Pokloni za tenisere – 20 IDEJA

Tenis je vrlo popularan sport i prati ga mnogo ljudi. Međutim, nije lako biti dobar teniser i osvajati medalje. Za to treba puno truda, odricanja i talenta. To najbolje znaju svi oni koji se tenisom bave, ali i osobe koje su im bliske.

Ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja među rodbinom ili prijateljima ima nekoga ko se bavi tenisom, sigurno ste bili u situaciji da tražite poklon za tu osobu. Teniseri su i deca koja su tek zaplovila u „beli sport“, kao što su to i teniski treneri ili dugogodišnji igrači pa pokloni za tenisere ne moraju podrazumevati samo ozbiljnu opremu za ovaj sport.

Kako bismo vam olakšali izbor poklona za nekog tenisera, pripremili smo dvadeset ideja poklona baš za osobe koje se bave „belim sportom“.

1. Reket

Iako smo rekli da poklon za tenisera ne mora podrazumevati opremu za taj sport, nekako je logično da vam na pamet prvo padne reket kada o tenisu razmišljate. S obzirom da je to, pored loptice, osnovni rekvizit u ovom sportu, nikako nećete pogrešiti ako jednom teniseru poklonite kvalitetan reket. Posebno ako izaberete onaj za profesionalce. Naravno, ukoliko se radi o poklonu za dete, taj reket trebate prilagoditi detetovom uzrastu i potrebama.

2. Privesak za ključeve

Bilo da se radi o velikom ili o malom teniseru, privesak za ključeve može biti dobar poklon. Mi vam predlažemo da izaberete privesak u obliku teniskog reketa uz koji stoji i loptica za tenis. Ovaj privesak vrlo simpatično izgleda, a ima i svoju praktičnu vrednost pa će zasigurno obradovati i male i velike tenisere.

3. Muška ili ženska torba za tenisere

Svakom sportisti je potrebna torba za nošenje opreme, a za tenis je ta torba posebno osmišljena. Reč je o sportskim torbama koje na sebi imaju predviđeno odvojeno mesto za reket, ali i poseban odeljak za prljave čarape i patike, kao i za loptice. Takođe, na tržištu možete pronaći vrlo lepe i ženstvene torbe za teniserke i to u roze i pastelnim bojama. Mi vam predlažemo onu koja izgleda kao moderan ruksak sa dekorativnim džepom za reket.

4. Šolja „teniser“

Bez obzira da li je reč o teniserki ili o teniseru, šolja je prikladan poklon. Ako ta šolja još na sebi ima i 3D figuricu tenisera, onda je takav poklon pun pogodak. Zato vam mi predlažemo da putem interneta izaberete i poručite jednu takvu šolju i da svojim poklonom iznenadite dragog tenisera ili teniserku. Naravno, možete izabrati i one šolje sa likom poznatih tenisera ili sa nekim natpisima koji su vezani za ovaj sport.

5. Masažer za noge

S obzirom da je tenis sport koji mnogo opterećuje mišiće nogu, dešavaju se česte upale i grčenje istih. Da bi ste bar malo olakšali i ublažili posledice tih upala, poklonite svom teniseru masažer za noge. Ubeđeni smo da će biti oduševljen vašim poklonom i da će ga vrlo često koristiti.

6. Komplet sitnih poklona

Ukoliko nemate nameru poklanjati skuplji poklon nekom teniseru, ali ga ipak želite nečim obradovati, možete napraviti mali komplet od više raznih sitnica koje su vezane za ovaj sport. Izaberite praktičnu flašu za vodu, dodajte par znojnica, sportske čarape i energetsku pločicu pa sve ukusno zapakujte. Verujemo da će ovaj simpatični poklon obradovati vašeg tenisera.

7. Džepni radar za loptice

Ovo je skuplji proizvod, ali je veoma koristan onim teniserima koji se žele ozbiljno baviti tenisom. Dakle, ukoliko vam vaš budžet to dozvoljava, nabavite džepni radar za merenje brzine loptice i usrećite svog tenisera takvim poklonom. Više neće biti nedoumica oko toga čiji servis je bio brži niti da li treba raditi na poboljšanju njegove brzine. Džepni radar će to jasno pokazati.

8. Teniske loptice

Jasno je da tenis ne bi bio tenis da nema teniske loptice pa je logično da jednom teniseru poklonite komplet kvalitetnih teniskih loptica. Ukoliko poklon birate za manje dete ili za potpunog početnika, loptice mogu biti i nešto slabije kvalitete, ali ako je reč o ozbiljnom teniseru, loptice zahtevaju i ozbiljan kvalitet.

9. Set sportskih peškira

Kada govorimo o sportskim peškirima, mislimo prvenstveno na one koji su izrađeni od potpuno prirodnih materijala i koji se brzo suše. U sportu je to važno i zato postoje peškiri koji su namenjeni baš sportistima. Dakle, izaberite lep set sportskih peškira od nekoliko različitih veličina i to u omiljenoj boji vašeg tenisera, lepo sve upakujte i iznenadite ga svojim poklonom.

10. Ambijentalna lampa „teniser“

Ambijentalna lampa je vrlo lep poklon, a kada je još ispunjena detaljima koji su vezani za tenis, onda je to pravi izbor poklona za tenisera. Ova lampa ima veću praktičnu primenu jer omogućuje menjanje boje svetla prema potrebi prostora ili prema raspoloženju vlasnika lampe. Ona ambijentalna lampa koja je namenjena baš teniserima, ima oslikanu figuru tenisera s reketom i predstavlja zaista lep poklon.

11. Torba za reket

S obzirom da je reket rekvizit koji ne staje u vrećicu ili džep, morate ga nositi u za to predviđenoj torbi. Na tržištu postoje brojni modeli torbi za reket, a od vas i želja vašeg tenisera zavisi za koju torbu ćete se odlučiti. U svakom slučaju, obradovaćete svog tenisera ovim praktičnim poklonom.

12. Nakit za tenisera

Kada je o nakitu reč, nikako nećete pogrešiti ako dragog tenisera iznenadite lepim lančićem sa priveskom u obliku reketa i loptice. Takođe, možete izabrati narukvicu sa istim motivom, a ako je reč o teniserki, u obzir svakako dolaze naušnice ili broš sa istim motivima. Ukoliko poklon kupujete detetu, možete izabrati isto ovo, ali u manjim dimenzijama.

13. Mašina za izbacivanje loptica Powerbase Volley Drill SKLZ

Svakom sportisti treba mnogo vežbe kako bi ostao u dobroj kondiciji, kako ne bi izašao iz rutine, ali i kako bi unapredio svoje veštine. Kada je o teniseru reč, svakako bi mu dobro došao aparat za izbacivanje loptica jer bi s njim mogao vežbati i kod kuće i kada nema partnera. Ovaj aparat izbacuje loptice vezane kablom koji se rasteže i koji omogućava mnoge položaje te loptice. Na taj način, teniser vežba kao da ima partnera s druge strane mreže. Odličan poklon svakom teniseru.

14. Kozmetika za tenisera

S obzirom da je tenis sport na otvorenom i da se najčešće igra po suncu, veoma je važno da teniser zaštiti svoju kožu od vanjskih uticaja. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom teniseru poklonite manji komplet kozmetike koja će mu pomoći u zaštiti izložene kože lica i ruku. Taj komplet mogu sačinjavati krema za lice sa visokim zaštitnim faktorom, melem za usne na bazi meda i krema za ruke protiv žuljeva. Sve lepo složite i upakujte kao simpatičan poklon.

15. Peškir za plažu

Izaberite veliki peškir za plažu sa printom u obliku manjih reketa i teniskih loptica, a možete izabrati i peškir za plažu koji na sebi ima odštampan jedan veliki teniski reket pa takvim poklonom iznenadite dragog tenisera. Dobar izbor poklona su i oni peškiri za plažu na kojima stoje natpisi poput „Volim tenis“ ili „Najbolji teniser“. Takav poklon će mu se sigurno dopasti.

16. Knjiga o tenisu

Kada je reč o knjigama za tenis, postoji veliki izbor i neće vam biti problem da kupite pravu. Vodite računa o onome što posebno zanima vašeg tenisera pa ga takvim sadržajem i obradujte. Možda ga interesuju rekordi u teniskom sportu ili detaljan istorijat tenisa, a možda su to zanimljivosti i smešne anegdote iz sveta tenisa ili neke knjige koje daju savete vezane za bolje savladavanje igre u ovom sportu. Za koju god knjigu da se odlučite, lepo napišite posvetu i iznenadite svog tenisera.

17. Ulaznice za teniski meč

Opšte je poznato da ulaznice za teniske mečeve nisu naročito jeftine, ali često nisu ni dostupne pa bi ovakav poklon mogao imati posebnu težinu za jednog tenisera. Ukoliko vam to ne predstavlja problem i budžet vam dozvoljava, nabavite ulaznice za jedan poseban teniski meč za koji znate da je važan vašem dragom teniseru pa ga takvim poklonom iznenadite. Ovakav poklon će ga sigurno mnogo obradovati i neće vam to zaboraviti.

18. Kašičice za kafu „reket“

Kao simpatičan poklon bilo kojem teniseru, možete doneti komplet kašičica za kafu čija drška je izrađena u obliku teniskog reketa. Ovo je ujedno i neobičan i praktičan poklon, a lepo izgleda. Verujemo da ćete takvim poklonom prijatno iznenaditi svog tenisera i učiniti mu ispijanje kafe ili čaja mnogo lepšim.

19. Pametni sat ili narukvica za praćenje sportskih aktivnosti

S obzirom da je reč o sportu koji je vrlo zahtevan i fizički i psihički, potrebno je voditi računa o svom zdravlju i redovno pratiti uticaj ovih sportskih aktivnosti na organizam. Zato nikako nećete pogrešiti ako jednom teniseru poklonite pametni sat ili narukvicu za sportiste pomoću kojih će moći dobiti tačne parametre za razne telesne funkcije.

20. Posteljina za tenisere

Na kraju svakog rada i radnog dana dolazi odmor pa je tako i sa teniserima. Da bi taj odmor bio još lepši i prijatniji, poklonite svom teniseru posteljinu sa štampom u obliku teniskih loptica ili teniskog reketa. Na taj način će ga tenis pratiti i u snovima, a on će s pravom moći reći da je u tenisu po ceo dan i noć.

Verujemo da ćete nekim od naših ideja i predloženih poklona zaista obradovati svog dragog tenisera.