Šta pokloniti starijoj ženi – ideje

Bez obzira koliko godina imaju, žene vole da izgledaju lepo i vole da provode vreme sa svojim prijateljima. Oni koji ih bolje poznaju, mogu birati poklone prema njihovim ličnim željama i ostvarivati njihova skrivena nadanja, a ostali uvek imaju opciju da jednoj ženi poklone nešto konvencionalno.

Čak i kada nose takav poklon, mogu se potruditi da ga podignu na viši nivo nekom posebnošću, malim detaljem ili neobičnim pakovanjem. Bez obzira koliko je poklon „već viđen“, vaš nastup i trud oko njega će taj poklon učiniti vrednim i posebnim.

Poklone možete birati prema interesovanjima te osobe ili prema potrebama koje ona ima. U stariju dob spadaju i one žene koje još uvek rade po firmama, ali i one koje više nemaju aktivno zaposlenje. Zato nekima od njih možete poklanjati nešto što će im biti od koristi, na primer, u kancelariji, dok drugima to ne možete.

U svakom slučaju, starije žene najčešće već imaju sve što im je potrebno, uredile su svoj životni prostor i organizovale život kako im odgovara, pa je malo toga što biste im mogli pokloniti kao neku neophodnu stvar. Međutim, uvek postoje neke sitnice koje možete dopuniti ili ih iznenaditi nekim novim modelom nečega što već imaju. Žene su bića koja vole da se ulepšavaju i da prate trendove na tom polju, pa je to svakako neiscrpna tema. Takođe, za osobe koje vole putovanja, koje su aktivne, možete uvek dodati nešto što će ih na tim putovanjima razveseliti ili im čak uplatiti jedno takvo.

Mi vam ovde nudimo listu od 30 predloga poklona za stariju ženu i sigurni smo da će neki od njih biti baš po meri dame za koju poklon tražite.

1. Difuzor za orašaste plodove

Starijim osobama treba dodatni izvor vitamina i minerala da bi njihov organizam dugo ostao vitalan i uspešno se borio protiv simptoma starenja. Razni orašasti plodovi su odličan izvor takvih materija i zato je pun pogodak nabaviti difuzor u kojem ih starija žena može držati. Pored toga što je vrlo praktičan, ovaj difuzor i lepo izgleda, pa će biti zanimljiv detalj na stolu jedne dame. Semenke su unutar difuzora zaštićene od prašine i dodirivanja rukama, a senzori pokreta će izbaciti određenu količinu plodova u vašu ruku kada je stavite ispod otvora difuzora. Na taj način će vaša dama na stolu uvek imati spremne orašaste plodove za prijatelje koji dođu, ali će i ona moći da ih u prolazu lako uzme.

2. Svilena marama ili šal

Svakoj dami je potreban detalj u vidu marame ili šala da bi lako upotpunjavala svoje modne kombinacije. Koliko god da ih već ima, još jedan komad u nekoj zanimljivoj trendi boji uvek dobro dođe. Nikad se ne zna uz koju kombinaciju će zatrebati baš taj šal ili marama, pa se vi potrudite da ih ona ima spremne i da se može prepustiti osmišljavanju kreativnih odevnih kombinacija.

3. Kozmetički sto

S obzirom da su žene bića koja vode računa o svom izgledu i uvek se trude da budu lepe i doterane, mnogo im je lakše da to urade ako imaju kozmetički sto za kojim se mogu ulepšavati. Na tržištu možete pronaći razne veličine i modele ovakvih stolova, a cene su prilagođene njihovoj veličini i složenosti. Ukoliko poznajete prostor u kojem živi starija žena za koju poklon birate, možete lako odrediti kakav sto bi joj najviše odgovarao.

4. Kozmetički set protiv starenja

Svaki kozmetički sto zahteva i određenu količinu kozmetike na njemu, pa je odličan izbor poklona za stariju ženu kozmetički set protiv starenja koji ćete sami napraviti. Izaberite kreme za lice koje su prilagođene godinama vaše dame, dodajte losione za čišćenje kože i još neke kozmetičke preparate protiv starenja, pa sve ukusno upakujte u jedan poklon. Ovo je nešto što će ona rado koristiti i što će imati svoju praktičnu upotrebu. Vaša starija dama će vam biti mnogo zahvalna.

5. Masažer za noge

Koja osoba još ne voli da se nakon napornog dana opusti uz ugodnu masažu stopala? Nema lepših trenutaka od onih kad ispijate kafu ili čaj nakon završenog posla, a noge vam stoje u udobnim papučama-masažerima. Na tržištu ih možete naći u raznim bojama, ali masažer za noge u roza boji se najčešće kupuje. Svaka dama će vam biti neizmerno zahvalna na ovom poklonu. Ne bismo se iznenadili ni kada bi njena jača polovina krišom posuđivala ovaj aparat i tako odmarala svoje noge.

6. Vikend odmor

Ako imate saznanja o tome koja mesta bi volela da poseti starija žena za koju birate poklon, možda joj možete pokloniti vikend odmor u nekoj banji ili odmaralištu. Ili to jednostavno može biti neko kratko putovanje na kojem će obići poznate turističke atrakcije koje je zanimaju. U svakom slučaju, ako voli putovanja ili opuštanja uz bazen, ovo će biti odličan izbor poklona za nju. Naravno, sve ovo dolazi u obzir samo ako vam vaš budžet to dozvoljava.

7. Lep kofer ili putna torba

Bez obzira koliko godina ima, svaka žena voli da putuje sa stilom i da joj kofer ili putna torba ukusno upotpunjavaju modnu kombinaciju. Izaberite kvalitetnu putnu torbu ili kofer i povedite računa o tome da bude praktično za upotrebu, kao i odgovarajuće veličine za namenu kojoj služi. Ovo su stvari koje se habaju i vremenom oštećuju, pa je uvek dobro dobiti neki novi komad. Stavite lepu mašnu na poklon i razveselite stariju damu.

8. Koncerti, predstave

Ukoliko je vaša dama osoba koja voli odlaziti na koncerte, predstave ili druga kulturna dešavanja, obezbedite joj karte za te događaje i omogućite da u njima uživa. Ako ste neko koga bi ona volela videti pored sebe na tim dešavanjima, pridružite joj se i još je više usrećite. Možete zajedno birati šta ćete i kad posetiti ili jednostavno možete spakovati ulaznice u lepu kovertu i predati joj poklon. U svakom slučaju će vam biti zahvalna.

9.Kurs plesa, kuvanja, šivenja

Ako tražite poklon za stariju ženu koja voli da pleše, ali se nikada nije ozbiljnije time bavila, uplatite joj kurs plesa i omogućite jedno novo iskustvo. Isto tako možete uraditi i u slučaju kursa kuvanja ili šivenja, ako je to ono što bi je razveselilo. Bez obzira koliko životnog iskustva imala na tom polju, uvek se nešto novo i neobično može saznati, a pre svega se može steći lepo društvo i lepo zabaviti.

10. Tašna ili cipele

Svaka žena ima manjak cipela i tašni, zar ne? Kolika god da je gužva u njenom cipelaru, uvek se može naći mesta za još jedan par cipela koje joj baš u ovom momentu trebaju. Slična situacija je i sa tašnama. Upravo joj je potrebna nova tašna da upotpuni neku kombinaciju. Možda ovo jeste „već viđen“ poklon, ali je svakako jedan od onih koji nikada ne izlaze iz mode. Zato se raspitajte koje cipele ili tašnu želi i bacite se na usrećivanje vaše starije dame.

11. Horoskop, natalna karta, predviđanja

S obzirom da su žene veoma radoznala bića i da vole razna uzbuđenja koja dolaze iz predviđanja sudbine, prorokovanja i drugih vrsta takve zabave, možete svojoj dami pokloniti izradu ličnog godišnjeg horoskopa ili izradu njene natalne karte. Ako je zanimaju ezoterične stvari, možete joj pokloniti i tarot karte ili neka druga pomagala za te svrhe. Ona će sigurno lako pozvati društvo i napraviti mističnu zabavu proricanja sudbine uz kafu.

12. Društvene igre

Ukoliko je vaša starija dama osoba koja voli druženja uz igre i zabavu, možete joj pokloniti neku od društvenih igara oko koje će okupljati svoje društvo i lepo se zabaviti. Izbor je zaista veliki i uvek možete dopuniti neku novu igru, ako dama poseduje već nekoliko njih. Društveni život je veoma bitna stavka u životu svakog čoveka, a starijim ljudima je od velike pomoći da duže ostanu vitalni i mladalačkog duha. Upravo zbog toga je ovo dobar izbor poklona za jednu stariju ženu.

13. Knjiga

Za osobe koje svoje slobodno vreme najradije provode čitajući, knjiga predstavlja najboljeg prijatelja i nikada ih nije previše. Zato se potrudite da izaberete jednu od onih knjiga koje obrađuju tematiku koja zanima vašu stariju gospođu i dajte joj je kao poklon. Čak i da izaberete neku oblast koja je dami nepoznata, ne znači da ona u njoj neće pronaći nešto zanimljivo i baš se za to zainteresovati.

14. Frizerski tretman

Evo još jedne oblasti koja je ženama jako bitna. Frizura je prvo što na ženi primetimo, pa je zato potpuno normalno da joj održavanje frizure predstavlja bitnu stavku u životu. Kako biste pokazali svoje razumevanje za tu neophodnost i kako biste usrećili jednu stariju ženu, platite joj termin kod omiljenog frizera i omogućite joj da uživa u njemu.

15. Relaks bašta

U današnje vreme se mogu kupiti razne stvari, pa je takav slučaj i sa malim relaks baštama. Ove baštice je moguće koristiti u kancelarijama, na terasama ili u bilo kojoj prostoriji gde češće boravite. Sačinjene su od peska, grabljica  i ostalih sitnih detalja pomoću kojih svakog dana možete napraviti vlastiti izgled bašte. Na taj način se smirujete i opuštate napete nerve. Male su i ne zauzimaju mnogo prostora, a čine lepu dekoraciju gde god da ih držite.

16. Retro šolje za kafu ili čaj

Svaka starija osoba pati od nekih sentimentalnih sećanja na dane svoje mladosti, što je potpuno normalno. Zato je dobar i lep izbor poklona za stariju ženu komplet šolja za kafu ili čaj u nekom retro stilu. To će biti i lep i praktičan poklon, a ujedno će imati i sentimentalnu vrednost. Ukusno upakujte ovaj komplet i obradujte svoju damu.

17. Kišobran

Kiša je neizostavni deo svakog godišnjeg doba, nekad više, nekad manje, ali je kišobran uvek potreban. Da ne biste bili neko ko donosi potpuno običan poklon, potražite kišobran u boci i ovim neobičnim i praktičnim poklonom obradujte jednu stariju ženu. Lepo ćete je iznenaditi i usrećiti.

18. Nakit

Ovo je zaista klasičan poklon, ali je uvek dobrodošao. Veliki je izbor raznog nakita za dame i nije problem pronaći ono što bi bilo posebno prikladno i lepo za stariju ženu. Bilo da se odlučite za prsten, narukvicu, broš, lančić, ogrlicu, naušnice ili možda neki sat, zatražite da vam ugraviraju posvetu i datum kako biste ovekovečili taj događaj.

19. Komplet za plažu

Žene vole biti lepe i na plaži, pa će dobar izbor poklona za stariju ženu predstavljati i set za plažu koji možete sami osmisliti prema potrebama dame kojoj ga poklanjate. Kupite lepu i komotnu torbu za plažu, dodajte šešir i peškir i imaćete vrlo praktičan, a moderan poklon koji treba svakoj ženi.

20. Elegantne papuče

Kada je o papučama reč, ni njih nikad dosta. Možete se odlučiti za lepe kućne papuče, za neke elegantne letnje papuče ili za one koje će dama nositi na plaži. Izbor je zaista veliki i bitno je samo da poznajete veličinu obuće koju dama nosi, a ostalo ćete lako rešiti.

21. Baštovanski set

Ukoliko se starija žena za koju tražite poklon rado bavi uzgojem cveća ili nekim radom u bašti, možete joj pokloniti baštovanski set sačinjen od nekoliko elemenata. Nabavite male grablje, lepe i simpatične baštovanske rukavice u veseloj boji, mali ašov, lopaticu i kanticu, pa ovim poklonom razveselite stariju ženu. Naravno, sve to simpatično upakujte, a možete čak poklon zavezati i nekim biljnim grančicama.

22. Set za kupatilo i kupanje

Pravo je uživanje opustiti se u kadi uz mirisne sveće i kupke za kupanje. To su stvari koje se brzo troše i koje treba obnavljati, pa uvek dobro dođe neki novi komad. Izaberite nekoliko mirisnih sveća, uskladite s tim kupku za kupanje, kuglice soli, mrežice ili rukavice za pranje tela i dodajte lep peškir. Sve ovo ukusno zapakujte i to će predstavljati vrlo lep i praktičan poklon za jednu stariju ženu.

23. Velika podna vaza

Simpatičan i dekorativan poklon jednoj ženi može biti i veća podna vaza koja će joj krasiti neki od uglova u prostorijama. Potrudite se da to bude vaza u boji koja se uklapa u damin ambijent i da oblikom ne odskače od celog okruženja.

24. Retro stolnjak

Svi u svojim kućama ili stanovima imamo stolove, pa je praktičan poklon za stariju ženu stolnjak koji će taj sto krasiti. Potrudite se da nabavite stolnjak u nekom retro stilu, neki koji  je izrađen sa delovima čipke ili veza. Ovo će vašu damu vratiti u mladost i ondašnju modu, pa će joj sigurno izmamiti osmeh na lice.

25. Začinske biljke u saksijama

Većina starijih žena dosta vremena provodi u kuhinji i pripremi jela za svoje najmilije, pa bi lep poklon za jednu takvu ženu bilo začinsko bilje u saksiji koje može držati u kuhinji. Potražite nekoliko manjih saksija sa različitim biljkama i tako napravite celi komplet ili se možete odlučiti  samo za jednu vrstu začinskog bilja u većoj saksiji.

26. Spavaćica i ogrtač

Evo još jednog poklona koji će dobro pristajati svakoj ženi. Lepa spavaćica u kompletu sa ogrtačem svakako predstavlja praktične predmete koji će usrećiti jednu stariju ženu. Pripazite samo da izaberete odgovarajuću veličinu i boju koju dama najviše voli. Ukusno zapakujte poklon i obradujte svoju damu.

27. Dodaci za mobilni telefon ili laptop

U današnje vreme svi koriste neku vrstu tehnologije i za to su im često potrebni razni dodaci. U skladu sa potrebama starije žene kojoj poklon nosite, izaberite podlogu za laptop, neobičnog miša ili podlogu za njega, futrolu za mobilni telefon i slično. Mogućnosti su razne, a na vama je da proverite šta je to što bi najviše obradovalo dotičnu damu.

28. Stolić za doručak u krevetu

Kada bi starija žena imala stolić za doručak u krevetu, možda bi joj neko taj doručak i doneo u krevet. Zato upravo vi budite osoba koja će joj pružiti tu mogućnost i poklonite joj simpatičan stolić za uživanje u doručku prije ustajanja iz kreveta. Nakon toga, više niko neće imati izgovor da ne obraduje ovu damu doručkom u krevetu.

29. Neobičan privesak za ključeve

Ako ste planirali nekom sitnicom obradovati stariju ženu, možete joj pokloniti simpatičan i neobičan privesak za ključeve u obliku laka za nokte, ruža za usne ili male štikle. Naravno, niko vas ne sprečava da joj poklonite sve nabrojane modele, ako će je to usrećiti, a vama neće praviti problem.

30. Bojanka za odrasle

Svakome je ponekad potrebno da se osami i napuni svoje baterije. Potrebno je da ispraznimo misli od raznih događaja i opterećenja, a za to je odlična bojanka za odrasle. Ovo je način da starija žena odmori svoje misli, a da istovremeno vežba pažnju i opažanje. Koliko god da deluje detinjasto, verujte da nije.

Nadamo se da smo vam uspeli pomoći u pronalasku odgovarajućeg poklona za stariju ženu. U slučaju da i dalje ne znate šta da poklonite dotičnoj dami, uvek se možete odlučiti za kvalitetnu bombonjeru, flašu likera ili buket cveća. Ili za sve to zajedno.