Ideje poklona za hirurge

Sretan je onaj ko hirurga viđa samo na slavama, rođendanima i drugim proslavama. Svi oni koji poznaju hirurga, ali s njim nemaju nikakva „posla“ su, takođe, sretni. Međutim, postoje i one situacije u kojima želimo nešto pokloniti hirurgu, bilo da mu se zahvalimo ili da ga obradujemo kao prijatelja i člana porodice.

Ukoliko mu se zahvaljujemo zato što smo ipak imali „posla“ s njim, jasno je da skupa flaša pića i  bombonjera uvek dolaze u obzir, o kovertama da i ne govorimo, ali mi ovde ipak više mislimo na neke simpatičnije i „humanije“ poklone.

Kada vam je hirurg prijatelj ili neko iz kruga porodice, sigurno ćete birati drugačije poklone od onih „službenih“ i ustaljenih. Jasno nam je da nije nimalo lako pronaći odgovarajuće poklone baš za to zanimanje, posebno ako se događaji često ponavljaju. Zato smo se mi potrudili da istražimo to polje i predložimo vam 30 poklona prikladnih za jednog hirurga.

1. Komplet raznih skalpela (ne samo hirurških)

Ukoliko svog hirurga bolje poznajete i želite da unesete malo duhovitosti u poklon koji mu nosite, možete nabaviti razne vrste skalpela i to mu pokloniti. Napravite komplet od građevinskih skalpela, onih za rezanje tkanine, za rad sa drvetom i obućom i slično. Čak možete ubaciti i dečji plastični skalpel. Izaberite od svake vrste po jedan, spakujte ih sve zajedno u neku interesantnu kutiju ili napravite mapu od kartona i tu ih pojedinačno zakačite. Poruka uz takav poklon može glasiti „hirurg za sve vrste rezova“. Naravno da svom hirurgu možete pokloniti i prave hirurške skalpele, ali će ga ovakav izbor poklona sigurno nasmejati i zabaviti.

2. USB „skalpel“

 

Svakom hirurgu je potreban USB  za prenos nekih podataka ili samo za slušanje omiljene muzike dok radi ili odmara. U današnje vreme je zaista lako pronaći razne forme USB-a, od onih strogo klasičnih do onih vrlo neobičnih. Vi možete izabrati za svog hirurga jedan neobičan USB u obliku skalpela i to mu pokloniti u određenoj situaciji. Ako imate takvu želju, pored ovog u obliku skalpela, možete mu pokloniti nekoliko USB-a u raznim medicinskim oblicima (kutija prve pomoći, figurica lekara ili medicinske sestre, stetoskop…). Za koji god USB da se odlučite, iznenadićete i oraspoložiti vašeg hirurga svojim poklonom.

3. Prenosni bluetooth zvučnik

U svom poslu, hirurzi često moraju provoditi sate i sate stojeći na jednom mestu i svaki od njih ima svoje načine kojima održava koncentraciju i olakšava sebi posao. Neki hirurzi vole da slušaju određenu muziku i da na taj način stvore posebnu radnu atmosferu za sebe i svoj tim. Kako biste takvom hirurgu pomogli da uživa u omiljenim melodijama, poklonite mu prenosni bluetooth zvučnik. Mi vam predlažemo da izaberete odličan vodootporni zvučnik sa savršenim stereo zvukom i velikim kapacitetom baterije.

4. Komplet kuhinjskih noževa

Osim mesara, hirurzi su osobe koje najviše režu i koriste noževe pa im je sigurno potpuno prirodno da to nastave raditi i kod kuće. Izaberite neki od velikog broja ponuđenih kompleta noževa i poklonite ih svom hirurgu. Možete se odlučiti za noževe u dekorativnom stalku ili za neke koji su spakovani u posebnom koferu. U svakom slučaju, bitno je da ti noževi budu oštri „poput skalpela“ inače neće zadovoljiti standarde jednog hirurga.

5. Daska za rezanje s natpisom

Uz kuhinjske noževe svakako ide i daska za rezanje pa je i to jedan od naših predloga za poklon hirurgu. Izaberite debelu i stabilnu dasku za rezanje i na noj odštampajte neki tekst poput onoga „pazi na ravne rezove“. Možete se odlučiti i za neke duhovitije natpise, ali to ostavljamo vama da osmislite.

6. Udobna anatomska obuća

Zaista nema potrebe da posebno objašnjavamo ovaj izbor poklona jer je svima jasno koliko vremena hirurzi provode stojeći prilikom neke operacije. Njihove noge trpe veliko opterećenje i od velike je važnosti da hirurzi nose anatomsku i udobnu obuću. Saznajte broj cipela koji vaš hirurg nosi i izaberite neki od ponuđenih modela anatomske obuće, pa tim poklonom olakšajte vašem hirurgu sate i sate provedene u stojećem položaju.

7. Nakit

Ukoliko želite svog hirurga obradovati nekim lepim komadom nakita, možete izabrati ogrlicu ili lančić sa priveskom u obliku skalpela. Takav poklon će se sigurno svideti ovom lekaru i rado će ga nositi. Naravno da se možete odlučiti i za narukvicu ili naušnice sa sličnim ili istim motivom. Birajte poklon u skladu sa polom hirurga ili u skladu sa njegovim odnosno njenim afinitetima.

8. Igla za kravatu ili broš

U ponudi smo pronašli veoma simpatičan komad nakita u formi igle za kravatu ili u formi broša. Ako je vaš hirurg muškog roda, možete mu pokloniti simpatičnu i lepu iglu za kravatu u obliku skalpela. Ako je hirurg ženskog pola, u ponudi imate lep broš sa istim motivom. I jedan i drugi komad nakita možete pronaći u boji zlata i u boji srebra. Sigurni smo da će se ovakav nakit dopasti vašem hirurgu, bez obzira da li je žena ili muškarac, i da će ga rado nositi.

9. Dugmad za košulju

Još jedan lep, koristan i prikladan poklon za hirurga je i par dugmadi za košulju. Ovakve predmete možete pronaći sa raznim detaljima za lekarsku profesiju, kao što su oblici stetoskopa, šprica, crvenog krsta, lekarske kape i slično, a mi vam predlažemo da izaberete dugmad u formi skalpela. Na nekoj svečanosti, vaš hirurg će se moći pohvaliti pravim „hirurškim“ nakitom na svojim rukavima.

10. Knjiga „Stari medicinski instrumenti“

Svaki hirurg radi u skladu sa vremenom u kojem živi i trudi se da se svakodnevno usavršava kako bi bio što napredniji i čak išao ispred svog vremena. Međutim, svakom od tih hirurga je sigurno zanimljivo pročitati i na slikama videti kako su nekada izgledali hirurški instrumenti i s čim su morale raditi njihove kolege. Ova knjiga daje odličan prikaz i opis tih instrumenata pa je odličan poklon za jednog hirurga. Napišite lepu posvetu na ovoj knjizi i obradujte vašeg lekara.

11. Časopis

Jasno je da je za svaku profesionalnu oblast važno biti u toku sa najnovijim dešavanjima iz te oblasti i redovno pratiti napredak u poslu kojim se bavite. Pored stručnog usavršavanja, lepo je i opuštajuće ponekad saznati i neke zanimljivosti, pa čak i duhovitosti iz oblasti tog posla. Kao najbolji izvor i znanja i zanimljivih informacija, nameće se stručni časopis. Poklonite svom hirurgu pretplatu na taj časopis i obradujte ga svojim poklonom. Dužina pretplate zavisi od vašeg budžeta.

12. Bežični punjač za mobilni telefon

S obzirom na posao kojim se bavi, hirurg nikada ne zna koliko dugo će biti u nemogućnosti da dopuni bateriju svog telefona i da li će uopšte imati pristup nekoj utičnici. Zato je odličan izbor poklona za ovu osobu bežični punjač za mobilni telefon. S ovakvim punjačem, vaš hirurg može u svakom trenutku i na svakom mestu dopuniti bateriju svog telefona. Iznenadite ga ovim poklonom i sigurno će vam biti zahvalan.

13. Mirisna ulja

Dobro je poznato da određeni mirisi utiču na opuštanje, koncentraciju ili podizanje energije. Sve ovo je potrebno vašem hirurgu u toku neke operacije pa je dobar izbor poklona za hirurga neko od mirisnih ulja. Naravno, možete izabrati i više različitih ulja u manjim pakovanjima i tako napraviti lep komplet za svaku od navedenih potreba. Ili se jednostavno možete odlučiti samo za jednu vrstu u većem pakovanju. Šta god da izaberete, vaš hirurg će imati priliku da uživa u lepim mirisima dok radi ili u okviru svog doma.

14. Šolja s ručkom „skalpel“

Svakodnevno ispijanje kafe ili čaja će biti mnogo zanimljivije i ugodnije ako svom hirurgu poklonite šolju sa ručkom u obliku skalpela. Ta šolja će mu sigurno potpuno prirodno ležati u ruci i s njom će uspostaviti odličnu „konekciju“. Izaberite šolju u omiljenoj boji vašeg hirurga i usrećite ga ovakvim poklonom.

15. Masažer za ramena

Sati i sati pognutog položaja tokom operacija, sigurno uzimaju svoj danak u vidu bolnih i upaljenih mišića vrata i ramena. Da biste olakšali i popravili ovo stanje svog hirurga, poklonite mu masažer za ramena koji samo ogrne i uključi. Takav masažer je vrlo praktičan jer radi svoj posao dok hirurg, na primer, gleda tv ili ispija kafu. Ubeđeni smo da će vam na ovom poklonu vaš hirurg biti neizmerno zahvalan.

16. Postolje za posetnice

Svaka kancelarija, pa tako i hirurgova ordinacija, mnogo lepše izgleda sa nekim reprezentativnim detaljima na radnom stolu. Nije redak slučaj da hirurg nekome daje svoju posetnicu i bilo bi baš lepo da ih na radnom stolu drži u lepom i „moćnom“ stalku. Izaberite jedan takav stalak i njime obradujte svog lekara.

17. Šaljiva kutija „hitna pomoć“

Ako je hirurg za kojeg tražite poklon neko koga bolje poznajete, možete mu/joj dati zanimljiv poklon koji ćete sami napraviti. Kupite jednu kutiju za prvu pomoć ili iskoristite neku prikladnu kutiju na kojoj ćete ispisati „hitna pomoć“, i u nju stavite razne sitnice koje voli vaš hirurg i koje će mu dobro doći u „hitnim“ situacijama. Možete staviti neko osvežavajuće piće, kesice instant kafe, kesice čaja, čokoladicu, suvo voće, keks, krekere, razne semenke i sve ono što na brzinu vraća energiju i podiže raspoloženje. Uz sve to, napišite neki lep citat ili vaše vlastite reči koje će oraspoložiti dragog hirurga u „kriznim“ momentima. Sigurni smo da će to biti unikatan poklon i da će mu se vaš hirurg zaista obradovati.

18. Kvalitetna kafa ili čaj

Hirurzi su osobe koje njihov posao često i fizički i psihički iscrpljuje, pa im je potrebna pauza u kojoj će se okrepiti i povratiti snagu. U takvim trenucima se najčešće ispija šolja kafe ili čaja, pa bi takav poklon bio pravi pogodak za jednog umornog hirurga. Izaberite kvalitetne vrste kafe ili čaja, lepo ih spakujte u neobičan paket pa tim poklonom obradujte vašeg hirurga.

19. Čokoladne figurice

Ako je vaš hirurg žena, verovatno ne može odoleti dobrom čokoladnom zalogaju. Naravno da su i muškarci ljubitelji dobre čokolade, ali žene u tome ipak prednjače. Dakle, bio to  muški ili ženski hirurg, sigurno će se obradovati kada na poklon dobije čokoladne figurice u obliku lekara i opreme za njih. Ove figurice su izrađene od najfinije čokolade pa će, pored zanimljivog izgleda, oduševiti vašeg hirurga i svojim okusom.

20. Masažer za stopala

Svima je jasno da nije nimalo lako provoditi sate stojeći u operacionoj sali i nakon toga obilaziti operisane bolesnike. Stopala i noge trpe veliki pritisak zbog svega toga i potrebna im je odgovarajuća relaksacija. Da bi vaš hirurg ublažio ovaj problem, poklonite mu dobar masažer za stopala i omogućite mu da pomogne svojim umornim nogama nakon svake smene. Sigurni smo da će vam vaš hirurg biti mnogo zahvalan kada mu ovako nešto poklonite.

21. Stoni sat „Hipokrat“

Ovo je praktičan i lep poklon, a prikladan je da se daruje svakom lekaru. Svi su oni polagali Hipokratovu zakletvu i njega smatraju ocem vlastite profesije. Zato nije neobično da u svojoj ordinaciji imaju statuu Hipokrata ili neki drugi predmet vezan za ovog velikana. Kako biste ulepšali njegov radni ili lični prostor, poklonite svom hirurgu sat u obliku statue Hipokrata. Verujemo da će mu se dopasti.

22. Knjiga aforizama ili viceva o hirurzima

I hirurzi mogu biti duhoviti ljudi koji vole šalu i uz šalu lakše prolaze kroz svoje radne dane. Ako je i vaš hirurg jedna od takvih osoba, poklonite mu knjigu aforizama ili viceva o hirurzima i lekarima. Napišite duhovitu posvetu, zanimljivo zapakujte ovu knjigu i njome iznenadite i razveselite vašeg hirurga.

23. Torba

Bilo da se radi o torbi za laptop ili o onoj za nošenje ličnih stvari, ovo je dobar poklon za jednog hirurga. Svakoj osobi je potrebna praktična torba pa zato izaberite jednu kvalitetnu i praktičnu torbu i njome obradujte svog hirurga.

24. Majica sa duhovitim natpisom

Hirurzi su osobe koje često nose pamučne majice ispod svoje lekarske uniforme, pa će im ovakav poklon sigurno biti koristan. Da biste ga učinili zanimljivim, dajte da se na majici odštampa neki duhovit tekst kao što je, na primer, reč „čudotvorac“. Možete sami osmisliti taj tekst ili potražiti neki od već postojećih. Svakako ćete nasmejati vašeg hirurga i dati mu koristan poklon.

25. Hinz i Kunst figura hirurg 230 C

Kao poklon za jednog ovakvog lekara, možete izabrati veoma zanimljivu figuru hirurga nagnutog nad pacijenta na operacionom stolu. Ova figura je izrađena od metala i delo je poznatog nemačkog metal-kipara Gintera. Ovakav poklon će sigurno iznenaditi i obradovati vašeg hirurga.

26. SPA bon

Kako bi vaš hirurg opustio svoje telo i obnovio potrošenu energiju, dobro će mu doći dan koji će provesti u nekom SPA centru. Ovakav odmor i relaksacija je upravo ono što je potrebno svakom hirurgu nakon teških dana na poslu. Zato svojoj dragoj osobi poklonite bon za boravak u nekom SPA centru i obradujte ga ovim poklonom.

27. Aparat za kafu

Već smo rekli kako je bitno da svaki hirurg ima pauze u kojima će uspeti povratiti izgubljenu energiju i snagu na poslu i kako tada najčešće ispija omiljenu kafu. Kako bi taj odmor bio što lepši, poklonite svom hirurgu dobar aparat za kafu i omogućite mu da u potpunosti uživa u omiljenom napitku.

28. Čarape s printom

Zanimljiv i neobičan poklon za jednog hirurga je i par čarapa sa printom skalpela po njihovoj dužini. Ove pamučne čarape će nasmejati vašeg hirurga, ali i sve njegove kolege i pacijente, što znači da ćete ovim poklonom pomoći sveopštoj pozitivnoj i vedroj atmosferi na odelu neke hirurgije.

29. Hirurške maske

Nabavite luckaste hirurške maske sa zanimljivim printom i poklonite ih vašem hirurgu. Nošenje ovakvih maski će sigurno popraviti raspoloženje i samom hirurgu i svima oko njega. Uz takav poklon možete dodati neki lep slatkiš ili piće i razveseliti svog lekara.

30. Kozmetika za negu ruku

Ovaj poklon ne treba dodatno objašnjavati jer je potpuno jasno da su ruke hirurga često u rukavicama koje ih isušuju. Tu su i brojna dezinfekciona sredstva koja, takođe, utiču na kožu ruku. Zbog svega toga, napravite lep komplet od kvalitetnih organskih sredstava za negu ruku i poklonite ga svom hirurgu.

Svaki od predloženih poklona je prikladan za jednog hirurga, a od vas i vašeg odnosa sa dotičnim hirurgom zavisi koji ćete poklon odabrati.