Šta pokloniti kumi? (20 IDEJA)

Kada su pokloni za kumu u pitanju, važno je uzeti u obzir koliko ste bliski sa kumom za koju poklon birate. Svakako nećete na isti način tražiti poklon za onu kumu koja vam je godinama najbolja prijateljica i za kumu koja je supruga vašeg kuma, koju dovoljno dobro ne poznajete i s kojom niste u mnogo bliskim odnosima.

Kako god bilo, kuma zaslužuje poseban tretman i pokloni za nju moraju biti malo skupoceniji nego inače ili na neki drugi način vredniji od poklona koje dajete drugim ljudima. Mi smo vam ovde pripremili listu od 20 ideja za poklone koji su prikladni prilikom darivanja kume, a vi među njima  pronađite onaj koji vam najviše odgovara.

1. Nakit

S obzirom da je nakit uvek aktuelan kada je darivanje u pitanju, poklon za kumu može sadržavati upravo neki lep i vredan komad nakita. Možete se odlučiti za lančić s priveskom, za neku lepu ogrlicu ili možda za narukvicu s posvetom. Naravno da je dobar izbor poklona za kumu i lep prsten ili par naušnica koji će je dugo podsećati na vas i na priliku u kojoj ga je dobila. Za šta god da se odlučite, nećete pogrešiti, ali je pre toga bitno da proverite da li vaša kuma voli određene materijale i da li je alergična na neki od njih.

2. Cipele

Ako bolje poznajete svoju kumu, onda sigurno znate njen ukus i želje pa vam neće biti teško da izaberete lepe kožne cipele koje će vašu kumu „oboriti s nogu“. Kao i svaka žena, i vaša kuma je sigurno slaba na cipele i biće presretna zbog dobijanja baš ovakvog poklona. Još ako se radi o nekom paru cipela koje je duže vreme merkala u prodavnici, biće to pun pogodak i vaša kuma će vas naprosto izljubiti od sreće.

3. Kožna tašna

Kada smo već kod cipela, nekako je njihov neodvojiv deo lepa tašna. Kao i prema cipelama, žene imaju posebne osećaje prema tašnama i to im je sigurno slaba tačka. Dakle, nikako nećete pogrešiti ako za svoju kumu izaberete lepu kožnu tašnu, ukusno je upakujete i njome iznenadite i obradujete ovu posebnu osobu.

4. Parfem

Ukoliko poznajete ukus svoje kume, sigurno znate kakve parfeme voli i šta je na tom polju baš raduje. Zato možete izabrati jedan kvalitetan parfem iz opusa mirisa koji se dopadaju vašoj kumi ili joj pokloniti onaj konkretni parfem za kojim duže vreme čezne. Vaša kuma će vam biti vrlo zahvalna.

5. Satenska posteljina

Dobar izbor poklona za kumu je i kvalitetna satenska posteljina. Ovo je nešto čega nikada nije viška, a posebno ako se radi o nekom vrlo lepom kompletu posteljine spakovanom u elegantnu kutiju. Spavanje u takvoj posteljini će biti pravi užitak, a vašu kumu će ovaj poklon uvek podsećati na vas. Potrudite se da izaberete boju posteljine koja će se dobro uklopiti s nameštajem kumine spavaće sobe ili birajte neke neutralne boje kakva je bež.

6. Sat

Lep ručni sat koji uvek pokazuje tačno vreme i koji se ne kvari je sinonim za kvalitet i poznate marke satova. Zato izaberite jedan takav sat koji garantuje odličnu kvalitetu, koji lepo i moderno izgleda pa njime pokažite svojoj kumi koliko vam je važno da je obradujete nečim vrednim. Sigurni smo da će vaša kuma znati ceniti ovaj poklon i da će ga rado nositi.

7. Kozmetika u koferu

Ukoliko imate kumu koja mnogo pažnje polaže na svoj izgled i koja koristi dosta kozmetike, možete joj pokloniti jedan kozmetički kofer koji će biti napunjen određenom vrstom kozmetike koju kuma inače koristi. Tu se mogu naći razne kreme za lice, ruževi, maskare, senila i ostale stvarčice koje svakoj ženi pomažu da bude lepša i da se bolje oseća. Ovakav poklon će sigurno usrećiti i obradovati vašu kumu.

8. Porculanski set za kafu

Svaka žena voli da se pohvali lepim šoljama za kafu, a kada se još radi o nekom neobičnom i retkom kompletu, njeno zadovoljstvo je čak i veće. Zato se potrudite da pronađete takav porculanski set šolja i da njime obradujete svoju kumu. Ovo je klasičan poklon, ali može biti poseban ako se radi o nekom neobičnom i lepom setu.

9. Kafe-aparat

Dobra kafa ne zavisi samo od kvalitete kafe, nego je velikim delom rezultat i dobrog aparata za kafu. Ukoliko je vaša kuma neko ko rado pije ovaj topli napitak iz aparata za kafu, potražite jedan takav kvalitetan aparat, dobre marke, koji će se lepo uklopiti u prostor kumine kuhinje. Moguće je da ćete često i zajedno ispijati kafu sa tog aparata dok „pretresate“ novotarije iz svoje okoline.

10. Čaše za vino „najbolja kuma“

Evo jednog poklona s kojim nikako ne možete pogrešiti ako ga nameravate pokloniti kumi s kojom ste u više-manje formalnim odnosima. Ove čaše su klasičan poklon koji je obogaćen natpisom namenjenim baš za jednu kumu. Uz njih možete dodati neku dobru bombonjeru ili vino i tako zaokružiti celu priču oko poklona.

11. Vikend-putovanje

Ako ste neopterećeni budžetom i ako želite svoju kumu baš počastiti nekim dobrim poklonom, možete joj uplatiti jedno lepo vikend-putovanje na destinaciju za koju znate da je privlači. Kuma će se s tog poklon-putovanja vratiti puna utisaka i onda ćete moći provoditi sate u razgovoru i prepričavanju celog doživljaja. Naravno, ako to vašoj kumi odgovara, a vama nikako nije problem, možete joj se pridružiti na putovanju i s njom podeliti radost tog užitka.

12. „Torta“ od omiljenih slatkiša

Ako je vaša kuma neko ko voli slatkiše, možete joj napraviti „tortu“ od raznih slatkiša, sa posebnim naglaskom na omiljeno „punjenje“ koje će biti sačinjeno od kuminih najdražih poslastica. Ovu tortu lepo ukrasite mašnama u boji, prikladnim celofanom i ostalim sitnicama koje svakom poklonu daju posebnu notu. Pustite svojoj mašti na volju i obradujte kumu kvalitetnim i posebnim slatkišima.

13. Zajednički dan u SPA centru

Ukoliko vam je kuma najbolja prijateljica, možete je obradovati zajedničkim provodom u nekom SPA centru. Sigurni smo da se ona neće buniti, a pored sebe će imati i osobu koja će svakako dobro razumeti sve njene „lenje“ hirove izazvane velikim uživanjem i opuštanjem u SPA prostoru. Ovo bi vam mogla biti nova prilika za prikupljanje zajedničkih iskustava, materijala za sećanje i prepričavanje dogodovština.

14. Košulja

Lep i formalan poklon za jednu kumu može biti i odgovarajuća košulja. Izaberite neku svečaniju košulju nesvakidašnje izrade, obratite pažnju na odgovarajuću veličinu i boju, pa tim poklonom obradujte svoju kumu. Uz košulju možete dodati i neku ukrasnu maramu, ako želite da upotpunite svoj poklon.

15. Kožne rukavice i kvalitetan šal

Ako se vreme vašeg darivanja poklapa sa periodom zime, svojoj kumi možete pokloniti neke lepe kožne rukavice i uz njih izabrati kvalitetan šal. Ovo je poklon koji uvek dobro dođe i koji svima može upotpuniti neku odevnu kombinaciju, pa smo sigurni da će se takav poklon dopasti i vašoj kumi. Sve ukusno zapakujte i iznenadite svoju kumu.

16. Luksuzni set aromatičnog pića s čašama

Možda je vaša kuma osoba koja s vremena na vreme uživa u dobrom likeru, vinu ili nekom drugom aromatičnom piću pa bi joj se baš svideo poklon koji sadrži jedan takav proizvod. Izaberite neko luksuzno aromatično piće u kombinaciji sa čašama, zanimljivo ga spakujte i takvim poklonom iznenadite svoju kumu.

17. Belgijska bombonjera i cveće

Ukoliko niste mnogo bliski s kumom i ne poznajete najbolje njen ukus, uvek se možete odlučiti za neki klasičan poklon koji ne omalovažava njen status u vašem životu. Dakle, za jednu kumu je veoma prikladan poklon koji se sastoji od buketa lepog cveća i vrlo kvalitetne bombonjere, kao što su one belgijske, na primer. To je nešto što će prijati svakoj ženi pa tako i vašoj kumi.

18. Set mirisnih ulja

Da biste stvorili pravi SPA ugođaj u kućnoj atmosferi, nabavite razna mirisna ulja i kupke. Uz to dodajte i nekoliko sveća koje će naglasiti celu atmosferu. Sve ovo lepo izaberite, kompletirajte u jedan paket, ukusno umotajte i poklonite svojoj kumi. Potrudite se da svi proizvodi budu od prirodnih i kvalitetnih materija kako bi uživanje u njima bilo potpuno.

19. Kožni novčanik

Svaka žena ponekad mora promeniti novčanik zbog dotrajalosti i oštećenja, a ponekad i samo  zato što je našla neki koji joj se mnogo više sviđa od onog koji trenutno koristi. Zato je dobar izbor poklona za kumu jedan lep kožni novčanik koji će na pravi način govoriti o njenoj ličnosti.

20. Upaljač i tabakera

Ukoliko je vaša kuma pušač, na poklon joj možete poneti elegantan ženski upaljač sa posvetom. Uz njega možete dodati i lepu žensku tabakeru. Sve ovo treba izgledati kao komplet i treba biti takvo da ga vaša kuma sa ponosom pokazuje.

Nadamo se da ste među našim predlozima pronašli neki koji vam u potpunosti odgovara i kojim ćete uspeti obradovati svoju kumu. Ipak je bitno znati da je naše ponašanje mnogo bitnije od poklona koji nosimo i da je to ponašanje ono što daje posebnu boju međuljudskim odnosima.