30 poklona za svekra

Snajka i svekar najčešće imaju bolji odnos nego snajka i svekrva pa je i biranje poklona za svekra malo lakše nego ono za svekrvu. Sama činjenica da muškarci obraćaju manje pažnje na poklone olakšava njihov odabir.

Ukoliko dobro poznajete interesovanja svog svekra, neće vam biti teško da izaberete prikladan poklon za njega, ali ako i dalje ne znate šta da mu poklonite, pregledajte našu listu od trideset ideja poklona za svekra i sigurni smo da ćete među tim idejama pronaći odgovarajući poklon.

1. Viski globus set

Bez obzira da li vaš svekar konzumira alkohol ili ne, sigurno će nekada alkoholom ponuditi svoje goste i zato je ovo prikladan poklon za svakog muškarca. Potrebno je naglasiti da ovo nije običan komplet za viski, nego da je reč o flaši u obliku globusa koja stoji na drvenom postolju, a u svojoj unutrašnjosti ima mali stakleni brodić. Uz tu flašu dolaze i dve čaše sa iscrtanim kontinentima, hvataljka za led, mali levak i devet kockica za hlađenje pića. Naravno, sve je spakovano u elegantnu kutiju i predstavlja impresivan poklon.  Verujemo da će se ovaj poklon mnogo dopasti vašem svekru.

2. Set za roštilj

Većina muškaraca rado priprema hranu na roštilju i voli da se hvali svojim roštiljskim umećem. Naravno da je za pripremu te hrane potreban i odgovarajući alat pa nećete pogrešiti ako svom svekru poklonite jedan praktičan komplet pribora za roštilj. Možete birati između velikog broja raznih kompleta, od onih u platnenim futrolama do onih u drvenom sanduku, a na vama je da procenite koji komplet bi se najviše dopao vašem svekru i da ga njime obradujete.

3. Frižider za dvorište

Kada smo već kod leta i pripremanja roštilja, jasno je da to ne može proći bez hladnog pića. Da biste svom svekru olakšali posao hlađenja piva i sličnih „osvežavajućih“ napitaka, poklonite mu frižider za dvorište. Ovo je vrlo dekorativan frižider koji izgleda kao lep drveni sanduk na visokim nogama. Lako će se uklopiti u svako dvorište i oplemeniće njegov izgled pa smo ubeđeni da će se takav poklon dopasti i vašem svekru.

4. Džepni ili ručni sat

Ukoliko vaš svekar spada u „staru gardu“, moguće je da bi rado nosio džepni sat lepe izrade. Pokušajte pronaći takav sat u retro stilu, dajte da na njemu ugraviraju posvetu i lepo ga upakujte pa takvim poklonom iznenadite svog svekra. Ukoliko mislite da bi on radije nosio klasičan ručni sat, potrudite se da kupite kvalitetan i lep primerak te vrste pa ga obradujte svojim poklonom.

5. Stoni organizer

Ako je vaš svekar osoba koja mnogo vremena provodi za radnim stolom, možete mu pokloniti stoni organizer. Izaberite neki od brojnih modela koji su u ponudi, ali vodite računa da svojim izgledom i veličinom taj organizer odgovara radnom prostoru vašeg svekra. Ovo je svakako vrlo praktičan poklon koji će uneti red i bolju organizaciju na radnom stolu vašeg svekra.

6. Kožna tašna

Pored svoje praktične vrednosti, lepa kožna tašna može i popraviti izgled svakog muškarca. Potrudite se da nabavite tašnu koja se dobro uklapa u posao koji vaš svekar radi i koja svojom funkcionalnošću odgovara njegovim potrebama. Lepo upakujte svoj poklon i njime iznenadite oca vašeg muža.

7. Putna torba

Ako je vaš svekar osoba koja mnogo putuje, putna torba mu je neophodna i uvek  će mu dobro doći još jedna. Čak i onda kada ne odlazi na česta putovanja, tu su godišnji odmori i povremeni odlasci izvan kuće. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom svekru poklonite lepu putnu torbu i iznenadite ga takvim poklonom.

8. Pidžama

Bilo da se radi o letnjoj ili zimskoj varijanti, lepa pidžama je uvek dobrodošla. Možete izabrati kvalitetnu mušku pidžamu od satena ili onu od ugodnog pamuka, a od ukusa vašeg svekra zavisi za koju ćete se pre odlučiti. Vodite računa o odgovarajućoj veličini i omiljenoj boji vašeg svekra pa će poklon biti pun pogodak.

9. Pribor za brijanje

Prikladan poklon svakom muškarcu, pa tako i jednom svekru, jeste pribor za brijanje. Izaberite neki od onih kompleta koji olakšavaju održavanje brade ili olakšavaju njeno brijanje čak i onda kada ono nije redovno. Vodite računa o osetljivosti kože vašeg svekra pa u skladu s tim izaberite komplet za brijanje i obradujte ga svojim poklonom.

10. Sportski rekviziti

Ukoliko je vaš svekar sportski tip i osoba koja se rado bavi nekim sportovima, možete mu pokloniti određene sportske rekvizite. Možda mu treba lopta za košarku, rukomet ili neku drugu igru, možda  reket za tenis ili patike za neki od sportova. Flaša za vodu ili lep peškir koji će koristiti nakon treninga su isto dobar izbor poklona. Naravno, sportska torba je uvek dobrodošla i s njom nećete pogrešiti.

11. Košulja

Bez obzira koliko ih ima, košulja je uvek lep poklon i nećete pogrešiti ako je poklonite svom svekru. Izaberite neku košulju koju može nositi u svečanim prilikama, možda baš na  određenoj svadbi koja je na pomolu ili koju će obući za odlazak na dolazeću slavu, proslavu godišnjice i slično. U svakom slučaju, košulja je poklon koji uvek ima priliku da se nosi i pokaže.

12. Kravata

Kao i košulja, i kravata je klasičan poklon koji nikada ne izlazi iz mode. Zato slobodno možete izabrati neku lepu kravatu i njome obradovati svog svekra. Ukoliko je vaš svekar poslovan čovek, često će koristiti vaš poklon, a ako nije, sigurno će se uskoro naći prilika u kojoj će kravata krasiti neku njegovu košulju.

13. Nakit

S obzirom da poznajete svog svekra, lako ćete odlučiti koji komad nakita je prikladan baš za njega. Možda je to neki masivan muški prsten, možda deblji lančić, narukvica ili su to lepa dugmad za košulju. Kopča za kravatu je, takođe, dobar izbor nakita za muškarce. Na vama je da odlučite kakvim nakitom ćete obradovati svog svekra, a mi smo sigurni da će mu se dopasti za šta god da se odlučite.

14. Omiljena hrana

Ukoliko je vaš svekar osoba koja se ne vezuje mnogo za materijalne stvari, ali zato ceni trud koji neko ulaže da bi obradovao druge ljude, možete mu pokloniti omiljenu hranu koju ćete sami napraviti. Sigurni smo da i vaš svekar posebno uživa u nekim slanim ili slatkim jelima pa zato verujemo da bi ga mnogo obradovalo kada biste mu vi spremili baš ta posebna jela i doneli ih na poklon.

15. Hobi alat

Ako je vaš svekar osoba koja ima neke hobije, možete mu na poklon doneti alat za ono čime se rado bavi. Izaberite neke primerke koje još uvek nema, a za koje ste čuli da ih priželjkuje i takvim poklonom mu izmamite osmeh na lice. Verujemo da će mu taj alat biti još draži jer ga je dobio od svoje snajke.

16. Putovanje

Kada imate dovoljno velik budžet, možete razmišljati o uplati nekog lepog putovanja za svog svekra. Ukoliko je on osoba koja rado putuje, ovakav poklon će ga mnogo obradovati. Moguće je da postoji neko mesto na koje duže vreme želi otići, ali mu se za to nije ukazala prava prilika. Saznajte o kojoj destinaciji je reč i iznenadite svog svekra lepim putovanjem.

17. Knjiga

Ljudi pišu o svemu i svačemu, od tračeva do astrofizike, pa vam sigurno neće biti teško da pronađete knjigu čiji će sadržaj zainteresovati vašeg svekra. Možda će to biti neka istorijska knjiga, neka koja obrađuje temu „uradi sam“, knjiga mudrosti i poslovica, možda sportskih rekorda i postignuća ili ona o lovu i ribolovu. Izbor je zaista ogroman, a na vama je da u tom „moru“ tema pronađete jednu knjigu koja će se dopasti vašem svekru, da napišete lepu posvetu i da ga svojim poklonom obradujete.

18. Cipele

Udobna obuća je potrebna svakom čoveku pa smo sigurni da se ni vaš svekar ne bi bunio kada biste mu poklonili lep par cipela. Ukoliko je on osoba koja još uvek odlazi na posao, možete izabrati cipele koje će se uklapati u taj poslovni izgled. U suprotnom, izaberite cipele u kojima može odlaziti u duže šetnje i koje će moći svakodnevno nositi.

19. Šah ili neka druga društvena igra

Ako je vaš svekar ljubitelj šaha, poklonite mu jedan posebno lepo izrađen komplet ove igre ili se odlučite za onu neobičnu varijantu šaha za tri osobe. Verujemo da će ga taj poklon baš iznenaditi. Ukoliko vaš svekar nije neko ko rado igra šah, možete mu pokloniti neku od društvenih igara za koje ima više interesovanja. Moguće je da voli pikado, domine, igre kartama i slično. U svakom slučaju, pokušajte pronaći neku od tih igara u neobičnoj formi i na taj način učinite svoj poklon posebnim.

20. Mobilni telefon, laptop, tablet

Kada imate svekra koji voli tehničke stvari, a vaš budžet vam dozvoljava veće izdatke, možete mu pokloniti novi mobilni telefon, možda laptop ili tablet. Raspitajte se šta bi ga od svega toga najviše razveselilo pa ga iznenadite i obradujte baš tim poklonom.

21. Stolica za ljuljanje ili radna stolica

Verovatno vam uopšte nije teško pretpostaviti koja od ove dve stolice bi više obradovala vašeg svekra pa se za nju i odlučite. Ukoliko je on osoba koja mnogo vremena provodi u radu za kompjuterom i radnim stolom, potrebna mu je udobna i anatomski oblikovana stolica. Međutim, ako to nije slučaj, možete ga obradovati udobnom stolicom za ljuljanje iz koje će sa zadovoljstvom pratiti omiljeni televizijski program ili čitati zanimljivu knjigu.

22. Termos boca i šolja s natpisom

Kada imate svekra koji rado provodi vreme napolju, šeta, odlazi na pecanje i slično, možete mu pokloniti praktičnu termos bocu i šolju za kafu. Izaberite šolju sa motivima koji će razveseliti vašeg svekra ili sa natpisom „najbolji svekar“, a za termos bocu se potrudite da izaberete neku koja ima kaiš i koju će moći lako nositi kad god krene vani.

23. Ulaznice za sportske ili kulturne događaje

Kao prikladan poklon, svom svekru možete pokloniti ulaznice za neki sportski događaj ili za neku kulturnu manifestaciju. Ako je on osoba koja radije boravi na stadionu negu u pozorištu, onda je jasno za šta trebate tražiti te ulaznice. Naravno, vredi i obrnuto. U svakom slučaju, ubeđeni smo da ćete ga svojim poklonom mnogo obradovati i da će uživati u gledanju neke predstave ili u navijanju za omiljeni klub.

24. Presvlake za auto

Svaki muškarac mnogo voli svoj automobil i uvek ga nečim novim „šminka i doteruje“. Zato nikako nećete pogrešiti ako svom svekru poklonite nešto što će popraviti izgled njegovog ljubimca. Dakle, izaberite odgovarajuće presvlake za automobil, lepo ih zapakujte i iznenadite svog svekra ovakvim poklonom.

25. Bademantil i papuče

Ovo je poklon o kojem ne moramo mnogo govoriti. Jasno je da je bademantil uvek dobrodošao i da nikako nećete pogrešiti ako izaberete jedan mekani i lep bademantil u boji koju vaš svekar najviše voli i uz njega dodate udobne papuče. Sve simpatično zapakujte i darujte svog svekra.

26. Masažer

Niko ne odbija dobru masažu nakon napornog dana pa neće ni vaš svekar. Izaberite jedan od masažera za vrat i ramena ili neki od onih za masažu i opuštanje stopala, što zavisi od toga šta bi više odgovaralo vašem svekru, pa ga takvim poklonom iznenadite i usrećite. Verujemo da će vas vaš svekar mnogo puta spomenuti kada bude osetio blagodeti takvog poklona.

27. Muška kozmetika

Kada je kozmetika u pitanju, nikako ne možete pogrešiti ako svom svekru poklonite komplet  kozmetike za muškarce nekog proverenog proizvođača. Izaberite ono što vaš svekar najčešće koristi ili možete i sami napraviti mali komplet od različitih kozmetičkih preparata koje vaš svekar voli.

28. Veliki kišobran

Izaberite neki neobičan model kišobrana, možda sa drugačijom ručkom ili posebnim šarama, pa takvim poklonom iznenadite svog svekra. Kišobran je uvek potreban i sigurno neće ostati odbačen u nekom ćošku. Ukoliko želite, možete dati da vam na tom kišobranu odštampaju natpis koji će se posebno svideti vašem svekru. Tako će to biti baš poseban poklon.

29. Električno ćebe (deka)

Starijim ljudima je često hladno pa je električno ćebe dobar izbor poklona za svekra. U hladnim zimskim danima neće morati brinuti o tome kako da se ugreje kad legne u krevet jer ćete mu vi rešiti taj problem svojim poklonom.

30. Velika porodična fotografija

Ukoliko želite svom svekru pokloniti nešto što će ga emotivno dirnuti i što će mu biti draga uspomena, poklonite mu veću porodičnu fotografiju. Nabavite lep okvir pa uokvirite fotografiju na kojoj ste svi zajedno i na kojoj se jasno vidite. Takav poklon će imati poseban značaj za vašeg svekra i uvek će mu se rado vraćati.

Nadamo se da smo vam našim idejama pomogli da izaberete odgovarajući poklon za svog svekra.