Najbolji pokloni za ljubitelje bicikla i biciklizma

Šta briga biciklistu što je porasla cena nafte? On se uzda u svoju snagu i pogon svojih nogu dok okreće pedale bicikla i živi život u skladu s prirodom. Za jednu takvu osobu je boravak u prirodi neophodna stvar, bez nje ne može kao ni bez vazduha. Kad toj prirodi doda svoj bicikl, nema tog mesta koje ne može posetiti i u kojem ne može uživati.

Ukoliko u svom okruženju imate jednu ili više takvih osoba, one prave zaljubljenika u bicikl i biciklizam, verovatno dolazite u situacije u kojima biste im nešto trebali ili želeli pokloniti. Kako vaši pokloni ne bi bili uobičajeni i klasični, odnosno pokloni prikladni za bilo koju osobu, pogledajte našu listu predloga poklona baš za bicikliste i ljubitelje tih dvotočkaša. Sigurni smo da ćete ih nekim od navedenih poklona mnogo obradovati.

1. Knjiga o putovanju biciklom

Na tržištu se može naći mnogo knjiga koje se bave biciklizmom na razne načine, a mi vam predlažemo da se odlučite za one knjige koje su u sebi spojile i avanturu i poduku iz oblasti putovanja biciklom. Na kraju krajeva, bicikl i jeste izmišljen da bi se negde lakše i brže stiglo. Zato svom dragom ljubitelju bicikla i biciklizma možete pokloniti knjigu „Zakotrljaj me oko sveta“ ili onu pod naslovom „Vodič za putovanja biciklom“. Sigurni smo da će vašem ljubitelju bicikla biti zanimljivo čitati o tome kako izgleda putovati po svetu baš biciklom. Ne zaboravite staviti datum i posvetu na ovu knjigu, a onda njome obradujte dragu osobu.

2. Džepna pumpa za bicikl

Ko god nikada nije imao problem s izduvanom gumom na biciklu, ne može razumeti koliko je važno imati odgovarajuću pumpu za gume kada se takav problem desi. Da biste pomogli svom ljubitelju bicikla i biciklizma da lako reši probleme ovakve vrste, poklonite mu džepnu pumpu za bicikl. Sam naziv joj kaže da je jednostavna za nošenje, a isto tako je jednostavna i za korišćenje. S ovim poklonom, vaša draga osoba će biti mirna kada se negde uputi biciklom.

3. Neobično zvono za bicikl

Naravno da je važno i na biciklu imati odgovarajuću signalizaciju, a zvono svakako spada u deo te signalizacije. Nije baš lepo, a ni praktično, nekome dovikivati da se makne s puta kad nailazite biciklom, ali je zato lepo i praktično pozvoniti zvonom u znak upozorenja. Izaberite neko neobično zvono, što izgledom, što zvukom, na tržištu ih ima raznoraznih i poklonite ga svom biciklisti kao simpatičan poklon.

4. Nevidljiva signalna tinta

Svaki vozač automobila zna koliki problem može nastati kada noću nailazi na neobeležene bicikliste. Ili na one koji su nedovoljno obeleženi i vidljivi. Da biste sprečili takve probleme i opasnosti, poklonite svom ljubitelju bicikla nevidljivu signalnu tintu. Ova tinta je po danu potpuno nevidljiva, ali zato jako dobro reflektuje svetlost u toku noći i čini predmete vidljivim. Sve što vaš biciklista treba uraditi je da premaže svoj bicikl ovom tintom i problem je rešen. Sigurni smo da će biti baš oduševljen vašim poklonom.

5. Mala torba za bicikl

Jasno vam je da vozač bicikla i nema baš mnogo skladišnog prostora na svom vozilu i da mu svaki komadić takvog prostora dobro dođe. Kako bi vašem biciklisti uvek bile pri ruci neke sitnice, poklonite mu malu torbu namenjenu baš za bicikl, koja se pričvršćuje za guvernal i tu stabilno stoji. Ovakva torbica omogućuje vozaču da ne prekida vožnju kada treba uzeti neku stvarčicu iz te torbe jer mu je sve na dohvat ruke.

6. Sklopiva torba za zadnji deo bicikla

Ukoliko neki biciklista poželi da ode na izlet i da sa sobom ponese malo više svari, moći će to lako uraditi ako na poklon dobije sklopivu torbu za zadnji deo bicikla. Ova torba izgleda kao dva spojena kofera sa gornjom ravnom površinom. Kada se skine sa bicikla, može se rasklopiti i formirati kao stolić. Veoma je praktična i laka za transport, pa smo vrlo sigurni da će vaš biciklista biti oduševljen ovim poklonom.

7. Kaciga i štitnici za koljena

Ovo je jedan uobičajeni poklon za bicikliste, ali to ne znači da nije bitan. Dobra kaciga glavu čuva, a štitnici mogu itekako biti neobični i, naravno, praktični. Sve ovo su potrošni predmeti i moraju se obnavljati s vremena na vreme. Izaberite omiljenu boju vašeg dragog ljubitelja bicikla kada budete nabavljali kacigu i štitnike, potrudite se da to bude neki model koji već nema i iznenadite ga ovim poklonom.

8. Brava za bicikl u obliku bršljana

Evo jednog luckastog poklona koji će nasmejati sve osobe koji ga vide. Radi se o dugoj sajli za zaključavanje bicikla koja je presvučena zelenom plastikom i ima plastično lišće bršljana po sebi. Na prvi pogled biste pomislili da je bicikl vezan granom bršljana za nešto. Tek kad priđete blizu, vidite da se radi o sajli i bravi sa šifrom. Sigurni smo da ovakav poklon vaš biciklista uopšte ne očekuje i da ćete ga njime zabaviti i nasmejati.

9. Rezač pice u obliku bicikla

Simpatičan poklon za jednog ljubitelja bicikla i biciklizma je i rezač pice u obliku bicikla. Ovakvi noževi su praktični jer svojim „točkovima“ lako izrežu svaku picu, a vrlo dekorativno izgledaju dok stoje u postolju. Izaberite odgovarajuću boju, lepo upakujte i obradujte svog biciklistu ovim poklonom.

10. Ukrasni magneti i nalepnice za bicikl

Ukoliko je vaš biciklista veliki ljubitelj bašte i cveća, možete mu pokloniti magnete ili nalepnice za bicikl sa motivima cveća, bašte i malih životinjica. Veoma simpatično izgleda kada se bicikl ukrasi ovim predmetima, kao da je „procvetao“. Sigurni smo da će ovakav poklon biti nešto novo i neobično za vašeg biciklistu.

11. Sat u obliku bicikla

Bilo da se odlučite za veći zidni sat ili za neki manji stoni, motiv bicikla je vrlo interesantan u ove svrhe. Sat koji je smešten u točku bicikla deluje kao da će svakog časa krenuti negde, a istovremeno pokazuje tačno  vreme i vraća vas u realnost. Ovakav poklon će se sigurno dopasti vašem ljubitelju bicikla i s njim nikako nećete pogrešiti.

12. Stona lampa „bicikl“

Lepa i dekorativna stona lampa čije postolje čini figura bicikla, deluje vrlo neobično i primamljivo na svakom stolu ili komodi. Pored toga što je praktična i što služi za osvetljavanje radnog prostora, ova lampa predstavlja i neobičan ukras koji će oduševiti svakog pravog ljubitelja bicikla i biciklizma.

13. „Bicikl“ stalak za cveće

Još jedan praktičan, a istovremeno dekorativan poklon za ljubitelja bicikla je i stalak za cveće u obliku bicikla. Ovaj stalak ima mesto za držanje saksija cveća smešteno na prednjem i zadnjem delu bicikla. Srednje je veličine pa je moguće da ga držite i u kući i na balkonu. Svakako je to poklon koji će oduševiti svakog ljubitelja prirode i bicikla.

14. Posteljina „veseli biciklisti“

Posteljine nikada viška, a kada se radi o jednoj takvoj koja je sva u printu malih biciklista, onda je to pun pogodak za poklon jednom ljubitelju bicikla i biciklizma. Izaberite omiljenu boju vaše drage osobe, sve lepo upakujte i iznenadite je ovim poklonom.

15. Flaša „bicikl“

Kao što se iz svega nabrojanog vidi, mnogo je različitih poklona u obliku bicikla, ali je flaša uvek dobrodošao predmet i s njom sigurno nećete pogrešiti. Em je dekorativna, em je praktična i u našem narodu je u čestoj upotrebi. Možete kupiti omiljeno piće vašeg ljubitelja bicikla pa ga naliti u pripremljenu flašu-bicikl, dekorativno i neobično upakovati i tim poklonom obradovati dragu osobu.

16. Novi bicikl

Koji je najbolji poklon za jednog ljubitelja bicikla i biciklizma ako to nije novi bicikl? Sigurno bi se svako iz te branše obradovao poklonu koji bi predstavljao ono što ta osoba obožava. Zato, ako vam to finansije dozvoljavaju, poklonite svom ljubitelju bicikla upravo onakav bicikl o  kakvom sanja i budite njegova dobra vila. Sigurni smo da vam to nikada neće zaboraviti.

17. Kalupi za led u obliku bicikla

Vreli letnji dani uvek iziskuju hladna pića puna kockica leda. Zamislite to iznenađenje kada vam se u čaši omiljenog napitka pojave ledeni biciklići i veselo vas „pozdravljaju“ iz te čaše. Da biste svom ljubitelju bicikla priuštili takvo iznenađenje i takav užitak, poklonite mu kalupe za led u obliku malih bicikla. Biće oduševljen ovim poklonom i sigurno će mu izmamiti osmeh na lice.

18. Retro korpa za bicikl

Ukoliko je vaš ljubitelj bicikla i biciklizma neko ko voli etno i retro stvari, ko bicikl ne vozi da bi se takmičio, možete mu/joj pokloniti korpu za bicikl u starinskom stilu. Ta korpa može biti pletena od pruća ili može biti urađena od ispletene žice. Svakako će izgledati lepo na nekom biciklu koji je više „paradni“ nego sportski i obradovaće vašu dragu osobu.

19. Kolica za bicikl za prevoz kućnih ljubimaca

Ako je vaš ljubitelj bicikla  vlasnik nekog kućnog ljubimca kojeg bi rado vodio sa sobom kada negde ide, ali to ne može izvesti pomoću samog bicikla, možete mu pokloniti kolica za bicikl koja su namenjena prevozu kućnih ljubimaca. Ova kolica simpatično izgledaju, imaju dva točka, sigurna su i kače se za bicikl pomoću dve šipke. Na ovaj način će vaš biciklista uvek moći povesti i svog ljubimca kada negde ide biciklom. Sigurni smo da će vam biti veoma zahvalan na ovom poklonu.

20. Nakit

Nakit je poklon koji uvek dolazi u obzir, uvek je prikladan izbor, bez obzira o kome i o kojoj prilici se radi. Takav slučaj je i sa biranjem poklona za ljubitelje bicikla i biciklizma. Možete izabrati lančić sa priveskom u obliku malog bicikla ili se odlučiti za naušnice takvog oblika. Takođe, možete kupiti prsten s motivom bicikla ili takvu narukvicu. Sami razmislite i odlučite šta je to što bi najviše obradovalo vašeg biciklistu pa mu/joj i poklonite takav komad nakita.

21. Privesak za ključeve

Simpatičan poklon za bicikliste je i privesak za ključeve u obliku malog bicikla. Ovo je poklon koji ne iziskuje mnogo novaca i koji nije teško nabaviti. Na njemu možete ugravirati neki prikladan tekst kako biste ga učinili neobičnijim i ličnijim. U svakom slučaju, vašeg ljubitelja bicikla će ovaj privesak uvek podsećati na vas.

22. Figura bicikliste

Kao zanimljiv poklon ljubitelju bicikla i biciklizma, možete nabaviti simpatičnu figuru bicikliste koja stoji na mramornom postolju. Ova figura je u zlatnoj boji, izrađena je od posebne plastike, a na mramornom postolju se može postaviti pločica koja će celoj figuri dati izgled trofeja.

23. Komplet „mačjih očiju“

Nabavite neobične „mačje oči“ za bicikl i na taj način poboljšajte signalizaciju na biciklu vaše drage osobe. Ove „mačje oči“ mogu biti u raznim oblicima i bojama, bitno je da dobro reflektuju svetlo i da služe svrsi, a ujedno će biti i simpatičan detalj na vozilu ljubitelja bicikla.

24. Majica s natpisom

Nikada nećete pogrešiti ako ljubitelju bicikla poklonite majicu od prirodnih materijala na kojoj se nalazi natpis vezan za njegovu ljubav prema biciklu. Možete izabrati i nekoliko različitih majica pa na njima odštampati različite tekstove vezane za bicikl i biciklizam. „Ko okreće, svuda stigne“, „Ne zanima me cena nafta, ja imam svoje gorivo“ i slični natpisi mogu biti neke od ideja za te majice.

25.Nosač bicikla za automobil

Ukoliko je vaš ljubitelj bicikla neko ko na godišnji odmor ili na duži izlet ide automobilom, ali bi tamo rado istraživao okolinu na biciklu, možete mu pokloniti nosač bicikla koji se montira na automobil. Na vama je da odlučite da li vašem ljubitelju bicikla više odgovara nosač za krov automobila ili nosač koji se postavlja na zadnjem delu automobila. Za koji god da se odlučite, znajte da su ti nosači vrlo pouzdani i da će vašem ljubitelju bicikla doneti mnogo radosti na odmoru.

26. Sobni bicikl

U slučaju da imate dragu osobu koja želi svoje zdravstveno stanje i svoju kondiciju poboljšati u kućnim uslovima, a ujedno je i ljubitelj bicikla, možete toj osobi pokloniti sobni bicikl i omogućiti joj da ga vozi kad god joj to odgovara. Takav poklon će je sigurno veoma obradovati i biće vam vrlo zahvalna.

27. Flaša za vodu za bicikl i rukavice

Ukoliko želite nekom ljubitelju bicikla pokloniti neki manji poklon, možete mu izabrati praktičnu flašu za vodu koja se postavlja na bicikl i uz nju dodati par rukavica namenjenih biciklističkoj vožnji. Uskladite boje ovih predmeta, dodajte neki slatkiš i sve upakujte u mali paket.

28. Držač mobilnog telefona za bicikl

Svima je dobro poznato da nije nimalo lako voziti bicikl i istovremeno koristiti mobilni telefon. Naravno, to nije ni preporučljivo. Zato je dobar izbor poklona za jednog ljubitelja bicikla držač mobilnog telefona koji se montira na bicikl. Izaberite kvalitetan držač za ovu namenu koji ima rotaciju od 360 stepeni i koji vašem ljubitelju bicikla pruža maksimalno podešavanje.

29. Otvarač flaša u obliku bicikla

Još jedna simpatična sitnica koja će razveseliti svakog ljubitelja biciklizma i bicikla je otvarač flaša u obliku bicikla. Lako se koristi, lepo izgleda i zgodno stane u džep. Dakle, simpatičan poklon.

30. Signalno svetlo na baterije

Kako bi vaš biciklista, ali i svi ostali učesnici u saobraćaju bili što bezbedniji, poklonite mu signalno svetlo koje radi na baterije i koje se postavlja na zadnji deo bicikla. Ovo svetlo odašilje trepćuće signale, vrlo je vidljivo i sa velike udaljenosti, a vek trajanja baterije je prilično dug. Lako se puni i ubrzo je opet spremno za upotrebu. Odličan poklon za jednog biciklistu.

Ako i dalje niste sigurni šta da poklonite svom ljubitelju bicikla, možda biste trebali organizovati neku vožnju biciklom po okolini, na kojoj ćete vi praviti društvo svojoj dragoj osobi.