Pokloni za nastavnicu – IDEJE

Najlepše godine našeg života su najčešće vezane za period školovanja, a posebno onog u osnovnoj školi. Tada smo bili najbezbrižniji i nismo se opterećivali ozbiljnim životnim problemima.

Sastavni deo tog lepog životnog doba su svakako učiteljice i nastavnice i većina dece se trudi da ih obraduje nekim poklonom i na taj način im pokaže svoju naklonost. Dok su učiteljice okružene malom decom, nastavnice rade u odeljenjima gde su deca starija i ozbiljnija pa su i njihovi pokloni nešto „ozbiljniji“.

Ako se nalazite pred dilemom šta da poklonite nekoj nastavnici, bilo da to dajete sami ili kao poklon od celog odeljenja, možete pregledati naš spisak ideja koje nudimo i na taj način pronaći pravi poklon.

1. Cveće i liker

Sa ovakvim izborom poklona nikada ne možete pogrešiti jer je to poklon koji je prikladan za bilo koju ženu. Ukoliko nastavnici ne želite poklanjati nešto lično niti razmišljati o tome šta nastavnica posebno voli, a šta ne, uvek možete kupiti lep buket cveća i uz njega dodati flašu nekog „ženskog pića“. Takvim poklonom ćete pokazati potrebno poštovanje i nikoga nećete uvrediti.

2. „Torta“ od slatkiša

Bez mnogo muke možete napraviti interesantan poklon za jednu nastavnicu. Izaberite lepe slatkiše poznatih brendova pa ih sve složite u formu torte, povežite ih nekom lepom ukrasnom mašnom i poklonite nastavnici. Slatkiše možete poslagati na neki dekorativni karton ili možete kupiti jednu manju ukrasnu tacnu i složiti ih na nju. U tom slučaju i tacna će biti deo poklona. Uvereni smo da će ovakav poklon prijatno iznenaditi svaku nastavnicu i da će mu se baš obradovati.

3. Buket medenjaka u posebnim oblicima

U poslednje vreme se na svakom koraku mogu pronaći reklame za izradu dekorativnih medenjaka. Radi se o vrlo simpatičnim kolačićima koji su jestivi, ali se ipak više koriste „za gledanje“ nego za jelo. Dobra stvar je što možete birati izgled medenjaka, njihovu boju i veličinu. Zato naručite da vam naprave buket od nekoliko simpatičnih medenjaka u formi predmeta koji su specifični za ono što nastavnica predaje. Ovakav poklon će je baš iznenaditi i obradovati, a može dugo i da traje.

4. Nakit

Ukoliko celo odeljenje zajedno kupuje poklon za nastavnicu, možete izabrati malo vredniji poklon u vidu nakita od plemenitih metala. Povedite računa o tome da li je nastavnica starije ili mlađe životne dobi pa na osnovu toga izaberite nakit. Mogućnosti su velike jer možete birati između lančića, narukvica, naušnica, prstenja, ogrlica i slično. Šta god da izaberete, nemojte zaboraviti tražiti da vam ugraviraju datum i posvetu kako bi to bio podsetnik na vas i priliku u kojoj ste dali ovaj poklon.

5. Delux set za pisanje

S obzirom da su prosvetni radnici osobe koje mnogo pišu, odličan izbor poklona za njih je pribor za pisanje. Mi vam ovde predlažemo da jednoj nastavnici poklonite posebno lep set za pisanje starinskog izgleda. Radi se o kompletu koji sadrži penkalo sa „pozlaćenim“ vrhom i „ptičjim“ perom na drugom kraju, šest različitih nastavaka za pisanje, a uz to je dopunjen flašicom mastila i metalnim postoljem za držanje tog penkala. Sve je smešteno u dekorativnu kutiju i zaista je odličan poklon za jednu nastavnicu.

6. Kozmetički set

Kozmetika je poklon koji prija svakoj ženi i s kojim ne morate mnogo razmišljati. Izaberite nešto iz ove oblasti za što znate da vaša nastavnica voli i rado koristi, lepo to upakujte i obradujte je svojim poklonom. Ukoliko niste sigurni kakav je njen ukus po pitanju kozmetike, a ipak želite pokloniti takvo nešto, uvek se možete odlučiti za one klasične kozmetičke poklone poznatih brendova. S takvim poklonom sigurno nećete pogrešiti.

7. Marama ili šal

Lep poklon i uvek prikladan za svaku ženu, pa tako i za jednu nastavnicu, jeste svilena marama. Izaberite neku lepu maramu ili šal neutralnih boja, dodajte uz to manju bombonjeru i takvim poklonom obradujte svoju nastavnicu. Ako se radi o mlađoj osobi, ovu maramu ili šal možete izabrati i u nekim življim bojama sa simpatičnim printom. Najbolje bi bilo kada biste uspeli pronaći maramu koja na sebi ima detalje iz oblasti koju nastavnica predaje, ali i bez toga je to dobar poklon.

8. Personalizovani planer

S obzirom da je danas lako personalizovati svaki poklon, neće vam biti nikakav problem da kupite jedan kvalitetan planer i da na njemu odštampate nešto lično. Može to biti slika celog odeljenja ili neke smešne izjave karakteristične za vas i nastavnicu, a može se raditi i o nekoj simpatičnoj slici nastavnice ili njenom imenu i prezimenu. Ostavljamo vašoj mašti na volju da odluči kakva će biti naslovna strana tog planera, a mi smo sigurni da će se vaš poklon mnogo dopasti dotičnoj nastavnici.

9. Posebna šolja

Ako se odlučite za ovaj poklon, potrudite se da izaberete šolju koja će na sebi imati detalje specifične za oblast koju nastavnica predaje. Lako ćete pronaći šolje sa ručkom u obliku epruvete, sa figurom lekara, slikom trouglova, ručkom gitare i tako dalje. Sve te šolje su posebne i pokazuju da ste se potrudili kada ste birali svoj poklon. Vaša nastavnica će sigurno biti oduševljena ovako specifičnim poklonom, biranim baš za nju. U šolju možete ubaciti nekoliko kesica kafe ili čaja, a možete dodati i neku čokoladicu. Biće to baš simpatičan poklon.

10. Kišobran u boci

Ovaj kišobran luckasto izgleda, ali mu je upotrebna vrednost potpuna. Sklopljen kišobran stoji u futroli u obliku uske boce, a vrh boce je ručka kišobrana. Praktičan je za nošenje i ne zauzima nikakav dodatni prostor u tašni ili torbi. Zaista je neobičnog izgleda i sigurno će izmamiti osmeh na lice svima koji ga vide. Vaša nastavnica će biti zaštićena od kiše, a uz to će moći spremiti mokar kišobran u torbu, ako zatreba.

11. Ručni sat

Ručni sat je uvek lep poklon i bilo bi dobro da ga zajedno poklanja celo odeljenje. Tako možete izabrati zaista kvalitetnu marku sata i ostaviti svojoj nastavnici vrlo lepu i vrednu uspomenu. Ne zaboravite dati da vam na satu ugraviraju posvetu i datum kako biste ovekovečili određenu priliku u kojoj poklon dajete.

12. Specifičan zidni sat

I ovakav sat može biti pun pogodak kao poklon jednoj nastavnici. Potrudite se da nabavite zidni sat koji svojim oblikom i detaljima predstavlja i naglašava oblast koju nastavnica predaje. Kao i kod gore pomenute šolje, i ovde možete pronaći satove u obliku gitare, harmonike, one sa matematičkim ili hemijskim formulama, satove u obliku košarkaške lopte ili otvorene knjige i tako dalje. Neće vam biti nikakav problem da izaberete sat koji će predstavljati baš ono polje koje nastavnica predaje, a ona će biti oduševljena vašim poklonom.

13. Drvce koje „cveta“ (Magic Sakura)

Radi se o jednom vrlo neobičnom i simpatičnom poklonu koji će se sigurno dopasti svakoj nastavnici. To je magično drvce trešnje koja cveta. Izrađeno je od kartona i ima plastično postolje u obliku tacne. Uz drvce dolazi i magična voda koja inicira cvetanje, a sve je vrlo lepo upakovano. Ovakav poklon je idealan za nastavnicu biologije, ali je dobar izbor poklona i za sve ostale.

14. Peščani sat

Izaberite jedan simpatičan veći peščani sat pa na njemu napravite podeoke i ispišite smešne komentare u stilu „NI blizu rešenja“, „Gde je-tu je“, „Trudio si se, ali..“, „Dobar uspeh“, „Skoro vrh“, „Genijalac“.  Lepo ga upakujte i iznenadite nastavnicu. Objasnite joj da je ovaj poklon zamišljen kao mera vremena prilikom pisanja kontrolnih i pismenih radova. Ona će se sigurno nasmejati vašoj ideji i rado će isprobati poklon na nekom od narednih časova.

15. Tašna

Nema te žene koja ne voli tašne i koja ih rado ne menja, a o cipelama da i ne govorimo. Zato smo ubeđeni da nikako nećete pogrešiti ako svojoj nastavnici poklonite lepu i modernu kožnu tašnu. Ovaj poklon možete poklanjati kao zajednički dar celog odeljenja pa vam neće biti problem da izaberete zaista kvalitetnu tašnu i njome usrećite svoju nastavnicu.

16. Knjiga aforizama

Bez obzira koji nastavni predmet predaje nastavnica kojoj želite dati poklon, knjiga aforizama će je sigurno nasmejati i oraspoložiti. Ova knjiga može sadržavati aforizme baš o nastavnicima ili može biti ispunjena aforizmima o raznim temama. Koju god knjigu da izaberete, ne zaboravite napisati posvetu i datum u njenoj unutrašnjosti, lepo je upakujte i obradujte dragu nastavnicu.

17. Mirisne sveće

Izaberite nekoliko lepih mirisnih sveća u neobičnim oblicima pa ih stavite u manju simpatičnu korpicu i lepo upakujte. Ako vam tako više odgovara, možete kupiti neki od već oformljenih kompleta ovakvih sveća i predati ga kao poklon svojoj nastavnici. Mirisne sveće su uvek prikladan poklon, lepo izgledaju, a lepo i mirišu pa će vaša nastavnica sigurno biti obradovana ovakvim poklonom.

18. Oslikane saksije

Saksije mogu biti vrlo dekorativan detalj u svakom prostoru pa nećete pogrešiti ako izaberete jednu veću ili dve-tri manje saksije i poklonite ih svojoj nastavnici. Birajte one saksije koje su lepo oslikane i koje se lako mogu uklopiti u većinu životnih prostora. Ovakav poklon će se dopasti svakoj ženi, a sigurni smo da bi nastavnica biologije bila baš oduševljena njime.

19. Korpa s voćem i čajevima

Ukoliko niste od onih koji lupaju glavu time šta da poklone nastavnom kadru svoje dece, uvek se možete odlučiti za one konvencionalne poklone. S takvim poklonima nema greške, oni su klasika i uvek dobrodošli. Upravo zato, možete u jednoj korpi lepo aranžirati nekoliko vrsta voća, dodati razne čajeve uz to, sve ukusno upakovati i pokloniti određenoj nastavnici.

20. Podloga za laptop

S obzirom da je laptop nešto što koristi skoro svaka nastavnica, sigurno bi i vašoj nastavnici dobro došla podloga za taj laptop. U prodavnicama možete pronaći razne modele ovih podloga, većeg i manjeg formata, a vi se odlučite za onaj za koji mislite da će najviše odgovarati dotičnoj nastavnici. Verujemo da ćete je obradovati ovim poklonom i da će biti prijatno iznenađena njime.

21. Stručni časopis

Većina nastavnica rado prati novosti iz svoje stručne oblasti jer tako idu ukorak s vremenom i razvojem te oblasti. Kako biste jednoj nastavnici poklonili nešto korisno u čemu će uživati, možete joj platiti pretplatu na neki od stručnih časopisa. Ovaj poklon bi bio još bolji kada bi ga zajedno poklonilo celo odeljenje jer bi tada to mogla biti godišnja pretplata na stručni časopis. Verujemo da bi se svaka nastavnica mnogo obradovala ovakvom poklonu.

22. Pozorišna pretplata

Kao i kod stručnog časopisa i ovde je uvek bolje ako poklon daje celo odeljenje. U tom slučaju, svojoj nastavnici možete pokloniti plaćenu višemesečnu kartu za pozorište. Može to biti polugodišnja karta, ona kvartalna ili bilo koja druga koja vašem odeljenju u tom momentu odgovara kao poklon za nastavnicu. Nastavnica će sigurno znati ceniti vaš poklon i često će uživati u njemu.

23. Kutija za nakit

Svaka žena ima određenu količinu nakita i potrebno joj je mesto na kojem će ga lepo čuvati. Naravno, za te svrhe je najbolja kutija za nakit. Zato izaberite neku praktičnu kutiju za nakit koja u svom sastavu ima više odeljaka, a možda i neku manju ladicu. Ovakav poklon simpatično upakujte i njime iznenadite svoju dragu nastavnicu.

24. Otvarač za flaše „štikla“

Evo jednog vrlo simpatičnog poklona za žene koji nema baš nikakve veze s nastavom. Međutim, to nije razlog da vašu nastavnicu uskratite za ovako simpatičan otvarač za flaše. Radi se o otvaraču u obliku masivne metalne štikle sa tri cirkona na vrhu. Ovaj štikla-otvarač je spakovan u zanimljivo roze pakovanje na kojem piše „It’s a girl thing“. Dakle, pravi poklon za jednu ženu, a nastavnica to sigurno jeste.

25. Olovka „ruža“

S obzirom da prosvetni radnici mnogo pišu i da su im olovke svakodnevni radni rekviziti, kao prikladan poklon jednoj nastavnici možete kupiti nekoliko olovaka u obliku crvene ruže i upakovati ih kao buket. Na taj način će vaša nastavnica dobiti i cveće i pribor za pisanje. Ove olovke zaista izgledaju kao stabljika rezane ruže, a ipak pišu kao olovka. Dakle, pun pogodak.

Ovo su bili naši predlozi za poklon nastavnici i nadamo se da ste među njima pronašli nešto što ćete joj rado pokloniti.