Najbolji pokloni za gejmere

Od kraja osamdesetih godina prošlog veka pa do danas, ponuda opreme i igara za gejmere se mnogo promenila. Video igre su postale dostupne svima, od male dece do starih ljudi, a i oprema je dobila svoje „novo ruho“. Sve ono što je bilo u eksperimentalnoj fazi i u razvoju, sada je nešto što se podrazumeva i predstavlja toliko realnu sliku da je se lako zaneti i izgubiti u svetu igrica.

Velika je činjenica da su gejmeri, a posebno oni strastveni, osobe koje mnogo vremena provode u sedeći za računarom ili nekom konzolom i da na taj način ugrožavaju svoje fizičko zdravlje.

Međutim, činjenica je i da dosta tih igara koje oni igraju pozitivno utiču na razvijanje opažanja, na usavršavanje refleksa i na delove logičkog mišljenja. Naravno, to sve zavisi koju vrstu video igara igraju i za šta se posebno interesuju, a i koliko i da li u tome preteruju.

Ipak, bez obzira o kojoj vrsti gejmera se radi, bilo da je reč o onom koji preferira sportske igrice, akcione, trkaće, istraživačke ili bilo koje druge, svi gejmeri su „ludi“ za dobrom tehničkom opremom i u potrazi su za stalnim usavršavanjem iste. Takođe su „ludi“ za uspostavljanjem što većeg skora na svojoj gejmerskoj listi, a naročito „polude“ kada ih neko prekine u toku igranja omiljene igrice.

Uz onu ozbiljnu tehničku opremu koju obožavaju svi gejmeri, uvek možete pokloniti i nešto duhovito i manje skupo, a da ipak bude pun pogodak. Mi smo vam ovde pripremili listu raznih stvari koje možete pokloniti svom gejmeru i biti sigurni da će on ili ona tim poklonom biti oduševljeni.

1. Eksterni hard disk

S obzirom da imamo dosta predloga, nekim redom moramo krenuti, a smatramo da će svakom ozbiljnom gejmeru trebati dodatni prostor za spremanje svega što ne može stati na postojeći računar. Koliku god memoriju da taj računar ima, kad-tad će je gejmer popuniti. Upravo zato, nikako nećete pogrešiti ako svom gejmeru poklonite eksterni hard disk i omogućite mu još dodatnog prostora za igranje.

2. Mehanička tastatura

Za one gejmere koji video igre igraju pomoću tastature, pravo je uživanje kada pred sobom imaju mehaničku tastaturu sa posebnim osvetljenjem i tako dizajniranu da ih automatski uvodi u neki ludi i zamršeni svet fantastike.

Potrudite se da nabavite jednu takvu tastaturu sa Cherry MX red prekidačima i da njome usrećite svog gejmera.

Cene im se kreću od vrlo prihvatljivih do onih koje su i dalje prihvatljive, ali za manji broj ljudi. Na vama je da odlučite u koji rang cene ćete se smestiti, ali ćete ovim poklonom svakako obradovati svog gejmera.

3. Podloga za miša

Kvalitetna podloga za miša proizvođača Steelcase je poklon sa kojim ne možete pogrešiti.

4. Slušalice sa mikrofonom

Za pravi i potpuni doživljaj igranja igrice, kvalitetne slušalice su od presudnog značaja. Pomoću njih, gejmer može opažati sluhom i najsitnije zvuke iz daleke pozadine njegove igrice i tako se na vreme pripremiti za dolazak neke opasnosti.

Uz slušalice je bitan i mikrofon, ako gejmer komunicira sa drugim igračima, pa je poželjno da mu nabavite kvalitetne slušalice sa mikrofonom. Nema potrebe da naglašavamo koliko se lepše oseća gejmerova okolina kada on stavi slušalice u toku igre.

5. Grafička kartica

Ako imate para ovo je bog bogova među gejmerima. Raspitajte se prije toga kakva grafička bi odgovarala vašem gejmeru jer ovo je nešto što je potrebno da bude kompatibilno sa ostalim komponentama u njegovom računaru.

6. Play Station poslednje generacije

Još jedan skupocen poklon. Ipak do ovog poklona je posebno teško doći, pa će osoba kojoj ga poklanjate posebno ceniti ne samo cenu poklona nego i trud da se do ovog poklona dođe.

7. Razer Blade laptop

Nastavljamo sa skupim poklonima. Vrhunski laptop za vrhunskog igrača. Trenutno aktuelna verzija Blade laptopa je 15. Ali proguglajte jer možda je dosta vremena prošlo objave ovog članka.

8. Gaming miš za računar

Nabavite svom strastvenom gejmeru kvalitetan miš za računar koji će mu omogućiti bude još uspešniji u igranju.

Odaberite miš sa PMW3360 ili boljim senzorom. Neki gejmeri vole LED indikatore koji menjaju boje prilikom korišćenja i onaj koji ima podešavanja za DPI nivoe.

Na taj način ćete svom gejmeru obezbediti sve potrebne komande na jednom mestu i pomoći mu da efikasnije igra svoje igre. Videćete koliko će vam gejmer biti zahvalan.

9. Pravi fliper

Ako je vaš gejmer pravi gejmer, sigurno će uživati u pravom retro fliperu. Za ovako nešto ćete ipak morati pročešljati oglase jer nov fliper na našem području nećete pronaći.

10. Privesak za gejmere

Ukoliko ne želite trošiti mnogo novaca na neki gejmerski poklon, a ipak želite nešto sitno pokloniti svom gejmeru, čisto da mu stavite do znanja da mislite na njega ili na nju, možete nabaviti privesak za ključeve u obliku kontrolera ili oružka iz Doom-a i njime obradovati svog igrača.

Naravno da vam niko ne brani da uz ovaj privesak dodate neki od omiljenih slatkiša ili pića vašeg gejmera. Sigurni smo da ćete ga/nju veoma obradovati.

11. Retro konzola

Potrudite se da pronađete ispravnu neku od sledećih konzola: Nintendo 64, Sega Mega Drive 2 (ali ne pijačnu verziju), Play Station 1 ili Super Nintendo.

Oduševljenje će biti garantovano, a zabava također.

12. Video igra

Pravom igraču je uvek zadovoljstvo isprobavati nove igre ili nadograđivati one postojeće novim nivoima.

Ako ste u prilici da kupite neki novi deo igre koju vaš gejmer posebno voli, vi to svakako uradite jer ćete ga time sigurno „raspametiti“. Međutim, i neke druge igre uvek dobro dođu ako se nalaze u onim okvirima koji interesuju vašeg gejmera.

13. Steam poklon kartica

Ako niste sigurni koju video igru da kupite za poklon, možete pokloniti Steam poklon karticu. Steam je najveća i najbolja platforma za onlajn igranje, a vaš gejmer će sa njom moći da kupi igru ili ekspanziju omiljene igre.

14. Majnkraft lego set

Ako je vaš gejmer mlađa osoba, set lego kockica čiji je glavni motiv Majnkraft igra će biti pun pogodak.

15. Termo šolja „I Love Gaming“

Evo još jedne zanimljive šolje u crnoj boji koja će obradovati svakog gejmera. Naime, radi se o šolji koja reaguje na toplotu tako da se na njoj pojavi natpis „I Love Gaming“ kada u nju sipate vruću tečnost.

Ručka joj je u obliku crnog džojstika i vrlo je prijatna za držanje. Skoro vas navodi da zaigrate neku igricu dok je držite. Sigurni smo da ćete ovom šoljom veoma obradovati vašeg gejmera.

16. Majica sa gejmerskim natpisima

U današnje vreme možete nabaviti majice sa svim mogućim tekstovima, pa ne čudi da postoje i one koje su namenjene gejmerima.

Izaberite majicu sa gotovim natpisima ili kupite neku kvalitetnu majicu koja će odgovarati vašem gejmeru, pa na njoj odštampajte natpis po želji.

Motiv iz Counter Strike-a, League of Legends-a ili Wow-a će pokriti većinu situacija.

Može to da bude i doskočica u vidu „Stopirao sam igru da bih bio ovde“ ili „Kada se ja pojavim, za tebe je game over“ i slično. Sigurni smo da ćete nasmejati i oraspoložiti vašeg gejmera ovim poklonom.

17.  Gejmerska stolica

Kad smo već kod iskrivljenja i oštećenja kičme, da se to ne bi drastično desilo, poklonite svom gejmeru pravu anatomsku gejmersku stolicu koja čuva vrat i leđa dok gejmer neumorno igra svoje igrice.

Popularne su stolice DX Racer ali će daleko bolji izbor biti Steelcase Leap V2 ili Herman Miller Aeron stolica, naravno, ako vam vaše finansije dozvoljavaju taj izdatak.

18. 144 Hz Monitor

Ako su vaše finansije dobre „debljine“ i lako podnose određeno istanjivanje, na poklon gejmeru možete poneti monitor sa osvežavanjem od 144 Hz.

Još ako monitor ima odličnu rezoluciju, vaš gejmer će ostati bez teksta na ovaj poklon, a vi ćete biti „car careva gejmerskog carstva“.

19. Volan za gejmere

Ukoliko tražite poklon za gejmera koji uživa u igranju trkaćih igara, volan za gejmere će biti pun pogodak.

Naravno da se vožnja u takvim igricama može odvijati i pomoću drugačijeg upravljača, ali onaj potpuni ugođaj prilikom strastvene vožnje, može dati samo pravi volan u rukama vozača. Zato nabavite ovakav jedan volan i obradujte svog zaluđenog gejmera.

20. Menadžer kablova

Svako ko je bar jednom ušao u gejmersku sobu, primetio je brdo kablova na sve strane. Da bi se ti kablovi lakše razvrstali, a i da ih kućni ljubimci ne bi grickali, poklonite svom gejmeru menadžer kablova.

Ovom malom spravicom ćete lako razvrstati mnogobrojne kablove i još ih i zaštititi od mogućeg oštećenja. Gejmer će vam svakako biti zahvalan, jer se on sam ovoga sigurno nije setio. Nije imao kad, morao je preći novi nivo igre.

21. Virtualne naočare

Da biste svom igraču omogućili odlazak u virtualnu realnost, poklonite mu VR naočare i priuštite mnogo zabave. Ovakav jedan poklon će ga sigurno obradovati i navesti da još više mašta. Vi ćete biti super „lik“ i zaradićete neke nove bodove na listi vašeg gejmera.

22. Gejm over šolja (Game Over)

I za kraj naše liste predloga, predstavljamo vam šolju sa vrlo prikladnim nazivom „game over“. Ovo je šolja u retro stilu koja treba da upozori svakog gejmera kada je dosta igranja. Kada ispraznite sadržaj šolje, vreme je za odmor napaćene gejmerske duše i za skupljanje dodatne energije za nove nivoe i pobede.

Nadamo se da smo vam našim predlozima olakšali biranje poklona za jednog gejmera. Trudili smo se da se na listi predloga nađu i korisni i zabavni pokloni, pa da svaki gejmer može uživati u njima.