Pokloni za ginekologa (ideje)

Bilo da se radi o vođenju trudnoće ili o rutinskom pregledu, odlazak ginekologu nije nimalo ugodan, a ponajmanje je opušten pregled. Upravo zato je veoma važno kakav stav i ponašanje ima ginekolog kod kojeg žena odlazi. Kada se desi da je njen lekar prijatna, stručna i susretljiva osoba, žena će se potruditi da nekim poklonom svom lekaru pokaže koliko ceni njegovo ili njeno ponašanje.

Međutim, nisu samo pacijentice te koje nešto poklanjaju ginekologu. Takav lekar dobija poklone i od svoje rodbine, prijatelja ili bračnog partnera. Naravno da su njihovi pokloni drugačiji i sa emotivnijim nabojem, ali i dalje ostaje dilema oko toga šta pokloniti jednom ginekologu, a da to ne bude potpuno klasičan poklon.

Bez obzira na specifičnost posla koji obavlja, i ginekolog može dobiti poklone koji su vezani za njegovu struku, a da ti pokloni budu lepi i neobični. Mi smo vam pripremili 30 predloga koje možete iskoristiti kada tražite poklon za jednog ginekologa. Neki od tih lekara imaju svoje ordinacije i privatne prakse, a neki rade u bolnicama, pa su pokloni malo drugačiji za te dve  kategorije, ali se ne razlikuju previše.

1. Šolja s 3D figurom lekara

Bez obzira da li vaš ginekolog ima vlastitu lekarsku praksu ili radi u nekoj bolnici, rado će popiti kafu iz simpatične i neobične šolje kakva je ona na kojoj se nalazi figura doktora ili doktorice u belom mantilu sa stetoskopom oko vrata. Ova figura je u 3D formi i šolju čini drugačijom od onih na koje svakodnevno nailazimo. Sigurni smo da će se takav poklon veoma dopasti vašem ginekologu i da će ga uvek podsećati na vas.

2. Krema za ruke

Svaki lekar često pere ruke, a ginekolog u tome prednjači. Zbog stalnog nošenja rukavica i čestog pranja ruku, ginekologu je potrebna kvalitetna krema koja će njegovu kožu učiniti nežnom i zdravom. Nabavite kvalitetan i snažan balzam za kožu ruku, potrudite se da pronađete onaj koji je napravljen od organskih materija, pa ga lepo upakujte i poklonite svom ginekologu. Vaš lekar će sigurno ceniti obzir koji ste pokazali prema njemu.

3. Slika, poster, kalendar

Ukoliko ginekolog ima privatnu praksu, dobro će mu doći neka lepa slika da njome ulepša prostor u kojem radi. Možete mu pokloniti i neki prikladan poster, na primer majku s detetom ili trudnicu i slično. Dobar izbor je i lep kalendar sa slikama koje su vezane za decu, trudnice i slično. Ili jednostavno izaberite neke slike koje deluju opuštajuće na osobe koje sede u čekaonici i čekaju na pregled. Sve ovo može ulepšati prostor u kojem ginekolog radi i na taj način ga učiniti ugodnijim i za njegove pacijente.

4. Aparat za osvežavanje prostorije

Lep i ugodan miris čini prijatnijom svaku prostoriju, a posebno je to važno kada se nađete u lekarskim odajama. Lepi cvetni mirisi ili oni umirujući, svakako pomažu da se pacijenti smire i opuste prije pregleda. Kupite neki lep aparat za osvežavanje prostorija, izaberite ugodan miris, sve lepo zapakujte i poklonite vašem ginekologu.

5. Lekarska torba

Svakom lekaru je potrebna odgovarajuća torba u kojoj može nositi pribor koji mu je na poslu neophodan. Nekada lekari odlaze u kućne posete i sa sobom moraju poneti odgovarajuću opremu. Lekarska torba je odličan izbor poklona za takve prilike i s njom sigurno nećete pogrešiti. To je i predmet koji se vremenom haba, pa ga je potrebno zameniti kada dotraje. Zato će se vaš ginekolog sigurno obradovati ovakvom poklonu i biće vam zahvalan.

6. Pribor za pisanje i planer

Lekari su osobe koje mnogo pišu, pa im je neophodan kvalitetan pribor za pisanje, ali i praktičan planer u koji će zapisivati ono što im je važno za rad. Izaberite neki lep set za pisanje i dodajte uz njega kožni planer, pa sve zanimljivo zapakujte i iznenadite ginekologa kojeg želite darovati. Ovakav poklon nema rok trajanja, što znači da će ga vaš ginekolog uvek moći iskoristiti.

7. Stalak za posetnice

Radni sto svakog lekara mora lepo izgledati kako bi ostavio dobar utisak na osobe koje ga posećuju. Zbog toga je važno da su na stolu lepo složeni pribor za pisanje i posetnice koje lekar deli svojim pacijentima ili poslovnim saradnicima. Izaberite lepu i reprezentativnu kutiju za posetnice i tim poklonom obradujte vašeg ginekologa.

8. Stona fontana

Kako bi atmosfera u ordinaciji jednog ginekologa bila što prijatnija i opuštenija, potrebno je da ta ordinacija odiše smirenošću i toplinom. Jedna lepa stona fontana ima smirujući efekat na osobe koje je gledaju i slušaju, pa je to svakako dobar izbor poklona za ginekološku ordinaciju. Ovaj poklon može služiti i kao lepa dekoracija ličnih prostorija u stanu ginekologa, a ne samo u njegovoj ordinaciji. Zbog svega ovoga, nikako nećete pogrešiti ako ginekologu poklonite jednu stonu fontanu.

9. Telesna vaga

Ginekolozi često koriste telesnu vagu kako bi izvagali trudnice o čijem zdravlju se brinu. Moguće je naći praktične telesne vage koje mere i neke druge parametre osim težine, pa je to dodatna pogodnost kod ovakvog poklona. Vaš ginekolog će se sigurno obradovati ovom proizvodu jer će ga moći dugo koristiti.

10. Masažer za stopala

S obzirom na to da ginekolozi po ceo dan stoje i da su im noge veoma opterećene, sigurno bi se obradovali dobroj kupki i masaži stopala kada se nađu u udobnosti vlastitog doma. Izaberite neki dobar masažer za stopala, ukusno ga zapakujte i njime iznenadite svog lekara, a on će vam biti veoma zahvalan na ovom poklonu.

11. Udobna obuća

Kako smo već rekli, ginekolozi većinu radnog vremena provode na nogama i zato im je neophodna udobna obuća da bi se nesmetano mogli posvetiti svom poslu. Raspitajte se o broju obuće koju ginekolog nosi, pa mu ili njoj poklonite kvalitetne anatomske cipele koje će olakšati svakodnevni lekarski rad.

12. Privesak za ključeve

Čak i ginekolog nosi ključeve i za njih mu je potreban neki privesak. Kako to ne bi bio sasvim običan poklon, vi se potrudite i pronađite privesak u obliku trudnice ili aparata za ultrazvuk, pa takvim priveskom iznenadite svog ginekologa. Ako baš ne možete pronaći ove oblike, možete izabrati privesak za ključeve u obliku stetoskopa i njime obradovati svog lekara.

13. Majica s natpisom

Ovakvi pokloni su uvek opuštenog karaktera i često imaju duhovite natpise. Vaša majica može imati samo sliku rode koja nosi bebu u peleni ili može imati sliku aparata za ultrazvuk. Ako želite da na njoj nešto piše, možete odštampati nešto prikladno rađanju života i očuvanju zdravlja. Naravno, ukoliko ste bliski sa ginekologom kojem želite dati ovaj poklon, možete se poigrati rečima i odštampati neke provokativnije natpise. U svakom slučaju, nasmejaćete svog ginekologa i ulepšati mu dan.

14. Olovke „injekcije“

Kao zanimljiv i duhovit poklon bilo kom lekaru, pa tako i ginekologu, možete izabrati i pokloniti olovke u obliku injekcija. Ove „špriceve“ možete naći u raznim bojama, a vi uzmite one koje su u omiljenoj boji vašeg ginekologa ili mu napravite set od nekoliko različitih boja. Za koje god da se odlučite, razveselićete vašeg lekara i sigurno mu nećete doneti dosadan poklon.

15. Kafa i slatkiši

Ukoliko se ne želite baviti nagađanjima o tome šta ginekolog voli ili ne voli i ne želite pogrešiti prilikom izbora poklona, uvek se možete odlučiti za standardne poklone sa kojima nema promašaja. Izaberite kafu i slatkiše koji su dobre i proverene kvalitete, stavite ih u neku ukrasnu kutiju ili korpu, sve lepo upakujte i poklonite svom ginekologu.

16. Knjiga aforizama

Duhoviti pokloni su uvek dobrodošli ako ste u bližim odnosima s osobom kojoj ih poklanjate. Ukoliko je tako i u vašem slučaju, možete jednom ginekologu pokloniti knjigu aforizama o ginekolozima ili neku drugu duhovitu literaturu. Takvo štivo će uneti malo smeha i opuštenosti u ginekologovu svakodnevnicu i svakako mu/joj ulepšati dan.

17.Stručni časopis

Stalno praćenje naučnog napredovanja i lično usavršavanje je potrebno svakom lekaru, pa tako i ginekologu. Stručni časopisi su dobra osnova za takvo nešto pa je dobar izbor poklona za ginekologa pretplata na neki od stručnih časopisa. Ta pretplata može biti samo na mesec dana, ali se može odnositi i na onu polugodišnju ili godišnju pretplatu. Naravno, to zavisi od vaših finansijskih mogućnosti i od toga šta tačno želite pokloniti svom ginekologu.

18. Aparat za kafu

Razna dežurstva i noćne smene podrazumevaju velike količine kafe kako bi ginekolozi ostali budni i sabrani tokom svog rada. Kvalitetan aparat za kafu će mnogo olakšati ovakve smene, pa se potrudite da izaberete jedan takav i da njime obradujete i iznenadite ginekologa do kojeg vam je stalo. Sigurni smo da će vam taj ginekolog biti mnogo zahvalan.

19. Ćebe i jastučić

Svakoj osobi je potrebno ugodno ćebe i udoban jastučić za popodnevnu „dremku“ ili za trenutke noćnog odmora. Vašem ginekologu bi ovo mogao biti odličan poklon koji može koristiti i kada ima dužu pauzu u radu ili kada se samo želi udobno zavaliti u fotelju i gledati neki film. Izaberite neko simpatično ćebe u kompletu sa jastučićem, pa tim poklonom iznenadite vašeg ginekologa.

20. Nakit

Lep nakit je uvek dobar izbor poklona i dugo podseća na onoga ko ga je poklonio. Ako i vi mislite tako, izaberite lančić s priveskom u obliku rode, stetoskopa, ultrazvuka ili trudnice, pa tim poklonom obradujte svog ginekologa. Isto tako možete izabrati i narukvicu ili naušnice, ukoliko je vaš ginekolog ženskog roda. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za sat sa sličnim motivima. Sve ovo su lepi komadi nakita koji će obradovati vašeg ginekologa.

21. Buket medenjaka

Ukoliko želite na neki poseban način zahvaliti vašem ginekologu ili ga želite obradovati nečim neuobičajenim, možete mu/joj pokloniti buket medenjaka sa tematikom koja je vezana za posao kojim se bavi. Izaberite oblike po želji, naručite neke vedre boje i tražite da vam sve neobično i dekorativno zapakuju. Ovakav poklon će sigurno iznenaditi vašeg lekara jer će biti drugačiji od svega što je ranije dobio.

22. Mantil za lekara

Svaki ginekolog nosi lekarski mantil, pa mu i vi možete pokloniti jedan takav. Da to ne bi bio samo običan radni mantil, dajte da vam na njemu odštampaju sliku rode koja nosi bebu ili da vam napišu nešto tipa „sigurna isporuka“ ili „najbolji ginekolog“. Ovaj poklon će nasmejati vašeg ginekologa, a biće i praktičan deo njegovog posla.

23. Knjiga

Svaki ginekolog mnogo čita, bar stručnu literaturu. Ukoliko znate da želi posedovati neku posebnu knjigu, potrudite se da mu baš nju nabavite. Ako nemate takvih saznanja, poklonite svom ginekologu neku od knjiga koje govore o zanimljivostima u ginekologiji ili o usavršavanju i dometima te grane medicine. Za šta god da se odlučite, napišite lepu posvetu i iznenadite svog lekara.

24. USB „test za trudnoću“

Čuvanje i prenos informacija pomoću USB-a je nešto što je uobičajeno i kod ginekologa, pa je sasvim normalno da izaberete jedan takav poklon za svog lekara. Nabavite USB u obliku testa za trudnoću i takvim poklonom iznenadite svog ginekologa. Sigurno će se obradovati i nasmejati kada vidi šta ste mu poklonili.

25. Set peškira

S obzirom na to da ginekolozi stalno peru ruke i da ih moraju nakon toga i obrisati, lep i kvalitetan set peškira bi bio pravi izbor poklona za jednog ginekologa. Izaberite peškire u beloj boji ili u boji koja dominira ordinacijom u kojoj ginekolog radi, zanimljivo ih upakujte i obradujte ginekologa. Ukoliko želite, možete dati da se na tim peškirima nešto odštampa i da tako postanu još ličniji poklon.

26. Veliki termometar

U lekarskim ordinacijama je simpatičan detalj kada se na zidu nađe veliki termometar neobičnog oblika. Nabavite jedan takav termometar, a on može biti u obliku trudnice ili injekcije i takvim poklonom razveselite ginekologa za kojeg ste ga birali. Sigurno će se oduševiti kada vidi šta ste mu doneli.

27. Organski sapuni

Naručite da vam izrade organske sapune u obliku koji želite, lepo ih spakujte i poklonite svom ginekologu. Sapuni se lako mogu naručiti i mogu biti od prirodnih ulja koja štite i neguju kožu prilikom pranja. Oblik odaberite sami, a pakovanje prilagodite ukusu i polu ginekologa kojem taj poklon nosite. Ovaj poklon će mu dobro doći i dugo će vašeg ginekologa podsećati na vas.

28. Tematska torta

Ukoliko vaš ginekolog slavi rođendan, godišnjicu, unapređenje ili nešto slično, poklonite mu ukusnu i veliku tortu u obliku aparata za ultrazvuk ili naručite neki drugi oblik. Ovakav poklon će ga iznenaditi, ali i obradovati jer će se svi gosti moći lepo zasladiti.

29. Zidni sat „beba“

U današnje vreme vlada velika ponuda tematske izrade zidnih satova, pa je dobra ideja da takve ponude iskoristite i naručite zidni sat za svog ginekologa. Izaberite motiv koji želite, a mi vam predlažemo da to bude motiv bebe. Ovakav sat može predstavljati lep detalj u ginekološkoj ordinaciji, ali može krasiti i zid ličnih prostorija vašeg ginekologa.

30. Termos boca

Bilo da  vaš ginekolog pije kafu ili čaj, dobra termos boca će mu olakšati sate dežurstva. Na termos boci koju izaberete možete nalepiti odštampan tekst u stilu „ ovo je dobar dan za rađanje novog života“ ili nešto drugo što vam se čini zanimljivim.

Pokloni su izraz zahvalnosti i poštovanja, pa nije najvažnije koliko su materijalno vredni, nego sa koliko osećanja ih poklanjamo. Nadamo se da smo vam olakšali izbor poklona za ginekologa i da ćete svojim poklonom uspeti nekoga usrećiti.