Šta pokloniti instruktoru vožnje?

Svaki vozač zna koliko može biti stresna saobraćajna obuka i polaganje vozačkog ispita. Međutim, ako pored sebe imate smirenog i strpljivog instruktora vožnje, sve je mnogo lakše. Sati koje provedete za volanom u njegovom društvu, ostaviće upečatljiv trag na vaše buduće ponašanje u saobraćaju i učiniće vas sigurnim vozačem.

Ako ste jedan od onih srećnika koji su imali odličnu saradnju sa svojim instruktorom vožnje, sigurno ćete poželeti da mu se na kraju obuke zahvalite nekim poklonom. Moguće je i da je neko od članova vaše šire porodice instruktor vožnje ili da je to neko od vaših prijatelja pa želite da ga obradujete lepim poklonom. Mi vam ovde nudimo brojne predloge za takvu vrstu darivanja, a vi izaberite ono što vam najviše odgovara za određenu priliku.

1. Podloga za auto-sedalo sa magnetima

S obzirom na to koliko vremena jedan instruktor vožnje provodi sedeći u autu, veoma je važno da ima udobnu podlogu za sedenje na svom sedalu. Izaberite neku od brojnih anatomskih podloga koje se na tržištu nude, ali vodite računa da odgovaraju svim auto-sedalima. Najbolje bi bilo da kupite one podloge za sedište koje imaju ugrađene magnete za masažu tela i stimulaciju krvotoka jer je upravo to potrebno nekome ko mnogo vremena u toku dana provede sedeći. Vaš instruktor vožnje će vam sigurno biti zahvalan na ovakvom poklonu i rado će ga koristiti.

2. Držač mobilnog telefona

Ovakav poklon će sigurno naći svoje mesto u automobilu svakog instruktora vožnje. Držač mobilnog telefona će pomoći da ovaj aparat uvek bude pri ruci jednom takvom instruktoru, a da mu pri tome ne remeti koncentraciju. Izaberite neki od modela koji se lako postavlja u bilo koji automobil i njime obradujte svog instruktora vožnje.

3. Putna čaša „auto-gume“

Dugotrajno sedenje u automobilu i potreba za velikom budnošću u toku obuke kandidata iziskuju praktičnu putnu čašu i dosta kafe. Da biste svom instruktoru vožnje omogućili uživanje u omiljenom napitku čak i dok radi, poklonite mu ovu praktičnu termo čašu. Ona je svakako prikladna kao poklon za nekoga ko je stalno u pokretu i ko ne izlazi iz automobila, a ima i izgled auto-guma koje su naslagane jedna na drugu. Ovakav poklon će oduševiti svakog instruktora vožnje i s njim sigurno nećete pogrešiti.

4. Zidni sat u obliku brzinomera

Ukoliko želite pokloniti nešto simpatično, ali i praktično, jednom instruktoru vožnje, možete mu pokloniti zidni sat u obliku brzinomera. Ovakav sat će ostaviti dobar utisak na svakog vozača, a posebno na onog koji u automobilu provodi mnogo vremena i kojem je vožnja zanimanje. Lepo upakujte svoj poklon i iznenadite njime nekog instruktora vožnje.

5. Stona lampa „semafor“

Dobar izbor poklona za nekog instruktora vožnje je stona lampa u obliku semafora. Ovakva lampa izgleda neobično i privlači poglede, a istovremeno je praktična i jednostavna za upotrebu. Sigurni smo da će se dopasti svakom instruktoru vožnje i da nećete pogrešiti ako se odlučite za ovakav poklon.

6. Privesak „menjač brzina“ ili „felna“

Bilo da se radi o privesku za ključeve ili o privesku za lančić, ovaj poklon će razveseliti svakog instruktora vožnje. Možete se odlučiti za privesak u obliku menjača brzina ili za onaj u obliku felne, što zavisi od toga šta vaš instruktor više voli i koji od tih privesaka više ide uz njega. Koji god da izaberete, obradovaćete svog instruktora vožnje i sigurni smo da će on taj privesak rado nositi.

7. Flaša u obliku automobila

Na tržištu postoji mnogo simpatičnih flaša u obliku automobila, a vi možete izabrati neku koja u sebi već sadrži piće ili možete kupiti praznu flašu i u nju naliti piće koje vaš instruktor vožnje voli. Nećete pogrešiti ni ako svom instruktoru poklonite praznu flašu jer ona može biti određeni suvenir. U svakom slučaju, lepo upakujte ovakvu flašu, a možete dodati i dve čaše uz nju i tako je pokloniti jednom instruktoru vožnje.

8. Posteljina sa saobraćajnim znacima

Svakoj osobi dobro dođe nova posteljina, a ako je ona sa motivima koji posebno naglašavaju zanimanje ili hobi određene osobe, onda je ta posteljina pravi pogodak. Izaberite posteljinu koja je od kvalitetnog materijala i koja po sebi ima motive saobraćajnih znakova pa njome obradujte nekog instruktora vožnje.

9. Prednja i/ili zadnja kamera

Svakom vozaču dobro dođe kamera koja će u toku vožnje zabeležiti neke sporne ili neobične situacije. Međutim, kamera na zadnjem delu automobila može biti od velike pomoći kada je u pitanju vožnja unazad ili rikverc-parkiranje. Zbog svega ovoga, nikako nećete pogrešiti ako jednom instruktoru vožnje poklonite prednju ili zadnju kameru za automobil, a posebno ćete ga obradovati  ako mu poklonite obe.

10. Majica ili kecelja sa duhovitim natpisima

Ovakav poklon je uvek prikladan jer je i praktičan i duhovit. Ako vaš instruktor vožnje voli da posluje po kuhinji i voli da kuva, poklonite mu kecelju sa nekim duhovitim natpisom. Može to biti nešto kao „Instrukcije za zagorele“ i slično. Ukoliko vaš instruktor u kuhinju ulazi samo da jede, umesto kecelje mu poklonite majicu sa nekim smešnim natpisom i sigurno ćete ga razveseliti.

11. Nakit s motivom automobila

Nikako nećete pogrešiti ako instruktoru vožnje poklonite sat sa motivom automobila ili neku narukvicu na kojoj je ugravirano ime njegove auto-škole. Takođe, lep poklon za instruktora vožnje može biti i prsten ili lančić sa automobilskim motivima. Za koju god vrstu nakita da se odlučite, neobično je upakujte i iznenadite instruktora vožnje.

12. Kutija za sendviče

U toku radnog vremena, uvek dobro dođe neka pauza u kojoj je moguće pojesti sendvič ili popiti kafu. Za instruktora vožnje je najlakše da ponese sendvič u prikladnoj kutiji i da popije kafu iz termo šolje o kojoj smo gore već pisali. Dakle, izaberite neku lepu i praktičnu kutiju za sendviče, možda onu sa više pregrada u koje mogu stati i dodaci uz sendvič, i takvim poklonom obradujte svog instruktora vožnje. Naravno da možete i lično spremiti neki bogat sendvič, staviti ga u kutiju, pa tako pojačati celokupan utisak svog poklona.

13. Antistres lopta u obliku auta

Podučavanje bilo koje vrste zahteva mnogo strpljenja, ali ono koje daju instruktori vožnje ima posebnu težinu. Oni su svakodnevno izloženi velikom stresu i moraju imati neki „ventil“ kojim će taj stres izbaciti iz sebe. Jedan od načina da to postignu je i antistres lopta. Nabavite jednu takvu loptu, po mogućnosti u obliku automobila, volana, točka i slično, pa njome iznenadite vašeg instruktora vožnje.

14. Natpis za automobil

Simpatičan poklon za jednog instruktora vožnje može biti i nalepnica za automobil sa zanimljivim natpisom. Dobar slogan je nešto što će se isticati na automobilu i što će ga učiniti zanimljivim. Možete i sami smisliti jedan takav slogan ili napisati nešto kao „Ko ne žuri, uvek stigne na vreme“. Sigurni smo da će to biti poklon koji vaš instruktor vožnje još nije dobio.

15. Torta

Rođendani i razne druge proslave su nezamislivi bez torte, pa je u takvim situacijama za jednog instruktora vožnje uvek prikladan poklon torta u obliku automobila ili sa natpisom njegove auto-škole. Raspitajte se kakve kolače i torte voli vaš instruktor i potrudite se da na poklon dobije tortu upravo takvog okusa.

16. Kozmetika za automobil

Ukoliko želite pokloniti nešto instruktoru vožnje, a ne znate šta tačno voli i kakve su mu sklonosti, uvek se možete opredeliti za auto-kozmetiku. Takvi proizvodi su nešto što je svakodnevno potrebno za održavanje čistoće automobila, a vi sami možete napraviti određeni komplet tih proizvoda. Sve lepo upakujte i iznenadite svog instruktora vožnje.

17. Navlake za sedala automobila

Svakom automobilu su kad-tad potrebne nove navlake i osveženje unutrašnjeg izgleda. Zato izaberite neke prikladne navlake za automobil koji vozi vaš instruktor i obradujte ga takvim poklonom. Sigurno će vam biti vrlo zahvalan i rado će ulepšati svog ljubimca.

18. Otirač sa slikom automobila i natpisom

Simpatičan poklon nekom instruktoru vožnje može biti i otirač sa slikom automobila ispod koje piše „Ne parkiraj ovde“. To je svakako poklon koji ima svoju upotrebnu vrednost, ali koji će i nasmejati svakoga ko taj otirač vidi. Stavite veliku mašnu na ovaj otirač i poklonite ga svom instruktoru vožnje, a mi smo sigurni da će mu se poklon svideti.

19. Planer i olovka

Svaki instruktor vožnje mora voditi određene beleške i zato će mu dobro doći neki praktičan planer. Ukoliko nađete onaj na kojem su korice „posute“ saobraćajnim znacima, napravićete pravi pogodak. Uz takav planer dodajte i lepu olovku pa ćete imati odličan poklon za vašeg instruktora vožnje.

20. Model automobila

Ako želite da na poseban način obradujete instruktora vožnje, saznajte koji model automobila mu je posebno drag pa nabavite repliku tog modela i poklonite mu je. Ovakvi pokloni mogu iziskivati malo veći budžet, ali to sve zavisi od toga gde nabavljate svoj poklon. Možete ga potražiti na internetu i na nekim pristupačnijim mestima.

21. Šaljivi poklon

Ukoliko je vaš instruktor vožnje osoba koja voli šale i kojoj nisu naročito bitni pokloni velike materijalne vrednosti, možete lako sami napraviti jedan šaljivi poklon. Uzmite neku praznu kutiju u kojoj su bili lekovi, oblepite je nekim papirom u boji, iscrtajte određene detalje i napišite na njoj „Tablete za smirenje – koristiti u slučaju nužde“. U kutiju možete staviti neke bombonice, žvake i slično. Ovakav poklon će sigurno nasmejati vašeg instruktora vožnje, a svakako će biti vrlo originalan.

22. Peškir sa saobraćajnim znacima

Peškir za kupanje je dobar izbor poklona za instruktora vožnje ako se potrudite da pronađete onaj na kojem je print saobraćajnih znakova, semafora ili automobila. Može to biti peškir za plažu ili neki drugi, zavisno od toga za koju namenu ga želite darovati svom instruktoru. Simpatično ga u8pakujte i obradujte dragu osobu.

23. Miš za kompjuter

Miš za kompjuter je stvarčica koju svi koriste i može se naći u raznim oblicima i bojama. Na vama je da izaberete onu boju koju vaš instruktor vožnje najviše voli, a za oblik se potrudite da bude u skladu sa instruktorovim zanimanjem. Može to biti miš u obliku automobila ili nečeg sličnog što će se svideti vašem instruktoru.

24. USB

Kupite neki zanimljiv USB na koji će vaš instruktor vožnje moći snimiti muziku za slušanje u automobilu i koji će rado koristiti. Taj USB možete pronaći u neobičnim oblicima i lako ga možete poručiti na internetu.

25. Masaža

S obzirom na to koliko vremena u toku dana jedan instruktor vožnje provede sedeći u istom položaju, jasno je da mu je masaža veoma potrebna. Uplatite jednu ili nekoliko masaža svom instruktoru vožnje i obradujte ga ovakvim poklonom. Ubeđeni smo da će vam biti veoma zahvalan.

Svaki vaš poklon će na neki način sigurno obradovati instruktora vožnje, samo je pitanje da li će ta radost biti veća ili manja. Nadamo se da su vam naši predlozi pomogli da izaberete poklon koji će biti pravi pogodak za vašeg instruktora vožnje.