Ideje za poklone stricu

Tatin brat je zasigurno važna figura u našem životu jer spada u najbliži rod. Često je stric onaj koji nas uči voziti bicikl ili igrati fudbal, ali i onaj koji nas brani kada se uvalimo u neke nepodopštine. Bez obzira da li je stariji ili mlađi, za njega nas vežu određena osećanja i određena zajednička istorija.

Zato je sasvim normalno da ga ponekad želimo obradovati nekim poklonom i da želimo da mu se taj poklon dopadne. Ovisno o tome u kojim godinama je stric i kolika je razlika između vas, poklon može biti ozbiljan ili malo luckastiji, ali svakako treba pokazivati vašu ljubav i pažnju.

Ubeđeni smo da će vam naše ideje pomoći da pronađete odličan poklon za svog strica i da mu pokažete koliko vam je stalo do njega.

1. Navigacija za automobil

Ukoliko je vaš stric često na putu i voli tehničke stvari, možete mu pokloniti dobru navigaciju za automobil. Na taj način ćete mu olakšati svako putovanje i pomoći u snalaženju na nepoznatom terenu. Izaberite neku od navigacija i pomozite mu da je montira u automobilu pa se zajedno provezite gradom i isprobajte ovaj poklon. Verujemo da ćete i vi i stric uživati.

2. Putna torba

Kada smo već kod putovanja, kao dobar izbor poklona za strica nameće se i putna torba. Ovakvih predmeta nikada nije na odmet jer se vremenom habaju i gube upotrebnu vrednost. Zato izaberite jednu lepu i praktičnu putnu torbu, lepo je upakujte i iznenadite svog strica ovim poklonom.

3. Podloga za laptop

Naravno da je laptop kod većine osoba u svakodnevnoj upotrebi i da je dobra podloga za laptop vrlo poželjna. Ako je i vaš stric jedna od tih osoba, izaberite lepu i praktičnu podlogu za laptop pa ga obradujte svojim poklonom. Vodite se njegovim potrebama, ali svakako mislimo da je bolje birati onu podlogu koja na sebi ima mnogo urezanih mesta za razne dodatne stvari, poput čaše, telefona, notesa i slično.

4. Viski set

Dobar komplet za piće je uvek prihvatljiv poklon pa tako sigurno nećete pogrešiti ako svom stricu poklonite jedan lep set za viski. Mi vam predlažemo da birate između nekoliko zanimljivih setova koje lako možete pronaći putem interneta, a reč je o Deluxe dijamant viski setu, Uvrnutom viski setu ili Globus viski setu. Bilo koji od njih da izaberete, napravićete dobar izbor i prijatno iznenaditi svog strica.

5. Privesak za ključeve

Na tržištu se nalazi zaista mnogo raznih privesaka za ključeve koji mogu biti prikladan poklon jednom stricu. Ovisno o tome šta vaš stric voli, kakvi su mu hobiji i čime se bavi, možete birati između privesaka u obliku nekog alata, gume za automobil, laptopa, injekcije, knjige, muzičkog instrumenta i slično. Međutim, možda je najbolje da za svog strica izaberete privesak u obliku medalje na kojem piše „Stric za medalju“.

6. Bon za omiljenu prodavnicu

Ukoliko niste sigurni šta da poklonite svom stricu, a da to na njega ostavi bitan utisak, možete mu pokloniti bon za prodavnicu koju voli da posećuje. Takav poklon će ga sigurno mnogo obradovati jer će imati priliku da sam izabere baš ono što ga u tom momentu privlači i što želi imati. Dakle, i vi i on ćete biti srećni.

7. Pljoska „Prva pomoć“

Niko ne kaže da svi pokloni moraju biti strogo ozbiljni i da ne mogu imati neku duhovitu notu. S tim u vezi, predlažemo vam jedan praktičan, a duhovit poklon.  Reč je o pljoski u beloj boji koja u svom donjem delu ima crveni krst i natpis „Prva pomoć“. Napunite ovu pljosku omiljenim pićem vašeg strica i predajte mu poklon koji će ga sigurno nasmejati i obradovati.

8. Stoni fudbal

Ukoliko je vaš stric od onih muškaraca kojima često dolaze drugari i koji voli provoditi vreme u opuštenom druženju, možete mu pokloniti stoni fudbal, odnosno mini stoni fudbal. Takav poklon je odličan izbor za zabavu i razbibrigu, a daje potreban adrenalin i takmičarsku notu bez koje muško društvo nikako ne može.

9. Alat

Većina muškaraca voli da posluje po kući i da samostalno nešto popravlja pa je neophodno da za to imaju određeni alat. Ako je takav slučaj i sa vašim stricem, možete mu pokloniti komplet nekog kućnog alata od kojeg će imati dosta koristi. Isto tako, možete svom stricu pokloniti i neki profesionalni alat ako je to ono čime se on bavi ili što mnogo želi da ima.

10. Pametni sat

O ovom poklonu ne moramo mnogo pisati, ali svakako možemo reći da je to vrlo koristan poklon za one osobe koje imaju puno dnevnih obaveza i planova, odnosno koje su vrlo aktivne. Pomoću ovog sata mogu sve podsetnike imati na jednom mestu, ali mogu izvršiti i mnoga telesna merenja i slično. Dakle, dobar izbor poklona za sve „poslovnjake“, sportiste, lekare i tako dalje.

11. Nakit

Bez obzira što poklon ne tražite za ženu, svom stricu ipak možete pokloniti određeni nakit. Postoje vrlo lepi muški lančići sa odgovarajućim priveskom, muške narukvice ili prstenje. U red nakita spadaju i dugmad za košulju pa i to možete izabrati kao prikladan poklon za svog strica. Od njegovog ukusa i vašeg budžeta zavisi kako će izgledati nakit koji ćete mu pokloniti, a mi smo ubeđeni da će mu se poklon dopasti.

12. Masažer

Bilo da je reč o mlađem ili o starijem stricu, sigurno neće odbiti dobar masažer. Nema te osobe kojoj ne prija masaža, ali nemaju svi vremena i novaca za posete profesionalnim salonima pa je aparat za masažu svakako dobar izbor poklona. Izaberite aparat prema potrebama vašeg strica, odnosno prema tome da li u toku dana više sedi ili više stoji i koji deo njegovog tela najviše trpi.

13. Aparat za brijanje

Ovo je jedan klasičan poklon za muškarce, ali onaj koji je uvek potreban. Na tržištu se stalno pojavljuju drugačiji i sve bolji aparati za brijanje pa nikako nećete pogrešiti ako svom stricu poklonite novi model. Verujemo da će on uživati u lakoći brijanja jednim kvalitetnim aparatom i  da će vam biti zahvalan na takvom poklonu.

14. USB stik

S obzirom na današnji način života i rada, dodatna i prenosna memorija u vidu USB stika  je uvek potrebna. To je i najpraktičnije skladište podataka, a nije komplikovano za nošenje. Zato slobodno izaberite jedan zanimljiv USB stik u nekom neobičnom obliku pa svojim poklonom iznenadite i obradujte dragog strica.

15. Bežični punjač i držač telefona

Ovo je vrlo praktičan poklon od kojeg bi vaš stric mogao imati mnogo koristi. Reč je o držaču mobilnog telefona koji se postavlja u automobil i koji ujedno služi kao bežični punjač telefona. Ovaj držač ima senzore koji detektuju telefon na tri centimetra udaljenosti i automatski otvaraju hvataljke držača, prihvataju telefon i započinju punjenje. Sve to omogućuje lako rukovanje i sigurnu vožnju. Dakle, odličan poklon za svakog vozača.

16. Sportski rekviziti

Ukoliko je vaš stric neko ko se rado bavi sportom, možete mu pokloniti neki sportski rekvizit. Naravno, svoj poklon ćete uskladiti sa sportom kojim se stric bavi i potruditi se da mu poklonite nešto što nema, a priželjkuje. Ako niste sigurni šta od rekvizita da poklonite svom stricu i radije biste nešto drugo, uvek mu možete pokloniti kvalitetnu i praktičnu sportsku torbu.

17. Putovanje

Ako nemate problema sa finansijama, vaš poklon stricu može biti jedno lepo putovanje. Od vas, ali i od njegovih želja, zavisi da li će to putovanje podrazumevati vikend ili više dana. Svakako oslušnite želje svog strica i vodite računa o datumima koji mu za putovanje odgovaraju kako vaš poklon ne bi bio pomućen nemogućnošću odlaska u određenom terminu.

18. Kožna torba za kablove

Kada imate strica koji koristi mnogo uređaja u svom radu i koji uz to često putuje, onda nikako nećete pogrešiti ako mu na poklon donesete kožnu torbu za kablove. Reč je o vrlo praktičnom prenosnom skladištu za kablove koji se najčešće koriste pri radu na raznim mobilnim uređajima. S ovim poklonom će vaš stric uvek imati uredno složene i lako dostupne sve potrebne kablove.

19. Kozmetički set

Muška kozmetika je jednako potrebna kao i ženska, ali je nema u toliko različitih varijanti. Zato slobodno izaberite jedan kozmetički set namenjen muškarcima, nekog proverenog proizvođača i njime obradujte svog strica. Ako niste baš sigurni kakvu kozmetiku koristi, birajte onu koja je predviđena za osetljivu kožu jer je mnogo manja mogućnost od bilo kakve iritacije.

20. Izlet ili utakmica

Kada sa svojim stricem želite provesti neko zajedničko vreme, možete ga odvesti na izlet ili na neku utakmicu koju želi gledati. S obzirom da je svakodnevnica uglavnom pretrpana rasporedima i da se retko viđamo sa dragim ljudima, ovo bi mogao biti odličan poklon i za vas i za strica. Organizujte jedno takvo druženje i provedite kvalitetno vreme sa svojim dragim stricem.

21. Viseća mreža

Ako je vaš stric osoba koja rado odmara u prirodi, možete mu pokloniti viseću mrežu. Takav poklon će uvek moći iskoristiti na nekom izletu ili na letovanju. Dovoljno je da pronađe dva drveta za koja može vezati mrežu i izležavanje može da počne. Naravno, ovaj poklon može koristiti i u svom dvorištu, ako ga ima. Ubeđeni smo da će vas se stric sa osmehom setiti kada bude leškario u vašem poklonu.

22. Društvena igra

Dobar poklon bilo kojem muškarcu pa tako i stricu jeste neka društvena igra. Bilo da je reč o šahu, kartama, monopolu, alko basketu ili nečemu drugom, verujemo da će vaš stric pronaći društvo za tu igru. Zato uopšte nećete pogrešiti ako neku društvenu igru poklonite dragom stricu i tako mu date razlog da pozove svoje drugare.

23. Opasač za pivo

Ako je vaš stric osvedočeni ljubitelj piva, na poklon mu možete doneti pivski opasač. Ubeđeni smo da se stric ne bi bunio ni kada biste taj opasač ispunili limenkama njegovog omiljenog piva. Zato se nemojte previše premišljati, nego kupite te limenke, popunite mesta na pivskom opasaču i obradujte svog strica ovim poklonom.

24. Cipele

Lep poklon jednom muškarcu mogu biti i moderne kožne cipele. Ukoliko je stric stariji, možete se odlučiti za neki klasičan model i tamniju boju. Kada je reč o mlađoj osobi, birajte modernije modele i neke svetlije boje koje su trenutno u trendu. Naravno, pre svega vodite računa o veličini cipela, odnosno o odgovarajućem broju.

25. Košulja

Ovo je klasičan poklon za bilo kog muškarca pa nema greške ni kada ga želite pokloniti stricu. Izaberite neku lepu modernu košulju, obratite pažnju na odgovarajuću veličinu i takvim poklonom iznenadite svog strica. Ako je starija osoba u pitanju, vodite se njegovim ukusom po pitanju kroja i boje i sigurno ćete ga obradovati.

26. Mobilni telefon

Ako vam vaš budžet to dozvoljava, a stric ima takvih želja, poklonite svom stricu novi mobilni telefon. Obratite pažnju na njegove afinitete kada je u pitanju model i marka telefona da bi vaš poklon postigao pun pogodak.

27. Kućni mini bar

Veoma simpatičan poklon koji ima i dekorativnu i upotrebnu vrednost jeste kućni mini bar. Možete naručiti da vam izrade jedan takav bar po dimenzijama koje vam odgovaraju ili možete kupiti već gotov proizvod. U svakom slučaju, reč je o lepom komadu nameštaja u kojem su dekorativno složene flaše i čaše, a uz to su i lako dostupne za degustaciju pića. Zato nabavite ovakav mini bar i iznenadite svog strica lepim poklonom.

28. Pidžama

Kada je reč o pidžami, jasno je da je to poklon koji nikada nije naodmet i koji može biti vrlo simpatičan. Ukoliko izaberete pidžamu sa nekim smešnim printom ili sa nekim duhovitim natpisom, svakako ćete nasmejati svog strica. Naravno, uvek možete kupiti lepu klasičnu svilenu pidžamu i takvim poklonom obradovati brata svog oca.

29. Knjiga

Sve dok govorimo o poklonima, ne smemo zaboraviti na knjigu kao mogućnost. Već smo nekoliko puta napomenuli da je knjiga bezvremeni poklon jer obuhvata sve oblasti ljudskog života i prikladna je za sve uzraste. Dakle, izaberite knjigu iz područja koje zanima vašeg strica ili se jednostavno odlučite za neke šale i aforizme pa takvim poklonom iznenadite dragu osobu.

30. Aparat za kafu

Ukoliko je vaš stric osoba koja rado pije kafu, možete mu pokloniti kvalitetan aparat za pravljenje tog napitka. On taj aparat može koristiti i kod kuće, ali ga može koristiti i u kancelariji ako tamo provodi više vremena. U svakom slučaju, obradovaćete strica svojim vrednim poklonom.

Nadamo se da ste pomoću naših ideja za poklon stricu uspeli rešiti neke dileme i pronaći odgovarajući poklon za brata vašeg oca.