Najbolji pokloni za gitariste i ljubitelje gitare

Svaki tinejdžer zna koliko je važno skrenuti pažnju na sebe nečim posebnim i nečim što će zadiviti druge tinejdžere, a posebno one suprotnog pola. Jedan od tih načina je sviranje gitare, naročito one električne, i „furanje“ cool izgleda. Ovaj instrument dozvoljava „divljiji“ izgled, a to je upravo ono što tinejdžeri trebaju, pa najintenzivnije zanimanje za gitaru počinje baš u ovom periodu života.

Ako se ljubav prema gitari zadrži i nakon što period tinejdžerskog buntovništva prođe, onda to postaje čvrsta veza za „do kraja života“. U tom slučaju, gitara stvara određeni način življenja ili, jednostavno, traje kao hobi koji ima važno mesto u životu te osobe.

Kada tražimo poklon za jednog gitaristu ili za nekoga ko je veliki ljubitelj gitare, onda moramo uzeti u obzir koju vrstu gitare ta osoba svira ili koja vrsta je zanima. Malo su drugačiji pokloni za nekoga ko je naklonjen akustičnoj gitari i za onoga ko je u „električnim vodama“ gitare. Naravno da možete poklanjati mnoge iste stvari i jednima i drugima, ali su neke sitnice različite.

Mi smo vam ovde pripremili 30 odličnih predloga za gitariste ili osobe koje vole gitaru i sigurni smo da nećete pogrešiti ni sa jednim od njih, ako ih poklonite nekome kome je gitara na vrhu liste u životu.

1. Gitara

Ako želite pokloniti nešto vrednije nekom ko se tek počinje zanimati za gitaru i tu vrstu muzike, logičan izbor je da mu/njoj poklonite gitaru. Raspitajte se koju vrstu gitare želi, a možete i zajedno otići u prodavnicu i izabrati gitaru. Ukoliko poklon nosite nekome ko ima „duži staž“ u svetu gitarske muzike, sigurno mu/joj neće biti krivo da dobije još neku gitaru i da tako poveća svoju kolekciju. U svakom slučaju, raspitajte se o ukusu i željama vašeg gitariste, pa ga obradujte ovim vrednim poklonom.

2. Kalupi za led u obliku gitare

Kada birate poklon za nekoga ko voli gitaru, a ne želite potrošiti mnogo novaca na taj poklon, možete se odlučiti za simpatične kalupe za led koji su u obliku gitare. Ovi kalupi imaju i male plastične drške koje jednostavno postavite u vodu u kalupu i kada se zalede, dobijete ledenu gitaru s drškom. Ovakvim komadićem leda možete mešati svoje piće držeći led za plastični vrat gitare. Veoma simpatičan poklon koji je baš prikladan za ljubitelje gitare ili za gitariste.

3. Nakit

U današnje vreme je veoma lako pronaći komad nakita sa temom gitare. Može to biti lep par naušnica u obliku gitare ili pojačala za gitaru. Takođe, možete izabrati lančić sa priveskom u obliku električne ili akustične gitare, a možete se odlučiti i za narukvicu sa istim motivima. Koji god komad nakita da odaberete, vaš gitarista ili ljubitelj gitare će se sigurno obradovati i rado će taj nakit nositi. Ovakav poklon će uvek predstavljati podsetnik na vas i na povod kojim ste ga dali.

4. Privesak za ključeve i otvarač za flaše

Ako želite pokloniti neki simboličan poklon svom gitaristi ili ljubitelju gitare, možete se odlučiti za simpatičan privesak za ključeve ili za otvarač za flaše u obliku gitare. Ove priveske možete pronaći u raznim modelima gitare, ali i u raznim bojama, pa ćete njime sigurno obradovati osobu kojoj ga poklanjate.

5. Daska za rezanje i kuhače u obliku gitare

Kada znate da se vaš gitarista ili ljubitelj gitare rado prihvata spremanja hrane, na poklon mu/joj možete doneti dasku za rezanje u obliku gitare i uz to možete dodati dve kuhače u istoj formi. Ovaj poklon je i lep i praktičan, pa će sigurno pronaći svoje mesto u životu vašeg gitariste. Sve ovo neobično upakujte u papir sa motivom gitarica i pojačala i iznenadite dragu osobu.

6. Flaša „gitara“

Dobro piće je uvek dobrodošlo, a ono koje se nalazi u flaši oblika gitare je još bolje i lepše „leži“ u grlu svakog gitariste ili ljubitelja gitare. Zato nabavite simpatičnu flašu u obliku gitare, naspite u nju omiljeno piće osobe kojoj poklon nosite, sve zanimljivo zapakujte i usrećite vašeg ljubitelja gitare ili vašeg gitaristu. Nakon toga možete zajedno nazdraviti posebnoj prilici i uživati u lepim trenucima.

7. Štimer za gitaru

Ovo je jedan od poklona koje kupujete za gitaristu, ali koji nije potreban ljubitelju gitare. Ako birate poklon za svog gitaristu, možete mu pokloniti dobar štimer i tako mu olakšati usklađivanje pravih tonova na žicama gitare. Ova električna spravica je neobično važna za dobar zvuk svakog žičanog instrumenta, pa tako i gitare. Izaberite kvalitetan štimer i iznenadite svog gitaristu ovim poklonom.

8. Držač trzalica

Trzalice za gitaru su sitni predmeti, lako ispadnu iz ruke i lako se zagube. Da ne bi dolazilo do ovakvih problema u toku sviranja, poklonite svom gitaristi držač trzalica koji može postaviti na postolje mikrofona ili na neki drugi stalak. Na taj način će mu trzalice uvek biti na dohvat ruke, čiste i spremne za upotrebu.

9. Rezač trzalica

Ovo je simpatična mala sprava kojom se lako izrezuju trzalice iz neke plastične površine. Najčešće je u pitanju stara kreditna kartica ili neki plastični poklopci odgovarajuće debljine. Pomoću ovog poklona, vaš gitarista će moći sam kreirati trzalice kakve hoće i moći će ih imati koliko god želi u svakom trenutku. Ne radi se o skupom poklonu, pa je prikladan za neka manja i neobavezna darivanja.

10. Kaiš za gitaru

Ukoliko vaš gitarista svira električnu gitaru, neophodno je da ima kaiš kojim će tu gitaru držati na odgovarajućem mestu dok svira. Naravno, taj kaiš mora biti kvalitetan i jak kako bi gitara ostala tu gde treba, a ne završila na podu u toku svirke. Čak i akustične gitare ponekad trebaju kaiš u toku sviranja, ali je taj kaiš pod manjim opterećenjem nego onaj na električnoj gitari. Zato odaberite neki kvalitetan i zanimljiv kaiš za gitaru, pa njime obradujte svog gitaristu.

11. Kofer ili torba za gitaru

Za lakši transport i dobro skladištenje gitare, potreban je kofer ili torba za gitaru. Ovakvi koferi se obično dobiju uz skupe gitare, ali je vrlo moguće da ih vaš gitarista i nema. Ako je takav slučaj u pitanju, možete ga obradovati koferom ili torbom za gitaru koji će odgovarati obliku one gitare koju već poseduje. Sigurni smo da će vam vaš gitarista biti mnogo zahvalan na ovakvom poklonu.

12. Torta

Torta u obliku gitare je uvek dobar poklon ako nekome odlazite na proslavu rođendana, godišnjice ili nekog drugog datuma koji podrazumeva slavlje na kojem ćete se zasladiti desertom. Ovakve torte su uvek dekorativne, ostavljaju dobar utisak na okolinu, a vašeg slavljenika će svakako lepo obradovati. Posebno ako se radi o torti koja prikazuje gitaru u uspravnom položaju.

13. Peškir „gitara“

Bilo da je reč o gitaristi ili o ljubitelju gitare, dobar izbor poklona za takvu osobu je peškir sa slikom gitare ili slikom pojačala, a isto tako i peškir u obliku gitare. Ovakvi peškiri se mogu pronaći u bolje opremljenim prodavnicama ili možete kupiti neki kvalitetan jednobojni peškir, pa dati da vam na njemu odštampaju sliku kakvu želite. Ovakvim poklonom ćete sigurno iznenaditi vašu dragu osobu.

14. Pojačalo za slušalice na gitari

Možda vam smešno zvuči kada kažemo da su slušalice na gitari, ali to uopšte nije tako. Radi se o pojačalu za slušalice koje se uključuju direktno u gitaru, a na taj način gitarista pruža mir i tišinu svojoj okolini u toku sviranja. Ovo pojačalo služi da na njemu podesite sve parametre za slušalice onako kako vam odgovaraju, jednostavno je za korišćenje i spasava okolinu od neželjene buke.

15. Postolje za gitaru

Svaka gitara treba da ima postolje na kojem će stajati kada je gitarista ne koristi ili jednostavno da na tom postolju bude izložena pogledima ljubitelja gitare. Postolja za gitare su prilagođena određenom obliku svake gitare i zato je potrebno znati za koju gitaru tražite postolje. Kada to utvrdite, lako će biti izabrati neko od ponuđenih postolja i tim poklonom obradovati svoju dragu osobu. Zapakujte ga na zanimljiv način i time dodatno doprinesite uživanju u dobijenom poklonu.

16. Komplet za gitaru

Ukoliko želite nešto pokloniti jednom gitaristi, ali nemate mnogo novaca ni volje da se bakćete specifičnostima vezanim za gitare, možete mu/joj napraviti mali „gitarski paket“. Kupite žice za gitaru, dodajte neka sredstva za čišćenje i održavanje gitare i nekoliko trzalica, pa tim paketom obradujte osobu za koju tražite poklon. Uz ovo možete staviti i neki slatkiš ili flašu pića, pa tako zakružiti i upotpuniti svoj poklon. Mali znaci pažnje su uvek lepa gesta, bez obzira o kome je reč.

17. Knjiga

Svaki gitarista i ljubitelj gitare voli da zna razne zanimljivosti i činjenice o legendama gitare i velikim gitarskim imenima. Takvo nešto će najlakše saznati iz neke dobre knjige koja govori o toj temi. Nabavite knjigu o legendarnim gitaristima ili o razvoju gitarske umetnosti, napišite posvetu i poklonite je svojoj dragoj osobi.

18. Ulaznice za gitarijadu

Održavanje gitarskog takmičenja je uvek veliki događaj za nekog gitaristu ili ljubitelja gitare. Sigurno je da će želeti prisustvovati takvom događanju i da neće hteti propustiti najbolje delove gitarskog takmičenja. Upravo zato je odličan izbor poklona za jednog gitaristu ili ljubitelja gitare ulaznica za održavanje ovog događaja. Nabavite takve ulaznice i njima iznenadite i obradujte osobu do koje vam je stalo.

19. Pojačalo

Nema dovoljno dobre svirke bez jakog pojačala, pa je neophodno da ga ozbiljan gitarista ima. Možete se odlučiti za manje kućno pojačalo veće snage ili za neki robusniji model koji izaziva znatiželjne poglede iz okoline. Kako god bilo, vaš gitarista će vam biti zahvalan na ovom bučnom poklonu, a za ostatak okoline nismo baš sigurni.

20. Šolja u obliku pojačala ili sa ručkom „gitara“

Postoje veoma zanimljive šolje za gitariste i nije ih teško nabaviti. Jedna od takvih je i šolja u obliku pojačala koja na sebi ima izražene dugmiće kao na pravom pojačalu i ima iscrtanu mrežicu zvučnika. Veoma zanimljivo i verno izgleda, pa smo sigurni da će se dopasti svakom gitaristi ili ljubitelju gitare. Malo drugačija verzija šolje za gitariste je šolja koja umesto ručke ima savijenu figuru električne ili akustične gitare, a samo telo šolje je ukrašeno notnim sistemom. Ovakve šolje možete naći u raznim bojama gitare koja predstavlja ručku šolje. Veoma simpatično izgledaju i sigurno će obradovati vašu dragu osobu.

21. Čarape

Neobičan i simpatičan poklon za ljubitelja gitare ili za strastvenog gitaristu je i par čarapa koje su ukrašene slikom vrata gitare. Ovaj vrat gitare se proteže celom dužinom čarapa i izgleda vrlo interesantno. Vaš gitarista ili ljubitelj gitare će se sigurno nasmejati i obradovati ovakvom poklonu.

22. Stalak za nogu

Ukoliko tražite poklon za nekoga ko svira akustičnu gitaru, dobar izbor je kupovina stalka za držanje noge u toku sviranja. Ovakav stalak omogućuje stabilnost i rasterećenje noge prilikom sviranja gitare. Praktičan je, može se podesiti u odgovarajući ugao i na odgovarajuću visinu, a može se i sklopiti  prilikom transporta. Ovo je svakako poklon koji će imati svoju praktičnu upotrebu u životu vašeg gitariste.

23. Držač olovaka i figura gitariste

Simpatičan poklon za jednog gitaristu ili za ljubitelja gitare je i posuda za držanje olovaka koja na istom postolju ima i figuru čovečuljka koji svira gitaru. Cela kreacija je izrađena od metala i u crnoj je boji, a veoma simpatično izgleda. Svakako će biti neobičan detalj na radnom stolu vašeg gitariste.

24. Set za so i biber

Evo jednog neobičnog poklona koji nema nikakve veze sa sviranjem gitare i kojeg će vaš gitarista ili ljubitelj gitare moći koristiti prilikom svakog obroka. Naime, radi se o dve posudice u obliku električne gitare koje stoje u malom postolju, a služe za držanje soli i bibera. Napravljene su od providne plastike , pa vi u njima možete držati i neke druge mlevene materije koje će im dati življu boju. U svakom slučaju, vrlo su simpatične i pravi su poklon za nekoga ko voli gitaru.

25. Zidni sat

Lako možete nabaviti zidni sat u obliku gitare ili pojačala. Na internetu imate mnogo ponuda za personalizovanje ovakvog poklona. Ove satove izrađuju od drveta i na njima ispisuju tekst koji želite. Svakako se radi o lepom, neobičnom, praktičnom i dekorativnom poklonu na kojem će vam vaš gitarista ili ljubitelj gitare biti zahvalan.

26. Kašičice „gitara“

Lep i neobičan poklon za vašeg ljubitelja gitare ili za nekog gitaristu može biti i set metalnih kašičica u obliku gitare. Ove kašičice se mogu pronaći u duginim bojama (kašičice rainbow) ili u boji srebra. Dolaze u setu od tri komada i pogodne su za korišćenje uz kafu ili neki desert. Svakako su neobičan i lep poklon koji će izmamiti osmeh na licu vaše drage osobe.

27. Podmetači za čaše „trzalice“

Zanimljiv poklon za gitariste ili ljubitelje gitare su i podmetači za čaše vernog izgleda trzalice za gitaru. Ovi podmetači su trouglastog oblika i dovoljno su veliki da na njih stane svaka čaša. Na sebi imaju dezen kakav najčešće vezujemo za trzalice i predstavljaju simpatičan i praktičan poklon za vašeg gitaristu.

28. „Muzička“ posteljina

Lep i koristan poklon vašem gitaristi može biti i kvalitetna posteljina koja je „posuta“ slikama malih gitara. Malo drugačiji dezen je ukrašen malim notama i notnim sistemom i predstavlja isto tako prikladan poklon za ljubitelja gitare ili osvedočenog gitaristu. Od vas zavisi za koji dezen ćete se odlučiti, a mi smo sigurni da ćete mnogo obradovati svoju dragu osobu bez obzira koju posteljinu izaberete.

29. 3D čestitka

Ova čestitka je izrađena od kartona, uz nju dolazi i koverta, a predstavlja akustičnu gitaru koja stoji na postolju u uspravnom položaju. Na ovoj 3D kreaciji postoji i mesto za ispisivanje poruke, a sama po sebi je vrlo zanimljiva figura koja dugo može krasiti police, komodu ili neki drugi deo nameštaja vašeg gitariste.

30. Stona lampa

Zanimljiva stona lampa u obliku gitare koja može da menja svetla raznih boja je odličan izbor poklona za nekog gitaristu ili ljubitelja gitare. Ovakav poklon je vrlo praktičan na noćnom ormariću, a boju svetla možete sami podesiti. Vaš gitarista može uživati u gitari koja svetli onako kao on/ona to želi.

Svaki od navedenih predloga za poklon gitaristi može obradovati vašu dragu osobu, samo je bitno da prepoznate šta je to što će vašeg ljubitelja gitare ili vašeg gitaristu najviše oduševiti.