Cool pokloni za tinejdžere

Svako ko ima tinejdžere u kući zna koliko je teško naći odgovarajući poklon za njih. S obzirom da se nalaze u osetljivim godinama, da im hormoni rade punom parom, svaki „pogrešan“ poklon može da ih rastuži ili naljuti, ovisno o njihovom trenutnom raspoloženju.  Zato je prava muka kada se bliže praznici, ili neki za njih bitan datum, i kada im treba nešto pokloniti.

Pokloni za tinejdžere se razlikuju jedan od drugog ovisno o tinejdžerskim godinama, jer nije svejedno da li kupujete nešto za nekoga ko ima osamnaest godina ili za nekoga ko ima trinaest. Naravno, svim tinejdžerima je zajedničko da su hiroviti, željni pažnje i da im je jako važno da budu prihvaćeni u svojoj okolini, tj. među vršnjacima. Zato je bitno da nose cool odeću, da imaju cool stvari i da su potpuno u korak s aktuelnim dešavanjima.

Naravno da su „aktuelna dešavanja“  različita za različite uzraste, pa će jednima biti cool sve što ima oznaku Hari Potera, drugima ono što se odnosi na Ratove zvezda, a trećima tetoviranje obrva, nadogradnja noktiju ili neke seksualne teme i rijaliti programi.

Da biste s tinejdžerima imali dobar odnos, morate biti fleksibilni i uključeni u njihov život, pratiti događaje i razgovarati s njima o njihovim „aktuelnim dešavanjima“, pa će vas oni prihvatiti i okarakterisati kao cool osobu, a vama će biti mnogo lakše da razumete njihove potrebe i nađete pravi poklon za njih.

Ako ste ipak u nedoumici šta da poklonite jednom tinejdžeru, pogledajte našu listu predloga i sigurno ćete izdvojiti nešto što će vam odgovarati.

1. Cool odeća i obuća

Svaki tinejdžer želi da se uklopi u društvo odgovarajućom odećom, odnosno, onom koja je trenutno moderna. Zato obratite pažnju na ono što je najaktuelnije i poklonite im komade garderobe koju priželjkuju i koja će ih podići na „društvenoj lestvici“. Pomozite im da budu cool obučeni i da imaju cool obuću, pa ćete i vi za njih biti cool.

2. Upotpunite njihovu zbirku

Mlađi tinejdžeri obično imaju kolekcije nekih stvari koje skupljaju. Mogu to biti markice, stari novac, salvetice, neke sličice, karte i slično. Potrudite se da nabavite određene komade stvari koje skupljaju i tako doprinesete njihovoj kolekciji. Takav poklon će ih veoma obradovati, a pogotovo će im biti drago što ste baš vi razumeli njihovu strast i potrudili se da nabavite ono što vole.

3. Giroskuter (Hoverboard)

Ovo je jedan od zanimljivih prevoznih sredstava koji ne izgleda uopšte tako. Više liči na neku igračku, ali je praktičan i vrlo mobilan. Može da se kreće prilično brzo i da podnese veliku težinu, a dostupni su u raznim bojama. Zato je interesantan za sve tinejdžere, koristan je, a deluje cool. Dakle, odličan izbor poklona. Ukoliko se odlučite za nešto ovako, tinejdžer će vam biti vrlo zahvalan.

4. Pametni satovi

S obzirom da je tehnologija maksimalno u upotrebi i da se sve oko nje vrti, pametni satovi su postali deo svakodnevnice i mnogi ih koriste. Vaš tinejdžer je sigurno jedan od onih koji žele da imaju sve tehnološke novitete, da to deli s drugovima i da se malo šepuri,  pa će ga obradovati poklon u vidu pametnog sata. A vi ćete, naravno, biti super osoba u njegovim očima.

5. Skejtbord ili snoubord (skateboard ili snowboard)

Bez obzira što ovo nisu nikakve moderne izmišljotine i što ove daske postoje dugi niz godina, nikada u potpunosti ne izlaze iz mode. Leti su aktuelni skejtovi, a zimi njihova zimska verzija i svaki tinejdžer se oseća „moćno“ dok ih vozi. Potrudite se da nabavite jedan od njih, zavisno od godišnjeg doba u kojem dajete poklon, i da njime obradujete svog tinejdžera. Sigurni smo da že biti oduševljen.

6. Karta za bitan koncert

Nema tog tinejdžera kojem muzika nije bitna i koji kroz muziku nešto ne izražava. Naravno da svaki od njih ima svoj omiljeni bend i izvođača, pa i želju da posećuje njihove koncerte. Često se desi da su karte skupe za tinejdžerske džeparce ili da se koncerti održavaju u drugim gradovima, pa im to iziskuje još više sredstava. Zato je odličan izbor poklona da nabavite kartu za koncert  omiljene grupe vašeg tinejdžera i da ga veoma usrećite.

7. Neobična mehanička tastatura

Današnji tinejdžeri češće koriste tastaturu nego olovku, pa je logično da im poklonite nešto iz te oblasti. Na tržištu postoje vrlo zanimljive i neobične mehaničke tastature koje bi se mogle svideti vašem tinejdžeru. Radi se o onima koje su izrađene u nepravilnim oblicima i imaju svetleća slova, pa su vrlo cool za korišćenje. A i vi ćete biti kul svom tinejdžeru kad mu to poklonite.

8. Konzola za video igre

Kada su tinejdžeri u pitanju, ako nisu za računarom, ne četaju s nekim drugarima ili ne slušaju muziku, onda sigurno igraju igrice. Za to im je potrebna dobra konzola, a vi možete biti njihova dobra vila ili Deda Mraz, pa ih lepo usrećiti takvim jednim poklonom. Raspitajte se malo šta bi bilo najbolje za njihov ukus, a da ne opterećuje mnogo  vaš džep, pa se nađite negde na sredini.

9. Novi mobilni telefon

Ukoliko tražite poklon starijem tinejdžeru, posebno nekom koji puni osamnaesti rođendan, dobar izbor poklona bi bio novi mobilni telefon. Naravno, o vašem budžetu ovisi koliko novaca možete izdvojiti za takav poklon, ali ako to nije problem, raspitajte se o željama slavljenika i obradujte ga ovim vrlo cool poklonom.

10. Slušalice

Ovo je jedan standardan poklon koji koriste svi tinejdžeri i koji svima treba. Naprosto je nezamislivo videti tinejdžera bez slušalica na glavi, bez obzira da li sluša muziku, pregleda video klipove ili traži nešto drugo na internetu, Potražite slušalice sa moćnom opremom i dobrim dizajnom, pa iznenadite vašeg tinejdžera. Sigurno će vam biti zahvalan.

11. Cool stalak za slušalice Rock On

Svaka tinejdžerska soba odiše nekim opuštenim buntovnim stilom i svaki tinejdžer se podsvesno ili svesno buni protiv postojećih normi i poretka. Zato je uobičajeno da među svojim stvarima imaju delove koji predstavljaju buntovnu rok eru. Ovaj stalak za slušalice je replika simbola rok bunta i odlično će se izgledom uklopiti u sobu svakog tinejdžera.

12. Drvena karta sveta

Većini tinejdžera će biti baš cool da u svojoj sobi imaju okačenu drvenu kartu sveta koja se sklapa kao pazle. Na njoj mogu beležiti gradove i zemlje koje žele posetiti ili koje su već posetili, pa sve to pokazivati svojim drugarima kad im dođu u posetu. A mogu i zajedno s njima planirati neka putovanja pretražujući kartu. Zaista cool poklon.

13. Kreda za kosu u boji

Svima je dobro poznato kako tinejdžeri vole privlačiti pažnju i izražavati bunt svojim izgledom, pa će ova kreda u boji kojom se farba kosa  biti vrlo cool poklon za jednu tinejdžericu. Jednostavno se nanosi na kosu i lako se ispire, tako da nema neke opasnosti prilikom korišćenja, a ostavlja veliki efekat na druge i nemoguće je da ne bude primećena u svojoj okolini.

14. Tornado šolja

Ovo je jedna luckasta šolja koja sama meša tečnost unutar sebe i izgleda kao tornado sa svojim vrtlogom. Kada želite da prestane s mešanjem, jednostavno je isključite. I obrnuto, kada želite da promeša tečnost, na dugme je uključite. Kašičice vam više neće biti potrebne dok ispijate omiljeni napitak, a vizuelni efekat je potpun. Zaista cool poklon.

15. Stvari sa aktuelnom tematikom

Ukoliko je vaš tinejdžer obožavalac Hari Potera ili Zvezdanih staza, uvek mu/joj možete pokloniti stvari koje su dekorisane motivima iz ovih filmova. Takođe, možete poklanjati neke predmete koji na sebi imaju drugačije popularne motive za koje znate da ih vaš tinejdžer voli. Za one mlađe dobi, dobri su predlozi razni rokovnici, sveske, šolje i slično, dok za one starije možete potražiti i nešto ozbiljnije sa ovim popularnim motivima.

16. Fenovi i pegle za kosu

Za ženski deo tinejdžerske populacije, dobar izbor poklona može da bude neki „moćan“ fen za kosu s raznim dodacima ili dobra pegla kojom će praviti omiljene frizure. U ovom dobu im je veoma bitan izgled i u stanju su sate provesti ispred ogledala, pa će im svako pomagalo za ulepšavanje itekako biti cool.

17. Razni kozmetički preparati

Ukoliko imate mlađu tinejdžerku, sigurno ćete je oduševiti nekim lakom za nokte koji šljašti ili određenim balzamima za usne. Starije tinejdžerke će biti vrlo sretne ako im poklonite kvalitetnu maskaru za oči, posebne lakove za nokte ili im platite neki od kozmetičkih tretmana. Sve ovo će smatrati cool potezima i razumevanjem njihovih potreba.

18. Zvezdana lampa

Kada je glavno svetlo u sobi ugašeno, poseban efekat svakoj prostoriji daje zvezdana lampa. Ona ostavlja utisak svemira u sobi, određenog beskraja i neke posebne romantike, a to sve je idealna kombinacija atmosfere za svakog tinejdžera. Lampu će rado koristiti u vlastitoj samoći, ali i kada im dođe društvo na zabavu. Nabavite jednu ovakvu lampu i iznenadite svog tinejdžera.

19. Aktuelna knjiga ili igrica

Svako doba ima svoju hit knjigu ili hit igricu, pa je verovatno i sada tako sa vašim tinejdžerom. Na tržištu se sigurno pojavila neka knjiga koju svi moraju imati i pročitati ili neka igrica koju svi igraju. Vi se potrudite da nabavite ono što je popularno i što vaš tinejdžer od ovo dvoje više želi i obradujte ga svojim cool poklonom.

20. Cool ruksak

Bez obzira koliko godina imaju i u koju grupu tinejdžera spadaju, dobar i zanimljiv ruksak će svi želeti nositi. Uvek ga mogu koristiti za školske knjige, ali i za odeću kad idu da prespavaju kod drugova. Uskladite model, boju i veličinu sa ukusom i godinama tinejdžera kojem ovaj poklon  poklanjate, pa ga iznenadite i obradujte ovim praktičnim i lepim poklonom.

21. Poklon-bon

Ako nikako niste sigurni šta bi to baš obradovalo vašeg tinejdžera i ne žalite kupovati nešto što nikada neće koristiti, možete svom tinejdžeru pokloniti bon za kupovinu u prodavnici koja ima odeću i obuću za mlade ili nekoj drugoj prodavnici za koju znate da bi se tinejdžeru svidela. Na ovaj način će tinejdžer dobiti upravo ono što voli, a vi nećete pogrešiti.

22. Bežični blutut zvučnik

Svaki mladić i devojka vole slušati muziku i rado je puštaju preko zvučnika do maksimuma, međutim nekad im je potreban i bežični zvučnik da puštaju muziku sa pametnog telefona. Zato je dobar poklon za jednog tinejdžera kupovina blutut zvučnika. Možete ga kupiti i sa LED osvetljenjem. Naime, tokom upotrebe, ovi zvučnici menjaju boju i izgledaju totalno cool. Takođe, možete kupiti i vodootporne zvučnike koje tinejdžeri mogu koristiti dok se tuširaju.

23. Moderne sunčane naočare

Za pravi cool izgled svakog tinejdžera potrebne su i cool naočare. Zato se potrudite da nabavite kvalitetne i moderne sunčane naočare koje će vašeg tinejdžera učiniti „moćnom facom“ među vršnjacima, a vas postaviti na cool mesto tinejdžerove lestvice. Biće to odličan izbor poklona za jednog tinejdžera.

24. Članstvo u fitnes klubu

S obzirom na to koliko je u današnje vreme važan fizički izgled i koliko su tinejdžeri njime zaluđeni,  članstvo u fitnes klubu će biti pun pogodak za vašeg tinejdžera ili tinejdžerku. Devojke žele imati ravan stomak i zategnutu stražnjicu, dok momci silno žele imati torzo poput nekog bodi bildera.  Uplatite članstvo u skladu sa svojim budžetom i obradujte vašeg tinejdžera.

25. 3D olovke

Ukoliko je vaš tinejdžer umetnički i kreativno raspoložen, možete mu pokloniti 3D olovke. Ovo će ga veoma zabaviti i navesti da svojim rukama  stvori nešto novo i neobično. Mašta nema granica, a sa ovim olovkama može da joj pusti na volju.

26. Majice s cool natpisima

Svi tinejdžeri vole da nose neke majice koje imaju neobične i provokativne natpise. Na tržištu se mogu pronaći razni modeli i boje, pa lako možete izabrati jednu ovisno o tome da li ih poklanjate devojci ili mladiću. Isto tako je moguće da date neku majicu da na njoj odštampaju tekst koji vi želite i da je onda poklonite. Ako znate za neku izreku koju tinejdžer voli ili često koristi, možete je upotrebiti za ovaj poklon.

27. Biciklo

Ako tinejdžeru treba bicikl, a imate sredstva da ga kupite, to je uvek dobar izbor, a ujedno i praktičan.

28. Tablet

Sa tabletom nikad ne možete da pogrešite. Neki noviji Samsung Galaxy Tab ili Apple iPad će uzrokovati lavinu oduševljenja kod bilo kog tinejdžera.

Nadamo se da ste među našim predlozima pronašli neki koji je dovoljno cool za vašeg tinejdžera i kojim ćete ga uspeti iznenaditi i obradovati.  Bez obzira za šta da se odlučite, vašem tinejdžeru će uvek biti najbitnije da ste tu za njega kada mu to treba i da ga ostavite na miru kada mu društvo ne treba.