Spisak ideja za poklon nastavniku

S vremena na vreme pojavljuju se situacije u kojima učenici žele nešto pokloniti nastavniku koji im predaje određene predmete u školi. Ti pokloni mogu biti pojedinačno poklonjeni ili ih celo odeljenje može pokloniti kao jedan zajednički poklon.

Kako god bilo, uvek postoji pitanje i dilema za kakav poklon se odlučiti. Treba voditi računa o tome da li je taj nastavnik mlađi ili stariji i kakva su njegova interesovanja. S obzirom da se radi o nastavniku, a ne o učitelju, to znači da je on neko ko preferira određenu školsku oblast, odnosno predmet i da mu možete poklanjati stvari koje su za tu oblast vezane.

Naravno da nastavniku možete pokloniti i one univerzalne muške poklone, a mi ćemo se potruditi da vam našim predlozima u tom izboru pomognemo.

1. Knjiga

Ovo je poklon s kojim nikada ne možete pogrešiti jer su nastavnici osobe koje su večito vezane za knjige i čitanje. Kada je tema u pitanju, možete se opredeliti za knjige koje su usko vezane za oblast koju nastavnik predaje ili se možete odlučiti za nešto što nema nikakve veze s tim. Može to biti neka knjiga aforizama o nastavnicima, možda neka knjiga citata poznatih ličnosti, knjiga putopisa i slično. Za koju god knjigu da se odlučite, napišite lepu posvetu i datum pa takvim poklonom obradujte svog nastavnika.

2. Pribor za pisanje

Još jedan nepogrešiv poklon nastavniku je i komplet pribora za pisanje. Naravno da to ne mora biti baš komplet, možete izabrati jedno kvalitetno nalivpero, neku posebnu hemijsku olovku ili određeni rustikalni pribor za pisanje kakav je pero i mastilo. Verujemo da će se dotični nastavnik obradovati bilo kojem od navedenih predmeta.

3. Praktična torba

Poznato je da su nastavnici osobe koje uvek nose neke papire i knjige sa sobom, kao i razna školska pomagala. Dovoljno je samo pomisliti na sve one kontrolne zadatke koje nose kući na pregledanje i ispravljanje pa da vam bude jasno kako je praktična torba dobar izbor poklona za jednog nastavnika. Zato izaberite jednu takvu torbu, simpatično je upakujte i njome iznenadite svog dragog nastavnika.

4. Pretplata na stručni časopis

Ukoliko ste u mogućnosti, uplatite višemesečnu pretplatu na određeni stručni časopis iz oblasti koju dotični nastavnik predaje. Ovaj poklon možete predati nastavniku i kao zajednički dar celog odeljenja, a tada vaša pretplata možda može biti i celogodišnja. Sigurni smo da će se nastavnik obradovati ovakvom poklonu i da će znati ceniti vaš trud oko njegovog izbora.

5. Personalizovani planer

Izaberite jedan lep planer kvalitetne izrade pa na njegovim koricama dajte da se odštampa nešto lično. Može to biti zajednička slika učenika tog odeljenja ili slika nekih detalja vezanih baš za tog nastavnika. Malo se potrudite i aktivirajte svoju kreativnost pa ćete brzo doći na ideju kako da personalizujete taj planer. Nastavnik će se sigurno iznenaditi i obradovati kada dobije ovakav poklon.

6. Stoni organizer

Nije nikakav problem pronaći u prodavnicama praktičan i lep organizer za radni sto, a njegova korist je očita. Uz ovakav predmet je lako imati uredan radni prostor i sav pribor na dohvat ruke. Možete se odlučiti za onaj koji je izrađen od drveta ili onaj napravljen od kamena, ali nećete pogrešiti ni ako izaberete neki koji je napravljen od posebne vrste dekorativne plastike. Zato potražite jedan takav stoni organizer i njime obradujte svog nastavnika.

7. Kravata

O ovom poklonu se nema mnogo šta reći jer je sve samo od sebe jasno. Možemo samo naglasiti da povedete računa o tome da li je nastavnik stariji ili mlađi i da se tim brojem godina vodite kada budete birali kravatu. Za one nešto starije muškarce je uvek bolje izabrati klasičnije kravate, dok za mlađe nastavnike možete birati i modernije modele. S ovim poklonom sigurno ne možete pogrešiti jer je to uvek dobar izbor poklona za nekog nastavnika.

8. Kožni novčanik

I ovo je poklon koji možemo nazvati klasičnim i bezvremenim. Izaberite neki od praktičnih modela kožnih novčanika namenjenih muškarcima, lepo ga upakujte i njime iznenadite nastavnika. Kada kažemo praktični modeli, mislimo na to da povedete računa koliko je taj novčanik upotrebljiv, ima li više pregrada i poseban odeljak za sitan novac. Bez obzira koliko je novčanik izvana lep, ako nije praktičan za upotrebu, nastavnik ga neće koristiti.

9. Dugmad za košulju

Ukoliko za nastavnika želite izabrati neku kvalitetnu dugmad za košulju izrađenu od plemenitih metala, možete se dogovoriti da to bude zajednički poklon celog odeljenja. Potražite dugmad koja svojim izgledom naglašavaju oblast koju nastavnik predaje pa ćete još više doprineti posebnosti ovog poklona. Moguće je nabaviti dugmad za košulju u obliku trouglova, muzičkih instrumenata, sportskih rekvizita, medicinske opreme, neke knjige, epruvete i slično pa vam sigurno neće biti veliki problem da pronađete one motive koji su specifični baš za tog nastavnika.

10. Korpa s vinom i sirom

Ukoliko nemate nameru da se bavite nekim posebnim detaljima i da kreativnije osmišljavate svoj poklon za nekog nastavnika, a ipak mu želite pokloniti nešto prikladno, uvek se možete odlučiti za jednu kvalitetnu flašu vina i nekoliko komada ukusnog sira. Sve to dekorativno spakujte u jednu korpu, uvijte u celofan i darujte dotičnog nastavnika. Ovo je klasičan izbor poklona za bilo kog muškarca i s tim ne možete pogrešiti.

11. Muška kozmetika

Ako imate saznanja o tome koju kozmetiku određeni nastavnik preferira, možete se potruditi da nabavite neke skuplje proizvode baš te kozmetike i da mu ih poklonite u formi prikladnoj za poklon. U suprotnom slučaju, odnosno ako ne znate koju kozmetiku taj nastavnik voli, možete se odlučiti za kupovinu nekog proverenog poznatog brenda i sigurno nećete pogrešiti. Ukusno upakujte te proizvode i njima iznenadite dotičnog nastavnika.

12. Ručni sat

Ovakav poklon možete poklanjati sami ili se ipak dogovoriti da to bude zajednički poklon celog odeljenja. U svakom slučaju, izaberite odgovarajući sat klasičnog izgleda ako je reč o starijem nastavniku, a nešto modernijeg ako se radi o mladom nastavniku. Nemojte zaboraviti tražiti da vam ugraviraju posvetu i datum pa takvim poklonom obradujte svog dragog prosvetnog radnika.

13. Šolja za tople napitke

Na tržištu je zaista moguće naći razne vrste šolja pa vam sigurno neće biti problem da izaberete onu koja svojim izgledom i tekstom govori baš o oblasti koju nastavnik predaje. Lako ćete izabrati neku za matematičara, hemičara, sportistu, jezičara, medicinara, fizičara i slično. S ovim poklonom nećete pogrešiti jer je šolja uvek potreban i simpatičan predmet.

14. Zajednički pano

Kada je reč o ovom predlogu poklona za nastavnika, jasno je da tu mora učestvovati celo odeljenje, odnosno da je to zajednički poklon. Pustite mašti na volju pa osmislite kako ćete urediti i dekorisati pano kojim ćete obradovati vašeg nastavnika. Mogu to biti zanimljive fotografije sa zajedničkih izleta, možda stablo odeljenja ili kolekcija nekih smešnih učeničkih izjava na časovima koje drži taj nastavnik. Razmislite malo i pustite svoju kreativnost na slobodu.

15. Podloga za laptop

Retki su slučajevi da nastavnici ne koriste laptop pa smo sigurni da bi im jedna praktična podloga za taj laptop dobro došla. U prodavnicama lako možete pronaći ove podloge, a na vama je da izaberete onu za koju mislite da će najviše odgovarati vašem nastavniku i njegovim radnim potrebama.

16. Zidni sat

Lep poklon nekom nastavniku može biti i zidni sat neobičnog oblika. Naravno da možete potražiti onaj sat koji predstavlja struku kojom se vaš nastavnik bavi i na taj način ovaj poklon učiniti još ličnijim. Međutim, čak i ako ne izaberete takav model sata nego se opredelite za klasičniji zidni sat, sigurni smo da nećete pogrešiti sa ovim poklonom.

17. Električni brijač

Dobar aparat za brijanje je potreban svakom muškarcu, a sigurni smo da ni vaš nastavnik nije izuzetak. Zato možete izabrati jedan kvalitetan aparat za brijanje nekog poznatog brenda i takvim poklonom iznenaditi svog nastavnika. Sigurni smo da ovo nije poklon koji često dobija i koji će mu biti višak.

18. Privesak za ključeve

Kada birate ovakav poklon, povedite računa da privesak za ključeve bude izrađen u obliku specifičnom za struku i oblast kojom se vaš nastavnik bavi. Nije teško pronaći baš takve priveske za ključeve i oni su zaista simpatičan poklon. Verujemo da ćete time obradovati svog nastavnika i da će rado koristiti vaš poklon. Jedan nastavnik muzike će sigurno često nositi privesak u obliku gitare ili harmonike, a nastavnik matematike u obliku uglomera i tako dalje.

19. Majica sa duhovitim natpisom

Nema razloga da vaš nastavnik bude uskraćen za majicu sa duhovitim natpisom pa zato obavezno izaberite neku na kojoj piše nešto specifično za tog nastavnika. Ako je dotični nastavnik stariji, birajte umereniji tekst koji će ga nasmejati, a za onog mlađeg nastavnika možete izabrati i nešto moderniji i dvosmisleniji tekst. Naravno, i dalje to mora biti pristojan natpis, prikladan kao poklon jednom nastavniku.

20. Kišobran sa potpisima

Evo jednog jednostavnog poklona u kojem može učestvovati celo odeljenje. Izaberite praktičan veliki muški kišobran i dajte da vam na njemu odštampaju imena učenika tog odeljenja. Umesto imena, možete osmisliti neki zanimljiv tekst ili poruku pa dati da vam to odštampaju na kišobranu. Ovde nije poenta u materijalnoj vrednosti poklona, nego je naglasak na njegovoj kreativnosti. Uz ovakav kišobran dodajte neku bocu dobrog vina i takvim poklonom obradujte svog nastavnika.

21. Solarni punjač

S obzirom da su nastavnici osobe koje često odlaze na izlete i ekskurzije, dobro će im doći dodatni punjači za tehniku. Ubeđeni smo da će se posebno obradovati ovom solarnom punjaču jer je veoma praktičan i jednostavan za upotrebu. Kako sam naziv kaže, nije mu potrebna električna energija, a pomoću njega možete puniti dva uređaja istovremeno. Dakle, odličan izbor punjača za odlazak u prirodu i pravi poklon za nekog nastavnika.

22. Stalak za flaše

Ovo je klasičan poklon za bilo kog muškarca pa nema razloga da ga ne dobije i neki nastavnik. Potrudite se da izaberete jedan od interesantnijih i neobičnijih stalaka za flaše i da na taj način svoj poklon učinite posebnim. Sigurni smo da će ovaj poklon uspeti naći svoje mesto u privatnom prostoru vašeg nastavnika.

23. Putna torba

Kako smo već ranije rekli, nastavnici često odlaze na putovanja, na ekskurzije i izlete pa ima za te prilike svakako treba putna torba. Izaberite neku simpatičnu putnu torbu dobre kvalitete i srednje veličine, lepo je zapakujte i takvim poklonom iznenadite svog nastavnika.

24. Zanimljiv šah

Ako je vaš nastavnik ljubitelj šaha i ostalih društvenih igara, možete mu pokloniti zanimljiv šah sa  figurama nesvakidašnjeg izgleda. Na internetu lako možete pronaći takve modele ove igre, a na vama je da odlučite koje figure i tabla bi bile najzanimljivije za vašeg nastavnika. Ukoliko znate da on više voli neku drugu društvenu igru, možete potražiti neobične modele takve igre i tim poklonom obradovati svog nastavnika.

25. Peščani sat

Nabavite neki simpatičan peščani sat i poklonite ga svom nastavniku sa napomenom da pomoću njega može meriti vreme kada učenici pišu testove ili kada usmeno odgovaraju. Naravno, ovaj sat može biti iskorišćen i u mnogim drugim situacijama, a može jednostavno biti samo lep detalj u nekom prostoru.

Koji god od navedenih poklona da izaberete za svog nastavnika, nećete pogrešiti, ali ipak nemojte zaboraviti da je za njega sigurno najbolji poklon vaše lepo ponašanje i vaše dobro znanje.