Pokloni za punicu – 30 IDEJA

Ako ste vi zet i tražite poklon kojim ćete oraspoložiti svoju punicu, onda ste na pravom mestu. Mi vam nudimo trideset ideja za poklon punici i verujemo da ćete među tim idejama naći upravo onu koja će biti pun pogodak baš za vašu taštu.

Ukoliko ste nešto malo zabrljali kod svoje punice, birajte emotivne simpatične poklone, ali ako ste malo više zabrljali, držite se proverene taktike i poklanjajte samo najskuplje poklone ženinoj mami. Što je sigurno, sigurno je.

1. Posuđe u retro stilu

Retro stil je ponovo u modi pa nećete pogrešiti ako za svoju punicu izaberete neke lepo izrađene šolje za kafu ili neku lepu zdelu za supu, komplet tanjira ili manjih posudica, a sve u onom starinskom fazonu. Vodite računa da vaš poklon bude u skladu sa ukusom vaše punice i da ne deluje jeftino.

2. Kožne rukavice i šal

Ukoliko birate poklon u hladnim mesecima, svojoj punici možete pokloniti kvalitetne kožne rukavice i lep šal koji će se dobro uklopiti uz mnoge odevne kombinacije. Najbolje je da to budu neke neutralne boje ili sasvim suprotno tome, nešto intenzivno što dobro ide uz crni ili bež kaput, na primer. Vaša punica će sigurno znati kako da to nosi, a mogla bi se osećati i podmlađeno uz takve odevne detalje.

3. Tašna

Kada je reč o tašnama, nema šanse da razočarate jednu ženu ovim poklonom. Potrudite se da izaberete tašnu modernijeg izgleda i da njome pokažete svojoj punici da je doživljavate kao ženu koja još uvek može da se uklopi u svet mlađih osoba. Takav poklon će joj sigurno laskati i vi ćete dobiti dodatne poene na ocenjivačkoj listi svoje punice.

4. Parfem

Ukoliko znate koji parfem vaša punica najviše voli, potrudite se da ga nabavite i da joj ga date kao poklon. Ako ipak niste sigurni koji joj je omiljeni parfem, uvek možete izabrati neki od onih skupih parfema o kojima se priča kao o nečemu posebnom. Ukoliko joj se miris tog parfema i ne svidi, bar će ceniti vaš trud i novac koji ste za njega izdvojili.

5. Nakit

Kada je o nakitu reč, mogućnosti i izbori su zaista veliki. Nikako nećete pogrešiti šta god da izaberete, samo je pitanje šta vam u tom momentu najviše odgovara da kupite. Možete birati između lančića s priveskom, ogrlice, narukvice, prstena, naušnica ili lepog broša. Bilo koji komad nakita da izaberete, sigurno ćete njime obradovati svoju punicu.

6. Stolica za ljuljanje

Ovo je poklon koji naprosto zove da ga koristite. Ubeđeni smo da ne postoji osoba koja se ne bi rado spustila u stolicu za ljuljanje i polako ispijala prvu jutarnju kafu ili gledala omiljeni program na televizoru. Većina bi i rado odremala u toj stolici. Zato slobodno izaberite jednu stolicu za ljuljanje i njome prijatno iznenadite svoju punicu.

7. Mekana deka/ćebe i jastučić

Popodnevne dremke su nešto što se podrazumeva kada zađete u određene godine, a takve dremke su uvek ugodnije uz mekano ćebe i mali jastuk. Čak je i gledanje televizijskog programa lepše kada ste ušuškani u lagani pokrivač. Dakle, izaberite lepu mekanu deku i simpatičan mali jastuk, sve ukusno upakujte i takvim poklonom obradujte svoju punicu.

8. Aparat za kafu

Ako vaša punica voli modernije verzije kafe i ne pije onu tradicionalnu, poklonite joj dobar aparat za kafu. Birajte onaj koji ima razne opcije spremanja kafe pa joj na taj način pružite priliku da uživa baš u onakvoj kafi kakvu voli. Verujemo da će vam biti zahvalna na tom vrednom poklonu.

9. Aparat za pečenje hleba

Ukoliko volite domaći hleb koji punica sprema i rado ga kod nje jedete, ali ona nema mnogo vremena za česte pripreme istog, možete joj pokloniti aparat za pečenje hleba i na taj način joj olakšati ovaj posao. Verujemo da će se obradovati tom poklonu i da će ga često koristiti, a vi ćete još češće uživati u mirisu i okusu domaćeg hleba.

10. Bon za SPA centar

Sigurni smo da se vaša punica neće buniti ako joj uplatite boravak u nekom SPA centru. Odmor svakome dobro dođe, a posebno je lep onaj odmor koji dobijete na poklon. Pobrinite se da ostavite otvoren datum korišćenja ovog bona kako bi ga vaša punica mogla prilagoditi svojim obavezama i slobodnom vremenu.

11. Ručni sat

Ako vaša punica nosi ručni sat, vreme je da od zeta dobije novi, a ukoliko ne nosi sat, krajnje je vreme da počne. Zato izaberite jedan lep ručni sat dobre kvalitete, tražite da vam na poleđini ugraviraju datum i malu posvetu pa takvim poklonom iznenadite i obradujte svoju dragu punicu.

12. Mobilni telefon

Ukoliko vam ne predstavlja problem da izdvojite veću svotu novaca za poklon svojoj punici, možete joj pokloniti novi mobilni telefon. Ako je ona osoba koja voli tehniku i uživa u dobrom telefonu, ovo će biti pun pogodak za nju. Lepo upakujte svoj poklon i njime prijatno iznenadite majku svoje supruge.

13. Set peškira

U današnje vreme je moguće personalizovati svaki poklon pa vam neće biti problem da nabavite lepe debele peškire u omiljenoj boji vaše punice i da date da na njima odštampaju „najbolja punica na svetu se zove…“ pa ime punice. Izaberite jedan peškir za tuširanje, jedan za umivanje i jedan mali za ruke pa napravite lep i simpatičan komplet kojim ćete usrećiti svoju punicu.

14. Organski sapuni

Sve češće se u ponudi može naći kozmetika izrađena od organskih materija pa nije teško naručiti ni organske sapune u određenom obliku. Možete tražiti da ti sapuni budu u obliku cveta, srca ili nekih životinjica, a možete napraviti i kombinaciju od više različitih oblika. Ovo je poklon koji će vaša punica rado koristiti jer je dobar za kožu i koji će joj izmamiti osmeh svojim neobičnim oblikom.

15. Tiganj srce

Simpatičan poklon za jednu punicu može biti tiganj u obliku srca. U ovakvom tiganju je moguće spremati neobične palačinke ili praviti kajganu u obliku srca pa će svaki doručak biti poseban doživljaj. Pored  hrane neobičnog oblika, vaša punica će dobiti i poruku da vam je draga i da joj to poklanjate od srca.

16. Stalak za kolače

Stalak za kolače može biti odličan poklon za vašu punicu. Izaberite jedan lep stalak sa više nivoa ili stalak u jednom nivou, ali bogate izrade. Takav poklon ima svoju upotrebnu vrednost, a istovremeno je i vrlo dekorativan pa smo ubeđeni da će se mnogo dopasti vašoj punici i da će ga rado pokazivati kada dođu gosti.

17. Podna vaza

Mnogi stanovi ili kuće imaju „mrtve ćoškove“ kojima je potreban neki detalj da ih „oživi“ i unese nešto posebno u njih. Često je dovoljan samo jedan detalj pa da sve dođe na svoje mesto. Ako mislite da bi i vaša punica rado ulepšala neki ćošak u svom životnom prostoru, poklonite joj lepu podnu vazu koja se dobro uklapa u njen interijer.

18. Dekorativna biljka u saksiji

Ukoliko vaša punica voli saksijsko cveće, možete joj pokloniti neku neobičnu dekorativnu biljku u saksiji. Verovatno će se obradovati biljci kakvu do sad nije imala, a vi joj možete pomoći da istraži sve o održavanju te biljke, ukoliko to bude potrebno. Moguće je i da je vaša punica već spominjala neku određenu biljku koju bi volela imati pa joj možete pokloniti upravo nju. U svakom slučaju, obradovaćete je svojim poklonom.

19. Set za baštovanstvo

Kada imate punicu koja rado radi u bašti, možete joj pokloniti odgovarajući baštovanski set. Izaberite nešto od alata koji joj je potreban, dodajte kantice, rukavice, zaštitnu foliju, možda šešir koji će je štititi od sunca i slične stvari koje se koriste u baštovanstvu pa napravite simpatičan baštovanski komplet. Sigurni smo da ćete je obradovati ovakvim poklonom i da će ceniti vaš trud.

20. Knjiga

Čak i kada vaša punica nije neko koga mnogo zanima književnost, knjiga može biti odličan izbor poklona. Postoje razne vrste knjiga, od onih u kojima su brojni recepti za slatka i slana jela, preko knjiga punih zagonetki i šala pa sve do onih koje sadrže biografije poznatih osoba. Dakle, neka od tih knjiga sigurno zanima i vašu punicu i zato nećete pogrešiti ako joj na poklon donesete knjigu.

21. Veliko kozmetičko ogledalo

Ako je vaša punica žena koja voli da se šminka i doteruje, onda će se oduševiti kada na poklon dobije veliko kozmetičko ogledalo. Izaberite ono koje ima ugrađeno osvetljenje na svojim rubovima i koje pruža sliku iz više uglova. Takva ogledala najčešće imaju i nekoliko manjih ladica za držanje neophodnih sitnica pa će to biti bonus na ovom poklonu.

22. Polica sa začinskim biljem

Simpatičan poklon za svaku kuhinju je polica puna teglica začinskog bilja. Zato izaberite jednu takvu policu koja svojom bojom i veličinom odgovara prostoru u kuhinji vaše punice, ukusno je zapakujte i svojim poklonom iznenadite majku vaše supruge.

23. Neobičan kišobran

Svojoj punici možete pokloniti jedan neobičan kišobran. Izaberite onaj koji ima futrolu u obliku flaše i koji lako staje u svaku tašnu ili neki veći kišobran u neobičnim bojama. Za šta ćete se odlučiti zavisi od ukusa vaše punice i od toga koliko ona voli neobične stvari. Na kraju, uvek joj možete pokloniti klasičan kišobran ukrašen velikom mašnom.

24. Mirisne sveće

Izaberite nekoliko mirisnih sveća i napravite lep komplet ili se odlučite za jednu veću mirisnu sveću neobičnog oblika. Neće vam biti teško da osmislite ovaj poklon jer je na tržištu zaista veliki izbor mirisnih sveća raznih oblika i aroma. Sve simpatično zapakujte i iznenadite svoju punicu.

25. Porodična fotografija

Žene su emotivna bića, a posebno se razneže kada gledaju fotografije svoje dece ili unučadi. Zato nikako nećete pogrešiti ako svojoj punici poklonite jednu veću fotografiju na kojoj je vaša porodica. Izaberite interesantan okvir odgovarajuće veličine pa uokvirite tu posebnu fotografiju, na poleđini napišite lepu posvetu i takvim poklonom usrećite svoju punicu.

26. Robot usisivač

E, ovo je poklon na kojem će vam punica biti vrlo zahvalna. Ne morate joj ništa posebno objašnjavati, sve će joj biti jasno kada vidi šta ste joj doneli. Zbog vašeg poklona će uskoro moći uživati u ispijanju kafe i istovremenom usisavanju kuće. Divota za svaku ženu.

27. Liker i buket cveća

S klasičnim poklonima nikada nema greške pa je tako i ovaj put. Ukoliko niste sigurni šta bi bilo dobro da poklonite svojoj punici, uvek joj možete pokloniti lep buket omiljenog cveća i flašu nekog dobrog likera.

28. Stalak za časopise

Dobar izbor poklona za punicu može biti i stalak za časopise, bilo da se radi o onom za zid ili o onom koji stoji na podu. Na ovakvim stalcima se često ne drže samo časopisi, nego se tu nađu i neplaćeni računi, neke poruke i slično. Dakle, mogućnosti upotrebe su razne, a vi se potrudite da izaberete stalak koji se svojim izgledom dobro uklapa u dnevni prostor majke vaše supruge.

29. Komplet escajga

Svaka žena voli da se pohvali lepim escajgom pred svojim gostima pa smo sigurni da će se vaša punica obradovati ako joj na poklon donesete upravo komplet elegantnog escajga. Možete izabrati onaj u koferu, koji sadrži mnogo elemenata za razne prilike, ali možete kupiti i neki lep escajg u manjem pakovanju i time obradovati vašu punicu.

30. Stalak za kišobrane

Praktičan i dekorativan poklon može biti i stalak za kišobrane. U prodavnicama, ali i na internetu, možete pronaći razne modele ovih stalaka, u raznim bojama, pa neće biti problem da izaberete onaj koji se najviše uklapa u životni prostor vaše punice.

Zaista se nadamo da smo vam našim idejama pomogli da izaberete poklon koji će oduševiti vašu punicu i doneti vam „dodatne bodove na njenoj ocenjivačkoj listi“.