i u čemu uživa pa se potrudite da to veče ispunite dobrim drugarima i zabavom koju vaš prijatelj sam sebi ne bi nikada organizovao. Pustite mašti na volju, iznajmite neki prikladan prostor, možda vikendicu, veću garažu ili stan pa donesite sve one igrice i rekvizite u kojima vaš prijatelj mnogo uživa. Sigurni smo da ćete ga jako iznenaditi i oraspoložiti i da takvo opušteno i veselo druženje, baš po njegovoj meri, nikako neće zaboraviti.

4. Striptizeta

Ako je vaš prijatelj tinejdžer, jasno je da su mu seksualne teme stalno u glavi i da su mu mnoge stvari još nepoznate, neke nedoživljene, a neke neviđene. U svakom slučaju, sigurno bi mu bila velika fora da od najboljeg prijatelja na poklon „dobije“ striptizetu i njenu predstavu. Čak i ako je vaš najbolji prijatelj u ozbiljnim godinama, moguće je da bi se voleo zabaviti jednom ovakvom striptiz-predstavom. Vi to najbolje znate pa se po tome i ravnajte kada budete birali poklon za njega. Što se tinejdžera tiče, sigurni smo da s ovim poklonom ne možete pogrešiti.

5. Posebne presvlake za automobil

Uvek postoje oni muškarci koji obožavaju svoj automobil i koji samo o njemu brinu i pričaju. Ukoliko je i vaš najbolji drug jedan od njih, verovatno priželjkuje određene posebne presvlake za taj automobil. Potrudite se da mu nabavite takve presvlake, posebno ih upakujte i iznenadite ga svojim poklonom. Bićete „car“.

6. Navigacija

Kada je tehnika za automobil u pitanju, svi muškarci su pravi zaljubljenici u nju. Naravno da i vaš najbolji prijatelj spada u tu kategoriju. Upravo zato nikako nećete pogrešiti ako svom prijatelju poklonite dobru navigaciju koja će mu olakšati svako putovanje izvan njegovog mesta stanovanja. Povedite računa o tome da ta navigacija odgovara prostoru u automobilu i da se vizuelno uklapa u celokupan ambijent. Prijatelj će sigurno biti oduševljen.

7. Aforizmi o prijateljstvu

Pokloni ne moraju uvek biti nešto konkretno i nešto materijalno vredno, mogu to biti neke drage sitnice koje imaju emotivnu vrednost i koje će dugo ostati lepa uspomena na onoga ko je taj poklon dao. Jedan takav poklon najboljem prijatelju može biti knjiga aforizama o prijateljstvu. Lepo potpišite ovu knjigu, poklonite je najboljem drugu ili prijatelju, a onda se zajedno možete smejati duhovitim rečenicama iz te knjige i možete upoređivati sebe i svoje prijateljstvo s tim napisanim delovima.

8. Pametni sat

Lep i koristan poklon najboljem prijatelju može biti i „pametni“ sat. Ovakav sat je višestruko koristan, a ako je vaš prijatelj osoba koja mnogo vremena provodi u radu, sigurno će mu dobro  doći ovaj „pametni“ sat za bolju organizaciju vremena i života uopšte. Verujemo da nikako nećete pogrešiti ako svog najboljeg prijatelja ili druga iznenadite ovakvim poklonom.

9. Šolja „večno prijateljstvo“

U prodavnicama postoje razne šolje sa natpisima koji se odnose na prijateljstvo i neće vam uopšte biti teško da izaberete jednu takvu šolju kao poklon svom prijatelju. Kako biste ovaj poklon učinili ličnim, možete kupiti neku šolju koja se posebno sviđa vašem najboljem drugu, ili koja predstavlja neki deo njegovih interesovanja, i dati da na njoj ispišu tekst po vašoj želji. To može biti šolja u obliku limenke piva, gejmerska šolja, ona sa delovima alata, sa printom knjiga i tako dalje.  U šolju stavite kesice omiljene kafe, čaja ili nekog drugog napitka koji vaš drug mnogo voli, sve lepo upakujte i obradujte dragu osobu.

10. Telefon

Ukoliko je vaš prijatelj neko ko mnogo želi određeni model telefona, a vi mu to možete priuštiti, onda je to idealan poklon za vašeg najboljeg prijatelja. Izaberite model i boju telefona za koje znate da se vaš prijatelj „odlepiti“ na njih, zanimljivo ih upakujte da bi iznenađenje bilo još veće, i takvim poklonom obradujte svog najboljeg prijatelja. Naravno, nakon toga možete računati na nekoliko sati druženja samo s telefonom, vi možete „odmoriti“.

11. „Vruća“ posteljina

Kako biste malo nasmejali svog najboljeg druga ili prijatelja, poklonite mu posteljinu sa likom gole devojke ili devojke u vrlo izazovnoj odeći. Posteljinu dobro zapakujte da se odmah ne vidi i na nju stavite karticu na kojoj ćete napisati „Devojka iz snova“. Ovaj poklon će sigurno izazvati šale i smeh nakon otvaranja, a i naknadna pitanja o tome kako je prijatelj proveo noć u društvu devojke iz snova će biti humoristična. Naravno, posteljina ima svoju upotrebnu vrednost bez obzira na ove šale.

12. Nakit

Nakit je nešto što nikada ne prolazi kada je poklanjanje u pitanju. Svom najboljem drugu ili prijatelju možete pokloniti lančić s posebnim priveskom i posvetom, neku lepu narukvicu ili muški prsten. Svaki ovaj komad nakita će biti podsetnik na vas i vaše prijateljstvo, a posebno onda kada izaberete nakit u nekoj formi koja naglašava ono što voli vaš prijatelj i ono čime se u životu bavi. Ima mnogo muških oblika nakita prikladnih za ovakva darivanja.

13. Delux dijamant set

Ako svom najboljem prijatelju želite pokloniti nešto neobično i lepo, možete mu pokloniti komplet za piće koji se sastoji od flaše, dve čaše i drvenog stalka. Sve je spakovano u elegantnu kutiju i zaista je „moćan“ poklon. Flaša i čaše su izrađene u obliku brušenog dijamanta, a stoje u hrastovom stalku i vrlo reprezentativno izgledaju. Uz ovaj set možete dodati flašu omiljenog ljutog pića vašeg prijatelja i time zaokružiti celi poklon. Naravno, kasnije možete zajedno nazdraviti iz ovih čaša.

14. Putovanje

Ako vam vaše finansije dozvoljavaju takve izdatke, poklonite svom najboljem drugu ili prijatelju neko zanimljivo kraće ili duže putovanje. Verovatno postoji neka destinacija koju bi vaš prijatelj rado posetio i o kojoj ponekad priča pa bi bilo baš lepo da ga iznenadite poklonom u vidu tog putovanja. Ukoliko je vaš prijatelj samac, možda mu se možete i vi pridružiti na tom putovanju i tako steći joj više zajedničkih uspomena. Verujemo da ćete ovakvim poklonom prijatno iznenaditi svog najboljeg prijatelja.

15. Kruna na naduvavanje

Ovo je jedan šaljivi poklon i vrlo je prikladan za neke momačke zabave ili rođendanske proslave, proslave u kancelariji i slično. Radi se o kruni na naduvavanje u zlatnoj boji. Kada takav poklon predate svom najboljem drugu ili prijatelju, možete mu uz njega napisati da je on za vas najveći car svih vremena.

16. Prase za frižider

Ako je vaš najbolji drug ili prijatelj neko ko mnogo voli da jede i ko se teško suzdržava od hrane, možete mu pokloniti prase za frižider kao jedan šaljivi poklon. Prasence se postavlja na policu frižidera, ima senzore za svetlo i reaguje neprestanim groktanjem čim otvorite frižider. Naravno da je poruka ovog praseta jasna i da pokazuje kako biste mogli izgledati ako se ne odmaknete od frižidera. Uz ovo prase možete napisati nešto poput „Nemoj pojesti i ovo prase, ostavi bar njega u frižideru.“

17. Zajednička slika „najluđe izdanje“

Izaberite jednu od slika na kojima ste sa vašim prijateljem u nekom „ludom“ izdanju pa je uvećajte i uokvirite. Verovatno imate neku takvu sliku sa prethodnih zabava i provoda. Ne bi vam trebalo biti teško da ovaj poklon oblikujete i odradite kako treba, a uz njega možete staviti posvetu u stilu „Neprevaziđeni Mi“. Ubeđeni smo da će to biti vrlo draga uspomena vašem najboljem prijatelju.

18. Posteljina „omiljeni automobil“

Ako je vaš prijatelj neko ko stalno priča o određenom automobilu i mašta o tome da ga kupi, nabavite mu posteljinu sa slikom baš tog automobila. Možete kupiti jednu lepu posteljinu i dati da vam na njoj odštampaju specifičan model kola koja obožava vaš prijatelj, ako tu posteljinu ne možete pronaći već gotovu. Uz ovaj poklon stavite poruku „Uđi u kola iz snova“.

19. Roštilj-kolica

Ukoliko imate najboljeg druga ili prijatelja koji voli roštiljanje i zabave uz roštilj, možete mu pokloniti poseban roštilj na kolicima. Radi se o vrlo praktičnim roštilj-kolicima koja u svom sastavu imaju sve što je potrebno za kvalitetno roštiljanje. Dakle, tu je veliki roštilj i sva dodatna oprema. Predajte svom najboljem prijatelju ovaj poklon i odmah organizujte neku veselu zabavu na otvorenom.

20. Pljoska „prva pomoć“

Muškarcima je nezamisliv odlazak na pecanje, u lov ili na neku utakmicu bez određene „rezerve pogonskog goriva“. Za te prilike i u te svrhe odlično služi pljoska u beloj boji na kojoj stoji crveni krst i natpis „Prva pomoć“. Čemu ovaj poklon služi, potpuno je jasno i nema potrebe detaljnije ga objašnjavati svom prijatelju.

21. Oprema za računar

Kada je ova vrsta poklona u pitanju, nema se šta mnogo „pametovati“. Sve ono za što znate da raduje vašeg prijatelja ili mu treba iz ove oblasti, može biti dobar poklon za njega. Bilo da se radi o posebnom mišu za računar, podlozi, zvučnicima ili bilo čemu drugom, obradovaće vašeg prijatelja i vi nikako nećete pogrešiti s tim poklonom.

22. Seks tajmer

Da biste se malo našalili sa svojim prijateljem, bilo da je mlađi ili stariji, možete mu pokloniti peščani sat na kojem se nalaze podeljci sa nazivom ljubavničkog umeća. Sav pesak iz ovog sata iscuri za nekih 25-30 minuta, a visina podeljaka govori o dužini trajanja ljubavne igre. Nazivi se kreću od „Veoma slabo“ do „Divlji pastuv“ i predstavljaju dobru zezanciju. Uz ovaj poklon možete napisati svom najboljem drugu ili prijatelju da mu poklanjate ovaj seks tajmer kako bi vežbao i usavršio svoje ljubavničke sposobnosti. Sigurni smo da ćete se svi dobro nasmejati i zabaviti uz ovaj poklon.

23. Oprema za kampovanje ili neki alat

Ukoliko je vaš najbolji drug ili prijatelj ljubitelj kampovanja, možete mu pokloniti nešto od opreme za te aktivnosti. Možda mu je potreban novi šator ili neki manji model pa mu vi možete baš to pokloniti. Isto tako, ako je vaš prijatelj neko ko se često služi određenim alatom jer se bavi nekim specifičnim zanimanjem, možete mu pokloniti ono što ga raduje iz te oblasti i tako upotpuniti njegovu kolekciju alata.

24. Omiljena hrana

Uglavnom svi ljudi imaju omiljenu hranu, ali neke osobe su baš „zaljubljenici“ u određene prehrambene proizvode i nikada ih ne možete zasititi takvom hranom. Ako je i vaš najbolji prijatelj jedan od takvih osoba, nabavite mu tu omiljenu hranu u velikim količinama ili od nje formirajte oblik torte, napunite neku korpu njome i slično. U zavisnosti od toga o kakvoj se hrani radi, možete osmisliti i izgled ovog poklona. Verujemo da će se vaš prijatelj obradovati vašoj ideji, ali i da će ga to nasmejati.

25. Solarni punjač

Poklonite svom najboljem drugu ili prijatelju solarni punjač i rešite ga muke kada odlazi na neka putovanja ili na pecanje i kampovanje u prirodu. Sa ovim punjačem nema brige oko nestanka električne energije, a na njemu se istovremeno mogu puniti dva uređaja. Sama reč kaže da je solarni pogon u pitanju pa je boravak u prirodi time mnogo olakšan. Prijatelj će vam sigurno biti zahvalan i setiće vas se svaki put kada priključi telefon ili laptop na taj punjač.

26. Drveni frižider za dvorište

Kada imate najboljeg prijatelja ili druga koji rado dočekuju goste u svom dvorištu, a tamo se često i sastajete, odličan poklon za njega je drveni frižider za dvorište. Letnji meseci su nezamislivi bez hladnih napitaka, a sa ovim frižiderom nema razloga za takvu bojazan. Radi se o dekorativnom sanduku na visokim nogama koji u svojoj unutrašnjosti krije frižider i koji se lepo uklapa u svako dvorište. Lako ga je preneti pa nije problem da mu se menja lokacija po potrebi.

27. Viseća mreža za lenčarenje

Ako ste svom najboljem drugu ili prijatelju pravi prijatelj, sigurno ćete mu pokloniti jednu izdržljivu mrežu za lenčarenje. Najveći problem vašeg prijatelja bi trebao biti izbor lokacije za nesmetano lenčarenje i ljuljuškanje u ovoj mreži. Mi smo, naravno, ubeđeni da ćete vi i vaš najbolji prijatelj lako rešiti taj problem i da ćete uspeti uživati u ovom poklonu. Znamo da ćete se „patiti“, ali što se mora, nije ni teško. Ovo je jedan baš prijateljski poklon sa jasnom porukom.

28. Poseban dres

Ukoliko imate najboljeg druga ili prijatelja koji je veliki fan sporta, vrlo je moguće da bi on voleo imati dres određenog igrača. Pokušajte nabaviti taj posebni dres i takvim poklonom obradovati svog najboljeg prijatelja. Verujemo da će vas on nakon toga još više voleti i ceniti, ako je to uopšte moguće.

29. Daska za perfekcioniste

Svi poznajemo neku osobu koja je veoma pedantna i precizna u svemu, a ako je takav i vaš najbolji drug, možete mu na poklon odneti dasku za rezanje koja je namenjena baš perfekcionistima. Ova daska na sebi ima precizno iscrtane linije i mere pomoću kojih svaki komad hrane može biti iste dužine i širine. Za jednog perfekcionistu koji voli kuvati, nema boljeg poklona i vi ćete ga mnogo usrećiti ovom daskom za rezanje.

30. Upaljač i tabakera

Kada tražite poklon za najboljeg druga ili prijatelja koji je pušač, možete mu pokloniti lep i kvalitetan upaljač na kojem ćete dati da se ugravira datum i posveta. Takođe, možete svom prijatelju pokloniti neku zanimljivu tabakeru i isto tako tražiti da vam na njoj ugraviraju posvetu. Naravno da mu možete pokloniti oboje, odnosno i upaljač i tabakeru, ako tako želite.  Bilo koje da odaberete, biće to lep poklon i lepa uspomena od vas.

Mi smo se potrudili da vam predložimo ovih 30 poklona za najboljeg druga ili prijatelja i nadamo se da smo vam pomogli da pronađete pravi poklon za njega.