Spisak ideja za poklon ljubitelju piva

Pivo je toliko rasprostranjeno piće da ga više i ne doživljavamo kao nešto posebno, nego kao nešto što se podrazumeva na svim druženjima i okupljanjima. Najnormalnije nam je da neko traži pivo i ne smatramo to nikakvim specijalnim zahtevom.

Međutim, postoje osobe za koje je pivo nešto posebno i nikako ga ne shvataju olako. Između njih i piva se odvija određena magija koja se zove „veliki užitak“. Takvim osobama sigurno zvuči kao uvreda kada neko kaže da je to „samo pivo i ništa više“.

Ako i vi poznajete jednu takvu osobu i želite da toj osobi poklonite nešto posebno, nešto što će je baš obradovati, možete pregledati naš spisak ideja za poklon ljubiteljima piva i sigurno ćete u njemu pronaći pravi poklon za vašeg pivopiju.

1. Točilica za pivo

Zamislite veselu zabavu na kojoj svako sam sebi može natočiti penušavo pivo bez ikakvih problema i to tako da samo odvrne slavinu. Ako vam ovakva zamisao izgleda primamljivo, onda je točilica za pivo odličan poklon za vas ili za osobu koja posebno uživa u ovom piću. Možete nabaviti veću ili manju posudu, a mi vam predlažemo onu od dva i po litra. Napunite točilicu omiljenim pićem vašeg pivopije i obradujte ga/nju ovim poklonom.

2. Kaciga za pivo

Bila bi velika šteta da jedan ljubitelj piva ne može uživati u omiljenom piću samo zato što su mu ruke zauzete. Da se takva sitnica ne bi isprečila između njega i njegovog obožavanog piva, predlažemo vam da mu poklonite kacigu za pivo. S ovim vašim poklonom neće više biti nikakve prepreke ispijanju omiljenog pića čak i dok radi i ruke mu nisu slobodne. Spakujte lepo ovu kacigu za pivo i usrećite svoju dragu osobu.

3. Pivski opasač

E, sad. Ponekad su vam ruke slobodne, ali noge nisu i zato ne možete otići po dragoceno piće. Pošto smo sigurni da se i vašem pivopiji dešavaju ovakve situacije, predlažemo vam da mu poklonite opasač za pivo. To je jedna vrlo praktična stvarčica koja se nosi oko struka i u koju možete lako naslagati određenu količinu piva. Sigurni smo da će ta količina pomoći vašem ljubitelju piva da „preživi“ neko vreme dok mu noge ne budu u staroj formi.

4. „Gajba“ otvarač za flaše

Živa je istina da između piva i njegovog obožavaoca ne sme biti nikakvih prepreka i da je taj obožavalac u stanju sve prebroditi samo da dođe do omiljenog pića, ali bi bila prava šteta da ga pati sitnica poput nedostatka otvarača za flaše. Zato se vi potrudite da vaš ljubitelj piva uz sebe uvek ima otvarač koji će rado gledati i još radije njime otvarati flaše. Potpuno smo sigurni da je jedan takav otvarač u obliku gajbe piva pun pogodak za poklon pivopiji.

5. Kačket „kralj piva“

Kako biste pokazali svom dragom ljubitelju piva da mislite da je najbolji i najjači na tom polju, poklonite mu kačket na kojem je odštampana kruna ispod koje piše „Kralj piva“. Svaki pravi pivopija će ovakav kačket nositi s ponosom i biće vam zahvalan na tom poklonu.

6. Seksi pivska čaša

Svaki pravi pivopija sigurno ne bi imao ništa protiv da pivo pije iz neke zanimljive čaše koja bi mu pojačala uživanje u omiljenom napitku. Retki su muškarci koji ne vole videti lepo žensko telo, a kada se to telo pojavi u obliku čaše i kada se u takav oblik ulije omiljeno piće, uživanju nema kraja. Zato sigurno nećete pogrešiti ako jednom ljubitelju piva poklonite seksi pivsku čašu.

7. Brojač pića

Koliko puta ste samo čuli da se neko prepire oko broja ispijenih flaša piva i da jedni druge ubeđuju da jeste ili nije bilo toliko komada. Ponekad je to supruga koja mužu zamera količinu piva, a ponekad su to „sapatnici“ u ispijanju piva koji ne mogu da se dogovore ko je više popio. Da biste pomogli rešiti ovakve situacije i da bi se uvek znalo pravo stanje stvari, poklonite svom ljubitelju piva brojač pića. Naravno da on pomoću ove spravice može brojiti šta god mu padne na pamet, ali pivo će sigurno biti na prvom mestu.

8. Zvono za pivo

Eh, lako je brojiti nešto kada vam je to pri ruci, ali šta da radite kada to nešto nije ispred vas? A uz to vas još mrzi da sami po to nešto odete. Pogotovo kada je to nešto flaša piva, a vi zavaljeni na trosedu i gledate utakmicu omiljenog kluba. E, upravo za takve situacije je odlično rešenje zvono za pivo. Ne morate ni mrdnuti s mesta, dovoljno je samo da udarite rukom po zvoncetu, a pivo već stiže do vas. Prava milina. Zato je potpuno jasno da nikako nećete pogrešiti ako ljubitelju piva poklonite jedno ovakvo zvono.

9. Retro kofa za pivo

Svaki pivopija će vam reći da je hladno pivo najbolji napitak ikada i da se ništa ne može porediti s tim. Sama pomisao na ledeno pivo pored roštilja ili pored troseda dok je utakmica u toku, ostavlja ostrašćene pivopije bez daha. Kako biste jednom takvom ljubitelju piva pružili priliku da uživa u ledenom pivu u svakom momentu, poklonite mu retro kofu za hlađenje piva. Ova kofa je simpatičnog izgleda, može da hladi nekoliko flaša piva istovremeno i lako se prenosi s mesta na mesto. Dakle, sve što pivopijama treba.

10. Čarape za pivopije

Simpatičan poklon nekom ljubitelju piva mogu biti i čarape za pivopije. Ovaj par čarapa je dekorisan malim sličicama pune krigle piva i izgleda luckasto. Zato je to odličan poklon za mlađe pivopije ili za one starije koji vole duhovite poklone. Na kraju krajeva, nakon određenog broja ispijenih flaša piva, ne izgledaju samo čarape luckasto.

11. Ledena pivska krigla

Evo jednog poklona koji će prave ljubitelje piva učiniti mnogo srećnima. Radi se o krigli za pivo čiji zidovi su ispunjeni posebnim materijalom koji dugo ostaje hladan nakon što se dobro rashladi u zamrzivaču. Kada vaš pivopija u takvu kriglu ulije svoje pivo, nema nikakve bojazni da će ga morati popiti mlako. Naprotiv, njegovo pivo će biti odlično rashlađeno dugo vremena.

12. Otirač s natpisom

Kao duhovit poklon za jednog pivopiju možete kupiti otirač sa raznim natpisima i slikom piva. Neki od tih natpisa su i „Ne ulazi bez piva“ ili „Ko ne voli pivo, nek’ se vrati“. Ovakav otirač će dočekati svakog gosta i „objasniti“ mu šta se od njega „očekuje“ kada uđe u stan ili kuću pravog ljubitelja piva. Zato nikako nećete pogrešiti s ovim poklonom ako ga darujete jednom pivopiji, a nasmejaćete sve one koji ga posećuju.

13. „Torta“ od piva

Ako vas mrzi da smišljate neke posebne poklone za vašeg pivopiju, možete mu/joj pokloniti nekoliko flaša omiljenog piva ili napraviti komplet od raznih vrsta piva. Da bi taj poklon ipak bio poseban i da bi ostavio snažan utisak na vašu dragu osobu, složite pivo u oblik torte, svežite ga ukrasnom mašnom i kao „tortu od piva“ poklonite svom pivopiji. Ovo lako možete napraviti ako složite flaše piva jednu do druge, na njih postavite deblji okrugli karton pa na taj karton stavite još nekoliko flaša piva, a onda „tortu“ završite manjim okruglim kartonom. Sve lepo upakujte i obradujte dragu osobu.

14. Buket limenki piva

Ukoliko je vaš ljubitelj piva ženskog roda, odličan poklon za tu osobu može biti buket limenki piva. Nabavite pivo u limenkama i na te limenke zalepite štapove omotane papirom u boji pa sve lepo povežite ukrasnom mašnom. Umotajte celofanom ili nekim drugim dekorativnim papirom i tako formirajte buket koji ćete pokloniti vašoj ljubiteljici piva. Sigurni smo da će je ovakav poklon obradovati i iznenaditi.

15. Knjiga o pivu

Vrlo je moguće da vaš ljubitelj piva neće imati ništa protiv da o pivu sazna neke interesantne stvari, kao što su načini proizvodnje, prva pojava piva i ko ga je izmislio ili koji su običaji vezani uz ispijanje piva u različitim delovima sveta. Nabavite knjigu koja u sebi sadrži takve interesantne činjenice, napišite posvetu i njome obradujte svog pivopiju.

16. Pivski paket

Simpatičan i vrlo praktičan poklon za nekog ljubitelja piva može biti i pivski paket koji ćete napraviti tako što ćete izabrati nekoliko flaša omiljenog piva vašeg pivopije, složiti te flaše u korpu, drvenu gajbicu ili neku zanimljivu kutiju, a onda dodati kikiriki i neke druge grickalice koje dobro idu uz pivo. Naravno da možete svoj paket upotpuniti i nekim drugim stvarčicama za koje znate da ih vaš pivopija baš voli.

17. Krigla za pivo u poklon-kutiji

Na tržištu je lako pronaći lepo upakovanu kriglu za pivo koju čak možete i personalizovati. Ovakve krigle sadrže razne natpise pa je moguće da na jednoj takvoj bude ispisana i neka posebna poruka za vašeg ljubitelja piva. Pored same krigle, tu je i lepa poklon-kutija koja ovu kriglu čini još interesantnijim poklonom za svakog pravog pivopiju.

18. Set za izradu piva

Interesantan poklon vezan uz pivo je i set za kućnu izradu piva. Ovaj poklon može biti prava zanimacija za svakog pivopiju jer iz prve ruke mogu videti kako nastaje pivo, a onda u tom pivu i uživati. Set sadrži sve što je potrebno za nastanak ovog pića pa neće biti nikakav problem da vaš ljubitelj piva uživa u omiljenom napitku koji je sam napravio.

19. Drvena nosiljka za pivo

Kako biste jednom pravom pivopiji omogućili da u svakom trenutku lako prenese svoje omiljeno piće do društva koje ga na izletu očekuje ili do nekog drugog dela dvorišta, poklonite mu drvenu nosiljku za pivo. Na taj način će uvek moći imati svoje piće na dohvat ruke, a da ne razmišlja kako će istovremeno nositi nekoliko flaša.

20. Otvarač za flaše „krigla piva“

Svakom ljubitelju piva je potreban otvarač za flaše kako bi lepo mogao uživati u ispijanju svog omiljenog pića. Da bi taj otvarač bio poseban i još više naglašavao ljubav prema pivu, poklonite svom pivopiji otvarač za flaše u obliku krigle za pivo. Sigurni smo da će baš uživati dok bude otvarao flašu za flašom.

21. Slika s pivskim motivom

Zašto da vaš ljubitelj piva nema direktan pogled na neku lepu sliku s motivom piva? Zaista nema nikakvog razloga za to. Nabavite i dajte da se uokviri poster, slika ili neki drugi zgodan materijal s temom piva pa takav poklon predajte svom pivopiji. Može to biti velika krigla puna penušavog piva, neki prizor nasmejanih ljudi na pivskom festu ili nešto slično tome. Šta god da izaberete, sigurni smo da će pogled na tu sliku uvek oraspoložiti vašeg pivopiju.

22. Privesak „flaša piva“

Ako želite nekome pokloniti simpatičan mali poklon, a taj neko voli pivo, nećete pogrešiti ako takvoj osobi poklonite privesak za ključeve ili za lančić u obliku flaše piva ili limenke. Ovaj poklon će tu osobu uvek podsećati na vas, a ujedno će je radovati pogled na „pivo“.

23. Sapun s mirisom piva

Verovali ili ne, postoji i sapun s mirisom piva. Za ljubitelje ovog pića, to je sigurno velika sreća i uživanje pa je odličan izbor poklona za nekog pivopiju upravo set ovakvih sapuna. Možete ih naći u pakovanju od šest komada, a svi imaju intenzivan miris piva. Sigurni smo da s ovim poklonom nikako ne možete pogrešiti i da ćete baš prijatno iznenaditi dragu osobu.

24. „Tenk“ za pivopiju

Kako bi vaš dragi pivopija uvek imao spremno „teško oružje“, poklonite mu stalak za pivo u obliku tenka. Ovaj nosač flaša i limenki piva vrlo zanimljivo izgleda, a uz to je i praktičan poklon. Vaš ljubitelj piva neće imati nikakvih zamerki na ovaj poklon i sigurno će uživati u njegovom sadržaju.

25. Majica sa duhovitim natpisom

Nema nikakvog razloga da vaš ljubitelj piva ostane pošteđen smešnih pivskih natpisa na majici ili da bude uskraćen za iste. Zato izaberite majicu sa nekim od takvih „pivskih“ rečenica ili dajte da vam na jednoj posebnoj majici odštampaju neki natpis koji ste sami smislili. Ovakvim poklonom ćete nasmejati svog ljubitelja piva, ali i sve one ljude koji ga u takvoj majici budu videli.

Nadamo se da ste među našim predlozima pronašli bar jedan koji je baš pravi izbor poklona za vašeg dragog pivopiju i da ćete tu osobu uspeti obradovati svojim izborom.