Ideje luksuznih poklona za muškarce

Postoje situacije u životu kada se poklon ne meri pažnjom i ljubavlju koja je u njega utkana nego materijalnom vrednošću, tj. luksuzom koji u sebi nosi. Za „obične“ ljude i svakodnevni život, ovakvi pokloni su nekako hladni i služe „samo za pokazivanje“. Međutim, da li je uvek tako?

U situacijama kada ne postoje lični emotivni odnosi, kakav je, recimo, poslovni svet, ovakvi pokloni su logičan izbor. Poslovnojsaradnici sigurno nećemo pokloniti plišanog medu i teglicu sa šaljivim porukama, bez obzira koliko nam je simpatična i draga, niti ćemo poslovnom partneru poklanjati okvir sa zajedničkim slikama. Ako im već nešto poklanjamo, trudićemo se da bude luksuzno-dakle,  kvalitetno i skupo.

Slična stvar je i kada poklanjamo osobama koje materijalno imaju sve, a mi nismo dovoljno bliski s njima da bismo mogli znati njihove skrivene emotivne želje. Naravno, i tada ćemo poklanjati neke luksuzne stvari.

Bilo kako bilo, za ove poklone sigurno možemo reći da su skupi, ali odlične kvalitete i izrade. Radi se o proizvodima koji ne trpe greške i koje potpisuju svetski poznata imena.

Ako ste se našli u situaciji da trebate pokloniti neki luksuzan poklon muškarcu, a niste sigurni šta biste izabrali, pogledajte listu naših predloga i sigurno ćete moći nešto iskombinovati.

1. Luksuzan pribor za pisanje

Radni sto jednog ozbiljnog poslovnog čoveka sigurno će ukrasiti luksuzan set za pisanje. Nalivpero, hemijska olovka i ostali pribor koji stoji u bogato rezbarenom drvenom ili bakarnom stalku, izgledaju veoma reprezentativno.  Ako ne želite poklanjati pribor za sto nego za nošenje u tašni, poklonite veoma lep i kvalitetan komplet pisaljki u luksuznoj kožnoj kutiji. Pravom gospodinu će biti veliko zadovoljstvo potpisivati se ovim priborom.

2. Novčanik ili kaiš

Ovo je luksuzan set koji sadrži otmen i veoma kvalitetan muški kožni novčanik ili kožni kaiš. Prikladan je poklon za sva oficijelna darivanja, godišnjice i posete. S obzirom da se radi o predmetima za ličnu upotrebu, najbolji izbor su oni klasični modeli koji ostavljaju prostor za svakodnevno korišćenje i neće odskakati od uobičajenog stila pojedinca.

3. Ručni sat

Jedan od skupih ručnih satova, prestižne marke svetski poznatih proizvođača, sigurno će ostaviti pozitivan utisak na gospodina kojem je ovaj poklon namenjen. Ovo je klasičan luksuzni poklon sa kojim ne možete pogrešiti. Može biti i lični, a i poklon kompanije. Da bi se dodatno pojačao utisak ovog poklona, dajte da se ugravira određena posveta vezana za povod poklanjanja. Svaki muškarac koji drži do svog izgleda i statusa, obavezno nosi dobar skup sat.

4. Digitalni fotoaparat

Skuplji modeli digitalnih fotoaparata iz game Nikona, Canona, Sony-a ili Leice će prijatno iznenaditi svakoga ko se imalo zanima za fotografiju. Proguglajte koji model vam odgovara finansijama, a možete da ubacite i set objektiva.

5. Skupe cipele

Ako ste u prilici da dobro poznajete muškarca kojem želite pokloniti nešto luksuzno, skupe talijanske kožne cipele biće pravi izbor. Ovo je obuća koja se ručno izrađuje i po meri svakog pojedinca, pa je udobnost i kvalitet na najvišem nivou. S obzirom da bolje poznajete osobu kojoj ovo želite pokloniti, neće biti problem da pogodite njegov ukus, a o veličini obuće se lako možete raspitati. U svakom slučaju, ako izaberete neki klasičan model i boju, nikako  ne možete pogrešiti.

6. Košulja i kravata

Fine svilene košulje poznatih svetskih kreatora,  sigurno će prijati telu svakog muškarca. Izrađene od najfinijih materijala i po najboljim krojevima, predstavljaju pravi luksuzni poklon. Ako uz to dodate i odgovarajuću kreatorsku kravatu, poklon će biti potpuno zaokružen.

7. Šal i rukavice

Lep i luksuzan poklon je i ukusno izrađen svileni šal za muškarce uz koji idu skupe kožne rukavice. Potpis nekog od poznatih kreatorskih imena na ovim proizvodima, garantuje nivo i kvalitetu. A govori i o njihovoj vrednosti. Možete ih naći pakovane u kompletu sa kravatom i maramicom ili u setu od dva različita šala u luksuzno opremljenim kutijama. Rukavice su, naravno, izrađene od najfinije kože i savršeno prianjaju uz ruku.

8. Premijum sunčane naočare

Sunčane naočare poput Serengeti modela su izuzetan poklon. Neki modeli ovih naočara će biti skuplji sa vremenom.

9. Flaša pića

Posebna pakovanja luksuznih pića ostavljaju bez daha. Stari francuski konjak odlične kvalitete ili vrhunski škotski viski, sigurno će impresionirati muškarca kojem je namenjen. Izaberite luksuzna pakovanja ovih pića u kompletu sa posebno izrađenim čašama i možete biti sigurni da ste napravili dobar izbor. Bez obzira o kojoj se prilici radilo, ako vam je potreban luksuzan poklon za muškarca, s ovakvim izborom ne možete pogrešiti.

10. Luksuzni aparat za kafu

Ako dobro poznajete muškarca kojem želite nešto pokloniti, a hoćete da taj poklon bude luksuzan i praktičan, onda je skupi aparat za kafu vrhunske kvalitete odličan izbor. Bilo da ste ga namenili za upotrebu u kancelariji ili u kući.

11. Putna torba ili kofer

Za muškarce koji često putuju iz grada u grad, prikladan poklon je luksuzna putna torba izrađena od prave kože. Ukusno dizajnirana, može predstavljati i modni dodatak, a ako nosi potpis nekog poznatog kreatora, pravi je pogodak.

12. Kutija za nakit

Mnogi muškarci iz elitnog društva i sveta biznisa nose skupocen nakit i imaju potrebu da ga čuvaju u adekvatnim kutijama. S obzirom da se ne radi o običnom nego vrednom muškom nakitu, odlažu ga u posebno dizajnirane kofere ili kutije,iznutra obložene plišem, a izvana kožom.  Sve one imaju mnogo pregrada i udubljena namenjenih odlaganju sata, prstena, lančića, kopče za kravatu, dugmadi za košulju i slično.

13. Parfem

Pakovanje skupog muškog parfema poznate marke, zadovoljiće potrebu za luksuznim poklonom u posebnim prilikama. Iz iste linije proizvoda, možete odabrati i kolonjsku vodu, te kremu za negu muške kože, pa sve objediniti u jedan skupocen poklon.

14. Knjiga

Naravno, u ovom slučaju nećemo poklanjati obična izdanja tvrdih korica. Potražićemo luksuznu štampu, kožni uvez i limitirana izdanja neke knjige za koju znamo da je gospodin želi. A može to biti poseban i  luksuzan primerak Biblije, ili neke druge opšte poznate knjige, zavisno od situacije i povoda poklanjanja. Ako se radi o pravom kolekcionaru sa bogatom bibliotekom, zadatak nam je teži, ali i zadovoljstvo veće ako pronađemo i poklonimo posebna i retka izdanja knjiga.

15. Slika

Umetnička dela spadaju u posebne luksuzne poklone. Potrebo je poznavati ukus muškarca kojem ovo poklanjamo, ali ako se radi o nekom priznatom delu i odgovarajućoj prilici za to, poklon će biti pravi pogodak. Razni skupovi i kulturni događaji, a posebno otvaranja nekih galerija, odličan su povod za ovakve poklone.

16. Šah

Ovo je neprevaziđen poklon i teško da će uskoro izaći iz mode. Komplet ručno rađenih šahovskih figura, od posebno kvalitetnih materijala i realno prikazanih likova pešaka, kralja, kraljice, predstavlja veoma luksuzan poklon. Pogled na takav komplet uuglu sobe, ostavlja utisak inteligentnog i profinjenog vlasnika kojem je strpljenje vrlina.

17. Kavijar

Ako imate priliku nabaviti neku od varijanti kavijara to može biti izuzetan poklon. Samo pazite kavijar može biti jako skup…

18. Antikviteti

Skupi i retki pokloni su razni antikviteti. Ovo je pogodan luksuzan poklon za kolekcionare i ljubitelje suvenira kojima ste već poklanjali razne klasične stvari i imate dilemu šta dati ovaj put. Pronađite nešto retko i vredno, pa iznenadite gospodina.

19. Kaput

Dizajnerski ili brandirani vuneni zimski kaput je dobar izbor. Obratite pažnju da niskim muškarcima ne stoje dugi kaputi i obratno visokim muškarcima kratki kaputi.

20. Tehničke stvari

Muškarci su često zaluđenici tehnikom i njenim najnovijim izumima. Ako se i kod vas radi o jednom takvom gospodinu, možete mu pokloniti najnoviji model luksuznog telefona, laptopa ili profesionalne kamere. Za šta god da se odlučite, kvalitet će biti neupitan jer se radi o vrhunskim markama proizvoda.

Kad god se nađete u situaciji koja iziskuje luksuzan poklon, bitno je da budete sigurni u vrednost i kvalitet onoga što poklanjate. Ovde nema mesta kopijama i takve greške su nedopustive. Sam poklon govori o vama i vašim manirima, kao i o tome koliko poštujete osobu kojoj poklanjate i kako se prema njoj odnosite.