Ideje za poklone za izlazak iz porodilišta

Svaka žena koja na svet donese novi život zaslužuje da bude obasuta ljubavlju i pažnjom kada izlazi iz porodilišta. Naravno da sve žene trebaju biti obasute ljubavlju i pažnjom svakog dana, ali ovo je, ipak, jedan poseban momenat u životu žene.

Pažnja koju dobiju kada izlaze iz porodilišta neće poništiti bol i napor koji su podnele da bi donele na svet jedno malo biće, ali će im ta pažnja pokazati da najbitnije osobe u njihovom životu cene ono kroz što su prošle i da taj napor nikako ne omalovažavaju.

Zato, kada izlaze iz porodilišta, novopečene mame dobijaju poklon prvo od svog muža, a onda i od svoje majke, od svekrve pa od oca i svekra. To su ljudi koji su najbliži rod novorođenčetu i najuža porodica mlade mame.

Ako niste sigurni šta pokloniti porodilji za izlazak iz porodilišta, pogledajte naše ideje i sigurno ćete rešiti svoju dilemu.

1. Nakit

Naravno, nakit je najčešći poklon u ovakvim prilikama. Ovo nikako ne čudi jer je to trajan poklon, nešto što ostaje kao lepa uspomena do kraja života i što uvek podseća na dan dolaska deteta na svet. Razne su mogućnosti kada je u pitanju poklon u obliku nakita, pa nećete pogrešiti ako novopečenoj majci poklonite:

a) Lančić sa priveskom „mama i beba“

Ovakav poklon najčešće poklanja muž svojoj supruzi kako bi naglasio njihovu posebnu vezu. Na privesku možete dati da ugraviraju neku posebnu poruku, datum ili samo vaša imena. Takav lančić će sigurno biti nešto što mlada mama nikada neće skidati s vrata.

b) Narukvica „srce u srcu“ ili „tri srca“

I ovo je poklon koji mlada mama uglavnom dobija od svog supruga i koji ima posebnu simboliku. Izaberite lepu narukvicu koja u gornjem delu ima izrađeno veće srce u kojem se nalazi jedno manje srce ili onu koja na sebi ima postavljena tri povezana srca. Jasno je kakvu poruku šalje ovakva narukvica i koliko naglašava ljubav i zajedništvo nove porodice.

c) Ogrlica s posvetom

Kada je o ogrlici reč, često je to poklon koji svojoj snajki daruje svekrva, ali može biti izbor poklona i neke druge osobe. U svakom slučaju, izaberite jednu lepu ogrlicu u skladu sa ukusom novopečene mame, dajte da ugraviraju datum ili posvetu na nju i obradujte mladu mamu na izlasku iz porodilišta.

d) Naušnice

Lepe naušnice takođe mogu biti dobar izbor poklona za izlazak iz porodilišta, a posebno onda kada je porodilja odranije spominjala da joj se sviđaju baš te koje ste izabrali.

e) Prsten

Prsten je, uglavnom, poklon koji majka daruje svojoj ćerki i koji se prenosi s kolena na koleno. Kada to nije moguće jer je, na primer, taj prsten već dobila starija ćerka ili ga majka uopšte nema, onda je najbolje izabrati jedan lep i poseban prsten, na njemu ugravirati drage reči i obradovati novopečenu mamu na izlasku iz porodilišta.

2. Dukat

Dukat je „starinski“ poklon koji nikada nije izašao iz mode i koji uvek ima posebno značenje pri darivanju majke i bebe, a lako ga možete naručiti u svakoj zlatari. Ovakav poklon obično daje svekar, ali i otac novopečene mame. Stari je običaj da deda stavi dukat na čelo svog unučeta, ali i da jedan zakači na košulju snajke ili ćerke. Na taj način on iskazuje svoje poštovanje prema majci unučeta i ljubav  prema nasledniku.

3. Veliki buket cveća i bombonjera u obliku srca

Kada dočekujete porodilju, na poklon joj možete dati i veliki buket omiljenog cveća uz koji ćete dodati bombonjeru u obliku srca. Na toj bombonjeri možete tražiti da vam odštampaju imena mame i bebe te je na taj način učiniti posebnom i prikladnim poklonom za izlazak iz porodilišta.

4. Baloni s natpisom i korpa slatkiša

Još jedan prikladan poklon za izlazak iz porodilišta je i buket balona s natpisima dobrodošlice i čestitki, a uz njega simpatična korpa puna omiljenih slatkiša mlade mame. Takav poklon je simpatičan i sigurno će izmamiti osmeh na lice porodilje.

5. Čestitka s novcem

Kada ne znate šta da poklonite novopečenoj mami pri izlasku iz porodilišta, a svakako želite da je nečim darujete, uvek možete kupiti prikladnu čestitku za rođenje deteta, napisati neke lepe reči i u čestitku staviti određenu svotu novca. Naglasite da je taj novac namenjen lično mladoj mami i da želite da sebe obraduje nečim lepim.

Kada su pokloni u pitanju, u svakoj prilici možete darovati osobu nečim za što znate da odranije želi pa je takav slučaj i kod biranja poklona za izlazak iz porodilišta.

Naravno, ako vam to budžet dozvoljava, novopečenoj mami možete pokloniti novi automobil, skupu bundu ili nešto drugo što veoma želi. Međutim, imajte na umu da nijedan poklon ne može zameniti ljubav i pažnju koja je svakoj ženi potrebna, a posebno je trebaju porodilje.