Ideje za poklon šefu ili šefici za rođendan

Da je lako biti šef – nije. Da je lako biti radnik – nije. Da je teško uskladiti ove odnose i naći optimalan balans između radnika i šefa-jeste. A da li je nemoguće? Pa, naravno da nije.

U svakom međuljudskom odnosu, pa tako i poslovnom, veliku ulogu igraju volja i spremnost na saradnju. Spremnost da se sasluša i razume druga strana i njene teškoće. Samo u obostranom razumevanju i poverenju leži mogućnost gradnje uspeha. U takvoj pozitivnoj  i ljudskoj atmosferi nije teško iskreno poklanjati i radovati druge. Kada nema ružnih misli i kalkulacija, pokloni se lako nađu i ljudi su bliži.

Ako ste u situaciji da trebate pokloniti nešto svom šefu ili šefici za rođendan ili nei drugi povod, a niste pronašli pravu ideju, mi smo tu da vam ponudimo nekoliko.

1. Zen bašta

Niko ne želi nervoznog i rastrojenog šefa u svojoj blizini, ni radnici ni njegovi šefovi. Zen bašta je jedan simpatičan izum koji lepo relaksira i smiruje nerve, pa se nakon uređivanja bašte svako bolje oseća i razmišlja. Ima ih u nekoliko veličina i sa raznim elementima, ali namena je svima ista. Poklonite jednu ovakvu baštu svom šefu ili šefici za rođendan i svima će biti lepše.

2. Masažni jastuk za kancelarijsku stolicu

Dugo sedenje za radnim stolom sigurno dovodi do ukočenosti mišića i smanjene radne sposobnosti, a samim tim i do blaže nervoze. Da biste ovo izbegli kod svog šefa ili šefice, poklonite im masažni jastuk za stolicu na kojoj često sede. Učinak je opuštajući, a samim tim i radna sposobnost veća. Biće vam zahvalni na ovom rođendanskom poklonu.

3. Slagalice i loptice za razbijanje stresa

Ovo je još jedan način da svojoj šefici ili šefu pomognete u borbi sa svakodnevnim stresom, a da im istovremeno poklonite nešto za rođendan. Od nekoliko raznih vrsta slagalica ili loptica za razbijanje stresa, odaberite onu koja će najbolje odgovarati vašem nadređenom, lepo ih upakujte i poklonite.

4. Njutnovo klatno

Evo još jednog predloga za smirenje i očuvanje živaca, pa da završimo sa idejama iz ove oblasti. Njutnovo klatno, tj. ritmično udaranje kuglica i posmatranje istih, deluje umirujuće i dovodi čoveka u blago zen stanje. Samim tim ga oslobađa stresa i pomaže da jasnije donosi odluke, a to je za jednog čoveka na rukovodećem mestu veoma bitno. Pored toga što blagotvorno deluje protiv stresa, ovo klatno lepo i izgleda, pa je prihvatljiva dekoracija u kancelariji. Što se vas tiče, šefica ili šef ga mogu poneti i kući ako im tako više odgovara.

5. Ovlaživač prostora

Suv vazduh u kancelarijama  može predstavljati pravi problem, posebno zimi dok traje sezona grejanja. Koliko je vazduh suv, najbolje vidimo po biljkama, ali i po osećaju grebuckanja u grlu. Srećom, za ovaj problem postoji jednostavno rešenje u vidu sprave koja vlaži vazduh. Poklonite jedan ovakav aparat svom šefu za rođendan i poboljšajte vazduh u njegovoj ili njenoj kancelariji.

6. Stalak za piće

Svaki šef nekada dođe u situaciju da u svojoj kancelariji ponudi pićem poslovnog saradnika ili nekog gosta. Zbog toga je dobar poklon za njegov rođendan stalak za držanje flaša i čaša koji će se lepo uklopiti u ugao kancelarije. Deluje ukusno i otmeno, a vrlo je praktično, pa će vaši nadređeni biti prijatno iznenađeni.

7. Flaša pića sa čašama

Ako kupujete poklona za rođendan šefu, možete mu pokloniti flašu kvalitetnog vina ili ljutog pića, a uz nju pokloniti i odgovarajuće čaše. Ako tražite poklon za šeficu, ovo je jednako dobar izborsamo, umesto ljutog pića, poklonite neki kvalitetan liker ili voćno vino. Čaše, naravno, uskladite s tim.

8. Cveće i slatkiši

Kad imate šeficu kao direktnog nadređenog, a u formalnim ste odnosima, nezaobilazan poklon je klasičan izbor: buket cveća i kvalitetna bombonjera ili neka druga kombinacija pakovane čokolade. S ovim poklonom nema greške, ne dovode se u pitanje namere niti sugeriše neka bliskost. Čestitali ste rođendan i iskazali poštovanje.

9. Korpa s vinom i sirom

Ovo je poklon koji više priliči muškom nadređenom, iako i žene piju vino i jedu sir. To je kao kad spomenete pivo i odmah pomislite na muškarce, bez obzira što ga piju i žene. Dakle, kupite lepo vino i kvalitetne komade sira, pa sve spakujte u prikladnu korpu. Umotajte celofanom, napišite odgovarajuću poruku i čestitajte šefu rođendan.

10. Kafe aparat

Ako je vaš šef ili šeficaljubitelj kafe, poklonite mu kafe aparat koji može držati u kancelariji ili kod kuće. Naravno, o vašem budžetu ovisi koje marke će taj aparat biti, ali jedno je sigurno- šefovi će imati svežu kafu na dohvat ruke kad god to požele.

11. Termos boca

U situacijama kada se od vas ne očekuje nikakav velik poklon i kada je to više nešto simbolično, termos boca može biti dobar izbor. Nabavite neku kvalitetniju lepu bocu, ispišite prikladnu poruku, dodajte paket kafe ili čaja uz to i sve ukusno zapakujte. Šefica ili šef uvek mogu iskoristiti ovaj poklon, bilo na poslu, bilo negde drugo.

12. Personalizovani rokovnik

U današnje vreme je česta pojava personalizovanih predmeta, od šolje do posteljine, pa nije nikakav problem da nabavite ukusno urađen rokovnik i date mu lični pečat. Naravno, razmislite šta bi se najviše svidelo vašem pretpostavljenom, pa to dajte da se oslika ili ispiše na rokovniku. Uz ovo dobro ide i pribor za pisanje, a na vama je da odlučite šta će to biti. U svakom slučaju, poklon je praktične prirode sa notom ličnog.

13. Stalak za olovke

Šefovi su osobe koje mnogo pišu i praktična stvar na njihovom radnom stolu je stalak za olovke. Da ne biste poklanjali nešto obično i već mnogo puta viđeno, izaberite neobičan stalak za olovke u obliku ljudske figure ili neke životinje, pogotovo ako šef ili šefica imaju kućnog ljubimca. Ovakve poklone lako možete pronaći u današnjim radnjama.

14. Umetnička slika

Ukusno uređena kancelarija najčešće ima neku lepu umetničku sliku na svojim zidovima. Ako kancelarija vaših šefova to još nema, eto vam prilike za dobar rođendanski poklon. Razmislite malo o ukusu i umetničkim sklonostima šefa ili šefice, pa izaberite neku lepu sliku koja će osvežiti njihov radni prostor i poklonite im je za rođendan.

15. Biljka za kancelariju

Svaki stambeni prostor izgleda mnogo lepše kad u njemu postoje biljke da ga oplemene. Ako vaši pretpostavljeni vole prirodu i žele da gaje neku biljku u svojoj kancelariji, poklonite im cvet koji dekorativno izgleda i  lako se održava. Ovaj poklon će svakako ulepšati njihov radni prostor, a oni će vam biti zahvalni.

16. Nož za otvaranje pošte

Ovo je jedan od simboličnih poklona koji se mogu lepo prezentovati i pokloniti šefu za rođendan kada nije nužno poklanjati bitnije poklone. Nabavite lepo izrađen nož za pisma, pa kupite paket dekorativnih koverata sa listovima za pisanje i sve skupa ukusno zapakujte. Bez obzira da li šef ili šefica pišu pisma, nož mogu koristiti za otvaranje pristigle pošte.

17. Knjiga

Dobar izbor poklona u ovoj situaciji je svakako knjiga. Ako poznajete književni  ukus i želje nadređenih, potrudite se da nabavite takvu knjigu i da im  je poklonite za rođendan. U suprotnom slučaju, knjiga iz oblasti vašeg poslovanja biće prikladan poklon. Nadograđivanje stručnog znanja je potreba svakog radnika, a posebno rukovodećeg kadra. Napišite kratku posvetu i čestitajte rođendan.

18. Kravata ili marama

Ovisno o tome da li kupujete poklon za šeficu ili za šefa, izaberite odgovarajuću modernu maramu ili klasičnu mušku kravatu i dodajte cveće, odnosno vino, pa sve lepo spakujte i poklonite. Ovo su klasični pokloni koji uvek imaju upotrebnu vrednost i s njima nema greške.

19. Broš ili kopča za kravatu

Ako želite da čestitate rođendan svome šefu uz prikladan, ali ne preteran poklon, možete mu pokloniti kopču za kravatu. Birajte lepe klasične modele da bi šef mogao da je nosi u mnogim prilikama. Ženski ekvivalent ovom poklonu bio bi lep dekorativan broš, pa njime možete obradovati vašu šeficu i čestitati joj rođendan.

20. Tabakera ili upaljač

Dekorativna ženska tabakera može biti dobar izbor rođendanskog poklona ako je vaša šefica pušač. U slučaju da znate koje cigarete puši, napunite tabakeru i prijatno je iznenadite. Muška verzija poklona za šefa pušača bio bi lep upaljač. Ukusno spakovan, predstavljaće praktičan i dekorativan dar.

21. Putna torba

Ako kupujete kolektivni poklon svome šefu ili šefici, možete se odlučiti za vrlo kvalitetnu kožnu putnu torbu. Ovakav poklon je praktičan i lep, pa će ga nadređeni često i rado koristiti na svojim putovanjima.

22. Aktovka

Svaki šef ili šefica trebaju tašnu za nošenje dokumenata, pa vam to može pomoći u odabiru poklona za njihov rođendan. Dogovorite se sa kolegama i kupite neku kvalitetnu tašnu za spise. Ukusno je spakujte i uz posvetu i lepe želje predajte nadređenom.

23. Sat

Kad govorimo o kolektivnom kupovanju poklona, sat je uvek dobar izbor. Bilo da je reč o ženskom ili muškom satu, odaberite kvalitetan model poznate marke i obradujte šeficu ili šefa. Možete tražiti da se ugravira posveta sa datumom poklanjanja.

24. Prsten

U ovu kategoriju poklona spada i ženski ili muški prsten od plemenitih metala. U skladu sa ukusom i stilom slavljenika, izaberite prsten i uz posvetu ga poklonite u ime kolektiva ili grupe radnika.

25. Parfem

Originalni parfem poznatog kreatora, luksuzan je poklon koji zajedno možete pokloniti šefu ili šefici za rođendan. Obratite pažnju na njihov ukus i želje, pa ih obradujte ovim vrednim poklonom.

Bilo da poklon darujete pojedinačno ili kolektivno, važan je osećaj dobre i iskrene  namere. Svaki poklon koji je obojen hladnoćom i neiskrenošću, gubi na svojoj vrednosti. A to se uvek oseti. Energija je oko nas i u nama, neprestano kruži, pa kakvu pošaljete, takva se i vraća. Zato, kako želite da poklanjaju vama, poklanjajte i vi drugima.