Šta pokloniti kumu? (20 IDEJA)

U našem narodu odavno postoji izreka koja kaže da je Bog na nebu, a na zemlji kum i ta izreka jasno govori o važnosti kuma za jednu porodicu. Za kuma ne birate bilo koga, nego je to osoba od velikog poverenja, kakav najbolji prijatelj i jeste.

Kada se nađete u prilici da nešto poklonite svom kumu, naravno da želite tim poklonom pokazati svom prijatelju koliko ga cenite i koliko vam je važan. Želite svojim poklonom naglasiti počasno mesto koje vaš kum ima u vašem životu, a svakako ga želite obradovati.

Ukoliko niste sigurni šta da poklonite kumu ili ste već mnogo puta nešto poklanjali i sada ste ostali bez ideje i ne želite da se ponavljate, možete pogledati našu listu predloga poklona za tu priliku. Sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vam se učiniti kao dobar predlog ili ćete dobiti neke nove ideje na koje će vas navesti naši predlozi.

1. Ikona sveca zaštitnika

Ako želite dati poklon svom venčanom kumu ili onome koji je držao vašu decu na krštenju, poklonite mu ikonu sveca zaštitnika vaše porodice da bi ga taj svetac čuvao i štitio celoga života. Na taj način ćete preneti jedan deo svog nasleđa na kuma i pokazati mu koliko vam je stalo do njega. Ikonu mu predajte uz reči blagoslova i želje da uvek i svuda bude zaštićen. Sigurni smo da će vaš kum razumeti vašu nameru i da će je znati ceniti.

2. Sat

Svaki muškarac voli da ima dobar sat jer to govori o njegovom statusu i zrelosti. Kada želite svom kumu pokazati da ga cenite, možete mu pokloniti upravo jedan takav poklon. izaberite sat neke poznate marke kako biste bili sigurni da će taj poklon biti dovoljno dobar za vašeg kuma, ugravirajte posvetu, lepo ga upakujte i obradujte svog najboljeg prijatelja.

3. Nakit

Kada je reč o poklonima, mnogo je stvari koje mogu ostati trajna uspomena u nečijem životu, ali nakit je sigurno najčešća od njih. Zbog toga nikako nećete pogrešiti ako za svog kuma izaberete ogrlicu, lančić, narukvicu ili možda lep i masivan muški prsten. Naravno, možete se odlučiti i za dugmad za košulju ako ih vaš kum koristi. Koji god od ovih predmeta da izaberete, to će sigurno ostati trajna uspomena na vas i kum će je rado nositi.

4. Zajednički provod

Ukoliko želite svom kumu pokloniti nešto što će ga zaista oraspoložiti i zabaviti, možete organizovati neki dobar provod za koji znate da će oberučke biti dočekan. Možete svog kuma izvesti na večeru ili ga odvesti na neko posebno druženje. Vi ćete najbolje znati šta je to što će na vašeg kuma ostaviti poseban utisak, a sve možete „začiniti“ nekim posebnim detaljima. Jedno je sigurno: imaćete o čemu pričati danima nakon toga.

5. Kožna putna torba

Bez obzira da li vaš kum mnogo putuje ili ne, sigurno će mu nekada zatrebati dobra putna torba. Ukoliko je poslom vezan za češća putovanja, to je još jedan razlog za kupovinu baš ovog poklona. Izaberite lepu i praktičnu mušku putnu torbu, uverite se da je od kvalitetnog materijala pa je lepo zapakujte i njome iznenadite svog kuma.

6. Košulja

Košulja jeste klasičan poklon, ali je uvek dobrodošla. Posebno ako taj poklon poklanja kuma svom kumu. Veliki je izbor boja, krojeva i dezena, a na vama je da izaberete onu košulju za koju znate da bi je vaš kum rado nosio. Moguće je i da mu poklonite nešto novo i nešto što do sada nije imao pa da ga tako navedete da upotpuni svoj stil i isproba nešto drugačije. Možda će mu se baš svideti, nikad se ne zna. Važno je da košulja bude od prirodnih materijala i da je ugodna za nošenje.

7. Pljoska s natpisom

I poklon za kuma može imati duhovitu notu pa je tako simpatičan izbor poklona za ovu osobu pljoska na kojoj piše „samo za kumovu upotrebu“ ili „kumovska žesta“ i slično. Nabavite jednu ovakvu pljosku profinjene izrade i takvim poklonom oraspoložite svog kuma. U ovu flašu možete naliti i određeno piće, a najbolje je da to bude ono što vaš kum najviše voli. Sigurni  smo da ćete često iz te pljoske zajedno nazdraviti.

8. Komplet čaša „Jedan je kum“

Iako su čaše klasičan izbor poklona, vi tom poklonu možete dati ličnu notu tako što ćete na čašama odštampati natpis „Jedan je kum“ i dodati kumovo ime. Izaberite čaše koje se vašem kumu najviše sviđaju, odnosno one koje najradije koristi. Bilo da se radi o čašama za vino, rakiju ili neka druga ljuta pića, bitno je da vaš poklon bude lepe izrade i da deluje profinjeno. Sve zajedno lepo upakujte i obradujte svog kuma.

9. Kožni novčanik i kaiš

Dobar izbor poklona za kuma je i kožni novčanik u kompletu sa kaišem. Izaberite neki od „moćnih“ modela novčanika jer za vašeg kuma mora biti samo najbolje. Ako želite, možete i ugravirati nešto na tom novčaniku ili ga ostaviti u originalnom izdanju. Kožni kaiš će svakako biti dobar dodatak uz ovaj novčanik i zajedno će činiti lep poklon za jednog kuma.

10. Komplet muške kozmetike

Ponekad se desi da muškarci koriste više kozmetičkih preparata nego žene i da je pravi pogodak pokloniti im nešto takvo. Ako je to slučaj i sa vašim kumom, izaberite za njega komplet kvalitetne muške kozmetike nekog od brendiranih proizvođača, pa tim poklonom iznenadite i obradujte svog kuma. Ukoliko znate da vaš kum koristi neke posebne preparate iz oblasti kozmetike, potrudite se da nabavite upravo njih i da ga na taj način obradujete.

11. Mobilni telefon

Koliko god da su žene zainteresovane za tehniku i najnovije modele na tržištu, muškarci ih u tom interesovanju „šišaju“ u potpunosti. Dakle, ako ste sigurni da vaš kum priželjkuje novi model nekog mobilnog telefona ili možda drugog aparata, potrudite se da mu tu želju ispunite i da ga mnogo usrećite svojim poklonom. Ovakav odabir poklona vam kum nikada neće zaboraviti i u tom poklonu će sigurno potpuno uživati.

12. Navigacija

Možda deluje čudno kada za poklon kumu preporučujemo navigaciju i neke druge tehničke stvari, ali trebate imati u vidu da su kumovi muškarci i da ih ovakve stvari „izbacuju iz cipela“. To je poklon koji će ih sigurno oduševiti i s kojim nikada nećete pogrešiti. Na kraju krajeva, vi kupujete poklon svom kumu, dakle, svom prijatelju i najboljem čoveku, pa zašto bi onda bilo čudno da mu poklonite upravo ono što će ga oduševiti. Nemojte sumnjati, navigacija je dobar poklon za kuma.

13. Svilena kravata

Ukoliko želite svom kumu pokloniti neki formalniji poklon, možete se odlučiti za lepu svilenu kravatu. Izaberite neku od boja koje se dobro uklapaju u većinu odevnih kombinacija i uz tu kravatu dodajte flašu skupog pića. Možete pokloniti i iglu za kravatu ili neki drugi detalj po izboru. Na vama je da odlučite šta bi najbolje išlo u datoj prilici pa se prema tome i ravnajte.

14. Upaljač s posvetom

Ako je vaš kum pušač, možete ga ubeđivati da se oslobodi tog poroka, ali dok mu to ne pođe za rukom, svakako će mu biti potreban upaljač. Zato izaberite jedan lep i otmen upaljač, neke dobre i pouzdane marke, pa dajte da se na njemu ugravira posveta kakvu želite. Sve ukusno zapakujte i takvim poklonom iznenadite svog kuma. Svaki put kad zapali cigaretu, vaš kum će se setiti vas.

15. Komplet peškira s vezom

Vrlo lep i prikladan poklon za kuma može biti i set peškira sa vezom. Odaberite neke od mnogobrojnih peškira koji se za tu namenu nalaze na tržištu, ali vodite računa da se uklapaju u ono što najviše odgovara povodu vašeg poklona. Na peškirima može stajati izvezeno nešto što naglašava važnost kuma u vašem životu ili nešto drugo što vi baš želite da piše.

16. Luksuzna poklon-kutija za kuma

Na tržištu možete pronaći i već pripremljene luksuzne kutije za kuma koje sadrže vrhunska pića, čašu, kvalitetan vezeni peškir i samu kutiju sa odštampanom posvetom na njoj. Ovakav poklon deluje otmeno, izgleda vrlo lepo i po svemu predstavlja izraz poštovanja vašem kumu. Dakle, nikako ne možete pogrešiti ako jednu ovakvu luksuznu kutiju poklonite svom kumu.

17. Vikend-putovanje

Ukoliko nemate problema s budžetskim ograničenjima i nije vam problem da svom kumu priuštite jedno lepo i zanimljivo putovanje na neku od destinacija koje ga privlače, uplatite mu neko od vikend-putovanja i obradujte ga svojim poklonom. Kum će vam sigurno biti veoma zahvalan i imaće o čemu pričati kada se s tog puta vrati. Ukoliko vam tako odgovara, možete i zajedno otići na to putovanje pa iz prve ruke podeliti sve utiske.

18. Vredne ulaznice

Ako znate da vaš kum jako želi posetiti neku utakmicu, koncert ili predstavu, a ulaznice su malo komplikovanije za nabaviti, potrudite se da to uradite za njega. Tim gestom ćete pokazati koliko vam je stalo do vašeg kuma i koliko ste spremni uložiti napora i truda da bi on bio srećan. Takav poklon će biti nešto posebno za njega i  sigurni smo da vam to vaš kum neće zaboraviti.

19. Veća zajednička fotografija

Izaberite neku od lepih svečanih fotografija na kojoj ste sa svojim kumom, možda onu sa venčanja ili krštenja, pa je uvećajte do veličine manjeg portreta i uokvirite. U gornjem delu fotografije dajte da odštampaju „Bog je na nebu, a na zemlji kum“, a u donjem delu treba da stoji datum kada je ta fotografija snimljena. Takav poklon je trajna „ikona“ vašeg prijateljstva i sigurno će ganuti vašeg kuma.

20. Personalizovani privesak za ključeve

Ako želite svom kumu pokloniti nešto što će ga trajno podsećati na vas i što će moći stalno nositi sa sobom, možete mu pokloniti personalizovani privesak za ključeve. Izaberite neki prikladan privesak i odnesite ga da na njemu izrade vašu zajedničku sliku, odnosno malu verziju biste vas i vašeg kuma. S druge strane priveska možete ugravirati datum i posvetu pa takav poklon predati svom kumu.

Za koji god poklon da se odlučite, vaš kum će znati da ste ga poklonili od srca i sa najboljim namerama.