Ideje za poklon građevinaru

Građevinski posao je verovatno najraznovrsniji posao na svetu jer podrazumeva gradnju svega i svačega. Gde god da se okrenemo, neko nešto gradi. Grade se putevi, mostovi, kanalizacije, neboderi, kuće i razne druge zgrade.

Za sav taj rad je neko zadužen i odgovoran i bez tih ljudi ne bi bilo mnogo toga što mi uzimamo zdravo za gotovo. Većina nas uopšte ne razmišlja o građevinarima dok nam ne zatrebaju njihove usluge. Ponekad je moguće posao završiti sa „običnim“ građevinskim radnicima, a ponekad je potrebno da nas posavetuje neki inženjer ili druga visokoobrazovana građevinska osoba.

Kada se građevinski posao završi i mi želimo da se zahvalimo građevinaru, razmišljamo koji poklon bi bio najbolji izbor za jednu takvu osobu. Naravno, neki od nas imaju građevinara i u svom bliskom okruženju, možda među rodbinom ili prijateljima, pa dolaze u situacije da takvim osobama kupuju poklone za rođendane ili druge praznike.

Ponekad je zaista teško smisliti originalan poklon koji će biti poseban baš za tu osobu i zanimanje kojim se ona bavi. Zato se pokloni često ponavljaju i dovode nas u situaciju da se držimo klasičnih i proverenih stvari. Međutim, kako i ovog puta ne biste morali kupovati poklone koji su mnogo puta viđeni, prođite kroz našu listu predloga poklona za građevinare i obradujte nekim od njih svoju dragu osobu.

1. Čarape za graditelje

Jedan ovakav poklon je i praktičan i duhovit, pa će sigurno izmamiti osmeh na lice svakog građevinara. Radi se o udobnim pamučnim čarapama koje su izrađene u dezenu koji predstavlja ono što građevinari najčešće koriste. Dakle, na njima su prikazi raznih cigli i građevinskog alata kao što su mistrija, fangla, libela i slično. Ovakav poklon nije skup pa dozvoljava kupovinu nekoliko različitih pari čarapa kojima ćete razveseliti svog građevinca.

2. Privesak za građevinara

Ukoliko želite obradovati nekog građevinara određenom sitnicom, ali želite da ta sitnica bude posebna i specifična baš za „bauštelce“, onda možete nabaviti privesak za ključeve u obliku mešalice za beton ili neki privesak u obliku cigle. Ovakva figurica će svakako usrećiti vašeg građevinara i biće mu stalni podsetnik na vas, a vas neće mnogo koštati.

3. Kutija za ručak

Mnogo puta smo videli u raznim filmovima kako građevinski radnici jedu na gradilištu i kako sa sobom nose doručak ili ručak na svoje radno mesto. Da biste jednom građevinskom radniku olakšali taj posao, poklonite mu zanimljivu kutiju za ručak koja je izrađena od čvrste plastike i koja je opremljena raznim specifičnim pregradama u kojima je moguće spremiti odvojenu hranu. Uz to možete dodati i termos bocu za tople napitke, pa će odmor uz sve ovo biti pravo uživanje.

4. Posuda za vino od betona

Svima je potpuno jasno da je beton najčešći materijal koji građevinari koriste, pa je sve od betona odmah asocijacija na građevinarstvo. Upravo zato je dobar izbor poklona jednom građevinaru posuda za hlađenje vina koja je napravljena od betona. Ova posuda veoma lepo izgleda, a i služi svojoj svrsi, pa će svakako obradovati i iznenaditi vašeg građevinskog radnika.

5. Nakit od betona

Verovali ili ne, na tržištu postoji nakit koji je izrađen od betona, pa tako možete jednom građevinskom radniku pokloniti betonske manžetne ili betonsku narukvicu. Ukoliko poklon tražite za ženu koja se bavi građevinom, možete joj pokloniti male betonske naušnice ili ogrlicu od istog materijala. Ovaj nakit, naravno, nije težak poput betona i prilagođen je onome čemu je i namenjen. Sigurni smo da će vaši građevinci biti vrlo iznenađeni, ali i obradovani ovakvim poklonom i da će ga svrstati u neke od najneobičnijih poklona koje su dobili.

6. Betonska saksija za interijer

Još jedan predmet koji je izrađen od betona, a koji može krasiti unutrašnji i lični prostor svakog građevinca je saksija. Postoje razne veličine ovih saksija, pa je neke od njih moguće držati na radnom stolu, a druge u uglu prostorija koje građevinci svakodnevno koriste. Napravite mali set od nekoliko betonskih saksija različitih veličina, zanimljivo ih zapakujte i obradujte vašeg građevinara.

7. Šolja s motivima građevine

Šolje za čaj ili kafu su uvek praktičan poklon, a posebno su dobrodošle kada su oslikane motivima koji simbolišu zanimanje osobe kojoj ih poklanjamo. Upravo zato, možete izabrati jednu neobičnu šolju i dati da se na njoj odštampa motiv koji predstavlja zid od cigli ili neke delove građevinskog alata. Naravno, možete i kupiti šolju sa nekim od tih motiva, ako na nju naiđete, ili sa nekim prikladnim tekstom za građevinske radnike.

8. Majica sa prikladnim natpisom

Većina majica koja je namenjena određenim zanimanjima ima smešne natpise i uvek razveseljava one koji ih nose, ali i one koji te natpise čitaju. Zato je dobar izbor poklona za građevinca jedna takva majica na kojoj može pisati nešto kao „gde ja betoniram, trava ne raste“ i slične stvari. Izaberite kvalitetnu pamučnu majicu, pa je odnesite da vam na njoj odštampaju tekst koji želite i onda je poklonite svom građevincu. Osmeh je zagarantovan.

9. Kecelja „građevinac“

Još jedan odevni predmet sa smešnom tematikom je i kecelja „građevinac“ koja prikazuje moćnog mladića sa izraženim mišićima i celom građevinskom opremom na sebi. Takva kecelja će razveseljavati sve one koji je budu gledali dok vaš građevinac bude poslovao po kuhinji. Malo zabave nije na odmet, a možda pojedete i ukusan obrok.

10. Sat za građevinare

Dobar izbor poklona jednom građevinaru je i zidni ili stoni sat sa motivima građevinskog alata i opreme. Lako ga možete poručiti na internetu i u našoj zemlji, a moguće je i da sami kažete i izaberete koje motive želite da na taj sat stave. Sve zajedno vrlo lepo izgleda, nije preterano skupo, pa je to svakako lep i prikladan poklon za jednog građevinara.

11. Komplet građevinskih vozila

Ukoliko želite da se malo našalite sa vašim građevinarom i da mu pored klasičnih poklona ponesete nešto luckasto, možete kupiti nekoliko igračaka građevinskih vozila i od njih napraviti poseban poklon. Taj građevinski „vozni park“ može biti sastavljen od igračke kamiona, miksera za beton, bagera i slično. Vaš građevinac sigurno neće očekivati ovakav poklon i verovatno će se njime lepo zabaviti.

12. Posteljina „građevinac“

Baš kao i na kecelji, tako i na posteljini mogu biti motivi „moćnog“ građevinca koji će se smešiti sa plahte, jastučnice ili navlake za jorgan. Posteljina je potrebna svakoj osobi, a vaš građevinac ima potpuno pravo da uživa baš u jednoj posebnoj građevinskoj posteljini. Lepo upakujte ovaj poklon i iznenadite svog građevinskog radnika.

13. Čekić otvarač za flaše

Evo jednog poklona koji ima više namena, a sve su vrlo praktične. Naime, radi se o pravom čekiću koji služi kao građevinski alat, ali na svom vrhu ima ugrađen otvarač za flaše. Na taj način će vaš građevinski radnik u svakom momentu moći otvoriti flašu pića kojom će se u toku rada rashlađivati na velikim temperaturama. Sigurni smo da će vam biti zahvalan na ovakvom poklonu.

14. Kutija za alat

Ovo je poklon koji spada u neke od klasičnih poklona za građevinare, ali nije zato manje bitan. Svakom građevinskom radniku je potrebna kutija za alat koji će na gradilištu koristiti ili koji mora poneti kada odlazi na neke kućne intervencije, pa je vrlo praktično kada ima kutiju u koju može spakovati ono što mu treba. Čak i da vaš građevinac već poseduje kutiju za alat, sigurno će mu trebati neka manja za interventne akcije. Zato slobodno izaberite jednu lepu i praktičnu kutiju za alat, pa njome obradujte svog građevinskog radnika.

15. Pojas za alat

Kada se građevinac popne na visinu da odradi neki posao, svakako mu je potrebno nešto u što će staviti alat koji sa sobom nosi. Za takve namene je odličan praktični pojas za alat koji jednostavno može zakopčati oko svog tela i postaviti alat u mesta na pojasu koja su za to predviđena. Lako i jednostavno za rukovanje, a veoma praktično i korisno.

16. Medenjaci „građevinski alat“

Zanimljiv poklon je i kutija puna medenjaka koji su izrađeni u obliku građevinskog alata ili cigli. Ovakav poklon sigurno nije nešto što vaš građevinski radnik očekuje i ubeđeni smo da će biti iznenađen kada ga dobije. Razni medenjaci u obliku mistrije, šlema, fangle, kofe, libele, mešalice za beton, nekoliko cigli i slično moraju izmamiti osmeh na lice svakog građevinara. Lepo upakujte kutiju punu „građevinskih“ medenjaka i njome iznenadite svog građevinara.

17. Komplet alata za početnika

Ukoliko u svom okruženju imate građevinara-početnika, možete mu pokloniti set koji ćete napraviti od alata koji je potreban svakom građevincu. Kupite šlem, rukavice, libelu, mistriju, čekić, fanglu, visak, metar i slično, pa sve stavite u jednu kofu, zapakujte u celofan i obradujte svog novopečenog građevinara.

18. Kožni novčanik sa gravurom

Bio građevinac ili ne, svakom čoveku je potreban novčanik da može spremiti svoju platu ili platne kartice, pa i vi možete izabrati jedan takav predmet za osobu kojoj tražite poklon. Kupite lep i kvalitetan novčanik, pa dajte da se na njemu ugravira ili odštampa mešalica za beton i onda ga poklonite svom građevinskom radniku. Sigurni smo da će mu to biti posebno drag poklon i da će ga uvek podsećati na vas.

19. Torta s temom gradilišta

Ako je vaš građevinac slavljenik, na poklon mu možete doneti ukusnu veliku tortu sa temom gradilišta. Ukoliko ste u tome vešti, tortu možete izraditi sami ili je možete naručiti kod profesionalaca koji se tim poslom bave. U svakom slučaju, vaš građevinac će biti oduševljen ovim poklonom i ukusnim jestivim motivima koji će predstavljati njegovo svakodnevno zanimanje.

20. Časopis

Kada poklon tražite za građevinara koji se ozbiljno bavi ovim zanimanjem, možete mu pokloniti pretplatu na stručne građevinske časopise. Jedan građevinski inženjer će veoma ceniti ovakav vaš poklon i sigurno će mu se obradovati. Vaša pretplata može biti mesečna, polugodišnja ili godišnja, što zavisi od novca koji ste planirali izdvojiti za taj poklon. Za koji god iznos da se odlučite, biće to lep i koristan poklon jednom profesionalnom građevinaru.

21. Knjiga o građevinarstvu

Dobar izbor poklona za profesionalnog građevinara je i knjiga koja predstavlja ilustrovani priručnik za građevinare. Takva knjiga je dobrodošla svakome ko se ozbiljno bavi građevinskim poslom, pa će se jedna takva osoba sigurno obradovati ovakvom vašem poklonu. Napišite posvetu, lepo upakujte građevinski priručnik i poklonite ga vašem profesionalcu.

22. Kalupi za led u obliku ciglica

Simpatičan poklon jednom građevinskom radniku su i kalupi za led u obliku malih cigli. Ovo je neobičan i praktičan poklon koji će leti dobro doći svakoj osobi, ali će svojim izgledom posebno obradovati svakog građevinskog radnika.

23. Kaciga za pivo

Dobro je poznato da građevinski radnici rade po najvećim vrućinama i da im je često potrebno osveženje. Za takvu namenu je idealna kaciga za pivo koja omogućuje ispijanje omiljenog hladnog napitka bez pomoći ruku. Limenke se nalaze smeštene na kacigi, u mestima koja su za to napravljena, a cevčica služi da se iz njih pije. Naravno da se ne mora raditi o pivu, limenke mogu biti i osvežavajući sokovi koji neće ugrožavati normalan i bezbedan rad.

24. Ručni sat s motivom građevine

Svaki građevinac treba sat da bi znao kada je vreme za pauzu ili odlazak kući. Zato je dobar izbor poklona za građevinskog radnika ručni sat koji na sebi ima motive građevinarstva. Mogu to biti male kazaljke u obliku libele ili mistrije, a može to biti i podloga sata koja predstavlja sliku nekog gradilišta. U svakom slučaju, vaš građevinac će biti oduševljen ovakvim poklonom.

25. Kravata sa detaljima građevinskog posla

Ukoliko želite jednom građevinskom radniku pokloniti kravatu, izaberite onu koja na sebi ima motive zida od cigle ili neke druge detalje koji predstavljaju građevinski posao. Takva kravata će sigurno biti neobičan poklon i obradovaće vašeg građevinskog radnika koji će vam biti zahvalan.

26. Podmetači za čaše

Nabavite nekoliko podmetača za čaše neobičnog oblika i odnesite ih na graviranje ili oslikavanje motivima vezanim za građevinu. Uz te  originalne podmetače, možete dodati i neobičan ključ za otvaranje flaša, pa sve zajedno pokloniti svom građevinaru.

27. Flaša u obliku zgrade

Potražite neobičnu flašu u obliku neke građevine, napunite je omiljenim pićem vašeg građevinara, lepo je zapakujte i poklonite kao originalan poklon. Uz tu flašu možete dodati i dve čaše neobičnog oblika, pa sve pojačati pletenom korpom. Na vama je da odlučite kako ćete osmisliti ovaj poklon i šta vam najviše u tom slučaju odgovara.

28. Metar koji je i lenjir i šestar u isto vreme

Ovo je jedan vrlo praktičan poklon koji predstavlja tri alata u jednom. Naime, radi se o metru na izvlačenje koji svojom dužinom ima tanki prorez u koji može stati vrh olovke. Na taj način je moguće u toku merenja odmah izvući ravnu liniju i obeležiti ono što želite. Na svom vrhu, metar ima rupu u koju možete postaviti olovku i opisati savršenu kružnicu. Metar je obložen gumom i to mu omogućuje da se lako okreće oko svoje ose. Vrlo zanimljiv i praktičan poklon koji će oduševiti svakog građevinara.

29. Personalizovano radno odelo

S obzirom da je u današnje vreme moguće sve personalizovati, zašto ne biste to uradili i za svog građevinara? Nabavite kombinezon ili dvodelno radno odelo, pa na njemu odštampajte nešto što je baš specifično za vašeg građevinara. Sami osmislite tekst ili sliku koju želite, zavisno od povoda za koji poklon pripremate, pa takvim poklonom iznenadite svog građevinskog radnika.

30. Šah sa figurama u obliku zgrada

Ukoliko vaš građevinar voli igrati šah, možete mu pokloniti jedan komplet čije su figure izrađene u obliku raznih građevina. Sigurni smo da će mu takva šahovska igra svaki puta predstavljati poseban izazov i zadovoljstvo, a vama će biti neizmerno zahvalan na tom poklonu.

Nadamo se da ste među našim predlozima poklona za građevinara pronašli nekoliko njih koji su pravi izbor za vas i da smo vam na taj način pomogli da usrećite nekog građevinara.