Spisak ideja za poklon profesorici

Prelazak iz osnovne u srednju školu podrazumeva viši nivo zrelosti pa samim tim i drugačija interesovanja, ali i očekivanja, kako od učenika tako i od profesora. Sam odnos između učenika i profesora je drugačiji i ozbiljniji nego onaj između učenika i nastavnika, a pogotovo nego onaj koji su đaci imali sa učiteljima.

Sve ovo znači i da je odnos učenika prema darivanju profesora dosta drugačiji, da su pokloni nešto ozbiljniji, ali i kreativno slobodniji. Ukoliko se nalazite u situaciji u kojoj želite nešto pokloniti svojoj profesorici, a niste sigurni šta da joj date, pregledajte našu listu ideja za poklone i sigurni smo da će vam se nešto od navedenog baš dopasti. Svaku od ovih ideja možete nadograditi nekim svojim dodatkom ili drugačijom kombinacijom od predložene. Važno je da imate osnovu.

1. Organizer nakita

S obzirom da je profesorica samo žena, vrlo je verovatno da voli nakit i da ga ima dovoljno da joj pravi haos u nekoj kutiji. Da biste joj omogućili odličan pregled nakita koji ima, a samim tim i laku dostupnost istog, poklonite joj organizer nakita. Reč je o simpatičnom ormariću za nakit koji u svom sastavu ima kukice i police na koje se nakit kači, ali ima i dve ladice za odlaganje onog nakita koji ne možete okačiti. Sve u svemu, ovo je vrlo praktičan ormarić, lepo izgleda, ne zauzima mnogo prostora, a zaista drži nakit organizovanim i lako dostupnim. Dakle, profesorica će „odlepiti“ za ovim poklonom.

2. Magično drvce trešnje (Magic Sakura)

Magično drvce trešnje koja „cveta“ je vrlo simpatičan poklon koji iziskuje određeno strpljenje i iščekivanje. Ovo drvce je izrađeno od kartona i ima postolje u vidu tanjirića koji je od plastike. Uz magično drvce trešnje dolazi i magična voda koja potiče „cvetanje“ i čini da trešnja dobija cvetove pred vašim očima. Celo drvce je spakovano u lepu ambalažu i zaista predstavlja odličan poklon za svaku ženu. Verujemo da će vaša profesorica biti oduševljena ovim dekorativnim i neobičnim poklonom jer on zaista nije svakidašnji.

3. Knjiga

Kakva bi to profesorica bila da ne voli knjige i čitanje? Naravno, neka čudna. S obzirom da mi verujemo da je vaša profesorica ljubiteljica knjiga, predlažemo vam da izaberete neku zanimljivu knjigu iz oblasti koju profesorica predaje ili da se opredelite za neku knjigu u kojoj se nalaze određene neobične i duhovite stvari. Može to biti knjiga smešnih citata, viceva, aforizama ili nekih drugih interesantnih stvari. Za koju god knjigu da se odlučite, ne zaboravite napisati lepu posvetu i datum kako bi to ostala draga uspomena vašoj profesorici.

4. Nakit

Veliki je izbor nakita koji možete pokloniti ženskoj osobi, samo je pitanje kakvim budžetom raspolažete. Ovakav poklon je najbolje kupovati kao zajednički dar celog odeljenja jer se onda možete bazirati na kvalitetan i lep nakit. Dakle, izaberite lančić, narukvicu, naušnice, prsten, broš ili neki drugi komad nakita od plemenitih metala, tražite da vam ugraviraju posvetu i tako vrednim poklonom iznenadite svoju profesoricu.

5. Kecelja „Profesorica“

Ukoliko ste sa svojom profesoricom u nešto bližim odnosima i ona je mlađa osoba koja voli da se šali, možete joj pokloniti šaljivu kecelju sa slikom profesorice na njoj. Naravno da je svima jasno kako se radi o šaljivom poklonu i stvaranju opuštene atmosfere u odeljenju. Ovakav poklon je posebno prihvatljiv kada odete na izlete ili ekskurzije pa se svi nalazite u veselom raspoloženju.

6. Podna vaza

U prodavnicama lako možete pronaći dekorativne podne vaze koje svojom veličinom lepo popunjavaju „mrtve“ ćoškove svake prostorije. Takođe, ove vaze mogu da osveže prostor i dodaju mu „ono nešto“. Zato izaberite jednu neobičnu podnu vazu, simpatično je zapakujte i takvim poklonom iznenadite i obradujte neku profesoricu.

7. Delux set za pisanje

Ako se ima na umu da su profesorice osobe koje mnogo pišu, onda je svakako odličan izbor poklona za njih lep pribor za pisanje. Mi vam predlažemo da svojoj dragoj profesorici poklonite neobičan set za pisanje starinskog izgleda. Reč je o setu koji sadrži penkalo sa „pozlaćenim“ vrhom i „ptičjim“ perom na drugom kraju, zatim šest različitih nastavaka za pisanje, flašicu mastila i metalno postolje za držanje tog penkala. Sve je smešteno u dekorativnu kutiju i zaista je odličan poklon za jednu profesoricu.

8. Planer u obliku školskog dnevnika

Nabavite veći planer koji u sebi sadrži praktične delove za rad i planiranje tog rada pa dajte da vam na njemu odštampaju korice koje izgledaju potpuno isto kao školski dnevnik. Na koricama možete ispisati naziv vašeg odeljenja i navesti profesoricu kao vašeg „staratelja“. Unutar planera, na prvoj strani, ispišite imena učenika i podelite im sve odlične ocene. Stavite napomenu kraj svakog imena u stilu „neočekivani napredak“ ili „drastično se uozbiljio“ i slično. Verujemo da ćete ovim poklonom slatko nasmejati vašu profesoricu.

9. Buket slatkiša

Izaberite razne vrste slatkiša pa od njih formirajte simpatičan i neobičan buket. Zamotajte ga tako da ga možete držati jednom rukom i lako ga predati profesorici. Uz taj buket stavite karticu na kojoj ćete napisati nešto poput „ Ovo je jedini način da prebolite naše ocene“. Sigurni smo da ćete prijatno iznenaditi i nasmejati svoju profesoricu ovako neočekivanim i originalnim poklonom.

10. Svileni šal ili marama

Izaberite jedan lep svileni šal ili maramu neutralnih boja, dodajte uz to neku ukusnu bombonjeru, sve zanimljivo zapakujte i takvim poklonom obradujte svoju profesoricu. Ukoliko se radi o mlađoj profesorici, možete joj pokloniti neki neobičan šal jačih boja i dezena ili izabrati onaj na kojem se nalazi print povezan sa predmetom koji vam predaje. U svakom slučaju, ovo je uvek prikladan poklon bilo kojoj ženi pa će i vaša profesorica znati uživati u njemu.

11. Čokoladne figurice

Na internetu se lako mogu pronaći ponude raznih čokoladnih figurica. Moguće ih je naći u svim oblicima pa vam neće biti teško da izaberete nekoliko onih figurica koje predstavljaju oblast kojom se profesorica bavi i koju u školi predaje. Pored toga, možete naručiti i neke druge zanimljive čokoladne figurice, lepo ih upakovati i dati svojoj profesorici kao simpatičan poklon. Čokolada je uvek dobar izbor, a kada se nalazi u tako nesvakidašnjim formama, onda je sigurno još bolja.

12. Flamingo čajnik

Ukoliko je vaša profesorica jedno nežno biće, a ne neka stroga „aždaja“, na poklon joj odnesite simpatičan čajnik roze boje u obliku flaminga. Ovaj čajnik vrlo lepo izgleda, ima poklopac u istoj boji, a zapremina mu je oko jednog litra.  Ako vam je profesorica baš draga, možete joj uz čajnik pokloniti i jednu roze flamingo šolju čija je ručka predstavljena dugim vratom ove ptice. Šolja ne dolazi uz čajnik, ali je svakako možete posebno nabaviti.

13. USB stik

O ovom poklonu ne moramo ništa posebno govoriti, svima je jasna potreba za ovakvim tehničkim pomagalima i znamo da još jedan stik uvek  dobro dođe. Izaberite USB stik u nekom neobičnom obliku za koji znate da će se baš dopasti vašoj profesorici pa je iznenadite svojim poklonom.

14. „Greb“ mapa sveta

Kada je reč o ovoj vrsti poklona, jasno je da bi on bio idealan za profesoricu geografije, ali smo ubeđeni da bi i sve druge profesorice koje vole putovanja bile prijatno iznenađene da ga dobiju. Zato izaberite jednu od raznih vrsta „greb“ mapa, napišite neku lepu poruku o tome kako želite da vaša profesorica uskoro poseti i izgrebe sva mesta sa mape pa da vam onda o njima sve ispriča. Sigurni smo da ćete obradovati svoju profesoricu ovim poklonom.

15. Pečat za vosak

Za sve one osobe koje vole starinski duh prošlih vremena i koje se rado u mislima vraćaju u to doba, pečat za vosak je idealan poklon. Posebno je to dobar izbor za jednu profesoricu jer one ionako mnogo pišu. Pečat o kojem vam ovde govorimo je vrlo lepog i otmenog izgleda, a dolazi u kompletu sa dve trake voska i spakovan u prikladnu kutiju. Ima ga u nekoliko boja pa neće biti problem da izaberete odgovarajući. Pored ovog kompleta, moguće je naručiti i jedan malo veći komplet pečata. Taj komplet sadrži pečat na kojem je ugravirano „good luck“ , četiri vrste voska u raznim bojama, sveću za topljenje voska i posudicu za taj vosak. Sve zajedno vrlo lepo i posebno izgleda pa smo sigurni da će se dopasti svakoj profesorici.

16. Podloga za laptop

Ovakav poklon je nekako podrazumevan u današnje vreme u kojem je laptop osnovno pomagalo i kod kuće i u školi. Verujemo da će svaka profesorica rado koristiti praktičnu podlogu za laptop i da joj nova neće smetati ni ako već ima jednu kod kuće. Drugu svakako može koristiti u školi ili na nekom drugom mestu. Zato slobodno svojoj profesorici poklonite jednu ovakvu podlogu.

17. Tašna

Svaka žena će se obradovati novoj tašni, a posebno ako se radi o nekoj modernoj verziji. Ukoliko je vaša profesorica mlađa osoba, nemate nikakvog razloga da joj ne poklonite tašnu izrađenu po poslednjoj modi. Ako se, pak, radi o starijoj profesorici, moguće je da bi joj se više svideo neki klasičniji model tašne. Kako god bilo, ovaj poklon će obradovati svaku profesoricu, a najbolja opcija je da ta tašna predstavlja poklon celog odeljenja. Zato izaberite jednu lepu kožnu tašnu i njome usrećite svoju dragu profesoricu.

18. Mirisne sveće

Lepe mirisne sveće su uvek simpatičan poklon, a kada ih izaberete u neobičnim oblicima, onda ste napravili pun pogodak. Potrudite se da pronađete sveće koje simbolično predstavljaju oblast koju nastavnica predaje, a ako vam to baš ne pođe za rukom, možete joj pokloniti i neke klasičnije modele. Sigurni smo da će se svakako obradovati ovom poklonu.

19. Neobična šolja za tople napitke

Putem interneta je zaista lako pronaći razne oblike i dezene šolja za tople napitke pa vam neće predstavljati veći problem da nađete jednu neobičnu šolju i da je poklonite svojoj profesorici. Pokušajte se voditi oblašću koju profesorica predaje pa joj na tu temu i poklonite šolju. I sami ćete se uveriti da postoje šolje sa ispisanim matematičkim formulama, sa epruvetom ili figuricom lekara umesto ručke, one u obliku košarkaške lopte ili nekih biljaka i tako dalje. Kada pronađete šolju sa odgovarajućom tematikom, biće to odličan poklon za jednu profesoricu.

20. Peščani pejzaž u ramu

Ako tražite poklon za profesoricu likovne umetnosti, ovo je pravi izbor. Naime, radi se o pesku u raznim bojama koji je smešten unutar stakla i rama i izgleda kao prava slika nekog pejzaža. Svaki put kad protresete pesak, dobijete drugi izgled pejzaža. Vrlo je zanimljiv poklon, a i dekorativno izgleda. Sigurni smo da bi se ovaj peščani pejzaž svideo svakoj profesorici, a ne samo onoj koja predaje likovnu umetnost.

21. Bon za knjižaru

Kada niste sigurni šta da poklonite svojoj profesorici, a ne želite kupiti samo cveće, možete joj dati poklon-bon za neku knjižaru. Profesorice su bića koja mnogo čitaju, a mi smo sigurni da ni vaša nije izuzetak, pa će joj ovaj poklon sigurno biti vrlo drag. Pomoću njega će imati priliku da sama izabere ono što joj se sviđa u određenoj knjižari i sigurno će se tome radovati.

22. Podmetači za čaše kao obećanja

S ovim poklonom imate priliku da pokažete svoju kreativnost. Neće vas mnogo koštati, a oduzeće vam i malo vremena. Izradite sami ili kupite gotove podmetače za čaše pa na njima ispišite mali tekst u vidu obećanja koja dajete svojoj profesorici. Naravno da možete ispisati i duhovite i ozbiljne tekstove, a podmetača ne mora biti samo šest. Ovi podmetači za čaše mogu imati neobičan oblik i na njih možete zalepiti odštampan tekst, ako tako želite. Dozvolite svojoj mašti da odradi ovaj posao i takvim poklonom iznenadite svoju profesoricu.

23. Najmanja stona lampa

Ovo je zaista vrlo simpatičan poklon, a može biti i praktičan kada je potrebno čitati tako da svetlo ne smeta drugima. Lampice su male, mogu stajati na stolu kao stone lampe, ali se mogu postaviti i na vrh otvorene knjige i tako osvetljavati njenu unutrašnjost prilikom čitanja. Izgledaju kao prava stona lampa, ali u mini verziji i možete ih naći u raznim bojama. Odličan poklon za neku profesoricu i njena putovanja na ekskurzije.

24. Ambijentalna lampa s imenima učenika

Radi se o simpatičnoj ambijentalnoj lampi koju možete podesiti da svetli u boji u kojoj želite. Posebnost ove lampe je ta što možete naručiti da vam na lampi ispišu imena svih učenika iz odeljenja, a ta imena stoje ispisana u malim srcima i svetle kada je lampa uključena. Verujemo da je to odličan poklon učenika jednog odeljenja i da će mu se vaša profesorica zaista obradovati.

25. Cveće i voćno vino

Ukoliko ste vi jedna od onih osoba kojoj se ne da mnogo razmišljati šta ko voli i šta je prikladno, a šta ne u određenoj situaciji, uvek se možete odlučiti za lep buket cveća i neko voćno vino. S takvim poklonom nema greške kada ga poklanjate bilo kojoj ženi pa sigurno nećete pogrešiti ni kada ga budete dali jednoj profesorici.

Nadamo se da smo vam pomogli u rešavanju teškoće zvane „Šta da poklonim svojoj profesorici?“ i da ste sada mnogo rasterećeniji i zadovoljniji.