Spisak ideja za poklon profesoru

Ukoliko se nalazite u situaciji da tražite poklon za nekog profesora, jasno je da ste stariji tinejdžer i da ste završili sa dečjim oblicima poklanjanja  u vidu crtanja čestitkica, te da ste sad okrenuti ozbiljnijem odabiru poklona.

Naravno da je i u ovom „zrelijem“ uzrastu dozvoljeno uključiti maštu i biti kreativan prilikom izbora poklona za svog profesora, ali ti pokloni svakako trebaju biti ozbiljniji, a mogu biti i duhoviti do određene mere. U slučaju da vam treba pomoć u obliku ideja za ove poklone, mi smo tu da vam ponudimo naš spisak predloga poklona za jednog profesora. Verujemo da ćete lako pronaći ono što tražite i da ćete svojim poklonom razveseliti tu „važnu osobu“.

1. Solarni punjač

Poznato je da su profesori osobe koje često odlaze na duže ekskurzije ili neke izlete pa bi im u tom slučaju sigurno dobro došao dodatni punjači za tehniku. Čvrsto verujemo da će se posebno obradovati ovom solarnom punjaču jer je vrlo praktičan i jednostavan za upotrebu. Već iz samog njegovog naziva je jasno da ovom punjaču nije potrebna električna energija, a pomoću njega je moguće puniti čak dva uređaja istovremeno. Dakle, ovo je odličan izbor poklona za jednog profesora jer će mu definitivno olakšati sva putovanja.

2. Neobičan pribor za pisanje

Izaberite jedan lep, ali neobičan set pribora za pisanje i takvim poklonom obradujte svog profesora. Ne morate se ograničiti na klasična nalivpera, možete izabrati pero sa drvenom rezbarenom drškom ili neki od setova za pisanje sa guščjim perom na vrhu. Verujte nam, izbor je veliki, samo se malo potrudite da to istražite. Vaš profesor će biti veoma prijatno iznenađen kada dobije tako neobičan i lep poklon.

3. Stručni časopis

Naravno da će svaki profesor uživati u prilici da sazna novitete iz oblasti kojom se bavi. Odlična prilika da dođe do tih saznanja jeste da čita stručne časopise iz oblasti koju u školi predaje. Kako biste mu omogućili takvo nešto, možete mu pokloniti višemesečnu pretplatu na jedan stručni časopis. Najbolje bi bilo kada bi u ovom poklonu učestvovalo celo odeljenje i kada bi se on odnosio na godišnju pretplatu. Ubeđeni smo da bi se vaš profesor baš iznenadio i obradovao ovakvom daru.

4. Kvalitetno vino

Klasični pokloni su uvek najbolji kada niste sigurni šta određena osoba voli ili kada nemate vremena ni mašte za detaljnije bavljenje temom poklanjanja. Zato nikako nećete pogrešiti ako izaberete neko kvalitetno vino spakovano u zanimljivu ambalažu i uz njega dodate dve prikladne čaše za to piće. Ovo je poklon koji će „odraditi“ svoj posao sasvim lepo i korektno, tako da možete biti mirni.

5. Neobična kravata

Kravata je svakako uobičajen i lep poklon koji ima svoju upotrebnu vrednost, ali se i takav poklon može podići na viši „nivo“ i predstavljati nešto posebno. Potražite putem interneta zanimljive kravate sa printom iz oblasti koju profesor predaje i uverićete se da je izbor dosta veliki. Lako ćete pronaći kravate sa štampom trouglova, botaničkih vrsta, formula iz fizike, sličica epruvete, književnih citata, sličica poznatih umetničkih dela, košarkaške lopte i tako dalje. Sigurni smo da će se vaš dragi profesor veoma iznenaditi, ali i obradovati, kada na poklon dobije jednu ovako neobičnu kravatu.

6. Torba za laptop

Nezamisliv je radni dan jednog profesora bez adekvatne pripreme nastavnog materijala, a tu pripremu profesor najčešće obavlja na laptopu. Zato je torba za laptop potpuno prikladan poklon jednom profesoru i može ga mnogo obradovati. Izaberite neku praktičnu torbu sa više pregradaka i od izdržljivog materijala, a najbolje bi bilo da je taj materijal vodootporan. Na taj način će njegov laptop biti zaštićen i na ekskurzijama i u toku prelaska parkinga po većem pljusku.

7. Kozmetički set

Ukoliko imate saznanja o tome koju kozmetiku vaš profesor koristi i najviše voli, izaberite upravo takav set kozmetike i njime darujte svog profesora. U suprotnom, ako niste sigurni koje kozmetičke preparate dotični profesor preferira, uvek mu možete pokloniti neki od kompleta proverenih brendova koji sadrže klasične kozmetičke proizvode za muškarce. Ovo je klasičan poklon i s njim nikako nećete napraviti grešku. Ukoliko pronađete neko interesantno pakovanje navedene kozmetike, to će svakako biti dodatni plus vašem poklonu.

8. Knjiga zanimljivosti

Profesori su osobe za koje se podrazumeva da mnogo vremena provode uz knjigu pa je logično da im knjigu i donesete na poklon. Da biste malo „začinili“ celu situaciju, potrudite se da pronađete knjigu zanimljivosti iz oblasti kojom se vaš profesor bavi. Mogu to biti najsmešnije anegdote, najveći uspesi ili neuspesi, rekordi, apsurdi, citati poznatih osoba iz te naučne oblasti i slično. Ubeđeni smo da bi se svakom profesoru mnogo dopala ovakva knjiga. Ne zaboravite napisati posvetu i datum unutar knjige, lepo je upakujte i iznenadite dragog profesora.

9. Sat

Bilo da se odlučite za poklon u vidu ručnog ili zidnog sata, potrudite se da to bude sat koji ima određene specifičnosti vezane za poziv vašeg profesora. Neće vam biti teško pronaći sat koji na sebi ima određene simbole primerene baš toj struci, a mnogo toga možete i dogovoriti sa prodavcem. Možete tražiti da vam, na primer, na zidnom satu odštampaju tekst po želji ili da prilagode boju vašim željama. Ukoliko se odlučite za ručni sat, tražite da vam ugraviraju datum i posvetu na njemu pa takvim poklonom obradujte svog profesora.

10. Dugmad za košulju

Ne biste verovali kakvih sve dugmadi za košulju ima u internetskoj ponudi, ali zato smo mi tu da vam sve to približimo. Moguće je izabrati dugmad u obliku raznih predmeta i simbola koji predstavljaju usko odabranu oblast nauke ili bilo koje profesije. Dovoljno je da u pretraživač ukucate odgovarajuće reči i pred vama će se naći mnoštvo zanimljivih oblika dugmadi za košulju. Dakle, bacite se na posao pretraživanja ovih ponuda i izaberite ono za što verujete da će najviše obradovati vašeg profesora.

11. Poseban kišobran

Klasičan kišobran je uvek prikladan poklon, a i potreban svakodnevni predmet bilo kojoj osobi. Međutim, ovaj poklon može biti poseban ako na njemu odštampate imena svih učenika iz odeljenja ili ako na njemu ispišete neke druge zanimljive reči poput poznatih citata i slično. Sigurni smo da ćete ovakvim poklonom baš iznenaditi svog profesora i da će ga nasmejati vaša originalnost kada otvori ovaj posebni kišobran.

12. Šolja

U prodavnicama ili na internetu je zaista moguće naći razne vrste šolja za tople napitke pa vam sigurno neće biti teško da izaberete jednu koja svojim izgledom i tekstom govori baš o oblasti kojom se vaš profesor bavi. Jednostavno će biti izabrati neku šolju za botaničara, matematičara, hemičara, sportistu, jezičara, medicinara, fizičara i tako dalje. S ovakvim poklonom nikako nećete pogrešiti jer je šolja za tople napitke uvek potreban i simpatičan predmet.

13. Personalizovani planer

Izaberite jedan veliki planer sa dobrim rasporedom unutar korica pa od njega „načinite“ školski dnevnik. Odnesite ga u štampariju i tražite da vam na koricama ispišu ime i prezime profesora kojem taj planer poklanjate, a unutar njega neka vam odštampaju imena svih učenika iz odeljenja. Pored imena stavite komentare u stilu „Na putu popravka“, „izgubljen slučaj“, „Žali Bože potrošenih dana“, „Vredan svake pažnje“, “Pola-pola“ „Druga šansa“ i slično. Ovakav planer će nasmejati vašeg profesora i biće mu draga uspomena kada ga bude koristio.

14. Privesak za ključeve

Ako se odlučite za ovaj poklon, možete ga naći u raznim oblicima namenjenim posebnim profesijama. Neće vam biti teško da izaberete privesak koji je veoma zanimljiv i potpuno prikladan oblasti kojom se dotični profesor bavi. Obično je takav privesak spakovan u dekorativnu kutiju i deluje vrlo lepo.

15. Lančić

Nakit je uvek dobar izbor poklona, posebno kada ga zajedno poklanja celo odeljenje. Zato izaberite neki lep lančić sa odgovarajućim priveskom, tražite da vam na njemu odštampaju datum i posvetu pa takvim poklonom obradujte svog profesora. Moguće je i da izaberete veću pločicu i tražite da vam na njoj ugraviraju imena svih učenika iz odeljenja ili samo neki tekst po želji. U svakom slučaju, ovo je vredan i lep zajednički poklon.

16. Figurica strogog profesora s naočarima

Naručite putem interneta figuricu profesora koja će simbolično predstavljati zanimanje onoga kome taj poklon dajete. Izaberite onu figuru koja predstavlja strogog profesora sa naočarima na nosu  i štapom u ruci. Takav poklon je i simpatičan i smešan, a mi smo sigurni da će se dopasti vašem profesoru.

17. Upaljač

Ukoliko je vaš profesor pušač, možete mu pokloniti jedan kvalitetan upaljač spakovan u elegantnu kutiju. Kao i sve ostale poklone i ovaj je moguće pronaći sa detaljima koji predstavljaju ono što vaš profesor posebno voli i tako učiniti poklon još zanimljivijim. Verujemo da s ovim poklonom nikako nećete pogrešiti i da ćete njime prijatno iznenaditi svog profesora.

18. Novčanik i kaiš

Lep kožni novčanik upotpunite odgovarajućim kaišem i takvim kompletom iznenadite dragog profesora. Ovo su bezvremenski pokloni, uvek potrebni i uvek dobrodošli. Novčanik možete birati sa nekim od znakova automobila koji profesor voli/vozi ili sa nekom drugom gravurom za koju znate da će mu se svideti. Ili jednostavno možete izabrati neki drugačiji kožni novčanik, ukusno ga upakovati s kaišem i iznenaditi svog profesora ovakvim poklonom.

19. Tabakera

Ako je vaš profesor „stara škola“, a uz to je i pušač, odličan izbor poklona za njega je jedna lepa starinska tabakera. Potražite u antikvarnicama neke od ovih predmeta ili ih naručite putem interneta. Ukoliko se radi o mlađem profesoru, pušaču, možete se opredeliti za neki moderniji izgled tabakere za koji znate da bi mu se svidio. Zanimljivo zapakujte svoj poklon i obradujte dragog profesora.

20. Kozmetička torbica

Izaberite neku od simpatičnih vodootpornih kozmetičkih torbica koje su praktične za korišćenje tokom putovanja na ekskurzije. Moguće ih je naći sa raznim printom, a vi birajte onaj koji predstavlja oblast koju vaš profesor predaje. Kupite kozmetičku torbicu sa više pregrada i odeljaka kako bi bila što praktičnija za korišćenje.

21. Manja putna torba

Odličan poklon jednom profesoru može biti i manja putna torba. Ona će svima dobro doći prilikom vikend-putovanja, a profesoru pogotovo. Potrudite se da nabavite lepu kožnu torbu sa više odeljaka i „ozbiljnijeg“ izgleda, ukusno je upakujte i svojim poklonom iznenadite nekog profesora.

22. Knjiga mudrih izreka ili latinskih citata

Ovakva knjiga je uvek dobar izbor poklona za nekoga kome je knjiga „bliska saputnica“, bio on profesor ili ne. Zato sigurno nećete pogrešiti ako jedno takvo štivo poklonite svom prosvetnom radniku, bez obzira da li se odlučite za knjigu mudrosti ili onu ispunjenu poznatim latinskim citatima. U svakom slučaju, napišite datum i posvetu na knjizi pa je darujte svom profesoru.

23. Igla za kravatu

Prikladan poklon za bilo kojeg muškarca, pa tako i za jednog profesora, jeste igla za kravatu. Izaberite neku od onih igala koje je moguće koristiti na bilo kojoj kravati, bez obzira na boju i dezen, pa takvim poklonom iznenadite i obradujte svog profesora. Sigurni smo da će vaš dar biti primljen sa blagonaklonošću i simpatijom i da će ga profesor rado koristiti.

24. Čarape sa printom mudre sove

Ukoliko tražite dar za mlađeg profesora ili imate luckastog starijeg profesora, možete mu pokloniti čarape sa smešnim printom koji predstavlja mudru sovu s naočarima na nosu i štapom u ruci. Ovakva sova je sinonim za mudrost i učenje pa je odličan motiv na predmetima koji se tiču profesora i ostalih prosvetnih radnika. Verujemo da ćete svojim poklonom nasmejati dragog profesora i da će mu se obradovati.

25. Majica sa duhovitim natpisom

Kao i na čarapama, tako i na majici možete naći print u vidu mudre sove ili možete birati majice sa duhovitim natpisom vezanim za profesore. Naravno da i sami možete smisliti odgovarajući duhoviti tekst namenjen baš vašem profesoru pa odneti majicu da vam taj tekst i odštampaju. Kako god bilo, biće to odličan poklon za profesora koji voli da se šali.

 

Nadamo se da smo vam svojim idejama pomogli da odgovarajućim poklonom obradujete nekog profesora.