Ideje poklona za električare

Današnji život je potpuno nezamisliv bez električne energije. Nijedan poznati aparat u našim domaćinstvima ne bi mogao raditi da te energije nema. Zato je veoma važno da čuvamo i negujemo naše električare kako bi mogli dobro obavljati svoj posao i svakodnevno nam obezbeđivati potrebnu količinu tzv. struje. Ne smemo ni pomisliti šta bi se desilo da nekoj ženi, ne daj Bože, u po feniranja te struje nestane.

Naravno, malo se šalimo, ali je zaista činjenica da su električari bitan deo naših života čak i kad ih ne poznajemo lično. Onda kada oni postanu osobe koje želimo nečim da obradujemo i za koje tražimo odgovarajući poklon, počinjemo da razmišljamo o tome šta sve rade, gde to rade i čime. Tada nam je bitno da malo više o njima saznamo kako bismo ih obradovali nečim što zaista vole.

Ukoliko i vi imate jednog posebnog električara koji očekuje vaš poklon, možete se s nama upustiti u avanturu  traženja poklona i izučavanja liste predloga za te poklone.

1. Bušilica s metom

Svakodnevni električarski posao zahteva popravke i bušenja na raznim mestima, a često se radi o nekim nedostupnim i slabo vidljivim površinama. Baš iz tog razloga je ova bušilica odličan poklon za jednog električara. Na njoj je ugrađena senzorska meta koja se aktivira kad bušilica radi i na taj način električar tačno vidi gde i šta buši. Ako vam je problem da nabavite ovu alatku, možete se opredeliti za aku bušilicu sa raznim dodacima koja će isto tako biti vrlo korisna jednom električaru.

2. Digitalni metar

Mnoga električarska merenja zahtevaju veliku preciznost jer je često bitno da se ne pogodi ili ne preseče neki kabl u zidu, kako bi se izbegla moguća katastrofa, pa je zato digitalni metar odlično pomagalo u ovom poslu i svaki električar treba da ga ima. S njim je svako merenje mnogo lakše i preciznije, a nema ni onog nagađanja da li je milimetar više ili manje ovamo i onamo.

3. Šolja za kafu ili čaj na kojoj se pali sijalica

Bio električar ili ne, svaki čovek pije neki topli napitak, pa će jedna šašava šolja biti dobar izbor poklona i u ovoj prilici. Da ne bi sve bilo potpuno obično i svakodnevno, ova šolja za kafu ili čaj je napravljena tako da se na njoj upali slika sijalice kada uspete vruć napitak u nju i sigurno će razveseliti i obradovati vašeg električara. Kad god je uzme u ruke, podsetiće ga na vas i izmamiti mu osmeh na lice.

4. Majica sa šaljivim tekstom

Naravno da postoje razne majice sa šaljivim tekstom za razne prilike, ali to ne znači da vaš električar ne mora imati jednu takvu. Ili više njih. Izaberite udobnu jednobojnu majicu i dajte da se na njoj odštampa tekst tipa „Dobri električari umiru od alkohola, loši od struje“ ili „Ja znam šta je dobra izolacija“ ili „Ako si za elektrošokove, priđi bliže“ i slično. Sve su to zabavni tekstovi koji treba da nasmeju i onoga ko ih nosi i  one koji ih čitaju. Sigurni smo da će se vašem električaru dopasti.

5. Kutija za alat

Svaki majstor mora imati kutiju u kojoj će nositi svoj alat, pa tako i električar. Svim nam je dobro poznata ona izreka koja kaže da „bez alata nema zanata“ i mi se s tim potpuno slažemo. Zato vam predlažemo da svom električaru poklonite neku lepu i praktičnu kutiju za alat koja će mu biti od velike pomoći u svakodnevnom poslu. Ako ste u mogućnosti i da je napunite alatom, to bi mu sigurno bio ekstra poklon.

6. Miš za kompjuter u obliku sijalice ili utičnice

S obzirom da se u današnje vreme sve vrti oko kompjutera i da svi koristimo ova pomagala, odličan poklon za jednog električara bi mogao biti miš za kompjuter u obliku sijalice ili utičnice za električnu energiju. To je i praktičan i zabavan poklon i vaš električar će mu se sigurno obradovati.

7. Kišobran s ugrađenom svetiljkom

Evo jednog poklona koji nema veze sa penjanjem po banderama i sečenjem kablova, ali može obradovati električara kada shvati da u ručki kišobrana ima ugrađenu svetiljku. Ovo je pravo iznenađenje i vaš električar sigurno ne očekuje ovakav poklon. Zato ga nabavite, lepo upakujte i usrećite ovog „elektro dasu“.

8. Knjiga o električnoj energiji i neobičnim načinima njene primene

Ako i jeste električar, ne znači da ne voli knjige i čitanje. Zato ste vi tu da mu obezbedite jednu takvu priliku. Nabavite knjigu o istorijatu električne energije, o njenim izvorima ili o neobičnim načinima njene primene i poklonite je vašem električaru. Što je knjiga zanimljivija i neobičnija, pre ćete ga videti da je čita i o njoj razgovara.

9. Odlazak na seminare i dodatnu edukaciju

Ako ste u mogućnosti da platite neke od odlazaka na seminare i dodatne edukacije električara, to bi sigurno bio vredan poklon za vašeg muškarca. Možda se može raditi i o nekom sajmu električara i njihovih najnovijih dostignuća. U svakom slučaju, jedno takvo putovanje bi mnogo značilo vašem električaru, pa mu ga svakako priuštite ako vam to budžet dozvoljava.

10. Kalupi za led u obliku sijalice ili šrafcigera

Ovo je još jedan luckast i praktičan poklon koji odmah pokazuje da u svojoj blizini imate električara. Sigurno je da on uopšte ne očekuje ovakav led u čaši, ali sve ima svoj prvi put. Zato nabavite kalupe za pravljenje ovakvog leda, napunite ih, zamrznite i iznenadite dragog električara. Biće vam zahvalan i nasmejan. Kud ćete više?

11. Flaša s pićem i „elektro“ čašama

Da se ne radi o običnoj flaši pića i pripadajućim čašama, jasno je čim pogledate sličice na čašicama. Radi se o tome da su slike tematikom vezane za električare i da predstavljaju, munju, sijalicu, šrafciger, skalpel ili specijalni nož za kablove i slično tome. Ovo je zaista pravi poklon za jednog električara i on će mu se sigurno mnogo obradovati. Em će dobiti omiljeno piće (koje ćete vi izabrati i naliti u flašu) em će s drugarima piti to piće iz „elektro“ čaša.

12. Mala torba za alat

Kutija za alat je svakako potrebna svakom majstoru, ali je ona preteška da je električar nosi sa sobom na neku banderu ili drugu nezgodnu lokaciju. Zato je u ovom slučaju odličan poklon mala torba za alat koju vaš električar može zakopčati oko struka i u njoj poneti neophodan pribor gde god da ide. Izaberite odgovarajuću torbu, upakujte je lepo i poklonite električaru.

13. USB Teslina kugla

Evo jednog poklona koji će vašem električaru dati munje i napone. Ova kugla ima USB priključak koji možete koristiti,  ispaljuje munje unutar sfere, a one se grupišu u deblju i jaču munju kada je dodirnete. Izgleda vrlo zanimljivo i podseća na jedan od Teslinih eksperimenata naizmenične struje. Nema neku posebnu upotrebnu vrednost, osim navedenog priključka, ali je luckastog izgleda. Šta više treba jednom električaru od pravih munja i napona?

14. Kaciga sa svetiljkom

Ne, naravno da se ne radi o rudarskoj kacigi, nego o jednoj vrlo praktičnoj stvari koja će električaru biti od pomoći kada su mu ruke zauzete, a treba mu neko da osvetli mesto na kojem  radi. Tada je najjednostavnije upaliti lampu na kacigi koja čuva glavu i tako poboljšati uslove rada. Mesto će biti osvetljeno, električareve ruke slobodne i svi sretni.

15. Kecelja i daska za sečenje

Niko ne tvrdi da dobar električar ne može biti i dobar kuvar, pa je zato zgodno jednom takvom „elektro-kuvaru“ pokloniti kecelju za kuvara s likom majstora električara. Tome možete dodati i dasku za sečenje u nekom od oblika električarevog alata. Nakon takvog poklona, ostaje samo da vam vaš električar nešto lepo skuva i da zajedno uživate u tim đakonijama.

16. Komadi čokolade u obliku utičnice

Naravno, dobra čokolada je uvek dobra čokolada u kojem god obliku bila, i tu nema neke filozofije, ali je jednom električaru definitivno mnogo zanimljivija i „slađa“ kada je dobije u obliku utičnice za kablove. Nabavite komade takve čokolade, spakujte je lepo i obradujte vašeg električara.

17. Multi tool čekić 6 u 1

Evo jednog čekića koji ima i drugih mogućnosti, a ne samo da nešto mlati. Ovo je višenamenski alat, kako mu i ime kaže, jer u svojoj dršci sadrži nekoliko različitih alata koji mogu dobro doći nekom električaru. Unutra se nalaze šrafcigeri, turpije i još neki delovi koje električari mogu iskoristiti u svom radu.

18. Torta u obliku sijalice ili utičnice

Ukoliko je vaš električar ujedno i slavljenik koji želi imati tortu, ovo vam je prilika da mu napravite tortu u obliku sijalice ili neke elektro utičnice. Naravno, ne morate je baš sami praviti, možete je lepo i naručiti i tako obradovati i iznenaditi svog električara. Zapakujte je u celofan, ukrasite velikom mašnom i predajte poklon.

19. Nakit

I električar je samo čovek, pa i on može da nosi neki nakit, a vi mu možete pokloniti lančić s priveskom iz oblasti kojom se bavi. Može to biti privesak u obliku male sijalice, bušilice, smotanog kabla, bandere i slično. Zavisno od toga šta uspete pronaći ili naručiti, možete dalje graditi svoj poklon. Vaš električar će sigurno biti prijatno iznenađen vašim trudom i kreativnošću.

20. Čoveče ne ljuti se u elektro stilu

Kada smo već kod vaše kreativnosti, možete lako sami napraviti zanimljiv poklon za svog električara. Od čvršćeg kartona isecite tablu za igru Čoveče, ne ljuti se i po tom kartonu iscrtajte sijalice, kablove i slične stvari. Svaki igrač može imati svoj elektro simbol. Sve to obojite u četiri različite boje, dodajte figurice iz regularnog kompleta igre, spakujte u neku kutiju i ispišite naziv igre „Električaru, ne ljuti se“. Ovo vas uopšte neće mnogo koštati, a moglo bi biti zabavno za vašeg električara i njegovo društvo.

21. Komplet pribora za električare

Ako vam je problem da kupite celu kutiju alata koji je električaru potreban, možete sami iskombinovati nekoliko komada alata koji će mu biti od koristi.  Setovi šrafcigera su uvek potrebni, a tome možete dodati makaze za kablove, nož za skidanje izolacije ili neki ampermetar. Sami odlučite šta vam najviše odgovara da nabavite i time usrećite vašeg električara.

22. Majstorska magnetna narukvica

Kada se električar nađe u nekoj situaciji gde je vrlo opasno da se mnogo pomera i traži okolo šta mu je ispalo, onda mu je od velike pomoći magnetna narukvica na kojoj će čvrsto stajati svi šarafi i ostale metalne sitnice. Ono što je od plastike, kao tiple, na primer, može da se drži unutar narukvice u malim pregradama. Poklonite jednu ovakvu narukvicu svom električaru i poštedećete ga mnogo muke kada se, na primer, nalazi na nekoj banderi.

23. Escajg s drškama u obliku alata

Neobično je da možete pronaći kašiku, viljušku i nož  čije su drške u obliku alata i koji su spakovani u lepu i elegantnu kutiju. Ali, eto, možete. Svakom majstoru bi verovatno bilo zanimljivo da ima samo svoj „majstorski“ escajg i zato je dobra ideja da potražite ovaj komplet i njime obradujte vašeg elektromajstora. Sigurno ćete ga veoma iznenaditi.

24. Privesak za ključeve sijalica

Ukoliko ste želeli nekom sitnicom iznenaditi jednog električara, ovaj privesak za ključeve može biti vrlo simpatičan poklon.  Ima svu simboliku koju treba, ima svoju upotrebnu vrednost i ne košta vas mnogo. Ako ne želite svojim poklonom stvarati neku obavezu i osećaj dugovanja kod električara kojem želite nešto pokloniti, onda je ovaj privesak pravi poklon za njega.

25. Figurice sa temom „električar“

Poput mnogih suvenira sa raznom tematikom, moguće je pronaći i suvenire koji predstavljaju električare. Figurica čoveka u električarskoj opremi koji se penje na banderu je jedna od njih. Suvenir s likom Tesle koji drži sijalicu je još jedan od mogućih izbora. Bilo koju da izaberete, nećete pogrešiti jer ovi suveniri izgledaju vrlo simpatično i sigurno će obradovati vašeg električara.

Nadamo se da smo vam ovom listom predloga pomogli u izboru poklona za jednog električara i da ćete ga uspeti iznenaditi i obradovati.