Šta pokloniti tetki – IDEJE

Tetka je posebna figura u dečjem svetu i to dobro znaju svi koji imaju tetku. Njoj je sve dozvoljeno pa nije retkost da se čuje komentar kako tetka „kvari“ dete, ali i kako dete ne može bez tetke. Kada deca porastu i postanu ozbiljni ljudi, situacija se malo menja, ali tetka i dalje ostaje neko poseban u njihovim životima.

Zbog svega navedenog, ne čudi kada želimo obradovati tetku nekim posebnim poklonom i pokazati joj koliko nam znači. Naravno, ti pokloni nisu isti za mlađe i za starije tetke, ali su podjednako važni.

Ukoliko niste sigurni kakvim poklonom da obradujete svoju dragu tetku, pregledajte našu listu ideja i sigurno ćete pronaći nešto što će vam se svideti.

1. Organska kozmetika

Bilo da je reč o mlađoj ili o starijoj tetki, ovakav poklon je uvek prikladan. Kozmetika je sastavni deo života svake žene, a ona organska je posebno kvalitetna i zdrava. Zato izaberite nešto od kozmetike koju tetka koristi ili nešto za što verujete da bi joj se svidelo i da bi joj odgovaralo pa je iznenadite i obradujte svojim poklonom. Imaćete lepu i zahvalnu tetku.

2. SPA dan

Ukoliko želite ugoditi svojoj tetki i priuštiti joj vreme samo za nju, poklonite joj jedan celi dan uživanja u nekom SPA centru. Izaberite ono što ona najviše voli, uplatite tretmane koji će je razveseliti i iznenadite je svojim lepim poklonom. Sigurni smo da će vam tetka biti mnogo zahvalna i da će vas još više voleti. Ako je to moguće.

3. Omiljeni parfem

Kada znate da vaša tetka obožava neki parfem, ali joj je on često nedostupan zbog cene ili zbog toga što ga je teže nabaviti na tržištu, malo se potrudite, pronađite ga i kupite taj parfem kao poklon svojoj tetki. Ubeđeni smo da će ona znati ceniti vaš trud i želju da je obradujete nečim posebnim.

4. Kutija od fotografija

Ako je vaša tetka osoba koja više ceni trud koji je u neki poklon uložen, nego samu materijalnu vrednost tog poklona, onda joj možete sami napraviti nešto lepo. Reč je o kutiji uspomena koju ćete izraditi od zajedničkih fotografija ili od onih fotografija koje imaju poseban značaj za vašu tetku. Na internetu ćete lako pronaći uputstva za izradu ovakvog poklona, a nagrada će vam biti to što ćete obradovati i raznežiti svoju tetku.

5. Stalak za cveće

Ukoliko imate tetku koja voli gajenje kućnog cveća, možete joj pokloniti zanimljiv stalak za cveće u saksijama. Taj stalak ćete lako pronaći u domaćim prodavnicama, a na vama je da izaberete onu moderniju i onu retro varijantu stalka, kao i da odlučite da li ćete kupiti stalak sa manje ili više mesta za cveće. Vodite se tetkinim ukusom i željama pa ćete je sigurno obradovati svojim poklonom.

6. Moderna tašna

Opšte je poznato da su žene velike ljubiteljice tašni i da im je potreban po jedan primerak skoro za svaku odevnu kombinaciju. Zato nikako nećete pogrešiti ako svojoj tetki poklonite lepu i modernu tašnu koju može nositi baš uz one cipele koje je nedavno videla u izlogu omiljene prodavnice. Naravno, jasno vam je da će kad-tad kupiti pomenute cipele.

7. Moderne cipele

U slučaju da je tetka već kupila novu tašnu, vama nema druge nego da joj poklonite cipele koje baš uz tu tašnu idu. Nema smisla da sirota žena pati za cipelama iz izloga kada ih tako lepo može kombinovati sa pomenutom tašnom, a još uz to ima vas da je tim poklonom obradujete. Dakle, pravac po cipele iz izloga, a onda ravno kod tetke!

8. Putovanje

Ako vaša tetka voli putovanja i upoznavanje novih mesta, a vi niste u svađi sa svojim budžetom, možete je obradovati tako što ćete joj uplatiti put na neku lepu destinaciju. Oslušnite malo šta bi to tetka htela posetiti i o čemu stalno priča pa joj poklonite baš takav put. Potrudite se da ostavite otvoren datum putovanja kako bi vaša tetka mogla uskladiti to putovanje sa svojim obavezama i kako je ništa ne bi sprečavalo da maksimalno iskoristi vaš velikodušni poklon.

9. Bon za frizerski salon

Svaka žena se odlično oseća kada je sređena i lepa, a još lepše se oseća kada je profesionalac dotera. Zato smo ubeđeni da će vaša tetka uživati u poklonu kakav je frizerski tretman i to u vreme kada joj to najviše odgovara. Poklonite joj bon za određeni frizerski salon, a sa frizerima dogovorite da ostave otvoren datum dolaska na tretman.

10. Izlet

Ako ste vi tetkino mezimče, a ona vaša omiljena tetka, onda je sigurno da vreme volite provoditi zajedno. Međutim, često se dešava da zbog obaveza drage ljude ne viđamo koliko bismo hteli. Zato organizujte simpatičan izlet na koji ćete odvesti svoju tetku i na kojem ćete se zajedno lepo zabaviti. Može to biti manji piknik u obližnjem izletištu ili neki udaljeniji izlet na mestu na kojem još niste bili. Poenta je da sve lepo pripremite i da uživate u vremenu koje provodite zajedno.

11. Predstava ili koncert

Ukoliko imate tetku koja rado posećuje pozorišta, bioskope ili rado odlazi na koncerte, možete joj pokloniti ulaznice za neku od predstava ili muzičkih događaja. Takođe, možete je i sami povesti na neko od tih dešavanja, ako vam se dopadaju iste stvari. Verujemo da će se vaša tetka obradovati vašem poklonu u svakom slučaju.

12. Šolje za kafu

Jeste da su šolje za kavu vrlo klasičan i mnogo puta viđen poklon, ali to ne znači da ih ipak ne treba poklanjati. Prvo, šolje se lako razbiju i trebaju zamenu, a drugo, često nam dosade one koje imamo i poželimo malu promenu. Kada sve to uzmete u obzir, jasno je da nećete pogrešiti ako svojoj tetki poklonite neke neobične i lepe šolje za kafu. Možete birati one u retro stilu ili neke baš moderne.

13. Kuhinjski aparat

Iz razgovora s tetkom, lako možete zaključiti koji kuhinjski aparat bi je posebno obradovao i olakšao joj poslovanje po kuhinji. Ukoliko vam to budžet dozvoljava, izaberite baš taj kuhinjski aparat i usrećite svoju dragu tetku lepim i korisnim poklonom. Tetka će vam biti mnogo zahvalna.

14. Biljka u saksiji

Mnoge žene rado uzgajaju cveće u saksijama, ali uzgajaju i neko začinsko bilje. Ako je vaša tetka jedna od njih, možete joj pokloniti saksiju cveća ili začina koje trenutno nema. Isto tako, možete se potruditi i pokloniti joj neku biljnu vrstu za koju znate da je dugo pokušava nabaviti. To bi zaista bio poseban poklon za nju i sigurni smo da bi veoma cenila trud koji ste u taj poklon uložili.

15. Set za baštovanstvo

Kada smo već kod biljaka i sadnje, na um nam pada baštovanski pribor. U prodavnicama možete pronaći simpatične setove opreme i alatki za rad u bašti pa nećete pogrešiti ako jednim takvim setom iznenadite svoju tetku. Naravno, pod uslovom da vaša tetka voli rad u bašti i uzgajanje bilja.

16. Kuvar neobičnih jela

Ukoliko je vaša tetka osoba koja rado eksperimentiše u kuhinji i koja često smelo isprobava nove kombinacije različitih namirnica, onda nikako nećete pogrešiti ako joj na poklon donesete kuvar neobičnih jela. Na taj način ćete je dodatno potaknuti da stvara nove okuse i da vas još češće  zove na male gozbe.

17. Mobilni telefon

Kada nemate problem sa stanjem na bankovnom računu, a imate tetku koja bi se obradovala novom telefonu, onda je to dobar razlog da svojoj dragoj tetki poklonite novi mobilni telefon. Izaberite model koji ona priželjkuje i to u boji koju želi pa je takvim poklonom iznenadite i usrećite. Sigurni smo da će vas još češće zvati.

18. Masažer

Bila vaša tetka mlađa ili starija, masaža je nešto što nikako ne bi odbila. S obzirom da nije uvek lako otići na profesionalnu masažu, kao dobra zamena za to mogao bi biti poklon u vidu nekog masažera. Birajte masažer u skladu sa tetkinim potrebama, odnosno uzimajući u obzir da li više sedi ili stoji i koji deo tela joj je najviše opterećen.

19. USB stik sa cirkonima

Putem interneta zaista možete pronaći simpatične oblike USB stika i to takve da se dopadnu baš ženama. Ima ih u obliku štikle, pa u obliku torbice, ruža za usne i slično. Kako bi se pojačao ženstveni naglasak, izrađen je i USB stik sa cirkonima. Poštujući tetkin ukus, izaberite neki od ovih ženstvenih stikova pa takvim poklonom iznenadite i razveselite svoju tetku.

20. Podloga za laptop

S obzirom da većina osoba koristi laptop i da mnogo vremena provodi za tim uređajem, podloga za laptop je nešto što je neophodno i što mnogo olakšava rad. Ako je i vaša tetka jedna od onih kojima je laptop u svakodnevnoj upotrebi, poklonite joj praktičnu podlogu za taj uređaj. Birajte onu koja ima mesto za češu, mobilni telefon, notes i slično pa iznenadite svoju tetku.

21. Zen bašta

Svakoj osobi je potrebno opuštanje i neko vreme u kojem će izbaciti stres iz sebe. Neko to radi na agresivniji, a neko na mirniji način. Zen bašta je idealno sredstvo da se na miran način rešite stresa pa je preporučljivo za kancelarije i radnu sredinu. Uz to i lepo izgleda pa je i dekorativan detalj u prostoriji. Ako vaša tetka radi stresan posao, ovo bi joj mogao biti odličan poklon.

22. Nakit

Kada je nakit u pitanju, mogućnosti su brojne. Svojoj tetki možete pokloniti ogrlicu, lančić sa priveskom, lepe naušnice, narukvicu, prsten ili neki privesak. Za šta ćete se odlučiti zavisi od ukusa i želja vaše drage tetke, kao i od vaših finansijskih mogućnosti. U svakom slučaju, dajte da vam ugraviraju posvetu na tom nakitu i lepim poklonom obradujte svoju tetku.

23. Posteljina

Kao lep i koristan poklon, svojoj tetki možete pokloniti jednu kvalitetnu posteljinu. Možete birati onu koja ima neke specifične detalje koji su od posebnog značenja za vašu tetku ili jednostavno možete izabrati posteljinu dobre kvalitete i neutralnih boja koja će se lako uklopiti u svaku spavaću sobu.

24. Mekani bademantil

Jutarnje opuštanje uz kaficu ili večernje odmaranje nakon tuširanja nekako su nezamislivi bez bademantila. Posebno u onim hladnim i tmurnim danima. Zato smo ubeđeni da nećete pogrešiti ako svojoj tetki poklonite jedan mekani debeli bademantil u boji koju posebno voli. Lepo ga upakujte i razveselite svoju tetku ovim poklonom.

25. Mirisne sveće

Svaka žena voli da joj prostor lepo miriše i da u njemu stvori posebnu atmosferu. To se najlakše postiže mirisnim svećama, bilo da se koriste u dnevnom boravku ili u kupatilu. Zato odaberite jedan lep komplet mirisnih sveća u nekom simpatičnom obliku pa svojim poklonom iznenadite dragu tetku.

26. Bon za omiljenu prodavnicu

Ukoliko vaša tetka ima neku prodavnicu koju posebno voli i u kojoj najradije kupuje, možete je iznenaditi poklonom u vidu bona za tu prodavnicu. Verujemo da će je ovakav poklon mnogo obradovati jer će joj omogućiti da sama izabere baš ono što joj se najviše sviđa u prodavnici koju obožava. Biće vam mnogo zahvalna.

27. Knjiga

S obzirom da se radi o vašoj tetki, onda sigurno znate koje oblasti u životu je najviše zanimaju i o čemu bi rado čitala. Možete joj pokloniti knjigu koju duže vreme traži ili joj jednostavno kupiti jednu knjigu iz popularne psihologije, neku iz oblasti mode, možda onu o putovanjima i slično. Verujemo da ćete lako pronaći knjigu iz neke od oblasti za koju se zanima vaša tetka i da ćete je takvim poklonom usrećiti.

28. Stolica za ljuljanje

Ako je vaša tetka dama u godinama, verovatno bi rado odmarala u stolici za ljuljanje. Naravno, ovakvu stolicu rado koriste i mlađe osobe, ali je svi nekako vezuju za one u ozbiljnijim godinama. Dakle, izaberite lepu stolicu za ljuljanje pa svojim poklonom omogućite dragoj tetki da uživa u ispijanju kafe, popodnevnom dremanju ili ugodnom čitanju neke knjige uz blago ljuljuškanje.

29. Sat

Sat je uvek lep poklon i nikako nećete pogrešiti ako svojoj tetki poklonite kvalitetan ručni sat. Izaberite neki od modernih modela za koji verujete da bi se posebno svideo vašoj tetki, dajte da na njemu ugraviraju određenu posvetu i takvim poklonom iznenadite svoju tetku.

30. Robot usisivač

Nema te žene koja se neće obradovati ovom poklonu pa verujemo da ni vaša tetka nije izuzetak. Usisavanje je vrlo zamorna radnja, a oduzima i dosta vremena pa treba dati nagradu onome ko je izmislio robota koji to radi umesto nas. Zato slobodno kupite ovu spravicu i njome usrećite svoju tetku. Biće vam mnogo zahvalna.

Nadamo se da ste među našim idejama pronašli odgovarajući poklon kojim ćete usrećiti svoju dragu tetku.