30 ideja poklona za punca

Ako ste muškarac, trebalo bi da nije teško izabrati poklon drugom muškarcu. Nekako je logično da znate šta muškarci vole i kako razmišljaju pa da se time vodite kada birate poklon za neku mušku osobu. Međutim, očito je da nije uvek tako.

Moguće je da niste sigurni šta bi bilo dobro pokloniti svom puncu, a da pri tom ostavite poseban utisak na njega ili je moguće da ste mu već mnogo puta nešto poklanjali i sada ste ostali bez ideje za nove poklone.

Kako god bilo, imate nas i nemate razloga za brigu jer smo vam mi pripremili trideset ideja poklona za punca i verujemo da ćete među tim idejama pronaći poklon koji će mu se baš dopasti.

1. Muška kozmetika

Svaki odrastao muškarac zna koliko je važna nega kože prilikom i nakon brijanja, ali i da je ponekad teško pronaći adekvatnu kozmetiku za određeni tip kože. Ukoliko dobro poznajete svog punca, možete izabrati kozmetiku koja je primerena baš njegovoj koži lica, kao i onu kozmetiku koja služi za negu tela. Takav komplet muške kozmetike će ga sigurno obradovati i predstavljaće lep poklon.

2. Stalak za flaše

Ovo je lep i praktičan poklon koji će sigurno naći svoje mesto u punčevoj kući. Stalak za flaše može biti vrlo dekorativan detalj neke prostorije, a istovremeno je i skladišni prostor za određena pića. Zato izaberite stalak koji odgovara enterijeru u kojem punac živi i iznenadite ga svojim poklonom. Ako želite, uz stalak za flaše možete kupiti i neko piće da „otvorite sezonu“ popunjavanja stalka.

3. Navigacija

Većina muškaraca voli tehničke stvari i voli automobile, a posebno uživa u opremanju svog automobila dodatnim tehničkim spravicama. Zato smo ubeđeni da bi se vaš punac mnogo obradovao kada bi od zeta na poklon dobio navigaciju.  Izaberite odgovarajući model navigacije, lepo je upakujte i prijatno iznenadite svog punca.

4. Wireless auto punjač mobilnog telefona

Današnjica je nezamisliva bez mobilnog telefona i svi se trude da obezbede što jednostavnije i lakše punjenje tih telefona, pogotovo na putovanjima. Srećom, izmišljen je praktičan model auto punjača na koji je dovoljno samo nasloniti mobilni telefon i punjenje može početi. Nije čak potrebno skidati ni zaštitnu masku s telefona. Punjač se lako postavlja u blizini volana, bilo jakim štipaljkama na ventilaciju ili vakuumom na masku, ima USB kabl i zaista se lako koristi. Sigurni smo da će vaš punac biti oduševljen ovakvim poklonom.

5. Pribor za pecanje ili drugi hobi

Ukoliko se otac vaše supruge bavi nekim hobijem, možete mu pokloniti rekvizite za taj hobi. Ako voli pecanje, lov, rad sa drvetom, baštovanstvo i slično, potrudite se da nabavite nešto od opreme ili alata za oblast koju voli i da ga iznenadite svojim poklonom. Raspitajte se malo o onome što nema, a što bi voleo da poseduje u vezi svog hobija i nabavite mu baš to i vaš punac će to mnogo ceniti.

6. Roštilj

Lepo vreme je idealno za roštiljanje i mnogo muškaraca uživa da pokazuje svoje roštiljske veštine pred prijateljima i rodbinom. Ako je takav slučaj i sa vašim puncem, poklonite mu novi roštilj ili opremu za roštilj kakvu još uvek nema. Na tržištu je moguće pronaći mnogo odličnih modela roštilja, većih i manjih, ali i mnogo razne opreme za te roštilje. Izaberite ono za što verujete da će oduševiti vašeg punca i obradujte ga svojim poklonom.

7. Kanister Gift set

Ovo je simpatičan poklon koji će se svideti svakom muškarcu. Reč je o pravom kanisteru na kojem su izrezana vratašca i unutar kojeg su postavljene male drvene police za čaše i limenke pića. Uz kanister dolaze dve staklene čaše, a flašu s pićem i limenke kupujete sami. Kada se popuni unutrašnjost kanistera, on predstavlja vrlo atraktivan i zanimljiv poklon koji će se sigurno dopasti i vašem puncu.

8. Giljotina za mezu

Daska za rezanje je potrebna u svakoj kuhinji i nije retkost da baš muškarac priprema i seče mezu za svoje goste. Kako biste svom puncu olakšali taj posao i učinili ga zanimljivijim, poklonite mu giljotinu za mezu. Radi se o kvalitetnoj dasci za rezanje koja na sebi ima postavljen sekač za mezu i koja vrlo dekorativno izgleda. Nasecite i složite mezu na toj dasci pa takav poklon predajte svom puncu, a onda zajedno s njim degustirajte ono što ste doneli.

9. Set kuhinjskih noževa

Ako je vaš punac osoba koja rado kuva i rado provodi vreme u kuhinji, možete mu pokloniti komplet kuhinjskih noževa. Na vama je da odlučite da li će ti noževi biti u nekom stalku ili u koferu, posebnoj futroli i slično. Bitno je da znate šta bi od toga najviše odgovaralo vašem puncu i da ga onda takvim poklonom i obradujete.

10. Točilica za pivo

Ukoliko vaš punac voli da okuplja društvo i da priređuje zabave, sigurno će se obradovati točilici za pivo. Reč je o velikoj točilici, zapremine tri litre, koja u donjem delu ima malu česmu i svako sam može da si natoči pivo. Naravno, u ovu točilicu možete naliti i neko drugo piće ako tako želite. U svakom slučaju, biće to odličan poklon za letnje zabave pored roštilja.

11. Upaljač s posvetom

Ako je vaš punac pušač, poklonite mu lep upaljač kvalitetne izrade. Tražite da vam na tom upaljaču ugraviraju neku posvetu, inicijale ili datum i tako svoj poklon učinite još ličnijim. Uz taj upaljač možete kupiti  odgovarajuću tabakeru, ako mislite da bi je otac vaše supruge rado koristio.

12. Sat

Ručni sat je uvek lep poklon i vašem puncu će biti drago kada ga dobije baš od vas. Ukoliko je on osoba starog kova, možda bi radije nosio džepni sat i uživao da ga otvara pri svakom proveravanju vremena. Odlučite se za neku od ovih varijanti, ugravirajte kratku posvetu na satu i obradujte svog punca lepim poklonom.

13. Kravata i kopča za kravatu ili kravata sa otvaračem za flaše

Kravata je zaista vrlo klasičan poklon i tu nema nekih velikih iznenađenja, ali i taj poklon može biti poseban. Potrudite se da nabavite kravatu sa nekim detaljima koji naglašavaju profesiju ili hobi kojim se vaš punac bavi, a to ćete lako uraditi putem interneta. Uz kravatu dodajte odgovarajuću kopču i sve ukusno zapakujte. Ukoliko je vaš punac veliki pivopija, možete mu pokloniti kravatu koja na sebi ima ugrađen otvarač za flaše i tako ga iznenaditi, ali i nasmejati svojim poklonom.

14. Aktovka

Kada za punca imate osobu koja je često u kancelariji i koja uvek nosi neke važne papire, na poklon mu možete doneti aktovku. Izaberite neku lepu i elegantnu poslovnu tašnu u kojoj će moći nositi sav papirni materijal koji mu je potreban, a koja će ujedno biti i praktična.

15. Pribor za pisanje

Kao što smo gore rekli, ako je vaš punac osoba koja je stalno u kancelariji i koja često potpisuje neke dokumente, možete mu pokloniti kvalitetan i lep komplet za pisanje. Izaberite i posebnu futrolu za taj pribor i tako svom puncu obezbedite lako nošenje pribora u tašni ili odelu. Ako se radi o priboru za pisanje za koji je predviđeno da stoji na stolu u nekom stalku, onda je futrola svakako višak.

16. Šah

Šah je igra koju mnogi muškarci vole i rado igraju pa ako je i vaš punac jedan od njih, iznenadite ga nekim posebnim kompletom šaha. Možete mu pokloniti šah koji se sastoji od vrlo lepo izrađenih figurica od metala ili onaj šah koji je predviđen za tri igrača. Sigurni smo da bi mu to bio poseban šahovski izazov.

17. Zidni sat

Lako možete naručiti zidni sat sa motivima svega što zamislite. Takvi satovi se sve češće nude putem interneta, izrađuju ih od drveta i vrlo lepo izgledaju. Na satu je moguće ispisati poruku po želji ili samo ime onoga kome sat poklanjate. U svakom slučaju, vaš punac može na poklon dobiti sat u obliku automobila, kamiona, lopte, muzičkog instrumenta, flaše ili bilo čega drugog za što znate da bi ga posebno obradovalo.

18. Aparat za brijanje

Svakom muškarcu pada mrak na oči kada je vreme brijanja i nijedan ne uživa u tom poslu. Da biste svom puncu olakšali ovu „zanimaciju“, poklonite mu novi aparat za brijanje sa ultra jakim noževima i svom mogućom pratećom opremom. Ubeđeni smo da će biti oduševljen vašim poklonom i da će ga rado koristiti.

19. Pljoska „prva pomoć“

Kako biste se malo našalili i razveselili svog punca, poklonite mu belu pljosku na kojoj je crveni krst ispod kojeg piše „prva pomoć“. Takav poklon će mu dobro doći kada odlazi na pecanje, izlete s društvom ili u neke duge šetnje.

20. Društvena igra

Ako je otac vaše supruge društven tip i rado provodi vreme sa drugim ljudima, možete mu pokloniti neku društvenu igru. U skladu sa njegovim interesovanjima, izaberite pikado, stoni fudbal, mini košarku, posebne karte, domine, mini golf i slično. Verujemo da će mu vaš poklon  popraviti raspoloženje i da će biti još društveniji.

21. Knjiga

Prema interesovanjima vašeg punca, izaberite knjigu sa odgovarajućom tematikom, lepo napišite posvetu i takvim poklonom iznenadite oca svoje supruge. Knjiga može govoriti o sportu, politici, istoriji, hrani i piću, zagonetkama, nečijoj biografiji, arhitekturi, umetnosti ili bilo čemu drugom što zanima vašeg punca. Izbor je neograničen i nikako nećete pogrešiti.

22. Kutija za alat

Ako je vaš punac osoba koja rado popravlja stvari i voli da ima mnogo alata, možete mu pokloniti veliku kutiju za alat. Izaberite onu koja ima mnogo pregrada  za odvajanje alata i razna mesta za sitne stvari kao što su vijci. Sigurni smo da će se vaš punac obradovati tako praktičnom poklonu.

23. Novčanik i kaiš

Ovo je klasičan poklon koji ipak može biti lepo iznenađenje. Odaberite prikladan kožni novčanik prema ukusu vašeg punca pa uz njega izaberite kaiš i sve simpatično zapakujte. Ovakav poklon možete kupiti i već spakovan u poseban set, ako vam tako odgovara. U svakom slučaju, raspitajte se malo o tome kakav novčanik vaš punac voli, veći ili manji, na preklop ili sa kopčom i slično pa se vodite informacijama koje dobijete kada budete birali svoj poklon.

24. Majica sa natpisom

Ukoliko ste u dobrim i prisnijim odnosima sa svojim puncem, na poklon mu možete doneti majicu sa duhovitim natpisom. Izaberite jednobojnu pamučnu majicu, a na njoj dajte da vam odštampaju nešto poput „Punac za poželeti“ pa takvim poklonom nasmejite svog dragog punca.

25. Portikla za brijanje

Svi znaju kako je teško ukloniti sve dlačice iz kupatila nakon brijanja nekog muškarca. Da bi u kući vašeg punca vlado mir i lepa atmosfera te da bi vas i punica više volela, poklonite svom puncu portiklu za brijanje. Reč je o platnu koje se zakopčava oko vrata muškarca koji se brije, a druga strana se zakači za zid vakuum kopčama. Na taj način, sve dlačice ostaju na portikli, a kupatilo je savršeno čisto.  Punac i punica će biti oduševljeni ovim poklonom.

26. Kecelja s natpisom

Kada imate punca koji sve „odlično“ radi, poklonite mu kecelju na kojoj piše „Glavni majstor“ i malo se našalite s njim. Naravno da će biti zadirkivanja od strane punice i punčevih drugara kada vide ovaj poklon, ali to i jeste cilj.

27. Pametni sat

Ako je vaš punac osoba koja vodi zdrav život, bavi se sportom, a uz to voli i tehničke stvari, možete mu na poklon odneti pametni telefon. Na taj način će na jednom mestu imati sve što mu je potrebno da bi pratio svoje aktivnosti i obaveze i sigurni smo da će mu se mnogo svideti vaš poklon.

28. Bicikl

Ukoliko imate punca koji rado odlazi u prirodu, rado šeta i bavi se rekreacijom, možete mu pokloniti sportski bicikl. Takav poklon će mu pružiti još veće mogućnosti za kretanje i bavljenje rekreacijom i verujemo da će ga često koristiti.

29. Presvlake za auto

S obzirom da ste muškarac, jasno vam je koliko bi drugog muškarca obradovale posebne presvlake za njegovog automobilskog ljubimca. Zato nabavite presvlake za automobil kakve vaš punac želi i iznenadite ga svojim poklonom. Neće vam to zaboraviti i sigurno će biti vrlo zahvalan.

30. Flaša starog viskija ili vina

Dobar viski ili kvalitetno vino se uvek mere godinama starosti pa će vaš punac sigurno znati ceniti ako mu na poklon donesete jednu bocu starog viskija ili vina koje je dugo stajalo u nekom podrumu. Takav poklon se ne odbija i uvek ima određenu težinu.

Nadamo se da ste među našim idejama lako pronašli odgovarajući poklon za oca vaše supruge.