Šta pokloniti tetku – IDEJE

Ako postoji muškarac koji je osvojio srce vaše tetke, onda je on sigurno vredan pažnje. Koliko god da nečim obradujete njega, toliko ćete posredno obradovati i svoju tetku. A to mnogo znači.

Naravno da je muškarcima uvek malo teže izabrati poklon nego ženama, ali to ne mora biti veliki problem. Dovoljno je da se malo raspitate o tome šta vaš tetak voli, šta ga raduje i da vodite računa da poklon bude primeren njegovim godinama. Ukoliko je on mlađa osoba, možete pustiti mašti na volju i zabaviti i njega i tetku. Ako je vaš tetak u ozbiljnijim godinama, uvek se možete odlučiti za neki klasičniji poklon.

U svakom slučaju, mi smo tu da vam našim predlozima olakšamo biranje poklona za dragog tetka pa lepo prođite kroz našu veliku listu ideja.

1. Presvlake za auto

Ukoliko je vaš tetak, poput mnogih muškaraca, veoma posvećen svom automobilu, sigurno ga stalno doteruje i nešto menja. Moguće je da su mu dosadile presvlake koje trenutno u tom automobilu ima i da bi baš voleo da iz zameni novima. Zato „ispipajte“ malo njegove želje po tom pitanju pa ga iznenadite novim presvlakama za automobil.

2. Držač mobilnog telefona sa bežičnim punjenjem

Jasno je da je upotreba mobilnog telefona u toku vožnje vrlo opasna i da je čak zakonom zabranjena. Zato je vrlo praktično kada taj telefon stoji na vidnom mestu i u sigurnom držaču. Pomoću zvučnika je jednostavno obavljati razgovor, a ruke vozača su slobodne. Postoji mnogo modela ovih držača mobilnog telefona, a vi izaberite onaj koji omogućava i bežično punjenje telefonskog aparata i iznenadite svog tetka.

3. Torba za laptop

Ako je vaš tetak osoba koja često koristi laptop, sigurno bi mu dobro došla praktična torba u kojoj bi taj laptop lako mogao nositi. Modela ima mnogo, a vi birajte onaj koji se svojim izgledom dobro uklapa u poslovni svet i koji nudi praktične odeljke za dodatnu opremu. Tetak će vam biti zahvalan.

4. Set za roštilj

Većina muškaraca voli da priprema hranu na roštilju i da se hvali svojim roštiljskim veštinama. Ukoliko je to slučaj i sa vašim tetkom, izaberite nešto od opreme za roštilj pa ga takvim poklonom obradujte. Naravno da mu uvek možete pokloniti i sam roštilj ako mislite da je to upravo ono što bi ga oduševilo.

5. Sportska torba

Kada imate tetka koji mnogo pažnje posvećuje sportu i vežbanju, lako ćete ga obradovati nekim poklonom iz te oblasti. Predlažemo vam da izaberete jednu praktičnu i lepu sportsku torbu i da ga iznenadite svojim poklonom. Naravno, možete mu pokloniti flašu za vodu i set malih sportskih peškira ili nešto drugo od sportske opreme.

6. Ulaznice za utakmicu

Kada je u pitanju zaljubljenik u sport, utakmice su nešto što on sigurno rado posećuje. Moguće je da se uskoro sprema neka važna utakmica i da nije baš jednostavno dobiti ulaznice za nju. Zato se vi potrudite da do tih ulaznica dođete na vreme i da njima iznenadite svog tetka. Ukoliko imate takvih želja i vašem tetku to ne smeta, možete mu se i sami pridružiti u gledanju pomenutog meča.

7. Kanister poklon-set

Poklanjanje pića spada u uobičajene radnje kada nekome odlazimo u goste, ali kada je to piće spakovano u vrlo neobičnu ambalažu, onda to poklanjanje dobije novu dimenziju. Zato vam mi predlažemo da svom tetku poklonite kanister poklon-set. Reč je o pravom kanisteru u čijoj unutrašnjosti se nalazi flaša pića, čaše i limenke po izboru. Kanister je obložen drvetom i ima policu na kojoj čaše stoje. Sve zajedno vrlo neobično i zanimljivo izgleda pa smo ubeđeni da će se dopasti i vašem tetku.

8. Kravata i šnala za kravatu

Ovo je svakako klasičan poklon, ali to ne znači da nije poželjan. Izaberite jednu lepu kravatu i uz nju dodajte šnalu kojom se kravate pričvršćuju za košulju. Birajte boje i dezene prema ukusu vašeg tetka, ali i prema mogućnosti kombinovanja uz ostalu odeću. Ovo je poklon koji dugo traje i koji će vašeg tetka dugo podsećati na vas.

9. Alat

Ukoliko tražite poklon za tetka koji se rado bavi kućnim majstorijama ili koji to čak profesionalno radi, možete mu pokloniti nešto od alata za koji znate da mu je potreban. Postoji mnogo hobi alata u lepim kompletima, a ako se odlučite za nešto profesionalniji alat, možete izabrati samo jedan vredniji komad ili opet neki komplet. U svakom slučaju, obradovaćete tetka.

10. Bademantil

Lep, debeo i mekan bademantil je odličan komad odeće za jutarnje opušteno ispijanje kafe ili za uživanje u odmoru nakon tuširanja. Nikako nije naodmet imati rezervni primerak pa zato izaberite jedan takav bademantil u boji koja se dopada vašem tetku i iznenadite ga svojim poklonom.

11. Stolica za ljuljanje

Ako je vaš tetak osoba starije životne dobi, sigurno bi se mnogo obradovao odmaranju, čitanju ili dremanju u stolici za ljuljanje. Verujemo da ni mlađe osobe nemaju ništa protiv odmora u ovakvoj stolici, ali za starije je to baš primereno. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom tetku poklonite jednu takvu stolicu.

12. Sat – džepni, ručni, zidni

Satovi su klasičan poklon, ali su uvek dobrodošli. Zavisno od toga šta vaš tetak voli ili kakve su mu potrebe, možete birati između lepog i kvalitetnog ručnog sata, onog elegantnog džepnog primerka ili nekog zidnog sata neobičnog oblika. Za koji god sat da se odlučite, lepo ga upakujte i sigurni smo da ćete prijatno iznenaditi svog tetka.

13. Giljotina za mezu

Kad se tetki i tetku najave gosti, verovatno je tetak taj koji seče mezu, a tetka priprema ostale đakonije. Čak i da nije tako, sa ovim vašim poklonom će se situacija promeniti. Reč je o dasci za rezanje koja na sebi ima ugrađen sekač poput giljotine i koja vrlo dekorativno izgleda. Mezu možete poslužiti i direktno sa te daske jer je tako oblikovana. Dakle, sa vašim poklonom će tetak rado pripremati mezu za goste.

14. Stono burence

Na tržištu je moguće pronaći mnogo simpatičnih malih buradi koja su predviđena da se drže na stolu i da se tako iz njih direktno toči piće. Možete izabrati burence izrađeno od dekorativno izrezbarenog drveta ili ono koje je napravljeno od debelog stakla. I jedno i drugo leže u lepom i praktičnom postolju i predstavljaju zanimljiv poklon.

15. Privesak za ključeve

S obzirom da je moguće lako pronaći privesak za ključeve sa motivima svega i svačega, vi izaberite jedan neobičan privesak u obliku onoga što vaš tetak najviše voli. Ako su to automobili, birajte taj. Ako je reč o muzici, birajte privesak u obliku određenog muzičkog instrumenta. Ukoliko je sportski fan, onda takav i tako dalje. Verujemo da ćete uspeti iznenaditi i razveseliti svog tetka.

16. Novčanik i kaiš

Evo još jednog klasičnog i praktičnog poklona. Lep novčanik i kvalitetan kaiš su uvek potrebni i govore mnogo o samoj osobi. Zato povedite računa o ukusu vašeg tetka i izaberite ove predmete u skladu s tim ukusom. Sve lepo upakujte i iznenadite ga poklonom.

17. Knjiga

Bez obzira koliko neko voli ili ne voli da čita, knjiga uvek može biti dobar izbor poklona. Ne moraju to biti neka teška i nerazumljiva dela, može se raditi o zabavnoj literaturi poput šala i aforizama ili o nekim zanimljivostima iz sveta. Ukoliko vaš tetak ima određeni hobi, možete mu pokloniti knjigu iz te oblasti, a možete mu pokloniti i knjigu o našim običajima i zanimljivostima iz života. Verujemo da će rado čitati takvo štivo.

18. Termo šolja

Izaberite neku simpatičnu termo šolju, a može i klasičnu šolju neobičnog oblika, na kojoj se nalazi natpis vezan za tetku i tetka. Takav natpis možete tražiti i da vam odštampaju pa tim poklonom razveseliti svog tetka. Naravno, možete mu pokloniti i šolju sa detaljima iz oblasti koju on posebno voli i na taj način ga obradovati.

19. Kozmetika za muškarce

Ukoliko vam nije do toga da smišljate neke posebne poklone i da se bavite dilemama da li će se taj poklon svideti vašem tetku ili ne, uvek mu možete pokloniti lep kozmetički set. Takav poklon će sigurno iskoristiti i neće ga ostaviti na gomilu neupotrebljenih darova. Uvek birajte marku proverenih proizvođača i vodite se ukusom vašeg tetka.

20. Aparat za brijanje

Ovo je poklon o kojem ne treba ništa posebno pisati. Jasno je da će svaki muškarac biti vrlo srećan ako dobije kvalitetan i moćan aparat za brijanje i tako sebi olakša svakodnevnu rutinu. Čak i oni muškarci koji nose dužu bradu, mogu ovim aparatom tu bradu frizirati i održavati. Dakle, nema greške sa ovakvim poklonom.

21. Šal i rukavice

Kada birate poklon svom tetku u jesenjem ili zimskom periodu, uvek mu možete pokloniti lepe kožne rukavice i topao šal. Takav poklon nikada nije višak i neće ostati neupotrebljen. Izaberite dezen šala koji se lako može kombinovati sa većinom odevnih predmeta i svojim poklonom iznenadite dragog tetka.

22. Masažer

Nema te osobe koja ne želi opuštanje uz dobru masažu, a pogotovo kada mnogo vremena provodi u jednom položaju, bilo da stoji ili dugo sedi. Zato kupite dobar masažer za stolicu, ukoliko vaš tetak mnogo sedi, ili neki masažer za stopala, ukoliko vreme provodi uglavnom stojeći. Naravno, postoje i oni masažeri baš za vrat i leđa pa možete izabrati i neki od njih.

23. Miš za kompjuter

Ovo je poklon koji će uvek naći svoju primenu, s obzirom na to koliko je često u svakodnevnoj upotrebi. Zato izaberite jedan primerak miša za kompjuter u nekom neobičnom obliku, dobrih mogućnosti i takvim poklonom iznenadite dragog tetka. Verujemo da će mu rad za računarom biti mnogo zanimljiviji.

24. Stalak za vino

Kada birate poklon nekom muškarcu, nikada nećete pogrešiti ako se odlučite za stalak koji je namenjen držanju pića. Može to biti stalak dekorativnog izgleda za držanje više flaša ili onaj stalak koji je namenjen držanju samo jedne flaše. Dakle, izaberite lep stalak za vino i obradujte svog tetka.

25. Muški kišobran

Ovo je poklon s kojim nema greške, posebno ako izaberete jedan veći muški kišobran. To je predmet koji je u svakodnevnoj upotrebi i za koji uvek ima još mesta. Kišobran se često polomi ili ošteti pa dobro dođe novi. Na kišobranu možete nešto i odštampati u posebnim štamparijama i tako ga personalizovati.

26. Kecelja sa duhovitom štampom

Ukoliko je vaš tetak osoba koja rado posluje po kuhinji, možete mu pokloniti neku kecelju sa duhovitim natpisom ili duhovitom slikom. Može to biti slika superheroja ili nekog čarobnjaka ispod koje piše „nenadmašan u kuhinji“ ili nešto slično tome. Pustite mašti na volju, mi smo vam dali ideju.

27. Majica sa natpisom

Jednom tetku uvek možete pokloniti majicu sa nekim natpisom koji je vezan za njega i tetku. Nije važno koliko godina tetak ima ako na majici stoji natpis poput onoga koji kaže: „Čuvar srca (npr.) Markove tetke“. Sigurni smo da ćete nasmejati i tetku i svog tetka ovakvim poklonom i da ćete ih oboje  iznenaditi.

28. Društvena igra

Mnogo je društvenih igara u ponudi i neće vam uopšte biti teško da izaberete neku koju bi vaš tetak rado igrao. Ovisno o njegovom interesovanju, može to biti šah, karte za određenu igru, monopoli, ili bilo koja druga zanimljiva društvena igra. Sve češće je moguće pronaći neke luckaste varijacije ovih igara pa možete razmisliti i o takvom poklonu.

29. USB stik

U današnje vreme je često potrebna dodatna memorija kao i lak prenos podataka sa raznih uređaja, posebno kada je osoba na takvom radnom mestu gde se to podrazumeva. Ukoliko je i vaš tetak jedna od tih osoba, poklonite mu USB stik u nekom neobičnom obliku. Putem interneta ćete lako nabaviti jedan takav primerak. Na taj način ćete mu dati i koristan i zanimljiv poklon pa smo ubeđeni da će mu se vaš dar svideti.

30. Omiljena hrana

Na kraju, ali ne manje vredan poklon, predlažemo vam da svom tetku napravite paket omiljene hrane. Izaberite nešto što on baš voli pa to lepo spakujte u neku kutiju ili korpu. Možete izabrati i više stvari  pa od njih napraviti simpatičan paket. Hranu možete i sami napraviti ako je reč o nekom posebnom jelu ili ga naručiti kod profesionalaca. Kako god bilo, verujemo da će vaš tetak uživati u ovakvom poklonu.

Nadamo se da ste nekim od ovih ideja uspeli obradovati vašeg tetka, a tako usrećiti i svoju tetku.